Ano, viděla jsem. Mad Max je dobrý akční film, který divákům připomněl, že to jde i jinak než epickou přehlídkou triků. V tomhle směru doporučuju srovnat s Avengers 2 - jsou to nebe a dudy. Ve filmu jsou modelkovské krasavice, ale jsou to ženské, co rozhodně nečekají na záchranu od mužského hrdiny. V dost směrech jde proti zažitým studiovým konvencím a doufám, že to bude hit, a přesvědčí studia, aby se tolik nebály odvážnějších filmů. Z toho důvodu jsou ráda i za ten hype, který je mi obvykle tak protivný.
@Everett_Young Myslím, že se ti to bude líbit, ale zdůrazňuju, ať nedáš na ten hype. Podle recenzí a hodnocení by člověk pomalu čekal něco jako Terminátor 2 a to Mad Max zase není.
tiež nemám rád hype, ale tu si ho dovolím, pretože toto je film, ktorý ľahko môže v kinách zahučať a to by bola škoda. podľa mňa práve od T2 a Matrix 1 tu nič tak dychberúce nebolo.
@svoa00 Aktuálně má ten film 100 mega ze světa. Jo, to jsou pěkný čísla. Jenže film stál 150 + propagace. A ta byla celkem velká, takže odhaduji, že to začne vydělávat až někde od 400 mega. Nakopnout vlnu vysokorozpočtových Rkových filmů to dokáže jen když to bude držák. Určitě si to na sebe vydělá, ale revoluce z toho asi nebude jak někteří doufají. :-k
@Montezuma3 Jsem si toho vědomá. Jenže to už je problém studií, když tvrdohlavě točí filmy třeba za 150-200 milionů dolarů, do kterých vrazí ještě dvakrát tolik za propagaci. Takových hitů, které tu částku bohatě pokryjí, je pár za rok. Předpokládám, že peníze studia nahánění product placementem a třeba prodejem hraček nebo podobných ptákovin.
@Montezuma3 A tebe to ještě překvapuje? Většina kvalitních filmů má ve Spojených státech malý komerční úspěch, minimálně posledních několik let určitě.
Komentáře
Vypadá to dobře. :-)
44 melounů za otevírací víkend jenom v USA dneska znamená propadák, ach jo :-D
Určitě si to na sebe vydělá, ale revoluce z toho asi nebude jak někteří doufají. :-k