@_Já_: Ad neurozený Baelish... nezapomínej, že přes nízký původ je jmenován pánem Harrenova a nejvyšším lordem Trojzubce (čili jemu de facto stačí nařídit, aby mu Freyové zajatce/Řekotočí vydali a ti to se skřípěním zubů budou muset udělat, pokud si to nebudou chtít rozházet s "Korunou", která za malíčkem stojí)... Jinak to, že má tajnou dohodu s Tyrelly je více než pravděpodobné... ale jak událostmi zamotá Dorne, Gryf a Danny je otázka - to jsou myslím síly, které můžeou komukoli nakopat, pokud se nebudou příliš hašteřit. @Gepeto: Asi těžko, zachránit trůn pro Rhaegara, když ten tou dobou už prděl do hlíny... a to se celkem rozkřikne... Buďme realisti,... bál se v první řadě o svůj krk a měl k tomu důvod, jeho přežití bylo tou dobou hodně na vlásku. @p1e9t9r2: Valyrijský rod asi není podmínkou,... mám spíše zato, že si Targaryeni udržovali know-how, jak draky ovládat... kdybych měl doma válečného slona, a věděl, že jde o "ultimátní zbraň" a že je naučený na moje povely,... myslíš, že bych ti jej svěřil, nebo se ti povedlo jej ukrást a ovládnout? - Myslím, že Tyrion může být jezdec (zná valyrijštinu), ač je Lannister (o tom nemám pochyb, a zřejmě neměl ani Tywin, jinak by už Tyrion byl na Zdi po Tarlyho vzoru) @p1e9t9r2: Jinak jezdci byli i z jiných rodů (Velaryoni?), ale to byly blízce zpřízněné rody,... což ostatně nyní jsou Baratheoni, Dornové,...
@p1e9t9r2 Rozdali je jako suvenýry a těžítka. Tři dali svým nejvýznamějším vazalům z valyrijské krve. Sedm kraslic pro sedm Lordů sedmi království. A devět pro vládce svobodných měst. Jedno vejce si však nechali :twisted:
@_Já_: Já mám samozřejmě Malíčka hodně rád, jelikož se díky svým schopnostem dokázal vyšvihnout z nikoho na jednoho z nejvlivnějších lidí západozemí... Ale popravdě se domnívám, že se chce hřát na prsou hada, který jej ve Hře přehraje (myslím Sansu, pokud není zřejné)...
@StandazPorubhradu: To, že byla zracena neznamená, že jsou ztracena navěky... Že tagédie Letohradu je způsobená snahou vylíhnout draky jsou snad jen povídačky, ne? to úplně jisté není myslím. @Jitka: A byla nutná kvalifikace pro ovládnutí draka valyrijská krev, nebo třeba jen znalost Valyrijštiny, protože v tomto jazyce byli draci (záměrně, aby je nemohl jen tak někdo ukrást) učeni přijímat příkazy? Myslím, že ty původně Valyrijské rody se ten jazyk učili, běžný lid nikoli. - No, jen taková obezlička, která mi přijde věrohodná a umožní Tyrionovi být Jezdec, aniž by musel být skrytý Targaryen...
Co se týče netargaryenských jezdců z tance draků, tak v Historii se píše jen o tom, že měli valyrijskou krev. Na Dračím kameni totiž krásní Targaryeni byli něco jako bozi pro místní plebs, takže jim holky skákaly do postele. Z jejich potomků pak rekrutovali "obyčejné" jezdce (nějakej ser Addam a ser Hugo). Jinak o ovládnutí draků tam toho nic moc není, vždycky je tam jen fádní informace, že někdo ovládl draka. Pamatuju si ale, že když si šel princ Aemond ochočit Vhagar, tak měl dost nasráno, (ale dělal, že nemá) takže mi přislo, že sám moc neví, co dělá. Jak kdyby si spíš drak vybral jezdce.
Pokud si vzpomínám tak v povídce Princezna a královna, bylo vždy napsáno, že spojení drak - jezdec nechápou a popřípadě, že se s tím moudřejší hlavy natrápily, ale na nic nepříšli. Každopádně kolem draků a obecně magie je ve světě ledu a ohně mnoho nezodpovězených otázek..
já nemám rád Lannistery obecně, víš co jednou jsou to na začátku hlavní Zlouni a můžou se snažit jak chcou, ale ty povražděný starky jim neodpustím ... ale zas musím uznat, že Tyrionovi kapitoly mám rád a jsou zábavný, ale..
