!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1175176178180181243

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Asi tak nějak.
  • upraveno 6. dubna 2015
    Ta knížka svět ledu a ohně nevíte kde se dá pomerně lacino sehnat bohužel obracím každou korunu a naše knihovna ji nevede.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. dubna 2015
    @Hubla Mohla být nějaký nepřiznaný bastard o kterém nikdo nevěděl. :-k
    Já vím, "sémě je silné" ale mohla to být nějaká výjimka.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 6. dubna 2015
    @p1e9t9r2 co tady: http://www.megaknihy.cz/fantasy/190784-svet-ledu-a-ohne.html

mám s megaknihy.cz zkušenost, nikdy nebyl problém. A maj ji tam jen za 630 Kč + 39 Kč poštovné, to je nejlevnějc co seženeš.
  • Taky doufám že ten roh je pitomost. Mnohem sympatičtější je mi ovládnutí skrze měniče.

@p1e9t9r2: Svět ledu a ohně za pořízení rozhodně stojí! Spousta informací, souvislostí i grafiky! Paráda!!!
  • Ještě jednou nadhodím myšlenku, kterou jsem již řekl,... Není podmínkou (nutnou nikoli postačující) pro ovládnutí draků znát Valyrijštinu? (Tuším, že Danyini draci trpěli hlady, než je naučila plivat oheň a opékat si maso)... Zjevně se draci rodí se schopností ji rozumnět (It's a magic...) a myslím, že to mnohem lépe než "dračí krev" odpovídá na otázku, proč v Západozemí nikdo krom valyrijských rodů draky neovládal... krom valyrijských rodů valyrijštinu moc lidí neumí,... ale mohla se ji naučit pasačka ovcí? (Mohla, ale vidím to stejně možné, jako že sama byla nějaký levoboček...) Může ji umět Tyrion (bez příbuznosti s Targaryeny)?
  • @hnzanai: A syrové bylo, protože si jej neuměli opéct... "Dracarys"
    No, tyhle povídky (tuhle a rogue prince) neznám,... na netu jsem je nenašel (ani jsem moc nehledal) a kupovat knihu kvůli jedné povídce, které mě zajímá mě moc netankuje...
    Jinak znalost valyrijštiny... psal jsem, že v Západozemí není asi moc rozšířená mezi nevalyrijskými rody,... na východě se zřejmě používá víc a ten kněz (ostatně ani Mel ani Thoros) není ze Západozemí,ne?
    upraveno 9. dubna 2015
    Dr_Nai má právdu. Drakům se nedařilo, protože je Daenerys krmila syrovým masem. Až jim jim ho dala opečené (teď už bez dohledání nevím, jestli ji to napadlo, nebo jestli jí jen náhodou kus masa spadl do rozdělaného ohně), tak začali žrát. A ona je pak začala cvičit na povel chrlit oheň. Jedna z mála věcí, co je naučila.
  • @Nevada: podle mě si neprotiřečíme... srovnáním faktů říkáme totéž, jen možná o jeden krok úvahy dále
    1) dostávali syrové maso
    2) syrové maso nejedli, pouze opečené (no nic, hledat v tom logiku nemá cenu)
    3) opečené ze syrového se stane poté co projde skrze oheň (to snad funguje stejně)
    4) draci chrlí oheň na povel "dracarys" (který sice nikdy předtím neslyšeli, ale co...)
    5) draci jsou tak dementní, že je samotné nenapadne vychrlit oheň na syrové maso a tím jej přivést do stavu, ve kterém by se po mase utloukli...

ad: "A ona je pak začala cvičit na povel chrlit oheň." - nevím, jestli nepřeceňuješ její schopnosti,... ono jí myslím jen bylo řečeno, že na tento povel chrlí oheň a ona to experimentálně odzkoušela,... učení v tom nebylo, ne?
  • A nebylo to náhodou i tak, že jim to maso MUSELA opékat, protože jako malá dráčata ještě neměla vyvinutý nějaký ty žlázy (anatomii draků neovládám :D ), zkrátka že neměla možnost si to opéct sama. Povel dracarys a vůbec schopnost vypouštět oheň přišla až v nějakém stádiu růstu...(?)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja som si myslel, že to, že ten povel je vo valyrijčine bola len Danyina voľba (možno práve preto, aby oddelila bežnú reč od príkazu, za predpokladu, že bežne hovorí commonspeakom).
  • @Gepeto @pavel: Nejsem si jist, klidně mě opravte,... ale já měl ze to, že první chrlení provedl Drogon přesně po pronesení kouzelného "dracarys" bez vysvětlení, jestli by stejně reagoval dříve(ale říkám, že paměť mě může klamat)... takto poskládané je to dost absurní, podobné tomu co píše @Terezička - něco jako "Dracarys".... achievement gained... juchů, teď už umí draci chrlit... a dokonce na povel. :o)
    THIS IS THE MAGIC...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Jay To bolo tuším v seriály také magické, v knihe to Dany ukazovala tuším Jorahovi na lodi, chválila sa tým, že to draky naučila ako príkaz. Bolo to takmer určite pred dobytím Astaporu, pretože keď som to čítal, tak som sa tešil, že to využije a keď v pohode predala drakov, tak som už len čakal, kedy ten príkaz vykríkne :twisted:

Ale tiež mám deravú pamäť, takže na isto neviem.
  • V knize první oheň chrlil drogon, když byla v domě neumírajících a pokoušeli se ji zabít nebo co s ní vlastně dělali.
  • Já mám strašnej maglajz v tom co bylo v seriálu a co v knížkách, to si žádá jen jedno - číst znovu :)
    upraveno 9. dubna 2015
  • @Nevada: Super, díky za osvěžení. Ono to dává smysl, něco žrát museli aby vyrostli.Ale koukám teda že bych potřeboval jako sůl přečíst si to znovu...nebo poslechnout audioknihy...ať je změna.
  • upraveno 9. dubna 2015
    @Zlord_Antiježíš audioknihy budou asi dost redukovaný, ne? Nebo nevím pokaždý co jsem měl nějakou audioknihu, tak to bylo dost zkracovaný..
  • Podle mě to bylo se cvičením draků jako se psy: draci začli přirozeným dračím vývojem chrlit oheň a když jim hladovým ukázala Dany kus masa, tak si ho chtěli upéct a ona při tom vyslovila "dracarys". A pak už to jen stačilo říct a draci chrlili jak diví (Pavlovův reflex).
  • @Nevada: Jo, máš pravdu... kouknul jsem na to a nějak jsem díky děravé paměti přecenil větu Neumírajících, kdy jí hned na začátku slibují, že ji naučí jazyku dračího druhu (dragonkind)... A nějak jsem si s tím dal dohromady, to že pak chrlili na povel (což teda předvádět/cvičit v kajutě dřevěné lodě nepovažuji za geniální nápad... :o))
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Jay No jo učit draky chrlit oheň na dřevěné lodi může napadnout jenom Daenerys.
    P.S Doufám, že se Daenerys nesetká se Cersei
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.