Co posloucháš???

upraveno 24. října 2012 v Rozličný pokec
Co posloucháš???
15960626465121

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. července 2013
    Hle, nová Ellie. Ale je to na mne takové moc... letní.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Zase jsem si připomněl, proč jsou Queeni moje srdcovka

@Mrcel17 Na nostalgii výborný, jen mi potom neni veselo...
  • TomTom
    upraveno 13. července 2013
  • @Tom Já bych to dneska viděl asi takhle:

• Právě jsme dorazili z Masters - famózní :-) Pak sepíšu aspoň kousek pro Aruthu :-D
    To já si to třeba přečtu taky, abych věděl, co mám zkoumat, až jednou nebudu línej :)
  • Teším sa. :)
  • Půlku mám, začínám sobotu :-)
  • Masters of rock 2013 - subjektivní hodnocení :-)

čtvrtek:

Trollfest - prima včelka mája, takový sranda pivní folk z Norska.

Arkona - vynikající Máša "Scream", nabitá energií jak Černobyl. Vlčí kožešina přes rubášku, žádné šminky a osobnost každým coulem. Vlastenecký slovanský folk metal. Příště si nenechám ujít autogramiádu.

Primal Fear - melodický německý power/speed. Dobře se to poslouchalo, velmi sympatický projev zpěváka.

Grave Digger - německý heavy metal, ale na koncertě mi chybělo těch 50 skotských dudáků, kteří tomu dávají šmrnc. Čekala jsem víc, ale nakonec začalo poprchávat a tak jsme viděli jen 5 skladeb.

Vynechali jsme tudíž Leningrad Cowboys z Finska a legendu Accept :(

pátek:

Audrey Horne - Norové, potřetí na Masters a potřetí naprosto fantastičtí. Na to, že se hudbou neživí jsou dokonalí :-) Vynikající projev, plné nasazení. Krása :-) Výborné nazvučení!

Prong - profíci z New Yorku, výborný koncert. Také bezvadné nazvučení.

The 69 Eyes - takoví finští upíři :-) Jo dobrá hudba, ale skladba Lost boys mne fakt rozesmála a připomněla Howarda Wolowitze - We are lost boys, children of the night. I'm much more lost than he is :-))

Rage & Lingua Mortis Orchestra - výborné, krásně nazvučené, zazpívané, výborně sladěný orchestr s kapelou. Jeden ze dvou nej kytaristů na Masters. Zbytečné tam byly ty dvě nové sopranistky. Naštěstí je nebylo moc často slyšet.

Devin Townsend Project - pro nás největší tahoun fesťáku. Velmi orginální člověk s naprosto specifickým projevem :-) Na autogramiádě doslova božský. Podstrčila jsem mu Stopařova průvodce k podpisu a poznal :-) Hned tam vepsal velkým DON'T PANIC! Dceři, která ho miluje ještě namaloval na A4 velký obrázek, akorát vzdal věnování, protože klasické slovanské jméno je pro kanaďana neidentifikovatelné :-) Obrázek i se společnou fotkou poputuje asi nad její postel :) A koncert? Inu Devinovský :-) Úžasně zahraný a zazpívaný a publikum zmatené :-D To se nedá vysvětlit - musí se zažít!

sobota:

Waltari - po vynikající autogramiádě, kdy jim dcera podstrčila k podpisu Pohádky od Miky Waltariho, byl výtečný koncert. Otevřeli skladbou So fine, která mne v 94, kdy vyšla, děsně naprudila - byla dokonce v Esu s feťačkou Pergnerovou. Jé jak já tehdy zuřila nad tou podivnou směskou zvuků...ale nyní byla na koncertě bohouská :-D Prolínající se refrén od holek z Angelitu jsme zpívaly s dcerou :-) Samosebou pokračovali stejně dobře. Chyběly jen Helsinki. Kërtsy je zkrátka Joker, kterého by se Batman bál :-D

