!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1138139141143144243

Komentáře

• @CervenKa vzhledem k tomu že svět na mapách je pořád ještě severní polokoule, tak by se sakra nadřela aby se dostala na sever přes jih.
  • Sááákra, teď jak jste zmínili pod fotkou ledového draka že to je Bran, tak mi došlo že vlastně celá ta Branova lajna směřuje k tomu aby Bran ovládal draky vtělením se do nich. A až to udělá, naučí to Johna a Aryu, páč ty to uměj do svejch zlovlkoušů...
    A mám tě, Martine!!!
  • @Everett_Young Pravda.
    Ono se tu někde mluvilo o tom propojení Stínu a Země věčného ledu, na to jsem narážela, tyhle vyvracující argumenty už jsem zapomněla. Stejně za to může George, když nevím, co je na jihu, zapomenu, že tam ještě nějaký je :D
    Je tam vůbec něco? Sothorys?
  • @Zlord_Antiježíš To mě tedy zatím nenapadlo, nějak mi vůbec nesedí, že by se Dany zapojila do bitvy na zdi, i když to tak nějak všichni ostatní čekají.
  • @Madelin No, pokud je Dany Azor, měla by zachránit svět :D Jinak tam chodit nemusí.
  • upraveno 26. června 2014
    @CervenKa Stejně je to takové na hlavu, že pořádně netuší co tam je. To za ty tisíce let, nikdo nebyl schopný to obeplout a nakreslit pořádnou mapu? :D Na tohle si u fantasy vždycky hrozně stěžuje kamarád, že se tam po tisíce let vývoj civilizace nijak nepohnul, pořád jsou zaseklí u mečů a kožešin.

Já si právě nemyslím, že je. Přijde mi to takové moc nasnadě.
  • Já to čekám protože sága se jmenuje "píseň ledu a ohně", její draci jsou ohnivá stvoření, Jiní jsou ledová stvoření, takže čekám že tam nastane konflikt mezi ledem a ohněm. A že by tam za oheň bojovala jenom Melisandre? A jestli se Daenerys s draky nedostane do westerosu a nezapojí se do tohodle konfliktu tak nevím proč jsem o ní četl 5 knížek. A s tím příchodem ze severu, od ní se už nečekalo takových věcí... navíc by to byl jediný směr od kterého by nikdo nečekal že se odtamtud vynoří. A s tou zimou, ta už do westerosu stejně přišla, takže se s ní bude muset potýkat tak jako tak. jak už jsem ostatně jednou psal, ale mě tu nikdy nikdo nebere vážně tak se musím opakovat.
  • @Madelin To by nebyla taková sranda :D
    Možná nějaká pořádná mapa je, ale ne v Západozemí, tj. nakreslená třeba mudrci v Ašaji. Euron si ji koupí - zná cestu - je rychle doma - machruje, ale neprozradí :king:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @JoffreyWater Něco jiného je trocha sněhu proti mrazům na severu za zdí a v krajině věčného ledu, kterou by chtěl s armádou živých podle mě přejít jenom blázen. A spojení led a oheň se dá symbolicky vysvětlit milionem způsobů, mně se třeba nejvíc líbí vysvětlení že je to zápolení života (ohně) a smrti (ledu).
    @CervenKa Mali by tam byť Letné ostrovy a Sothoryos a buď veľký morský prázdny priestor alebo ešte niečo ľadové.
  • @Gepeto Já si myslím, že největší úlohou draků je znovu přinést do světa magii.
    @JoffreyWater
    1) Asi rozlične chápeme slovo "primäla"
    2) Tým nehovorím, že draci nebudúmať vôbec žiadny význam, hoci aj to je možnosť (je možné, že ich tam nechcell v prvom koncepte, no potom to prefačoval na nich)
    3) Len tvrdím, že je možné, že postava Dany a pointa aj záver jej príbehu mohli prísť skôr ako draci. Potom by jej príbeh nekončil v závislosti na drakoch ale skôr toho iného, čo viac sedí na hľadanie domova

Inak draci sú až prílišná DEM. Buď je Dany blbá alebo čo, ale má dvoch drakov vpivnici a nevie si dať rady s jednými Yunkaicami. Veď ich nemusí vypusti, mohla sa nimi iba vyhrážať a postupne ožehnúť len nejaký kraj, aby videli, s čím budú mať dočinenia. Do toho im mohla povedať historku o Harrenovi. Holt, tá asi nevie toľko manipulovať
  • Můžou draci zmrznout/umrznout?
  • @Dreamer Když je to přístav, dá se odtamtud plout dál na východ. Pokud jde o ten přechod, myslí se tím nějaká magicky pokroucená cesta Stínem za Ašajem?

@JoffreyWater To bych neřekla, že je to blázen. :)
  • @Gepeto Třeba ho "přiměla" je tam dát jenom do nějaké události. Nebo je tam chtěl dát až v dalších knížkách. Nebo ho prostě přiměla je tam dát když se jí ptal co by se do fantasy příběhu hodilo.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Gepeto majster propagandy jej chyba
  • @Dreamer Myslím, že nešlo přímo o Ašaj, ale o Stín (Stínozemí, Shadow Lands). Z čeho to vzniklo, nevím. Asi že se o něm nic neví a žijí tam divní lidi. :D Ta magie hraje určitě taky roli.
    A patrně to vzniklo ještě v době, kdy se přesněji nevědělo, kde to vlastně je (před Atlasem), takže byl prostor pro takové úvahy.
    Ale význam té věštby prostě chápu tak, že půjde jedním směrem a dostane se do westerosu z opačného směru. Třeba se nakonec ukáže že ta věštba měla jiný význam, ale zatím jí chápu takhle.
  • @Madelin na východ se samozřejmě plout dá, ale jeví se to jako velmi náročná cesta. Proč zrovna z Ašaje? Dany zatím nemá o Jiných nejmenší tušení, vlastně o dění v Západozemí toho ví opravdu minimum na to, že jej plánuje někdy v budoucnu dobýt.

@CervenKa Ašaj jsem si představovala jako obdobu Indie nebo Číny? Odtud je na sever pěkně daleko :)
    @JoffreyWater No to já taky, ona chce na západ tak by měla jít na východ. :D

@Dreamer Co s tím mají zase společného Jíní? :D Je to cesta po moři na lodích, stejně jako kdyby plula na západ.
  • Třeba dojde k červeným dveřím a bude od ní pokoj
  • @Dreamer No jo, je to divný :D Musel by tam být nějaký ten magický portál asi. Už jsem z toho taky zmatená :-D
    Jdi na východ, když chceš na západ, by se dalo chápat i ve smyslu: "dělej přesný opak toho, čeho chceš dosáhnout". To jen k těm významům. (třeba: Chceš se vrátit do Meerenu, jdi k Dothrakům)
    upraveno 26. června 2014
    @CervenKa Chceš-li ovládnout Západozemí, zemři v Essosu =D
    Tak zdá sa, že Dany plnenie tej veštby ide.
    A my tu na ňu nadávame.

BTW: Inak chápal by omto rovnako, že tá veštba bola ako celok ukazujúci protiklady.
  • Nebo to žádná věštba není a Quaithe si jen z Daenerys dost škodolibě vystřelila :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.