@Tyrion Lannister Rozkošný prejav, ale ja netvrdím, že tej teórií verím :D Len som to podotkol k tomu "Ako sa Martinovi hodí", že to mohol byť úmyselný náznak, nie náhodička.
@Tyrion Lannister Vlastne ja som na vážkách aj s tou imunitou, Danyinu poslednú kapitolu som si vyložil ako príznaky Bielej klisny - nie žeby som jej želal zlý osud či čo :)
@Everett_Young To ťažko. Potom by bola celá jej linka zbytočná. Jon, Tyrion a Daenerys sú základnými piliermi celej sagy preto si myslím že v zapadozemi ešte zohrajú dôležitú úlohu. Každopádne uvidíme ako to Danny vyrieši s dotrakmi. Možno sa jej podarí spojiť khalassar so železnými, rozpráši yunkaicov a nasledovať bude cesta do zapadozemia. Ale neviem či by obstáli dotraci proti západozemskej armáde. Tiež má napadlo, že tá "epická bitka s Inými" môže byť už teraz vo Vichroch. Predsa Iní nebudú čakať večne-armádu majú (pravdepodobne zmasakrovali divokých ktorí ostali za Zďou a tých dezertérov čo kuchli starého Mormonta.) Vo finále by sa potom vyriešila hra o tróny a Essos.
Mimochodem, neublížilo by vám, kdybyste si po sobě vlastní příspěvky před odesláním přečetli a trochu opravili. Přečíst některé z nich je celkem těžká disciplína :)
@Tyrion Lannister Víme jistě, že umřeli na tu jarní epidemii? Tot je ten problém Targaryeny někdo kosí celou jejich historii viz praždy Eggova bratrace a sestřenice. Navíc sami mistři v cytadele proti nim broji a jak víme poslední draky zlikvidovali oni, tak proč by nemohli redukovat i je.
A jak tady někdo psal jak může mít bílou klisnu, no nebudu odebírat odkud ji teče ta krev :D, ale spíš to vypadalo na potrat a jak víme sama nedokázala poznat, že je těhotná ani v první knize.
Název linku mluví za vše :D Nevím jestli mě má tenhle "promise of spring" uklidnit, ale nějak mám za to že ten chuligán už to má stejně dokončený a teď si hraje s detaily. Ačkoliv link na edně i nediváci si krátký článek můžou přečíst - je free of spoilers, jen do diskuze dolů nesjíždějte, nejsou tam takoví frajeři jako tady a nikdy nevíte... ;)
@Nevada No bratranec a sestřenice aegona (eega) byli zavražděni syn a dcera rhaegera (nevím jak se to přesně píše). Inak v celé historii toho rodu na nemoc umřelo hrozně málo jejich členů prakticky skoro žádní, krom té jarní epidemie, která zabila krále a potomky Baelora inak se jejich rodu úplně vyhla. Tuším, že jedna dcera krále Jeakaryse (toho jak navštívil zimohrad se 6 draky) inak zbytek rodu bez chorob, krom šílenství a to měli snad jen 4 jedinci což je normální číslo. (každý rod tam má šílence či blázny viz otec Tywina ten taky neměl všech 5 pohromadě). No to jak bloudila a začal krvácet tam ji až došlo, že dlouho nekrvácela a prakticky ani neví, kdy napodledy to bylo.
Mám pocit, že sa niekde spomínalo, že Aegon s Conningtonom dobyl Búrlivý Koniec lsťou. Spoločenstvo si zobralo praporce Stannisa, keď obrancovia videli, že sa bojuje s posádkou, ktorú tam zanechal Mace Tyrell, aby držala obliehanie, tak otvorili bránu a pridali sa k boju.
@Tyrion Lannister: Jen komentář,... "normální" člověk se 125 klidně dožije,... pokud je v Martinově světě a přijme Martinovu logiku, že Zima konzervuje (kdyby ne, tak by měl reptat že i maester Aemon se svými skoro 100 lety byl čaroděj... :o)) a Bloodraven byl hodně na severu, hodně v zimě, tedy hodně konzervován. :o) Jinak ten popis lsti mi unikl, ale to že Aegon dobyl BK jsem měl zafixovaný jako fakt... myslím, že to zmiňovali v epilogu, že už na něj táhnou s armádou.
