@Everett_Young Jasně a ty by jsi v klidu čekal v řetězech a nic nedělal a pomalu umíral. BTW Anomander je nejlepší postava, má několik rovin, je naprosto skvěle napsána, ale pokud vyžaduješ jen povrchní kladné postavy, tak chápu, že nemáš rád propracované charaktery, které mají vlastně jen lidské vady jako právě Anomander. Jediná postava, která je hodně nepřesvědčivá je Karsa, prostě mladý barbar, který sype jedno moudro za druhé. Jinak bych ještě ocenil Rhulada, naprosto skvělé napsaná postava a jeho propadnutí do šílenství je velice přesvědčivé, čili taky jedna z mých nejoblíbenějších postav..
@Kalam Mekhar Takže Ikarium je podle tebe povrchní? Anomandera nemám rád prostě proto, že je to podle mě vůl a celou ságu vlastně jen napravuje to co sám zpackal. Jinak třeba Kotilion také není povrchní kladná postava a patří k mým top.
@Everett_Young Vůl??? Ty jsi četl Forge of Darkness a další díly? Já četl první díl v angličtině a můžu říct, že nesuď den před večeří. Icarium, no nevím strašný klaďas až na své výpadky, ta postava je taková pro mě plochá. Icarium by si zasloužil asi více textu, aby se trochu projevil.
Poté co jsem zjistil, že Ice and Fire je pro jedince po dvojité lobotomii, tak už asi ani nemusím číst tuhle diskuzi dál. Je symptomem lobotomie i ztráta paměti? Já si ji totiž nepamatuju. :-( ..
btw. @Kalam Mekhar Ty mi přijdeš jako přesně ten typ, který je do něčeho zaslepený a nic jiného pro něj (samozřejmě obrazně) neexistuje. Vykládáš tady, jak je to nejkomplexnější a nejlepčejší fantasy a jak je oproti tomu Ice&Fire shit a knížka téměř pro děti, kteří nechtějí u knihy přemýšlet. Ještě to tady tvrdíš stylem štiplavějším, než jsou papričky jalapeňos. Nevím proč by se člověk nemohl pobavit na fóru o věcech, které ho zajímají, byť to může autor později vysvětlit. Je snad dán jeden jediný způsob jak číst knihy a všechny ostatní jsou špatně? Já osobně se rád s lidma bavím o svých a jejich pocitech, předávám si informace a tím se více ponořuji do světa. Je to snad špatně? Egoisto, díky za ty spojlery. Jak totiž pravíš, pravá fantasy je ta, která nechává prostor pro vlastní imaginaci. A když napíšeš "Ta umřela jen kvůli své blbosti a popravdě doufat můžeš. ale je to nejméně reálná šance", asi to nebude o nějaké bábě na trižišti, která prodává ryby a mihne se tam na 2 věty. Chápeš, že ne všichni přečetli všechny knihy a přesně o všem ví? Nebo ti to pořád nedochází? Ach jo. Chtěl bych, abych byl ženská a ty můj přítel a dívali bychom se na nějaký film, který by jsi už viděl. Tehdy by mě napadlo, kdo je vlastně ženská. :-(
@Riokai Tak někdo s avatarem s takovým hereckým polenem mi bude dávat kázaní. Docela vtipné. Takže ti to vysvětlím, aby to pochopil i pan mez mimiky Jon Sníh. Za prvé, nenapsal jsem spoiler, ale moji domněnku a to je kurva rozdíl, to co jsem napsal se v knize vůbec nestane. Pak reaguji na Everetta, který zakryl smrt o které se bavíme, čili reakce nikomu nic neprozradí, pokud neklikl na jeho spoiler. V Malazu jsou desítky, ba možná i stovky postav a jestli považuješ větu, že ona umřela kvůli blbosti za spoiler, tak já tě považuji za...... Pokud mě chceš poučovat, tak aspoň začni používat mozek.
@Kalam Mekhar Je uplně jedno, co mám v avataru, nevím proč to tu vytahuješ, asi si přijdeš vtipný nebo co. Ten můj příklad, byl jen příklad (dívím se, že někdo tak chytrý jak ty, to nepoznal). Ale když to tak chceš. "Ta umřela jen kvůli své blbosti" Tvoje domněnka je, že umřela jo? Tak to jsem vklidu, to asi neumře, když je to jen domněnka. Pořád se oháníš mozkem, ale ty jsi ho teď měl asi zapnutý jen na půl, že jsi reagoval jenom na část mého příspěvku. Nebo to tak je schválně? To mi řekni. Nesnažím se nikoho poučovat (narozdíl od "někoho"), a co víc, nesnážím se nikoho urážet. Nevím, proč si tady honíš ego, oni tě v mládí bili nebo co? A je škoda, že když už jsi tak intelektuálně na výši, nejsi schopný vést slušnou diskuzi.
@Kalam Mekhar četl jsem všechny knihy které vyšli v češtině, u zbytku čekám až to hňupové z talpressu přeloží (pokud se tak vůbec stane, přeci jenom, známe talpress). Teď bych na to stejně ani neměl čas, mojí literaturu momentálně tvoří materiály k vysoké a je toho opravdu dost. Ale z toho co jsem se o něm dozvěděl z knih které jsem četl jsem si ho nijak neoblíbil, spíš naopak.
@Riokai Zase problémy s chápaním psaného textu. Tohle forum je ve značné míře dost omezené. Neumíš číst, tak ti to rád vysvětlím ještě pro více blbější. Domněnka je na Chromého boha(to je on- mužská postava, pak píší o ni o té postavě) Chlapče, když napíší, že ona umřela pro svoji blbost, tak nikdo na světě nepochopí o jakou osobou se jedná. Tvůj mozek je asi genialní, že dokážeš z toho vyvodit o jakou osobu se jedná. Proč jsem nereagoval na ostatní věty v tvém přísvěvku? Protože jsou to naprosté výkřiky do tmy a nemá to co dělat s knižní debatou. @Everett_Young Teď se překladá další ICE, který bude zase na Vánoce, čili Forge of Darkness je v češtině v nedohlednu...
@Riokai Hele nerozčiluj se, já nemůžu za to, že máš pomalé chápání. Já se ti to snažím pěkně vysvětlit jak pro školou povinné a ty na mě tak jo??? Když budeš používat to, co maš v lebce, vyhneme se tvého průjmu, který nepadá na úrodnou půdu. Samozřejmě se užij dovolenou a snaž se tam relaxovat hlavně mozek, který je za celou sezonu už značně unavený...
Četla a líbilo, seriálová verze je taky povedená. Zejména ve chvíli, kdy se tam Richard Chamberlain (jehož menšinová sexuální orientace tehdy ještě nebyla známa) v reakci na nabídku mladého chlapce k zahřívání lože rozhořčí: "Považujete mě snad za nějakého sodomitu?" Já se jdu za přežití rekonstrukce odměnit Gillian Flynnovou.
Komentáře
btw. @Kalam Mekhar Ty mi přijdeš jako přesně ten typ, který je do něčeho zaslepený a nic jiného pro něj (samozřejmě obrazně) neexistuje. Vykládáš tady, jak je to nejkomplexnější a nejlepčejší fantasy a jak je oproti tomu Ice&Fire shit a knížka téměř pro děti, kteří nechtějí u knihy přemýšlet. Ještě to tady tvrdíš stylem štiplavějším, než jsou papričky jalapeňos. Nevím proč by se člověk nemohl pobavit na fóru o věcech, které ho zajímají, byť to může autor později vysvětlit. Je snad dán jeden jediný způsob jak číst knihy a všechny ostatní jsou špatně? Já osobně se rád s lidma bavím o svých a jejich pocitech, předávám si informace a tím se více ponořuji do světa. Je to snad špatně? Egoisto, díky za ty spojlery. Jak totiž pravíš, pravá fantasy je ta, která nechává prostor pro vlastní imaginaci. A když napíšeš "Ta umřela jen kvůli své blbosti a popravdě doufat můžeš. ale je to nejméně reálná šance", asi to nebude o nějaké bábě na trižišti, která prodává ryby a mihne se tam na 2 věty. Chápeš, že ne všichni přečetli všechny knihy a přesně o všem ví? Nebo ti to pořád nedochází? Ach jo. Chtěl bych, abych byl ženská a ty můj přítel a dívali bychom se na nějaký film, který by jsi už viděl. Tehdy by mě napadlo, kdo je vlastně ženská. :-(
Pořád se oháníš mozkem, ale ty jsi ho teď měl asi zapnutý jen na půl, že jsi reagoval jenom na část mého příspěvku. Nebo to tak je schválně? To mi řekni. Nesnažím se nikoho poučovat (narozdíl od "někoho"), a co víc, nesnážím se nikoho urážet. Nevím, proč si tady honíš ego, oni tě v mládí bili nebo co? A je škoda, že když už jsi tak intelektuálně na výši, nejsi schopný vést slušnou diskuzi.
@Everett_Young Teď se překladá další ICE, který bude zase na Vánoce, čili Forge of Darkness je v češtině v nedohlednu...
Zejména ve chvíli, kdy se tam Richard Chamberlain (jehož menšinová sexuální orientace tehdy ještě nebyla známa) v reakci na nabídku mladého chlapce k zahřívání lože rozhořčí: "Považujete mě snad za nějakého sodomitu?"
Já se jdu za přežití rekonstrukce odměnit Gillian Flynnovou.