Takže postava skotačící v ohni bez sebemenších popálenin není nesmysl, postava měnící podobu jak se jí zamane není nesmysl, postava ovládájící zvířata není nesmysl, ale odlišné klimatické podmínky už nesmysl jsou? :D Zatraceně ve fantasy je magie, mýtická stvoření a podobné hovadinky a vy to budete řešit? To je jako kdyby někdo řešil jaktože v hororech straší lidi mrtvé malé holky :D
@JoffreyWater rozhodně si tu kvůli tomu, že na svět Písně nepasují pozemské přírodní zákony, nikdo nebude rvát vlasy z hlavy ani mít problémy se spaním, není třeba to brát tak vážně ;) Některé lidi prostě baví se v tom šťourat nebo řešit nesmysly v neexistujícím světe místo povinností, které jim padají na hlavu :anxious:
Ale vrtá mi hlavou jedna věc a to, že Aegon je čistý valyriec(vlasy, oči) A to jeho matka je Dornka. A přesto jsou Targaryenské geny silnější. Takže mi přijde divný, že Jon vypadá úplně jako seveřan bez Targaryenských rysů. Pak mi taky nepřijde nereálně, že se nakonci ságy Západozemí zase rozpadne na 7 království. A nebo, že Daenerys obnoví Vallyrian empire ze svobodných měst. Ale trůn nepřeju Stannisovi určitě. Je to bratrovrah a je málo pravděpodobné, že by zplodil dědice. Na rozdíl od Aegona. Nejradši mám Greyjoye a doufám, že opět budou vládnout všude tam, kde jsou slyšet vlny. A taky mě napadlo, aby se náhodou králem nestal Baelish Lord Říčních krajin a s podporou Harrolda Arryna a vojska Údolí, které ještě nezasáhlo do války.
@Lukyn223 S tím Stannisem, myslím že Renly by taky neváhal ho zabít kdyby měl příležitost. A že ho zabil on, Stannis měl na trůn právoplatný nárok a jeho vlastní bratr ho zradil a chtěl mu ho vzít. Co měl dělat? Stáhnout ocas? Ale tak názor nikomu neberu.
Tommen momentálně vládne maximálně svým koťatům a obávám se, že dál to v sáze nedotáhne. Jestli by byl Renly dobrým králem lze říct jen velmi těžko, jeho zájmy se zdály být velmi povrchní (rytířské turnaje, pěkné hadry), ke skutečné zodpovědnosti před tím, než se rozhodl utkat s bratrem o moc, ani nepřičichl.
Mě přijde, že Stannis jednou už stáhnul ocas a šel na Dragonstone ačkoli měl právo na Bouřlivý konec, který je bohatší a má i víc vazalů. Nejde do nekonečna ustupovat a přijde mi, že Stannis má pořád větší nadějí, že bude mít následovníka než Renly :D
Bouřlivý konec měl Renly...Stannis měl Dračí kámen. Taky by mě zajímalo, kde železní furt brali lidi na ty své nájezdy. Tam se muselo pořád jenom trtkať, aby měli z čeho doplňovat své řady.
@Henky Měli solné ženy nebo jak jim to říkali, takže reprodukční schopnost byla znatelně navýšena :D
@jjelen No myslel jsem když byl ještě Renly živej, teď už je to jasný :D @JoffreyWater Gendry je podle mě pravděpodobnější - myslim, že i zakladatel rodu Baratheonů byl nějakej nelegitimní něco Targaryenů...
Prečo sa deti Maege Mormont taktiež volajú Mormont? Nemali by sa volať po otcovi? Alebo ak je otec lowborn/divoký *wink_wink* tak by im ostalo meno po matke?
@Gepeto Nemyslím na trůně, ale prostě následník aby zachoval jejich rod. Na trůn se podle mě už žádný Baratheon neposadí, a když tak nejspíš jenom na chvíli.
@JoeGyry: Ono to je zřejmější v angličtině... tam se spíše mluví o rodu Mormontů. A každopádně ani sňatkem se neztrácí původní titul (Catelyn Tully-Stark), takže samozřejmě Maege o svůj titul sňatkem s lowborn nepřichází... a zároveň jako hlava rodu automaticky předává svůj titul (čti rodové jméno) dál. V podstatě je to třeba chápat v kontextu příslušnosti k rodu a trochu jako titul - Ramsay taky změnil "příjmení", jako titul... a ostatně i ta odštěpaná větev Targaryenů přes mužské potomky přešla na jméno Blackfyre. A jako titul holt používají to nejvyšší. :o)
Já bych řekl, že je to kvůli té situaci, jaká nastala po vyhoštění Joraha. Jeor byl na Zdi a tak to padlo na Maege. Musela si vzít zpět své rodové jméno, protože manžílek byl asi neurozeného původu a nejspíš také už nějaký ten pátek pod drnem.
Komentáře
Tak co, pustíte se i do té genetiky?
@jjelen No myslel jsem když byl ještě Renly živej, teď už je to jasný :D
@JoffreyWater Gendry je podle mě pravděpodobnější - myslim, že i zakladatel rodu Baratheonů byl nějakej nelegitimní něco Targaryenů...
A jako titul holt používají to nejvyšší. :o)