!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1105106108110111243

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Everett_Young
    Tak zrovna o Branovi si myslím, že se vrátí zpátky do království. Jeho měničský talent je zřejmě mnohem větší než Bloodravenův a tak nebude potřebovat mízu, aby fungoval.

@Branislav_Gepeto
    Možná už mu to bude jedno. Možná to prostě bude muset udělat, aby ji šílenou strigu zastavil a pomstil se za to, že její vinou přijdou o život jejich děti. Jaime si začal uvědomovat svoji roli otce. Jak se říká - tak dlouho se chodí s hrncem pro vodu, až se ucho utrhne.
  • sarven napsal(a):

to by mohlo znamenat ze Jaime skonci na Zdi, co by myslim bola dobra koncovka. Nebodaj este pod velenim Jona (viz ich prvy rozhovor na zimohrade)

Tak tohle je představa, která mě nadchla. :-D

• A já zase říkám, že Jaime skončíl jako lord velitel :D
  • Tísicistý.... jo, to by taky nebylo špatný. :-)
  • Hmmm, a nebo se Jaime stane králem a tou "hezčí" královou Brienne... ale samozřejmě nikdo Cersei nepřejeme, aby si šílená po smrti svých dětí dejme tomu vydrápala oči a znetvořila se.
    A třeba ji pak Jaime uškrtí ze soucitu... :o)
    Ale vážně - myslím, že tady je jasný adept Jaime a líbí se mi myšlenka, že jako "Hand of King" ji uškrtí stejným řetězem ("jeho ruce") jako Tyrion tatínka...
  • @Jay Tyrion tatínka strelil do slabiny =D .. (a ten po sebe zanechal "zlatý" koblich)
  • @Depresor: Pátek... Je to znát. :o) Chtěl jsem napsat, že by to byla pěkná Lannisterská dvojička - bratři Kevan a Tywin zemrou šipkou, a bratři Tyrion a Jaime uškrtí svojí ex řetězem "Ruky".
  • @Jay ...vad ja viem :-D

..inač, že Bran neostane v uzadí verím aj ja..osobne si myslím, že sa stretne s Chajmem =D
  • Mimochodem, asi je odvážné tvrzení, že by v angličtině fungovalo stejné slovní spojení, ale minimálně v českém překladu je stále otevřená otázka, jestli

Měl lord Tywin v prdeli zlatou žílu...???
  • upraveno 15. ledna 2014
    @Everett_Young "..co chce dělat s postavami izolovanými od ostatních postav, které už nemají moc možností návratu (Bran a jeho skupina atd...).." tak v SF/Fantasy je možné takžka všechno, takže neco jako ..
    "..zrazu, ..in a galaxy, far, so far away.." :twisted: :idea: =D
    (len ten sposob a dovod relokace by sa musel dodatočne domysleť :p ;)

btw., práve už prečítávam ten "shoutsboxík :D, celkom pekné to tam máte..

a myslim, že precejen napíšem tiež neco, ale asi len ten nápad, tému o mistrovi Luwinovy,

a o Magii vo svete SoIaF,
    a jej "kolísaní", - poklese a vzostupe, jej ne-prítomnosti,
    a "vypnutí", a znovu-aktivovaní, návrate magie na svet Písne..

(inak, ak si dobre spomínam, myslím, že už som raz dávnejšie presne tento istý nápad a tému spomínal v tomto topicu )
  • ..tak, názov povidky by som už mal : *Mandate of Heavens* :-P :dance:
  • Jay napsal(a):

Měl lord Tywin v prdeli zlatou žílu...???

..tak to si bud istý, že ju mal, GRRM zamerne v knihe nespomína Tywinov čas stravený na toaletách. Inač by knih muselo byť viečo okolo 12 kusov (pri zachovanom rozsahu)
    =D
  • upraveno 18. ledna 2014
    Tak mně teď napadá, jak spojit 2 zajímavé konspirační teorie. Euron si nutně nemusel objednat Balonovu smrt, otázka jak se dostal tak rychle na ostrovy se dá vyřešit tímhle: pamatujete, jak Quaithe říkala něco jako „chceš jít na západ, musíš jít na východ, chceš-li do světla, musíš projít stínem“? Říkala to sice asi jen proto, aby Dany přiměla jít do Ašaje, ale může to být pravda. Co když je Svět Ledu a ohně kulatý, a z Ašaje se dá jednoduše přeplout do Moře zapadajícího slunce (To zní jako světlo, a když chceš ke světlu, musíš projít stínem). A Euron prý byl až v Ašaji... (Jo tak mimochodem, co si myslíte, že se stalo s Brandonem Loďařem? Myslíte, že je někde v Ašaji a směje se tomu, jak pro něj truchlí?)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Mikjan Loďař? Je ich toľko, že ani neviem, ktorý to je... Nie je už náhodou mŕtvy tak-či-tak aj od staroby?
  • upraveno 18. ledna 2014
    Žil ještě před Aegonem, takže by normálně mrtvej bejt měl, ale v Ašaji bych čekal totálně všechno :D
  • @Mikjan: Myslím, že jedno nevylučuje druhé.
    - Jestli připlul Euron ze západu? Možná, k tomu nikdo nevíme nic (jen je velmi pravděpodobné, že kdyby tam byla nějaká země "blízko", tak by ji pravděpodobně znali), ale považuji to za pravděpodobné.
    - Právě jsem koukal na sen "Lesní čarodějky" a myslím, že "muž bez tváře na houpajícím se mostě mající na rameni vránu(Euron - Vraní oko), které z křídel visí mořské chaluhy..." moc nenechává na pochybách...
  • Když už jsme u těch proroctví lesního ducha, tak jsem si uvědomil, jak moc jsem zapomněl na tu část, kdy poměrně drasticky omezí množinu potenciálních "princů, jež byli přislíbeni" na Aerysovu (manželskou) pokrevní linii - to ale pak vážně ze "žijících" omezuje možnosti na Danny a její děti, Griffa (je-li tím, kým se tvrdí) a Jona (je-li tím, kým se celkem obecně myslí a je-li naživu).
    A dále tam bylo, že princ se narodí "v krvi a žalu"... Sorry Griffe, myslím, že vypadáváš. :o)
    Jay napsal(a):

Když už jsme u těch proroctví lesního ducha, tak jsem si uvědomil, jak moc jsem zapomněl na tu část, kdy poměrně drasticky omezí množinu potenciálních "princů, jež byli přislíbeni" na Aerysovu (manželskou) pokrevní linii - to ale pak vážně ze "žijících" omezuje možnosti na Danny a její děti, Griffa (je-li tím, kým se tvrdí) a Jona (je-li tím, kým se celkem obecně myslí a je-li naživu).

+ Tyrion, jestli je tím, kým se spekuluje, že by mohl být (ale asi ne, i když by se mi to líbilo) ;)
    Jay napsal(a):

A dále tam bylo, že princ se narodí "v krvi a žalu"... Sorry Griffe, myslím, že vypadáváš. :o)

V kouři a soli, ne?
    O narození v krvi a žalu (nebo tak nějak) se říkalo o narození Rhaegara.

Ale i kdyby... Nevíme přesný věk Aegona, takže se mohl narodit v době, kdy Aerys dal popravit nemalou část severské šlechty.
    Nebo případně v době, kdy Rhaegar unesl Lyannu. Ale tady už to hapruje víc, tam asi moc krve nebylo. Aspoň pokud při tom Rhaegar a jeho bílí kumpáni nerozsekali Lyannin doprovod (což by bylo asi zmíněno) :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Jay
    Griff sa nevolá preto, že by maľoval obrazy a chcel niečo umelecké. V momente, keď bol zachránený, bola mu zmenená identita, čiže Aegon zomrel a Griff sa zrodil. Akoby "sa druhý raz narodil". A okolnosti okolo toho neboli zrovna srandivé a našla by sa tam aj nejaká tá krv. Takže by som ho hneď nevylúčil.

