Co Aerys? Třeba podříznutí hrdla nebylo smrtelné a teď si někde v klídku upaluje lidi. Co Brandon? Upálení nemuselo být smrtelné a Aerys se ani neujistil jestli je mrtvý. Co Joanna? Třeba měla jenom po krk Tywina a tak nafingovala smrt při porodu. Bohové, vždyť ten úder kladivem byl tak silný že Rhaegarovi vylétly ze zbroje !pevně! zasazené drahokami, vážně si myslíte že takový úder může člověk přežít, natož aby pak ještě měl sílu proklouznout mezi nepřátelskou armádou, která by si určitě nevšimla toho že Rhaegar Targaryen kráčí z bojiště pryč? A že by si nikdo nevšiml toho že jeho tělo zmizelo?
@Terezička Jako náhrada se při plasmě navíc dává 500 ml fyziologického roztoku, aby měly krvinky v čem plavat :) Tam není tolik problém ztráta, jen ten odběr je náročnější, protože trvá poměrně dlouho a střídá se tok sem tak sem tam... :)
@svoa00 To zase není tak divný. třeba vojáci někdy přežijou strašlivě vypadající zranění a jindy zase člověk umře po takřka nenápadný rance. To je kus od kusu. Každopádně se nehodlám účastnit pokusu testujícího míru vdrže... :D
@EmJé: Současně ne, až po něm... Ostatně (rozhlížím se, jestli na mě nemíří Dinklage kuší), byla to jen děvka, a ta šla poměrně přirozeně za prachama a jistotou. Takže jís e za přechod od Tyriona k Tywinovi nedivím,... a Tywinovi - no, holt uznal Tyrionův dobrý vkus a potrpěl si na mladé masíčko, opět nic divnýho... Myslím, že nic nepochopitelného v tom není. @Rickon: Trefil jej do hrudi... už mi tím někdo rozsekal podobnou teorii (jen jsem tehdá obecně prohlásil "co když žije")... a upřímně, tehdy jsem to pronesl jako jednu z těch provokativních teorií, kterým jsem nevěřil
@EmJé Já třeba chtěl oživit Robba Starka s vlčí hlavou, to by pro mě bylo přijatelnější, v tom by hrála roli magie a hlavně by to už nebyl Robb ale vlkodlak. Když takhle mohli oživit Catelyn nebo Dondariona tak proč si to nezpestřit šíleným vlkodlakem. Ale to že by se najednou odněkud vynořila postava která má být 14 let mrtvá po rozdrcení hrudníku je pro mě nepřijatelné. Ale je to jenom věc názoru, třeba pro tebe ano, pro někoho by byl nepřijatelný Robb-vlkodlak.
Jediná možnost, jak by Rhaegar mohl přežít je, kdyby s Robertem bojoval někdo jiný navlečený v jeho zbroji (zdravíme Patrokla). Pak by možná Rhaegar mohl prchnout, na druhou stranu nemohl před bojem odhadnout k čemu dojde a je nesmysl aby za sebe posílal svého dvojníka.
@EmJé Už jsem tu četl i trapnější teorie. Možná jsem i já napsal nějakou trapnou teorii, jenže mě osobně trapné nepřijdou tudíž trapné nejsou. Stůj si za svým a řekni že to trapná teorie nebyla, prostě tě napadla tak jsi jí sem napsala. není důvod se cítit trapně.
Nechápu proč by za sebe Rhaegar, statečný, neohrožený, hrdinský, rytířský Rhaegar Targaryen posílal do bitvy náhradníka. A to mu jako Robert nesundal přilbu? Nebo někdo jiný? A co mezitím dělal Rhaegar? Tříásl se strachy? Věděl že bitvu vyhraje Robert?
@Everett_Young: jo, předběhls mě... :o( Ale ano, vznesme teorii, že na Brodě padl Griff, Rhaegara našel Ned ToJ, jak se skrývá pod postelí (přeci jen to byl brnkálista, ne bojovník... Jen nevím, kdo za něj vyhrál na Harrenově :o))... Kdepak, použijme Occamovu břitvu.
A ještě jste nezvážily jednu možnost, že v bitvě padl Ned místo Rhaegara(za pomoci rudého kněze/kněžky).. a od té doby Rhaegar kráčel po zemi jako pán Zimohradu a strážce severu.. až úplně zapomněl, že je Targeryen :-D:-D:-D
ale nedalo mi to a našla jsem si pasáž na Tichém ostrově a Starší bratr nevypadá na zestárlého Rhaegara, takže určitě ne. Podle toho, co jsem se o lidském těle učila, není šance, aby takové zranění rozchodil, byl mrtvý na místě.
Stačí, že nám na Tichém ostrově přebývá ten hrobník/Ohař, ještě další oživlý.. :hand:
Mě se úplně vrátila ta třetí třída, kdy jsem se třísla v lavici a styděla se něco říct...natož zvednout ruku...postupem času to odeznělo...teď se jen červenám....ale kdy tady zase zvednu ruku?....to si asi zase počkám:) ještě, že ten muj krocaní obličej není za monitorem vidět:D
@Jay Bez dvojníka v brnění není pořádný příběh co:) Ať už si můžu myslet o Martinovi cokoli, nevěřím, že by měl potřebu opakovat jednou použité fígle na navracení mrtvých postav do děje. "Ano, žil jsem dvacet let nepoznán jako poustevník, abych ve správné chvíli zasáhl do děje" (čti: abych byl deus ex machina, když autor neví kam dál)... :)
Komentáře
Tam není tolik problém ztráta, jen ten odběr je náročnější, protože trvá poměrně dlouho a střídá se tok sem tak sem tam... :)
@svoa00 To zase není tak divný. třeba vojáci někdy přežijou strašlivě vypadající zranění a jindy zase člověk umře po takřka nenápadný rance. To je kus od kusu. Každopádně se nehodlám účastnit pokusu testujícího míru vdrže... :D
@Rickon: Trefil jej do hrudi... už mi tím někdo rozsekal podobnou teorii (jen jsem tehdá obecně prohlásil "co když žije")... a upřímně, tehdy jsem to pronesl jako jednu z těch provokativních teorií, kterým jsem nevěřil
Ale ano, vznesme teorii, že na Brodě padl Griff, Rhaegara našel Ned ToJ, jak se skrývá pod postelí (přeci jen to byl brnkálista, ne bojovník... Jen nevím, kdo za něj vyhrál na Harrenově :o))... Kdepak, použijme Occamovu břitvu.
Podle toho, co jsem se o lidském těle učila, není šance, aby takové zranění rozchodil, byl mrtvý na místě.
Stačí, že nám na Tichém ostrově přebývá ten hrobník/Ohař, ještě další oživlý.. :hand: