Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1398399401403404581

Komentáře

• upraveno 8. dubna 2016
    @Edem ano, ale opravdu nevidím, že by lidé, kteří vydělávali obrovské peníze byli natolik vizionářští, že by ty peníze investovali zpět do lidí, formou smysluplných dlouhodobých projektů. Daně platíme všichni, takže nevidím absolutně žádný důvod, proč by měla existovat nějaká privilegovaná vrstva, která je platit nebude, z toho důvodu mi to připadá amorální. Podobné argumenty jako jsi vypsal jsem čekala, stát samozřejmě nehospodaří s penězi jemu svěřenými ideálně, ale to není argument pro oprávněnost krácení daní u určité skupiny lidí.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Dreamer nekratili by dane keby nezili v danovom pekle.
    Praveze, skusme pogooglit v top 20 bohacov na ake projekty od neziskoviek idu ich peniaze a kolko.

• VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Dreamer Vidis to, ja se priklanim spis na pravo a pritom souhlasim -- pomahat financne a socialne znevyhodnenym je podle me neco, co by v 21. stoleti nemelo chybet. Stejne tak mi vadi neplaceni dani. Krasne ukazuje, jak je jednorozmerne politcke spektrum nesmyslne.
    Nicmene co se treba tyce vrazeni penez do nesmyslu, tak to beru jako nedilnou, byt negativni, soucast kapitalismu. Je mozne, ze existuje zpusob, jak se tohoto problemu zbavit bez prehnaneho obetovani efektivity, ale do ted podle me nikdo s nicim takovym neprisel.
  • @Dreamer Jo, chápu tvé důvody. Určitou míru solidarity v sobě mám samozřejmě také. Ale přesto chci mít možnost o svých penězích rozhodovat sám. Stejně tak nechci doplácet na sociální experimenty. Stejně jako nebudu v budoucnu spoléhat, že se o moji rodinu postará stát, ale budu makat, abych se o ni postaral sám. Ale tohle už je na každém z nás a záleží, jak to máme nastavené. Já od státu nic nečekám, pracuji na sebe, a vracet vše v budoucnu hodlám svým rodičům, dětem, aby se měli dobře a samozřejmě pokud to bude v mým silách, tak se i angažovat jinde, kde je potřeba. Rozhodně ne z daní platit jistá nejmenovaná etnika...

• upraveno 8. dubna 2016
    @Vena mně právě přijde značně neefektivní mrhat penězi na věci, kde člověk spíše než za kvalitu platí pouze za punc luxusu :)
    @Mellien sociální experimenty tedy rozhodně nikde neobhajuji, je to jeden z důvodů, proč je pro mě současná "levice" nevolitelná. Nespoléhám na to, že se o mě bude starat stát, ale připouštím, že je nutná nějaká záchranná síť pro lidi, kteří nějakým způsobem ztratí schopnost se o sebe starat nebo se nemohou o sebe sami postarat.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Dreamer S tím určitě souhlasím, jen bych z toho systému rád vystrnadil ty, kteří se na něm pouze přiživují. Ale tady se, koukám, shodujeme.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Dreamer Je to samozrejme neefektivni, ale porad je to mene neefektivni, nez treba progressivni dan, nebo jina reseni.
  • @Krisa vím, proto to píšu...
    @Dreamer co keby niekto prisiel s myslienkov, ze " Namiesto toho, aby sme štátu dávali peniaze vo forme daní, radšej by sme ich dali zákazníkom, ktorí sú tiež občania. Som si istý, že to ocenia viac, než keby sme platili naše dane v plnej výške. "
    @Edem A to bys chtěl jako udělat jak? Aby se dostalo "na všechny"?
  • @Vena progresivní daň je nesmysl, každému by se mělo ukrojit stejně :)
    @Edem nechápu, jak si představuješ, že to bude fungovat? A proč zrovna tato skupina velmi bohatých lidí by měla být privilegovaná? Já taky nemusím být spokojená s tím, jak stát nakládá s penězi, které odevzdávám na daních, ale protože vydělávám mnohonásobně méně, musím pouze držet hubu a krok? :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. dubna 2016
    Male Norwegian politician raped by asylum seeker says he feels GUILTY that his attacker will now be deported because the man might suffer back in Somalia

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3528236/Male-Norwegian-politician-raped-asylum-seeker-says-feels-GUILTY-attacker-deported-man-suffer-Somalia.html#ixzz45Ffz6v00

Toť současná zdegenerovaná levice. "Vážení, jen proto, že je to nelítostný nestvůrný zabiják a uslintaný slizký netvor, nemusí ještě být špatný člověk."
    @Krisa @Dreamer ?skor to bolo v zmysle ved ja som platca dani preco by tieto moje peniaze nemohli ist priamo nejakej neziskovke, projektu alebo nadacii, ktora pomaha ako to ist uradnikom im do kapies na panamske ostrovy a par penazi, ktore nerozkladnu alebo neprehajdakaju na cyklocesty daju svojim neziskovkam ...