Aj keď to asi viac sedí na Dany. Pokiaľ si dobre pamätám, zrodila sa na krvavom loži a teda aj žiali či už celého hradu, či už Viserysa. Ak sú okolnosti okolo Jona pravdivé, tiež na to sedí.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    ako vlastne vyzera Griff ? Mozno to nakoniec bude dieta Rhaegara a Lyanni :D
  • Ja by som chcel aby sa do Ašaja už konečne niekto pozrel, či už Victarion alebo Dany, keď už tak veľmi odkladá návštevu starých známych vo Westrose. :D Pokojne by ju tam mohol zaniesť Drogon a možno by tam prestala byť taká otravne milosrdná, aby som ju mohol mať zase rád.
  • @Edem Taky mě to napadlo, ale to by patrně dost snižovalo jeho nároky na trůn, a vzhledem k tomu, že mu fandím, tak je to dost nežádoucí :D

@Ptolemaios Nejen do Ašaje, chtělo by to, aby se někdo konečně podíval na Dálný východ, protože mám pocit, že ty mapy k němu udělal GRRM jen z nudy a že namají nic společného s dějem ságy :)
    (Ne, ne, ne... žádné odbočky do prdele světa. Hezky domů do Západozemí, bez zdržování příběhu.)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Mikjan Dál než za Qarth ty mapy stejně nedělal. A ty co vyšli v té knize s mapami byly dodělány nejspíš jen kvůli fanoušků. Né kvůli budoucímu ději.
  • @Montezuma3 Právě o to de, že ty mapy sou tam jen tak na ozdobu a pravděpodobně se tam nikdy nic nestane :)
  • Podle mě Bronn přejde na stranu Aegon Targaryena , je to vypočítavý žoldák :-) , a Tyrion by si mohl vzít za ženu Margaery Tyrell až ona ovdoví ( Tommen) a on se stane pánem Casterlyovy skáli , Starý Tyrell s tím bude souhlasit když s tím bude souhlasit královna trnů :D :-) a ta chce pro svoji vnučku jen to nejlepší
  • Jo a rod Baratheonů bude podle mě vymře (bastardy nepočítám)
  • Jestli umře i Tommen, tak myslim, že Margeary bude hledat hodně špatně ženicha. Přece jenom třikrát a dost :D. Někdy v knize bylo napsano, že Tyriona bude ten jeho jazyk jednou stat život, tak u něj v happy end moc nedoufam. Baratheonové asi skončí, ale myslim, že ten bastard Gendry by mohl mít ještě zajimavou úlohu.
  • Rickon napsal(a):

Jestli umře i Tommen, tak myslim, že Margeary bude hledat hodně špatně ženicha. Přece jenom třikrát a dost :D. Někdy v knize bylo napsano, že Tyriona bude ten jeho jazyk jednou stat život, tak u něj v happy end moc nedoufam. Baratheonové asi skončí, ale myslim, že ten bastard Gendry by mohl mít ještě zajimavou úlohu.

Možná tak Gendry skončí v Melisandrině „ péči “ :D , podle mě se už v knize ani neoběví
  • Tak vymření Baratheonů je už asi jistou záležitostí (Tommen neni Baratheon, navíc brzo umře, Renly byl bezdětný, Robert měl jen bastardy a jedinou nadějí je Stannis, u kterého moc naději nevidím). Kdyby GRRM zabil Tyriona, myslím že by naštval většinu fanoušků natolik, že si to už nedovolí. Co se týče Gendryho, ten asi ještě bude mít úlohu u Brienne+Jaimeho, i když v seriálu s tím budou mít už asi dost problém...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.