Dík, ale ztaracená neznamená zničená (vzhledem k tomu že ty co měla dany byla zkamenělá, tak ty vejce musí být velmi odolná) a vraní oko se zmínil, že měl taky dračí vejce, takže těch vajec musí být povíceru nevylíhnutých otázka, jestli by se mohli stejným způsobem vylíhnout jako ti co ná Dany
Vetšinou se vejce vylíhla, když je rodiče šoupli do kolébky děcku. Když se u jistého člena rodiny nevylíhlo dráče, začal rod cítit problém, ale netušili jak jinak je donutit vylíhnout, když jim doteď fungoval tento systém. Do Letohradu se shromáždilo blíže neurčené množství vajec, která byla pravděpodobně při požáru zničená (pravděpodobně se nacházela v epicentru), v Západozemí se tak mohlo něco z vajec dochovat akorát někde na Dračím kameni...
Komentáře
Jinak to, že má tajnou dohodu s Tyrelly je více než pravděpodobné... ale jak událostmi zamotá Dorne, Gryf a Danny je otázka - to jsou myslím síly, které můžeou komukoli nakopat, pokud se nebudou příliš hašteřit.
@Gepeto: Asi těžko, zachránit trůn pro Rhaegara, když ten tou dobou už prděl do hlíny... a to se celkem rozkřikne... Buďme realisti,... bál se v první řadě o svůj krk a měl k tomu důvod, jeho přežití bylo tou dobou hodně na vlásku.
@p1e9t9r2: Valyrijský rod asi není podmínkou,... mám spíše zato, že si Targaryeni udržovali know-how, jak draky ovládat... kdybych měl doma válečného slona, a věděl, že jde o "ultimátní zbraň" a že je naučený na moje povely,... myslíš, že bych ti jej svěřil, nebo se ti povedlo jej ukrást a ovládnout? - Myslím, že Tyrion může být jezdec (zná valyrijštinu), ač je Lannister (o tom nemám pochyb, a zřejmě neměl ani Tywin, jinak by už Tyrion byl na Zdi po Tarlyho vzoru)
@p1e9t9r2: Jinak jezdci byli i z jiných rodů (Velaryoni?), ale to byly blízce zpřízněné rody,... což ostatně nyní jsou Baratheoni, Dornové,...
a co bys vymyslel pro Malíčka ty?
dost mě zajímá jaké má další možnosti..
to zní jako Lord Of the Rings nepleteš si to s prstenama? :D
věř si, je to dobrý
@Jay
tak nějak ;)
@Jitka: A byla nutná kvalifikace pro ovládnutí draka valyrijská krev, nebo třeba jen znalost Valyrijštiny, protože v tomto jazyce byli draci (záměrně, aby je nemohl jen tak někdo ukrást) učeni přijímat příkazy? Myslím, že ty původně Valyrijské rody se ten jazyk učili, běžný lid nikoli. - No, jen taková obezlička, která mi přijde věrohodná a umožní Tyrionovi být Jezdec, aniž by musel být skrytý Targaryen...
Jinak o ovládnutí draků tam toho nic moc není, vždycky je tam jen fádní informace, že někdo ovládl draka. Pamatuju si ale, že když si šel princ Aemond ochočit Vhagar, tak měl dost nasráno, (ale dělal, že nemá) takže mi přislo, že sám moc neví, co dělá. Jak kdyby si spíš drak vybral jezdce.
... ale zas musím uznat, že Tyrionovi kapitoly mám rád a jsou zábavný, ale..
Do Letohradu se shromáždilo blíže neurčené množství vajec, která byla pravděpodobně při požáru zničená (pravděpodobně se nacházela v epicentru), v Západozemí se tak mohlo něco z vajec dochovat akorát někde na Dračím kameni...
@Nevada Koukám že nejsem jediný kdo si přeje Skrčkovu smrt :D Ta postava mně neskutečně celý Tanec se.e