@Dreamer ja sa necudujem preco bohaci alebo majitelia firiem sa nenechavaju okradat a platia co mozno najmenej.
    @Edem 1) Co máš proti cyklostezkám?
    2) A jak bys asi taky udělal, aby se dostalo na všechny potřebné? (Štěňátka a zdravé dětičky jsou vždycky roztomilejší než umírající senioři ;) )
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @flanker.27
    ,,Promiň bratře, ušpinil jsem tvůj nůž svojí krví..."
    =D =D
  • @Edem no jo, ale to pořád nevysvětluje, proč boháč má větší právo než já ty peníze státu neodevzdat? Já bych taky věděla, co si za ty peníze koupit nebo bych mohla kupovat bílé pastelky ve velkém :-P a rozhodně pro mě daně jsou citelná a nezanedbatelná položka.
  • @flanker.27 Eh, takový hrozný trest, jak by navíc mohl chtít (tak jako by to chtěl v případě bělocha), aby ten dotyčný šel sedět za znásilnění do somálského vězení? :D Jenom by mě zajímalo, kdy si tyhle typy uvědomí, že jsou neuvěřitelní rasisti.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Jako považuji se za pravicového, ale to co tady prosazuje @Edem se mi nelíbí a nemohu s tím souhlasit. Stát ke svému fungování potřebuje peníze a daně jsou největší zdroj příjmů státní kasy, nechápu proč by bohatí neměli platit daně, co dělají tak záslužného? V Ústavě je napsáno, že všichni jsou si rovni, navíc v zákoně je jasně psáno, že daně musí odvádět všichni. Vůbec se mi nelíbí, že někdo s hrubým měsíčním platem 15 000 by měl odevzdávat 15% svých příjmů státu a nějaký mafiánský zmetek s milionovými příjmy by neplatil nic.
    Taková otázka: Z čeho bys financoval zdravotní a sociální pojištění?
    upraveno 8. dubna 2016
    @Dreamer ved mozes optimalizovat tiez
    @Krisa ? nechapem precoby to neslo, mas nejaku firmu A, ktora si povie idem ja radsej robit charitu povie si pomozem afrike, mas firmu B, ta si povie idem robit skusit zachranit nejake povedzme lesy, ina firma =C sa moze pripojit k prvej alebo zalozit svoju vlastnu charitu a ta robit nieco ine.
    dostane sa na vsetkych? mozno ani tymto sposobom nie, popravde neviem, skor nie, nedostane. Dostane sa na kazdeho ? tiez taktiez nie.
    alebo vlastne ako to myslis, ten tvoj priklad so seniormi? akoze maju slaby dochodok, alebo nedostatoocnu zdravotnu starostvilost takze ludia?

mam pocit, ze sme dost odbocili?@Dreamer pochopil som, ze firmy, ktore sa snazia platit co najmensie dane, tak tych nenavidis. Myslim si, ze ochranovat svoje peniaze pred statom ma zmysel, momentalne ked su dane take ake su (poznate laffetovu krivku?) a myslim, ze je lepsie ked aspon nejake tie peniaze(mozno tie ktore sa im podarilo uchranit pred uradnikmi) daju na charitu.

@Achileus ??? wtf? ja som pisal, ze snazit sa paltit menej ma zmysel.
    @Edem Takže stát, který ti umožní podnikat je morální šidit na daních? WTF?
    @Achileus stat ti akurat hadze polena pod nohy ak chces podnikat. vid licensie apod.
  • @Edem pardon, ale také jsi součástí společenství zvaného stát, anarchie by bohužel asi jen těžko fungovala :) nevím proč by mělo jakýkoliv smysl zavádět daňové úlevy pro bohaté a už vůbec to nezaručí, že ty peníze nějak vrátí společnosti, které jsou součástí, konec konců, proč by to jen tak ze samaritánství dělali? A nikde jsem nic nenávistného nepsala, pouze jsem se vyjádřila v tom smyslu, že mi přijde nespravedlivé, aby si některá vyvolená skupina lidí krátila daně. Nemám nic proti různým daňovým výhodám, které firmám sám nabízí stát, ale něco na hranici legality, jako jsou daňové ráje mi přijde silně nemorální, pochybuji, že prosperující firmu položí daně.
  • upraveno 8. dubna 2016
    @Ugla To pravicové bych dal do uvozovek, klasická pravice, kterou si pod tím pojmem představím tu byla naposledy za 1. Republiky :D To co se dnes vydává za konzervativní pravicové strany je ve skutečnosti spolek neomarxistůneomarxistů s hlavním sídlem v Bruselu. To co si představujeme pod pojmem pravice a levice se dávno rozplynulo do jakési konsistentní šedi, v níž se nevyzná ani prase, jediné o co jim jde jsou koryta, včera byli Kalousek a spol kování konzervativci, dnes jsou proevropští liberálové a zítra budou proruští panslovani :-D S mým smýšlením by zbývá vybírat to nejmenší zlo, nebo nejít k volbám
  • upraveno 8. dubna 2016
    @sfik a kde píšu, něco o tom, že by měl stát kontrolovat, co prachatí nakupují nebo o zákazu na zachraňování polorozpadlých památek? :) Rozhodně nemyslím, že je mrhání penězi zachránit nějakou památku, zrekonstruovat a například ji využít jako penzion, muzeum a podobně, jako plýtvání jsem spíše myslela dávat sta tisíce za předražené LV kabelky nebo předražená fára velká jak obývák s pozlacenou palubkou. A podnikatele, kteří provozují daňové úniky nechápu a jsou to pro mě podvodníci, rozhodně nevěřím, že ty prachy vrazí například zpět do zaměstnanců, to už z toho bude spíš těch pár desítek nevkusných LV kabelek :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.