!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Jon by měl být pro příběh důležitý a tak se mi nezdá, že by umřel.
Mi to pripomina scenu z Cerveneho Trpaslika, ked Holy hovori Listerovi: "ze vsetci su mrtvy Dave", dookola pokial mu to konecne nedojde.
Co se tu stalo? Poté co jsi odešel do stáze,... blablabla,... proniklo zážení a všechny to zabilo. Aha, a kde je Kochanská? Je mrtvá, Dave. A Rimmer? Je mrtvý, Dave. A kapitán Hollister? Je mrtvý, všichni jsou mrtví. A co se to tu všude válí za bordel? (Jednu hromádku schodí ze stolu, druhou namátkou ochutná) To byl první důstojník... (Nechme stranou, proč počítač se jmenuje Holly, Dave je Lister a kapitán byl Hollister... :o))
LISTER: Jak dlouho!?!
HOLLY: Tři miliony let.
LISTER: Tři miliony let!?! (Dramatická pauza) Mám furt knížku z knihovny. A co Chrissie? Co je s Chrissie Kochanskou?
HOLLY: Je mrtvá, Dave.
LISTER: Ale néé!
HOLLY: Asi ti to moc nepomůže, ale i kdyby ještě žila, věkový rozdíl by byl nepřekonatelný.
já bych to nepřirovnával ke scéně z trpaslíka.
Nevím jestli jsi si všimnul, ale GRRM si celkem oblíbil, že postavy, které mají být mrtvé (všichni si myslí, že jsou mrtvé) se zničeho nic objeví a zase si jedou to svý.. Takže dokud mi GRRM v KNIZE jasně neřekne/nenapíše, nejlépe z POV pohledu, že osoba X a Y je mrtvá nemám důvod ji pohřbívat.
V trpaslíkovi to bylo mnohem jednoduší, všichni jsou prostě mrtví!!
Malíček a v seriáli to vyriešia tak že Malíček odstráni Boltonov. Ak v seriáli vôbec prežil tak už nebude moc podstatný. Nemá armádu, nemá potomkov a ukázal sa ako najväčší zmrd ked nechal spáliť svoje dieťa.
Každopádne oni vraj od začiatku seriál budovali bez proroctiev, bez flashbackov, viac zamerané na tie intrigy. Teraz porušili oboje, takže v poslednej dobe s tým, ako tam cpú Rhaegar-Lyanna, to vyzerá akoby si uvedomili, že koniec predlohy vyžaduje aj tieto veci, tak ich tam dávajú. Stačí vážne v jednej sérií čas od času nejaký Branov sen a zhrnú tam všetky proroctvá.
(Pamatuji si, že na jeho adresu zaznělo, že on je jediným pánem Jednoho prstenu (Tuším že v rozhovoru hobitů s Faramirem...))
Nicméně gro sdělení bylo, že nevidím jako zásadní prohřešek, že se v seriálu neřeší "píseň ledu a ohně", zvláště když v knize bylo zmíněno pouze letmo.
Jinak ano, modrá růže na Zdi, Jon jako syn Rhaegara a Lyanny (Teorie 1) oživený modlitbou Mel (Teorie 2) je zřejmým adeptem na Píseň ledu a ohně. Ale jakkoli byla první série natočená zatraceně blízko knihám, tak Teorie 1 mi z toho neplynula i když jsem ji tam hledal (v knihách je jasná), spojení "led a oheň" se vyskytuje "jen" v názvu ságy a Danyině vizi,... tak alespoň že oživovací moc Rudých je v seriálu zobrazena (že, Bericu?).