Takže moje první dojmy z druhého Hobita: Zatímco první část byla hodně pohádková, Šmakova dračí poušť je plnohodnotná high fantasy. Film má (i přes znovu přepálenou stopáž) lepší tempo a celkem vyvážený poměr bojových scén a scén, které rozvíjí postavy. Víc prostoru dostali jednotliví trpaslíci, kteří se nejmenují Thorin, z vedlejších postav je určitě nejzajímavější Legolasův taťka Thranduil. Před tím, jak si Jackson poradil s dílem, který nemá a nemohl mít skutečný začátek ani konec a nesváděl k ničemu jinému než k přehlídce lokací, vlastně musím smeknout.
To bylo TAK SKVĚLÝ!!! S Tolkienem to sice nemělo nic společného, ale bylo to boží! Přiznám se, že mě chvilku štvalo, že se to knihy nedrží, ale pak jsem si uvědomila, že jsem to vlastně ani nečekala a užívala si skvělou podívanou a dokonalý soundtrack. Třikrát jsem se tak lekla, že jsem byla ráda, že nemám plnej močák :). A bylo tam hodně Kiliho :P. Už chci 3. díl!
@Krisa Tak ono se to knihy ani moc držet nemohlo, když ta má tuším nějakých 250 stran =D Je to hodně volná adaptace, ale i při všech těch rozšířeních drobných zmínek a změnách jsem na rozdíl od GOT neměla pocit, že tvůrci autora předlohy znásilňují svým nejmocnějším orgánem - egem. Dokonce i efka Tauriel není IMHO nic, z čeho by si Tolkien trhal vlasy.
Takže jak bych to řekl.........PROSTĚ BOMBA!!!!!! :dance: . Už jsem dlouhou dobu nic tak dobrého neviděl. Je to tak boží, že na to půjdu ještě jednou :-D:dance: Už se nemohu dočkat na 3 část. Ať to letí :-D
@Montezuma3@Branislav_Gepeto - a ja to uvidím - podla toho, co a kedy (dom) ulozto.cz dá :twisted::-) , tích 2 € albo kolko to stojí v kine sa mi nechce dávať (ani moc nemám, ani na 1 viedenskú, z automatu :/( ;D) :\), tak počkám si až to bude v stánkoch jako dvd za 1,6€/film
Tak jsem si na to zašel sám, nádhera... Jsem skutečně potěšen a na "konci" mi klesla čelist na výraz "Are you fucking kidding me?" Tak chápu ten marketingový tah.... Asi by jim klesli zisky, kdyby tam dali jen bitvu pěti armád a nějaký prequel k pánu prstenů ale useknout to zrovna tady, to jako chce odvahu.... CHCI DALŠÍ DÍL HNED TEĎ.
Šmak byl skvělý, jeho rozhovor s Bilbem jako hra kočky s myší.... Vzpomněl jsem si při něm na Dana Landu - Zlatý Drak... Trpaslíci skvělí, jen mi tam chybělo víc z Hvozdu, Bomburův spánek například, ale pobavil jeho tanec se sekerou... Kili jenom - I used to be ordinary dwarf like you, but than, i took arrow to the knee. Bitva v Dol Golduru - Sauron vs Gandalf byla epická. Incepcion v oku :) Thranduil je zajímavá postavička jen co je pravda. Každopádně jsem rád, že se tvůrci k tomu postavili takhle a přidali, nebo vzali, kde bylo třeba.
Film nabral od jedničky podstatně temnější atmosféru a to se mi líbí. Vizuál nebudu ani zmiňovat, ten je prostě tak narvanej, že to je těžko popsat... Pavouci, Jezerní Město, Temný Hvozd, Medděd.... Krása střídá nádheru!
Na co se těším ve trojce?
Bitva v Dol Gulduru - Bílá Rada vs Sauron Trpaslíci okupující horu. Bitva Pěti Armád.
