Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1323335373849

Komentáře

• upraveno 15. prosince 2013
    Aj vo filme Thor2 bola konečna scena po titulkách.. Nakolko 80 - 90 % ludí odchádza počas subtit. pracovníci v kine uvodným textom informujú: NEODCHADZAJTE PO SKONČENÍ FILMU, PO TITULKÁCH NASLEDUJE KRÁTKA SCENA... naposledy čo som bol v kine, tak to slavilo len pramaly uspech, pretože 70% divakov už zabudlo na uvodne upozornenie.. Demence vladne svetu .. :wall: =D
    a tak poniektorí zaver nevideli a poniektorí ho sledovali postojačky z chodby...
  • @Depresor hm.. tak ma napadlo, či tento (nový) zvyk, al.mo´odu, dávať nejaké scény ešte aj za záverečné titulnky, či to rešpektujú aj u všetkích tích warezovich súboroch s filami, napr. z ulozto, torrentov, a pod.warezáckich míst, či to občas predčasne neustrihnú, ešte na titulkoch, aj vo warez filmoch :o ;D) či sú tie filmy z internetu plné, kompletné :/( :\ =D :-#
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Alef_peAlef to velmi pravdepodobne zalezi na verzii, ktoru si stiahnes. (kto vie)
  • Takže film dvojka- Totálně posrali. Ale nejvíc. Opravdu POSRALI!!!! Nejvíc mě nasrala ta elfka jménem jestli se nemýlim Tauriel? Neexistující elfka se ve vymyšleném vztahu zamiluje do reálného trpaslíka který má neexistujícně zraněnou nohu. Další věc- Na Dol Guldur útočila celá bílá rada ne jen Gandalf a Radagast. Další věc- Kožoměnci nebyli žádný národ který vyhnali skřeti z Mlžných hor. V horách žili akorát ve druhém věku trpaslíci a na začátku třetího věku zlí horalové kteří pomáhali Angmaru zničit Arnor. Kžoměnci jsou záhada kterou Tolkien nikdy nevisvětlil. Jediné co onich víme je že po bitvě pěti armád založil Meddědův národ medědovci osídlil krajinu kolem Skalbalu a že Medděd měl syna Drsmeda starého.Další věc- Azog byl v době tohoto příběhu dávno mrtvý. Zabil ho Dáin Železná noha před branami Morie. Skřety vedl Bolg jeho syn.Další věc- Skřeti nepronásledovali trpaslíky přes hvozd ani nebojovali s elfy u brány v peřejích a rozhodně nenavštívili Jezerní město Esgharot. Další věc- Pán Dolu neměl žádný samostříl. Další věc- černý šíp byl jenom černý šíp. Další věc Thorin a spol nebojovali nikdy s drakem v Ereboru a ani na něj nevylili tekuté zlato. Další věc- Gandalfa v Dol Gulduru nikdo nezajal. Další věc- Starosta neměl zlého rádce a Bard nepašoval trpaslíky v rybích sudech.

Závěr: A to je asi vše jestli sem na něco zapoměl řekněte. Nedivím se že Chrisopher Tolkien podal žalobu za zničení duchovní podstaty díla. Takže film mě velmi sklamal.

Slenjoy
  • Budu malinko oponovat :-)
    No pokud v tom člověk bude takhle hnípat, tak najdeš spoustu věcí, které nesedí s knihou. A to nejen ve dvojce, ale i v prvním díle a celé trilogii Pána prstenů.
    S tím hold ale člověk musí počítat, že nejde natočit film, který bude dokonale kopírovat knihu. Hobit je dokonalá pohádková knížka a je v ní hodně pasáží, které by se jen těžko natáčeli. Např. mluvící zvířata u Medděda, která obsluhují trpaslíky. Vem si že Hobit má něco málo přes 200 stránek a jsou natočené tři filmy. Tudíž je logické že tam bude hodně přidaných pasáží. Navíc se to musí natočit akčně, aby z toho byli lidi v kině k uvytržení. V knížce zase tolik těch akčních pasáží není. Trpaslíci co můžou tak pokazí a ze všeho je tahá Bilbo.
    Abych to shrnul. Rozhodně si nemyslím že film jak říkáš posrali, naopak. Film se mi moc líbí a půjdu na něj rozhodně ještě jednou. Nemůžeš na tom hledat jenom to špatné a všechno kritizovat. Upímně, natočil byy jsi to líp ? :-) Hold musíme si uvědomit, že kniha je kniha. Knížka je pro mě ale vždy na prvním místě.
  • @Slenjoy hm.. *se s tim smiž* ;D) :P nesmíš to tak vážne, presne brát, to sa nedá tajk presne "merať ´mikrometrom, a vážiť na lekárnickích váhach".. :-$ ;-)
    ..ale najma (zvlšť v mojom prípade ;D), platí to zlaté staré : "darovanému (stahovanému) koňovy na zuby nepozeraj!" :twisted: :-)
  • toš, hlavne, najma ked "chytím" dobrý video súbor na ulozto, v dobrom rozlišení, bitrate, iních parametroch, s cz titulami, a cca min. 1,6 - 3,6 GB size... :p :anxious: :-P
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. prosince 2013
    @Dlady Ano, ale v PP to mělo aspoň částečně smysl a nevypadalo to tak idiotsky. Tady se evidentně ani nedohodli jestli točí pohádku, akční film nebo temnou fantasy. Koniny typu Legolas jezdící po všem co najde jsou naprosto tupé a bezdůvodné. Adaptace je daleko horší než u PP i když ani tam to nebyla až taková sláva a za to že usekl konec bych Jacksonovi také něco usekl. V Hobitovi svoje veledílo opravdu dokopal do bezvědomí. Jsem zvědavej co dalšího si vymyslí za blbosti aby natáhl poslední díl na tři hodiny. U PP toho nebylo moc třeba ale tady musí přimyslet kdo ví co aby to natáhl. Kdyby natočil ten film jeden, maximálně dva tak už to mohlo být odbyté a mohlo to být mnohem lepší

