Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1109110112114115144

Komentáře

• RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Dreamer Malaz je buď a nebo. Není nic mezi tím, buď to člověk zvládne a ten chaos se mu nakonec začne líbit, nebo se na to vykašle. Já četl zatím jen první díl (už to bude téměř rok) a nějak mě to nenadchlo. Uvažuji, že si ho přečtu ještě jednou a potom se nadobro rozhodnu, zda do toho půjdu nebo ne.
  • @Riokai já právě furt váhám, jestli má cenu se do toho znovu pouštět :-k styl psaní mě neoslovil, ale líbily se mi synopse k jednotlivým dílům, jenže tím prvním jsem se prokousávala velmi těžko a tak dlouho, až jsem ho nakonec znechucená odložila nedočtený.
  • Nevím, jestli to tu už bylo, ale četl jste někdo Tajemný Amber od Rogera Zelaznyho? Mě se to hrozně líbilo, ale je to pro mě na strašně moc dílů.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Lady_Stark Z Amberu má smysl číst prvních 5 dílů. Dalších pět dílů je o něčem jiném (resp. příběhy další postavy) a vůbec mě to nebavilo, ale těch prvních 5 je uzavřených.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Lady_Stark Já četla první díl. Docela se mi to líbilo, i když tak do půlky knížky jsem v tom měla děsnej guláš.
  • Jo, jednička byla úplná detektivka. :-) Celkem jsem jich přečetla asi 8, ale je fakt, že změna hlavní postavy byla jen k horšímu... Ještě jsem se chtěla zeptat jestli od něj neznáte i jiné série a která je podle vás nejlepší?
  • @Lady_Stark Ja som Amber dala cely, ale z pohladu syna to uz bolo varenie z vody.
    Citala som od neho viacero poviedok, ale vzdy to bolo v zbornikoch.
  • Četl někdo Pilíře země? Dá se to?
  • @Henky Dá se. Četla jsem Pilíře i Na věky věků. V tom druhém autor docela slušně vykrádá sám sebe.
    Jsou to čtivé historické romány, mám je v angličtině, abych neměla pocit, že zbytečně vyhazuju peníze :-)
  • Mě osobně Pilíře země moc neoslovily. Na druhou stranu číst se to dá. Nemohu říct, že bych se u toho vyloženě nudil. Jsou ale určitě mnohem lepší a zábavnější knížky.
  • upraveno 8. dubna 2015
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. května 2015
    upraveno 4. května 2015
    upraveno 4. května 2015
    A mě by zajímalo, proč furt posouvají vydání Rothfusse :evil:
  • @Krisa Mě by zajímalo, proč nevybrali tu původní obálku :evil:
    @Everett_Young To mě taky. Je daleko hezčí!
  • @Everett_Young to blonďatý je Auri? :-k
  • @Dreamer Ano :-)

A nejvíc mě štve, že budu mít třetí knihu s třetí obálkou...grrrrr!
    Moje "porucha autistického spektra" trpí už teď a to tu knihu ještě ani nemám!
  • @Everett_Young takže to znamená, že ve třetím díle bude víc Auri? Že bych se přeci jen pokusila přečíst druhý díl? :D
  • @Dreamer Tohle není třetí díl, tohle je samostatná knížka o Auri :-)
  • Jo ták, já úplně zapomněla, že se něco takového vlastně chystá :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Tak dočteno Stvoření temnoty a Erikson potvrdil status nejlepšího z nejlepších. Pan Martin a další by se měli dostavit na doučovaní jak se píše fantasy s přesahem... Trilogie má našlapnuta k nejlepší fantasy trilogii za posledních x let...
    @Kalam Mekhar :-D
  • upraveno 5. května 2015
    @Riokai nějaké namítky snad? Je pravda, že i Martin působí vedle Eriksona jako žáček základní školy. Ono je samozřejmě blbost srovnávat Eriksona a Martina. Martin to nikdy nedopíše, neudržel kvalitu, jeho poslední dvě knihy jsou velice slabé, takže slávu má zajištěnou hlavně hypem z té debilní show. Sanderson? Pff ten se pohybuje někde mezi fantasy a četbou pro děti, což např. Mistborn u mě devalvuje dost velkým způsobem. Rothfuss je sice dobrý spisovatel, ale jeho svět je víceméně nudný a pořád se tam řeší jeden vztah na 50 různých způsobů. Samozřejmě existují další spisovatelé jako Cook, Bakker, Sapkowski, Abercrombie a další, kteří jsou beze sporu kvalitní, ale pořád jim chybí něco do velkoleposti Eriksona a navíc Stvoření temnoty ukazuje i výborné filozofické myšlenky Eriskona a těmi myšlenky nás krásně naladí na Tiste Andii a Liossan...
  • @Kalam Mekhar Já se tedy víc těším na tu trilogii o Karsovi. To bude teprve mazec :-D
  • @Everett_Young tu vynechám, ale spíše předpokládám, že ji ani nezačne psát. Karsa není postava na trilogii, popravdě on není postava ani na 1/4 knížky, což se nám potvrdilo ve čtvrtém díle...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.