!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
18990929495243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Kolikokoli Funguje to aj mimo kníh? Spýtaj sa ho, kedy bude tretia svetová vojna :-k
  • @Branislav_Gepeto To nevím, ale teď jsem z něho konečně dostala nějakou odpověď. Ptala jsem se, jak to všecko skončí a odpověděl "Valar Morghulis" :D... Snad se tentokrát netrefí :D.
  • Kolikokoli napsal(a):

@Branislav_Gepeto To nevím, ale teď jsem z něho konečně dostala nějakou odpověď. Ptala jsem se, jak to všecko skončí a odpověděl "Valar Morghulis" :D... Snad se tentokrát netrefí :D.

Naprostý souhlas!
  • upraveno 12. července 2013
    Mám skvelú teoriu: Znovuzrodený Azor Ahai je v skutočnosti Hodor. Až príde jeho čas prehovorí vysvetlí nám že celý čas bol spútaný kliatbou Velkého Jiného ktorý ho poznal počas toho čo Hodor (ešte ako člen Nočnej hliadky) bol preskúmavať za Zdi. Tak ho Veľký Jiný spútal kliatbou pod ktorou mal dojsť až k mrazivemu trónu Velkeho Jineho v Zemi väčnej zimy a tam ho mal čakať strašný osud, no on klatbu prelomil a utiekol no nejaké následky kliatby ostali :) ale Trojoká vrána ho oslobodi od prekliatia a on zachráni celý svet. A Svetlonoš má Trojoká vrána vrastený medzi svojími koreňmi. Jeho vytiahnutie ho zabije. A tiež zomrie aj Jon ale až v rozhodujucej bitke kde bude tiahnuť s ľuďmi spolu s Dany a jej drakmi proti Jiným. V tej bitke Hodor porazí samotného Veľkého Jiného. Po je smrti Nemrtvi padnú mrtvi a Jiný sa úplne zbláznia a tak ich Jon, Dany, Bran dorazia. Avšak Jon padne mrtvy kvoli zraneniam . A aby som nezabudol Hodor zazsadne na železný trón ;-)
    Ovšem neberte to vážne :D :D :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Něco bych...
  • Nevada napsal(a):

Něco bych...

Nenamáhej se, nám je to jasné... :D
  • Neviete náhodou kto boli tie deti s Varysom v poslednej kapitole Tanca?
  • pravděpodobně jeho ptáčci
  • ptáčci povídáš.. hmm
  • Gardien napsal(a):

ptáčci povídáš.. hmm

Když nemá vlastního..... :)
    Vezmime si Jonovu možnú smrť z tej najlepšej stránky.
    Eddard: ,,Keď sa znova stretneme, pohovoríme si o tvojej matke."
  • och bože, dufam že to nebude tak že na chvíľu zomrie, počas toho stretne Eddardovho ducha ten mu povie kto je jeho matka, nato ho oživia s jeho výkrikom: mamííííííííí
  • @JoeGyry .....a vrhne sa do narucia Melisandry :twisted:
    @Hildegarda =D =D
    Pieseň ľadu a ohňa
  • upraveno 18. července 2013
    Branislav_Gepeto napsal(a):

@Hildegarda =D =D
    Pieseň ľadu a ohňa

V tom případě by možná bylo příhodnější, aby jeho otcem nebyl Ned, ale třeba... Velký Jiný
    (a potom je tu další možnost... Velký Jiný není Hodor, ale Ned :twisted: )
    Jasné, všetko majú na svedomí Starkovia. Nemohli dovoliť, že v čase Velké Skázy bude vládnuť oheň, preto Lyanna podľa plánu uniesla Rhaegara a znásilnila sa ním, následne sa Rickard upálil a Brandon zaškrtil a hodili na úbohého a nevinného Aerysa. Jaimemu za vraždu Aerysa sľúbili, že bude blízko svojej milovanej sestry, ktorú vydali za Roberta, ktorý bol akožto budúci opilec lepšou barličkou pre Velkou Jinou Skázu. Všetko do seba začína zapadať... :)
    Nu ano... kdo začal občanskou válku v Západozemí (příchodně ve chvíli, kdy se začal chystat útok Jiných)? Ned Stark přeci(tím že se nechal zabít)!
    Nakonec, byli to Starkové kdo svým nepřátelstvím vůči Divokým a podporou Noční hlídky přispěly ke znepřátelení Seveřanů (za Zdí a před Zdí)! :twisted:
    Ať žije Eddard Stark a celý jeho rod, mistři konspirace před jejichž schopnostmi blednou i takoví jako je Malíček či Varys :-)
    Hej, Cersei je tak neschopná, že zmarí ešte aj cudzie plány a tak to Eddard Stark zachránil v poslednú chvíľu. Vlastne jediný človek okrem Joffreyho, kto z Joffovho príkazu nebol prekvapený, bol Eddard :D
  • @jjelen napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

@ Hildegarda =D =D
    Pieseň ľadu a ohňa

V tom případě by možná bylo příhodnější, aby jeho otcem nebyl Ned, ale třeba... Velký Jiný
    (a potom je tu další možnost... Velký Jiný není Hodor, ale Ned :twisted: )
    Ale to už jsem Vám přece prozradila někdy před rokem!
    PROČ MĚ NIKDO NEBERE VÁŽNĚ?! :other:
    To mi možná uniklo... ale každopádně, Gepeto a já jsme to vložili do nových souvislostí :-D
  • @jjelen Povídkový nečtenář? :?:
    Nevložili- moje a Vaše superteorie neštimují dohromady- např. "moje" Lyanna rozhodně žádného draka neunášela a necokoli s ním. Popravdě o něm měla dost nevalné mínění... :D

(viz. hned druhý příspěvek)

• Přiznávám že zatím ne... ale napravím :-D
  • @jjelen Hlavně v tom prvním kole se objevilo dost ujetých teorií- rozhodně stojí za to. :D
  • @MissUtahraptor teď tam čtu, že vítězka třetího kola je heavy-head :-k tohle si přímo koleduje o nějakou konspirační teorii, i když existuje možnost, že se jedná pouze o nevinný překlep.
  • @Dreamer =D
    Jsem si ani nevšimla! =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. července 2013
    PROČ MĚ NIKDO NEBERE VÁŽNĚ?!
    @MissUtahraptor Ubohá Utahraptorko bledá :)
  • @MissUtahraptor Prosím o prepáČenie ale na piesen sú tu väčšie autority
  • @Gardien :hand:
    Ale ohledně Jiných mám stejně pravdu! Ať si Martin & spol. říkají a píšou co chtějí. :D
  • Má rod Baratheon nejaký meč z Valyríjskej ocele? Wiki mi nevie pomôcť alebo zavádza a píšu že Robertove kladivo bolo vyrobené z VO, čo sa mi nezdá.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.