Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nenacházel jsem slov, jak je vůbec něco takového možné. Může mi někdo vysvětlit, jak může mít kreatura, která zabije zcela vědomě přes 70 lidí nějaká práva? Bohové!
Edit: Asi je lepší být v Norsku masovým vrahem, než rodičem dítěte...
A státní matika... podle mě je to blbost. Ale všichni spolužáci mi říkali, že je to primitivní. Věřím jim, když tu matiku dělali 6 let na gymplu... A tady máš výsledek té naprosté hlouposti, kdy se snaží vše pořád standardizovat na jednotnou úroveň, která je snad už v samotném jádru věci totální blbostí. Pak to dopadá asi takovou fraškou jako je státní ajna. Ta její známka z maturity nemá cenu ani toho papíru, na kterém je natištěná.
Tím se dostávám k dalšímu bodu: jednotné přijímací zkoušky na SŠ. Podle mě opět hloupost. Nerozumím tomu, proč by měly být stejné řpijímačky na německý gympl, všeobecný, se zaměřením na blablabla a další typy škol. Jakou to má výhodu? Já tam žádnou nevidím. Ale nebudu to příliš rozebírat, nevím, jak je to s průmkama, ale na čtyřletý gympl u nás brali rok co rok 4 třídy, to máte 120 děcek (+-) a tak se stejně dostane velká část zájemců. Na naši šestiletku brali 30, tam potom ta selekce měla smysl, když se hlásilo tuším asi 200 děcek. Zkrátka se mi moc nelíbí, jakým směrem školství směřuje. Podle mě se klade důraz na to, aby bylo vše nalajnované a dítě pokud možno ani nemuselo přemýšlet... a to je imho špatně.
Jednotné zkoušky na střední,... ne, to fakt je?
Mně by se například líbilo, kdyby na gymplu byly například poslední 2 roky zcela o volitelných předmětech, protože tehdy se už dokážeš poměrně specifikovat, co bys chtěl dál dělat. A pokud ne, tak si vybereš to, co tě opravdu baví. Všeobecné ukončení všech klasických gympláckých předmětů bych nechal například na konec druháku (čtyřletého studia), kdy by se skládala ústní zkouška ze všech absolvovaných předmětů (vyjma tělák, hudebku, výtvarku...) a pak by následovala nástavba -- opět ukončení ústní zkouškou. Vím, že to někde podobně funguje...
Závěrem: známky samotné o ničem nevypovídají. Záláží na prostředí a škole. Z tohoto pohledu chápu smysl jendotných maturit, když to chtějí lidé na MŠMT brát jako standart vzdělanosti národa. Ale osobně se mi to nelíbí... Uvedl bych příklad na sobě: ačkoli považuji za důležitý všeobecný přehled a na gymplu mě v průběhu 6 let bavilo víceméně vše, tak poslední dva roky už jsem přeci jen cítil, že některé předměty se mohli probírat daleko rychleji (psát písemku z látky o daseti stranách navíc by nikoho nezabilo) a pak také dřív ukončit. Poslední rok to bylo nejmarkantnější. Nezajímalo mě (logicky) nic kromě předmětů, které mají něco společného s přijmačkami na VŠ + samozřejmě cizí jazyky. I češtinu bych si dokázala představit dříve ukončenou. Poslední půlrok jsem pak už ani moc nehcodil do školy, protože sedět tam zbytečně od 7 do 4... když pak přijdu domů a musím se učit do večera, kým by to nehrklo :) Tolik ke snaze vše nalajnovat (haha, co mi to připomíná?). I když je mi jasný, že hodně děcek zkrátka potřebuje nějaký ten provaz, podle kterého budou postupovat.
A já se nechtěl rozepsat, bohové.
Jenom vás na chvíli přeruším. Včera tu byla zmínka o Breivikovi, tak společně s loňským odsouzením dvou prasat za brutální vraždu puberťačky, zatímco třetí prase se "jenom" dívalo, další důkaz, že i u nás se najdou podobné případy. Nedostanou možná třípokoják s internetem a tělocvičnou, ale zbytečné sezení u psychiatra budou mít jako bonus. Za těch osm let předpokládám bude policie čekat, až ti dva znásilní a rozsekají středoškolačku a budou se během toho smát, aby jim soud konečně napařil doživotí.
Měl ještě někdo takové štěstí? S Konvičkou na titulce, jak jinak..
Proč raději ministerstvo školství neřeší základy, tedy kvalitnější vzdělávání učitelů a jejich smysluplné finanční ohodnocování (kariérní tabulky založené na odměně dle odpracovaných let, jsou pitomost, nejsou motivační a nevytřídí kvalitní pedagogy), financování středních škol na počty žáků ve třídách nebo například snahou o zkvalitnění učebních oborů, aby absolventům nabízely alespoň nějakou perspektivu po ukončení studia. Zde je opět problém ve způsobu financování škol, kdy se školy bojí klást na některých oborech (kuchař, číšník, cukrář, prodavač...) na studenty jakékoliv nároky v odborných předmětech natož pak v maturitních (výuka maturitních předmětů je pak na tragické úrovni, to je pak překvapení, že jsou výsledky katastrofální). Chybí motivace u učitelů i u studentů.
Se směřováním prostředků do školství souhlas, říkal jsem to u zdravotnictví a platí i zde zadarmo-kvalitní-pro všechny... to nejde, jedno z toho to odnese (a bude to -bohužel- aspekt kvalitní).
předpokládám, že to i nyní pokračuje ve stejné formě, jakou předložil Chládek: http://zpravy.idnes.cz/jednotne-prijimacky-0lp-/domaci.aspx?c=A141114_144722_domaci_zt
S tím "tlačením vzdělanosti dolů" moc nesouhlasím,... podle mě největší průůůsss...švih byl spíše opačný přístup před pár lety, kdy se v podstatě od každého očekával minimálně Bc., což vedlo k degradaci vysokoškolských titulů.... ale to my nevyřešíme :o).
EDIT: nejvíc by se mi asi zamlouval, jak bylo někde výše zmíněno, nejprve získání širšího všeobecného rozhledu a následně možnost užšího zaměření v dalších letech. :)
Naši politici nemájú právo ukazovať na Kotlebu prstom a strašiť ním ľudí, pretože je to primárne ich vina, že je tam, kde je. A teraz namiesto toho, aby sa ako-tak zjednotili, a snažili sa robiť kvalitnú politiku, len sa naťahujú na hlúpostiach a v podstate tak potvrdzujú jeho slová o tom, že celé roky nič nerobia/nevedia urobiť. On sám nemusí ani pohnúť prstom a oni sa v očiach ľudí odpíšu sami.
Príťažlivosť jeho strany, resp. programu spočíva hlavne v tom, že používa jednoduché heslá, ktoré dokážu pochopiť široké masy, ktoré vo voličovi zarezonujú, a ktoré bez príkras pomenúvajú najpálčivejšie spoločnské témy.
A čo sa týka migrantov, z tejto témy sa pred voľbami pokúšali vyťažiť viaceré strany, napr. aj SMER-SD, nielen kotlebovci.