Moonspell - portugalská živá legenda se rozhodla udělat koncert vskutku orginální a složený výhradně ze skladeb z prvních dvou alb. Byl to výborný zážitek. Obzvláště mne zaujala naživo středověká hospodská balada v portugalštině. No a na závěr samosebou Alma Mater a Opium :-) Ribeira konečně nevypadá jako metrosexuál :-)

Dcerka byla ale moc utahaná a tak jsme vypustili Yngwieho Malmsteena.

neděle:

Anneke van Giersbergen - nizozemská kráska (na hlase, na těle i na duši). Výborný koncert, ohromně milé a upřímné vystupování, sálala z ní radost, byla vtipná...litovali jsme jen, že jim to nevyšlo dohromady s Devinem (poslední dvě alba dělali spolu). Aspoň dala na závěr Devinovu skladbu, kterou pro ni napsal Hyperdrive :-D Asi jediná, kde nehrála sama na kytaru, ale zazpívaná jak z desky :-) A samosebou na autogramiádě taky sladká a tak má dcera ještě fotku s Anneke v objetí a podpis krásky vedle zvířete Devina ve Stopařovi :-))

Powerwolf - před dvěmi lety byli na Masters poprvé - nová recesistická grupa. Za zmínku stojí vlastně všichni členové. Zakladatelé jsou bratři Vulfové z Německa (oni vlastně nejsou bratři, ale přejmenovali se na bratry Greywolfy) a skutečně působí dojmem hladových vlků. Klávesák je učiněný hrabě Káčula rovněž z Němec. Bubeník je kostlivec z Nizozemí. A zpěvák je Attila Dorn z Rumunska - původně operní zpěv. Tentokrát jim byl vyhrazen hlavní večerní čas a na place jim tleskalo nejmíň 20 000 lidí. Dokonalá práce s publikem. Attila je velice silná osobnost, která dokáže strhnout publikum. Ale ostatní členové nezůstávají pozadu. Všechny skladby se vyznačují výraznou melodií a refrénem, který zpívá dav a všichni je znají. Když zpívá 20 000 lidí, tak to je slyšet. Hned si vzpomenete na husity :-) Jak jsem předeslala - nejlépe předvedený koncert ze všech, ať už mé srdíčko vlastní kdokoliv :-)

Avantasia - hromadný tříhodinový podnik Tobiáše Sameťáka z Edguy. V podstatě jsou už Avantasie 3 - rock/metalové opery. Hromada známých zpěváků a zpěvaček v jednom příběhu :-) Ano bylo to velkolepé, ale po Powerwolfech to místy vyznímalo trošku jako Ein Kessel Buntes:-) Ne nekřivděme - bylo to moc fajn :-)

• Fúha, to je sloh. :) No škoda, večná škoda, že mi to nakoniec nevyšlo, najviac som sa tešil na Anneke, Avantasiu a Amaranthe (tri A :) ), s radosťou by som sa pozrel na Primal Fear, Accept, Grave Digger, Rage, Xandriu...
  • Byl jsem před dvěma lety na masterech a Powerwolf perfektní, bohužel nemám už žádné parťáky , kteří by tam jezdili se mnou. Takže abstinuju :D
  • @Blackfish Jé to je ale blbý důvod! Příští rok budeme mít povinný srazík :-) Arutha, Blekfiš a my :-)
    upraveno 16. července 2013
    @Arutha2321 To jsem sem dával nedávno, ale prej že žádný ženský nikdy myšky, holubi ani jiná havěť nebyli k ruce.
    Což jsem okomentoval, že holt nejsou ty pravý princezny...
  • Občas by sa ale taká háveď veru hodila. :D
    @Dreamer To virtuální určitě, skutečný až bude příležitost :)
  • Geniální klip a song!!

• Jo to bylo hne podle názvu jasné, že to je Falcovo poslední hit :-)
  • upraveno 19. července 2013

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.