@Gorgloj Záleží na tom, jestli od toho čekáš věrnou adaptaci... :P V kině za mnou seděl blb, kterej po asi 2hodinách filmu, kdz už se to tak 1,5 hodiny nedrželo knihy nahlas prohlásil: "Drž se filmu" :roll: (Všichni vědí, že to nebude přesně podle knihy, ale musel se najít nějaký rádobykůlfrajer, který bude tak hustej, že to teda jako poznal...)
A musím se přiznat, že mě nehorázně se*ou lidi, kteří jdou na půlnoční premiéru (tudíž se dá čekat, že to jsou fanoušci a blázni) a odejdou před koncem titulků! Co před koncem, ale hned po jejich začátku!!! :evil:
@Krisa ja zas nemám rád ľudí čo sedia na konci radu a sedia aj cez titulky bez toho aby sa postavili a pustili 25 ľudí ktorí chcú odísť! A potom to ešte komentujú že im ľudia chodia cez výhľad (na titulky?)
@DanielSvatoš Já odchod během titulků (před nimi) cítím jako neúctu k tvůrcům. Většinou se na titulky dívám i doma (teda pokud vidím film poprvé, poněkolikáté už ne) a hrozně mě nakrklo, že na Nově ty titulky nedávají (teda nedávali, už nějakou dobu jsem se na film televizi nedívala).
@JoeGyry Já lidi pouštím (nevím, proč by se mělo vstávat, když stačí dát nohy nastranu - ale já mám nohy dost krátké, takže čahouni asi vstát musí). A to zakrytí výhledu taky nesnáším - teď se mi na Hobitovi zase opstavil člověk přede mnou a stál! Tak jsem ho poprosila, jestli by si nemohl sednout, nebo odejít, protože mě ty titulky zajímají (herce si pročítám a pak projíždím názvy skupin, co se na filmu podílely a hledám zajímavá a česká jména).
Včera na Frozen jsme na titulky zůstaly jen já s kamarádkou a furt se tam chodili dívat pracovníci kina, jestli tam ještě jsme. A jednou se nám s bráchou dokonce stalo, že začali před koncem titulek luxovat... Já chápu, že to chtějí mít honem hotové, ale já prostě na titulky zůstávám.
@Krisa tak jasné ale ak chce niekto odísť (80% kina) tak je jednoduchšie sa dotyčnému na 2min postaviť a pustiť 15 ľudí čo stoja lebo chcú odísť, ako potom sedieť, zdržovať ľudí a ešte sa na to sťažovať. Ja by som si tie titulky aj tak nevedel vychutnať, u nás v kine na začiatku titulok okamžite rozsvietia, mierne stíšia zvuk a všetci ľudia sa automaticky začnú rozprávať. Niekedy som aj ja ostával na titulky ale určite nie z úcty ale skôr po vzoru Attack of the Killer Tomatoes! (alebo to bolo Return?) sme si s kamošmi robili srandu z mien/priezvisk :)
@Everett_Young no ja som okrem Marveloviek asi nevidel film, ktorý by mal nejakú scénu po titulkách/počas nich. Ak teda nepočítam komédie 5-10 rokov do zadu kde sa dávali cez titulky nepodarené scény. Ale je pravda že titulky nepozerám (doma ich max preklikám) takže mi mohlo niečo ujsť ;)
Já zůstávám až do konce titulků. Jenže já jsem do nich magor, co si na čsfd dělá i roční žebříčky nejlepších titulků, atd :D Že lidé odchází mi nevadí. Spíše jsem naopak docela překvapen, že jich tak 25% vydrží až do konce. Ale ty co odejdou chápu. Vždyť ta halda textu většinou není žádná zábava.
Na Nově a Nově Cinema mě s tím usekáváním titulků doslova se*ou.
Komentáře
Jsem zvědavý, kdy i já dospěju do stádia, že budu citovat sám sebe. :twisted:
Přiznám se, že mě chvilku štvalo, že se to knihy nedrží, ale pak jsem si uvědomila, že jsem to vlastně ani nečekala a užívala si skvělou podívanou a dokonalý soundtrack. Třikrát jsem se tak lekla, že jsem byla ráda, že nemám plnej močák :). A bylo tam hodně Kiliho :P. Už chci 3. díl!
