Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

1109110112114115144

Komentáře

• RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Dreamer Malaz je buď a nebo. Není nic mezi tím, buď to člověk zvládne a ten chaos se mu nakonec začne líbit, nebo se na to vykašle. Já četl zatím jen první díl (už to bude téměř rok) a nějak mě to nenadchlo. Uvažuji, že si ho přečtu ještě jednou a potom se nadobro rozhodnu, zda do toho půjdu nebo ne.
  • @Riokai já právě furt váhám, jestli má cenu se do toho znovu pouštět :-k styl psaní mě neoslovil, ale líbily se mi synopse k jednotlivým dílům, jenže tím prvním jsem se prokousávala velmi těžko a tak dlouho, až jsem ho nakonec znechucená odložila nedočtený.
  • Nevím, jestli to tu už bylo, ale četl jste někdo Tajemný Amber od Rogera Zelaznyho? Mě se to hrozně líbilo, ale je to pro mě na strašně moc dílů.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Lady_Stark Z Amberu má smysl číst prvních 5 dílů. Dalších pět dílů je o něčem jiném (resp. příběhy další postavy) a vůbec mě to nebavilo, ale těch prvních 5 je uzavřených.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Lady_Stark Já četla první díl. Docela se mi to líbilo, i když tak do půlky knížky jsem v tom měla děsnej guláš.
  • Jo, jednička byla úplná detektivka. :-) Celkem jsem jich přečetla asi 8, ale je fakt, že změna hlavní postavy byla jen k horšímu... Ještě jsem se chtěla zeptat jestli od něj neznáte i jiné série a která je podle vás nejlepší?
  • @Lady_Stark Ja som Amber dala cely, ale z pohladu syna to uz bolo varenie z vody.
    Citala som od neho viacero poviedok, ale vzdy to bolo v zbornikoch.
  • Četl někdo Pilíře země? Dá se to?
  • @Henky Dá se. Četla jsem Pilíře i Na věky věků. V tom druhém autor docela slušně vykrádá sám sebe.
    Jsou to čtivé historické romány, mám je v angličtině, abych neměla pocit, že zbytečně vyhazuju peníze :-)
  • Mě osobně Pilíře země moc neoslovily. Na druhou stranu číst se to dá. Nemohu říct, že bych se u toho vyloženě nudil. Jsou ale určitě mnohem lepší a zábavnější knížky.
  • upraveno 8. dubna 2015
    Pilíře země jsou pěkný náhodou, Na věky věků, jak už bylo psáno výše, je v podstatě kopie. Ale schéma zůstává stejné. Akorát mám pocit že to co mi v pilířích zas tak nevadilo - to jak naši milovaní klaďasové dostávají na prdel od zlých zlých zlounů - v podstatě celou dobu odvrací jednu katastrofu za druhou, abychom se dočkali zadostiučinění na konci. V pilířích to šlo, ale v pokračování autor tlačil na pilu, chtěl úspěšný pilíře dotáhnout tím, že hlavní hrdiny nechá ještě víc trpět :D a tady už jsem to moc nedával..

Ale když v pilířích zabili Toma Stavitele
    , tak mi i slzička ukápla :( :)

Jako fakt mi ta slzička ukápla, to není žádný jinotaj :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. května 2015
    Už týden mi na facebugu vyskakuje reklama na jakési Letopisy Vukogvazdské družiny. Na jejich stránkách machrují, jaká že je to originální česká dark fantasy, nicméně jsem o tom nikdy dříve neslyšel. Takže otázka pro dav: Co to je? Četl jste to někdo? A co je nejpodstatnější - dá se to sežrat?
    upraveno 4. května 2015
    "Originální špinavá fantasy vznikla na základě skutečných zážitků ze hry Dračí doupě." - Tak ti nevím, jestli to nebude jen další z mnoha pokusů o vytvoření díla na základě mylné představy o tom, že hraní Dračího doupě je základ všeho vědění o fantasy. :-k

Ale zase abych to hned nehanil, zkusil jsem si přečíst pár ukázkových stránek a zas tak špatně to nevypadá.
    upraveno 4. května 2015
    A mě by zajímalo, proč furt posouvají vydání Rothfusse :evil:
  • @Krisa Mě by zajímalo, proč nevybrali tu původní obálku :evil:
    @Everett_Young To mě taky. Je daleko hezčí!
  • @Krisa Naštěstí aspoň nevybrali tu nejošklivější, ale tu prostřední.

image
  • @Everett_Young to blonďatý je Auri? :-k
  • @Dreamer Ano :-)

A nejvíc mě štve, že budu mít třetí knihu s třetí obálkou...grrrrr!
    Moje "porucha autistického spektra" trpí už teď a to tu knihu ještě ani nemám!
  • @Everett_Young takže to znamená, že ve třetím díle bude víc Auri? Že bych se přeci jen pokusila přečíst druhý díl? :D
  • @Dreamer Tohle není třetí díl, tohle je samostatná knížka o Auri :-)
  • Jo ták, já úplně zapomněla, že se něco takového vlastně chystá :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett_Young napsal(a):

Už týden mi na facebugu vyskakuje reklama na jakési Letopisy Vukogvazdské družiny...

Nič nie je dosť epické fantasy kým to nemá v názve aspoň jeden cudzí názov =D
  • Tak dočteno Stvoření temnoty a Erikson potvrdil status nejlepšího z nejlepších. Pan Martin a další by se měli dostavit na doučovaní jak se píše fantasy s přesahem... Trilogie má našlapnuta k nejlepší fantasy trilogii za posledních x let...
    @Kalam Mekhar :-D
  • upraveno 5. května 2015
    @Riokai nějaké namítky snad? Je pravda, že i Martin působí vedle Eriksona jako žáček základní školy. Ono je samozřejmě blbost srovnávat Eriksona a Martina. Martin to nikdy nedopíše, neudržel kvalitu, jeho poslední dvě knihy jsou velice slabé, takže slávu má zajištěnou hlavně hypem z té debilní show. Sanderson? Pff ten se pohybuje někde mezi fantasy a četbou pro děti, což např. Mistborn u mě devalvuje dost velkým způsobem. Rothfuss je sice dobrý spisovatel, ale jeho svět je víceméně nudný a pořád se tam řeší jeden vztah na 50 různých způsobů. Samozřejmě existují další spisovatelé jako Cook, Bakker, Sapkowski, Abercrombie a další, kteří jsou beze sporu kvalitní, ale pořád jim chybí něco do velkoleposti Eriksona a navíc Stvoření temnoty ukazuje i výborné filozofické myšlenky Eriskona a těmi myšlenky nás krásně naladí na Tiste Andii a Liossan...
  • @Kalam Mekhar Já se tedy víc těším na tu trilogii o Karsovi. To bude teprve mazec :-D
  • @Everett_Young tu vynechám, ale spíše předpokládám, že ji ani nezačne psát. Karsa není postava na trilogii, popravdě on není postava ani na 1/4 knížky, což se nám potvrdilo ve čtvrtém díle...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.