@Tyrion Lannister: Já nepopírám, že má magickou moc, jen říkám, že ten věk není úplně vhodný indikátor. Prostě Martin řekl "zima konzervuje" (pasáž, kdy má Aemon odjet do Citadely), tak větší zima konzervuje víc. Jinak ano, dnes, kdy je průměrný věk dožití k 80, tak 100 let není div, 125 se výjimečně dá. Ve středověku, kdy byl člověk v 50 kmet je i ta stovka (u Freye a u maestra) "moc" ... podle téhle logiky bychom museli za čaroděje nazvat i tyto dva - jmunuj mi, kdo se za 300 let historie jen přiblížil jejich věku... :o)
@Jay Ten věk je ralativní nevíme kolika se tam dožívají obyčejní lidí. Bohatí lordi se většinou odpraví ve válce někdo je otráví, čí mají zhýralí způsob života, který jejich odchod pod kytky ještě urychlí. To je něco sanové v kalahary (doufám, že ten kmen mám dobře) oni nemají udaj o čase, takže nikdo neví jak jsou staří ví se jenom pořadí jak se narodili tot vše popřípadě nějakou událost, která u toho porodu byla. U jednoho velmi starého jedince se pokusili zjistit věk a podle jejich vyprávění mu bylo kolem 90 což na křováka je taky výkon
... A stará chůva je taky čarodějnice! :o) No, jinak je to o tom, že "chudí" v Awoiaf padnou mladí kvůli hladu/nemocem/pro obtížnost, zatímco "bohatí" padnou mladí v touze po moci a bouhatství ať už jejich touze, nebo cizí... Ostatně, měřit náš a jejich rok může zavádět, měřit jejich a náš životní cyklus může zavádět. Tedy nic proti tomu, že Bloodraven "it's a magic", ale ten věk beru jen jako okrajovou část důkazu.
Komentáře
To ťažko. Potom by bola celá jej linka zbytočná. Jon, Tyrion a Daenerys sú základnými piliermi celej sagy preto si myslím že v zapadozemi ešte zohrajú dôležitú úlohu. Každopádne uvidíme ako to Danny vyrieši s dotrakmi. Možno sa jej podarí spojiť khalassar so železnými, rozpráši yunkaicov a nasledovať bude cesta do zapadozemia. Ale neviem či by obstáli dotraci proti západozemskej armáde. Tiež má napadlo, že tá "epická bitka s Inými" môže byť už teraz vo Vichroch. Predsa Iní nebudú čakať večne-armádu majú (pravdepodobne zmasakrovali divokých ktorí ostali za Zďou a tých dezertérov čo kuchli starého Mormonta.) Vo finále by sa potom vyriešila hra o tróny a Essos.
A jak tady někdo psal jak může mít bílou klisnu, no nebudu odebírat odkud ji teče ta krev :D, ale spíš to vypadalo na potrat a jak víme sama nedokázala poznat, že je těhotná ani v první knize.
Název linku mluví za vše :D Nevím jestli mě má tenhle "promise of spring" uklidnit, ale nějak mám za to že ten chuligán už to má stejně dokončený a teď si hraje s detaily.
Ačkoliv link na edně i nediváci si krátký článek můžou přečíst - je free of spoilers, jen do diskuze dolů nesjíždějte, nejsou tam takoví frajeři jako tady a nikdy nevíte... ;)
Jinak ten popis lsti mi unikl, ale to že Aegon dobyl BK jsem měl zafixovaný jako fakt... myslím, že to zmiňovali v epilogu, že už na něj táhnou s armádou.
Jinak ano, dnes, kdy je průměrný věk dožití k 80, tak 100 let není div, 125 se výjimečně dá. Ve středověku, kdy byl člověk v 50 kmet je i ta stovka (u Freye a u maestra) "moc" ... podle téhle logiky bychom museli za čaroděje nazvat i tyto dva - jmunuj mi, kdo se za 300 let historie jen přiblížil jejich věku... :o)
No, jinak je to o tom, že "chudí" v Awoiaf padnou mladí kvůli hladu/nemocem/pro obtížnost, zatímco "bohatí" padnou mladí v touze po moci a bouhatství ať už jejich touze, nebo cizí...
Ostatně, měřit náš a jejich rok může zavádět, měřit jejich a náš životní cyklus může zavádět.
Tedy nic proti tomu, že Bloodraven "it's a magic", ale ten věk beru jen jako okrajovou část důkazu.