Šmak byl skvělý, jeho rozhovor s Bilbem jako hra kočky s myší.... Vzpomněl jsem si při něm na Dana Landu - Zlatý Drak...
Trpaslíci skvělí, jen mi tam chybělo víc z Hvozdu, Bomburův spánek například, ale pobavil jeho tanec se sekerou...
Kili jenom - I used to be ordinary dwarf like you, but than, i took arrow to the knee.
Bitva v Dol Golduru - Sauron vs Gandalf byla epická. Incepcion v oku :)
Thranduil je zajímavá postavička jen co je pravda.
Každopádně jsem rád, že se tvůrci k tomu postavili takhle a přidali, nebo vzali, kde bylo třeba.
Film nabral od jedničky podstatně temnější atmosféru a to se mi líbí. Vizuál nebudu ani zmiňovat, ten je prostě tak narvanej, že to je těžko popsat... Pavouci, Jezerní Město, Temný Hvozd, Medděd.... Krása střídá nádheru!
Na co se těším ve trojce?
Bitva v Dol Gulduru - Bílá Rada vs Sauron
Trpaslíci okupující horu.
Bitva Pěti Armád.
V kině za mnou seděl blb, kterej po asi 2hodinách filmu, kdz už se to tak 1,5 hodiny nedrželo knihy nahlas prohlásil: "Drž se filmu" :roll: (Všichni vědí, že to nebude přesně podle knihy, ale musel se najít nějaký rádobykůlfrajer, který bude tak hustej, že to teda jako poznal...)
A musím se přiznat, že mě nehorázně se*ou lidi, kteří jdou na půlnoční premiéru (tudíž se dá čekat, že to jsou fanoušci a blázni) a odejdou před koncem titulků! Co před koncem, ale hned po jejich začátku!!! :evil:
@JoeGyry Já lidi pouštím (nevím, proč by se mělo vstávat, když stačí dát nohy nastranu - ale já mám nohy dost krátké, takže čahouni asi vstát musí). A to zakrytí výhledu taky nesnáším - teď se mi na Hobitovi zase opstavil člověk přede mnou a stál! Tak jsem ho poprosila, jestli by si nemohl sednout, nebo odejít, protože mě ty titulky zajímají (herce si pročítám a pak projíždím názvy skupin, co se na filmu podílely a hledám zajímavá a česká jména).
Včera na Frozen jsme na titulky zůstaly jen já s kamarádkou a furt se tam chodili dívat pracovníci kina, jestli tam ještě jsme. A jednou se nám s bráchou dokonce stalo, že začali před koncem titulek luxovat... Já chápu, že to chtějí mít honem hotové, ale já prostě na titulky zůstávám.
Ja by som si tie titulky aj tak nevedel vychutnať, u nás v kine na začiatku titulok okamžite rozsvietia, mierne stíšia zvuk a všetci ľudia sa automaticky začnú rozprávať. Niekedy som aj ja ostával na titulky ale určite nie z úcty ale skôr po vzoru Attack of the Killer Tomatoes! (alebo to bolo Return?) sme si s kamošmi robili srandu z mien/priezvisk :)
@Everett_Young no ja som okrem Marveloviek asi nevidel film, ktorý by mal nejakú scénu po titulkách/počas nich. Ak teda nepočítam komédie 5-10 rokov do zadu kde sa dávali cez titulky nepodarené scény. Ale je pravda že titulky nepozerám (doma ich max preklikám) takže mi mohlo niečo ujsť ;)
Že lidé odchází mi nevadí. Spíše jsem naopak docela překvapen, že jich tak 25% vydrží až do konce. Ale ty co odejdou chápu. Vždyť ta halda textu většinou není žádná zábava.
Na Nově a Nově Cinema mě s tím usekáváním titulků doslova se*ou.