S tímhle neohromím, ale dnes na Čt Art začíná seriál Verdi. Kdo pamatuje 80. léta, ví, že tenkrát byl tenhle seriál velmi populární. Tehdy běžel se slovenským dabingem, tentokrát bohužel nově nadabovaný. Neviděl jsem to víc jak 25 let, jsem zvědavý, jak se mi to bude líbit teď :)
@flanker.27 Seriál Verdi je stále stejně dobrý i po těch letech. Před nedávnem jsem si ho stáhl z Uložto s tím původním slovenským dabingem. Mimochodem - na stejném webu jsou k mání i další pamětnické, zhusta životopisné seriály, které ČST vysílala většinou ve slovenském znění: Cervantes, Goya, Ramón y Cajal, Fortunata a Jacinta a to nemluvím o jednom z našich klukovských idolů, jímž byl Curo Jimenez, seriál jehož první cca polovina byla dabována slovensky a zbytek česky.
@Arutha A já si přitom myslel, že neví co dřív - viz rozhovor z poslední Pevnosti, kde se Emílie svěřuje, jak jí G.R.R.M. radí jak má hrát Dany. Prý se při natáčení seriálu pořád poflakuje kolem.
@Arutha O tom se ví dávno. Jen nebylo známo, co to bude za projekt přesně.
Ostatně, nedávno to na svém blogu připomněl i on sám, když vysvětloval zrušení své účasti na některých akcích:
I would prefer not to have to cancel anything, but that depends on how the work is going.
And by "work," I mean WINDS OF WINTER, of course... but not exclusively WINDS OF WINTER. When I say, "my plate is full," I don't just mean with WINDS. I am still editing the latest Wild Cards volume, HIGH STAKES. I have an overall deal with HBO, and three new television concepts in various stages of development, with a variety of collaborators and partners. I am consulting on a couple of videogames. There's the Wild Cards movie at Universal, where I'm a producer. And I've recently formed a new production company to make low budget short films based on a trio of classic short stories by... well, no, not yet, that would be telling. Premature telling.
@Nevada Nevím jak je to přímo s jeho účastí, ale podle toho kratičkého rozhovoru prý "stále obchází kolem". Ale ono celé tohle číslo Pevnosti je věnované GoT a tudíž pro čtenáře Písně velmi výživné. Opravdu stojí za přečtení, podle těch materiálů a zejména výroků G.R.R.M. se máme v seriálu skutečně nač těšit :wall::roll: .
@Crocuta To možná udělám taky. Nový dabing za moc nestojí, navíc je v něm docela dot chyb, které nepovažuji za chyby autorů seriálu, ale chyby překladatele. Když pominu občasnou neshodu podmětu s přísudkem, tak si vybavuji minimálně jednu věcnou, např. že Marie Luisa byla první Napoleonovou ženou, ačkoli tou byla Josefína. Ale pokud jsem tohle dokázal ignorovat, tak se mi první díl pořád velmi líbil.
@Hildegarda třeba mu někdo řekl, že tahat po letech z hrobu seriál který byl i tenkrát ukončen po třiceti epizodách není zrovna nejvýdělečnější nápad. Nebo to pochopil sám, když viděl jak dopadly další vyhrabané seriály jako Dallas nebo 90210.
@Hildegarda Twin Peaks je dodnes jedním z mých nejoblíbenějších seriálů, ostatně jako celá Lynchova tvorba a docela jsem se děsil, co z toho teď chtějí udělat. A jestliže se od projektu distancuje i jeho duchovní otec, tak to pro něj jistě neznamená nic dobrého...
Já se bojím, že budu zklamaná. Ta laťka je hrozně vysoko. (Jo, vím, že to bude jiná story s jinými herci a moc to nepůjde srovnávat.) I když přiznávám, že na začátku traileru, jak je tam záběr na ty dálniční křížení jsem si řekla: "Jo, to je ono, staré dobré TD.".
Komentáře
http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/entries/38990615-a32e-41b5-9765-137ecd727f86
Došlo i na odkaz na Star wars =D
A já si přitom myslel, že neví co dřív - viz rozhovor z poslední Pevnosti, kde se Emílie svěřuje, jak jí G.R.R.M. radí jak má hrát Dany. Prý se při natáčení seriálu pořád poflakuje kolem.
Ostatně, nedávno to na svém blogu připomněl i on sám, když vysvětloval zrušení své účasti na některých akcích:
I would prefer not to have to cancel anything, but that depends on how the work is going.
And by "work," I mean WINDS OF WINTER, of course... but not exclusively WINDS OF WINTER. When I say, "my plate is full," I don't just mean with WINDS. I am still editing the latest Wild Cards volume, HIGH STAKES. I have an overall deal with HBO, and three new television concepts in various stages of development, with a variety of collaborators and partners. I am consulting on a couple of videogames. There's the Wild Cards movie at Universal, where I'm a producer. And I've recently formed a new production company to make low budget short films based on a trio of classic short stories by... well, no, not yet, that would be telling. Premature telling.
http://grrm.livejournal.com/415405.html
Ale pokud jsem tohle dokázal ignorovat, tak se mi první díl pořád velmi líbil.