EDIT: Jestli bych to natočil lépe nevím, ale rozhodně bych napsal lepší scénář. Proč? Protože bych ho psal podle knihy!
  • @Alef_peAlef Tenhle kůň není darovaný, ale mnohonásobně zaplacený za vstupenky :-) Proto taky vznikl, aby vydělal peníze.
  • každý na to má nějaký názor a ten Tvůj respektuju :-) Chápu že se Ti to nelíbí, protože se přesně nedrží knihy. Ale já šel na hobita do kina s vědomím, že se hold té knihy držet nebude. Film jsem sledoval s nadšením a hltal každý záběr. Nehledal jsem tam žádné rozdíly oproti knize a film jsem si moc užil.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dlady Jop, já nešla na Tolkienova Hobita, ale Jacksonova Hobita :)
  • upraveno 16. prosince 2013
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Slenjoy A hobiti nevyzerajú ako hobiti :roll: Pretiže Jackson bol taký lenivý, že si nezmutoval vlastný organizmus a nevycvičil ho herecky, aby mu hral Bibla, ale dali tam proste trápne iba normálneho mierne nízkeho človeka...
  • Pán Prstenů byl lepší o hodně. Nenarvali tam tolik úplně zbytečných scén. Ale aby se jen nekritizovalo líbilo se mi Jezerní město. To jak ho vizuálně udělali bylo super. Ale nic víc. Říkáš že si šel do kina s tím že to trochu změní. Já taky. TROCHU. Ale oni totálně změnili děj. Četl jsem že to změnili, ale nemyslel jsem tolik. Těšil jsem se na útok na Dol Guldur například. To nebyl útok na Dol Guldur,ale Gandalfův výlet na zříceninu. Nechci se stebou hádat. Jen mám prostě jinej názor. Doufám že ta trojka bude lepší :)
  • @Slenjoy Pokud vím tak tvůj vysněný útok na Dol guldur bude ve 3...
  • @Alef_peAlef ...uprimne povedane, nerozmýšlal som nad tym, takže ti neviem povedať...

..čo sa týka Hobita, tak mam z neho menší gulaš.. :-@
  • Šmak se mi moc nelíbil.
  • Jackson je borec! Rozhodně to chci vidět znovu.
    Nejlepší herecké výkony podle mě podávají Bardovy (tedy vlastně Bofurovy) dcery. :-)
    A Thranduil je solidní badass! :twisted:
    A Kiliho balící metody jsou velmi neobvyklé, ale fungují. :-)
  • @svoa00 Myslíš, že spolu budou mít děti? :-)
  • upraveno 18. prosince 2013
    @svoa00 TO je přesný! Hlavně ta dvojka =D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Tak už jsem taky viděl druhého Hobita. Promiňte ale to prostě bylo kurva skvělý! Není důvod říkat něco víc :-)

Hrozně rychle to uteklo, nechápu, že v některých kinech dávali pauzu. Zase bych ale v pauze mohl zpacifikovat tu hlučnou mladou chátru, co si myslela že chlastat v kině plechovkový pivo je děsně cool. Takhle jsem je nějak přetrpěl.
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
  • @Thorar Já jsem myslel že udělám něco podobné parchantíkům, kteří se první polovinu filmu krmili jako prasata popkornem a srkali pití a do toho kvičeli.... moje nervy!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.