Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

Nejvyšší vrabčák se soustředí na svůj nový cíl, Jaime se střetává s hrdinou, Arya má plán a Sever je zpět ve hře. Scénář: Bryan Cogman Režie: Mark Mylod    

Číst celý článek zde

124678

Komentáře

• DanielSvatoš napsal(a):

@Everett_Young ještě více jsem se smál když přišla Arya do Údolí: ahoj já jsem Arya Stark a tohle je Ohař, toho asi taky neznáte...cože ? moje teta je mrtvá ? nvm tak já zase jdu :D

=D
  • @DanielSvatoš Jo no, tohle mi tenkrát taky přišlo jako takový WTF, když se všichni v Údolí můžou posr*at z toho, že se objevila Sansa Stark, ale přijde tam Arya a nikoho to moc nezajímá.
  • @Hold the Door To se vsadím, že musíš známým vysvětlovat i to, kdo je to Edmure a Blackfish. Já pochybuju, že obyčejný divák si bude dvě tyhle vedlejší postavy po třech letech absence pamatovat.

A mimochodem, mohli by sakra nechat Edmura promluvit? Už druhý díl po sobě jen kouká! A to je Tobias Menzies skvělý herec.
  • - O neschopnosti vyjednávání Sansy a Jona tu mluvili ostatní a já se ke kritice přidám. V té scéně jsem byla na Gloverově straně. Ned Stark je dávno mrtvý, Robb prohrál válku kvůli nějaké couře a před sebou mají bastarda a lady Lannister/Bolton. Když se k tomu přidá i divná linka s nablblou Aryou, zase jednou se ptám, jak někdo může nějakého seriálového Starka jako oblíbenou postavu.
    - Freyům a Jaimemu jsem se vysmála spolu s Bryndenem. Aspoň nějaká sympatická postava používá mozek, správně dospěla k závěru, že Edmure (tak nějak doufám, že v příštím díle snad i promluví :D) je stejně mrtvý a věřit štětce, která porušuje sliby a spálila by města kvůli twincestu, je nejrychlejší cesta do hrobu.
    - Chápu, že když už dostali do seriálu známé jméno, chtěli mu dát víc prostoru, ale oběsit jeho postavu na konci dílu, kde se poprvé objeví, je trolování.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 7. června 2016
    Jonova armáda nemá žádné koně, to znamená, že budou výborným cílem pro Ramsayho kavalérii :twisted:

image
    upraveno 7. června 2016
    @HoneyBunny Dotaz mimo tohle téma, jsi to ty?
    upraveno 7. června 2016
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

- O neschopnosti vyjednávání Sansy a Jona tu mluvili ostatní a já se ke kritice přidám. V té scéně jsem byla na Gloverově straně. Ned Stark je dávno mrtvý, Robb prohrál válku kvůli nějaké couře a před sebou mají bastarda a lady Lannister/Bolton. Když se k tomu přidá i divná linka s nablblou Aryou, zase jednou se ptám, jak někdo může nějakého seriálového Starka jako oblíbenou postavu.
    - Freyům a Jaimemu jsem se vysmála spolu s Bryndenem. Aspoň nějaká sympatická postava používá mozek, správně dospěla k závěru, že Edmure (tak nějak doufám, že v příštím díle snad i promluví :D) je stejně mrtvý a věřit štětce, která porušuje sliby a spálila by města kvůli twincestu, je nejrychlejší cesta do hrobu.
    - Chápu, že když už dostali do seriálu známé jméno, chtěli mu dát víc prostoru, ale oběsit jeho postavu na konci dílu, kde se poprvé objeví, je trolování.

S tím Ianem mne neskutečně vytočili, takové plýtvání :roll: Proč raději někdo neoběsí Cersei? :evil:
  • @Tyrion Lannister Jo! Ale na vás budu hodná! ;-)
  • @svoa00 Ono jde spíš o to, že kolem Starčat se motají jiné zajímavé postavy.
  • @Magister_Peditum To neberu. Mohli mít čerstvě dospělou dámu, která se tím, že musela kvůli drsným okolnostem rychle dospět a díky interakci s Malíčkem, propracovala ke schopnosti říkat správné věci ve správnou dobu a ohýbat ostatním vůli. Mají postavu, která pořád pendluje mezi lpěním na vlastní urozenosti a vyděšenou holkou. Mohli mít asasínskou holčičku, co se učí lhát i bratrstvu nájemných vrahů a nemá žádnou úctu k životu. Mají pubertální holku, ze které musejí mít diváci pocit, že svoje špatná rozhodnutí přežívá jenom náhodou. Mohli mít mladíka se sklony k tvrdosti a cynismu po tom, co mu bratři z Noční hlídky udělali - zkrátka už ne zrovna Mirka Dušína. Mají... pořád Jona Sněha, ale vrazili ho z dějové linky na Zdi a za ní do dějové linky občanské války?
  • @svoa00 Já jen píšu, proč jsou scény se Starčaty zajímavé i v seriálu. Že se jejich charakter nikam nevyvíjí je samosebou problém. V podstatě se pořád chovají stejně, snad jen Sansa občas projeví náznak rozhodnosti (ale v posledním díle se zase moc nepředvedla). Jon je v 6. sérii pro mě asi největším zklamáním.
  • upraveno 8. června 2016
    Tyrion Lannister napsal(a):

Jonova armáda nemá žádné koně, to znamená, že budou výborným cílem pro Ramsayho kavalérii :twisted:

image

Jonova armáda má obra a 62 Medvědů, tak bacha na to! :king:
    Osobně teda nevím, kam leze ta Mormontská dívenka, to jako vážně, do války? To asi pojede v čele svého "vojska"! WTF?? :wall:
    Nevím teda jestli i spisovatel to tak zamýšlí, ale je opravdu chytré se na severu pomlátit mezi sebou, nechat opuštěnou/nehlídanou Zeď. A přetahovat se teď o jeden hrad, když za zády mají nemrtvé, Jiné a jiné monstra a jde o celou budoucnost lidstva. Vždyť Boltoni by byli schopni shromáždit a spojit většinu severských rodů prodi Jiným/jiným minimálně stéjně tak, ne-li líp, než nějací Starci, kteří už to mají beztak všichni spočítaný... A po bitvě jich zbyde kolik? 20%? :roll:
  • @Rybba: Když jde Zeď ubránit proti Divokým s padesáti dobrými muži, tak se přece sever může kočkovat a vyrazit Zeď bránit proti Jiným až si dají pauzu na oběd (když nebudou stíhat, použijí teleport a bude, ne?). Pro sichr,... nesrovnávám s knihou, protože tam tak daleko v ději nedošli... :o)
    Já se před šestou sérií celkem bál, kam linky povedou a co nám seriál připraví... abych to zhodnotil po 7 (už?!) dílech, tak musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Má to svoje mouchy, nelogičnosti i naprosté hovadiny, ale stále je tam toho spousta, která stojí za sledování (tedy pro mě s ohledem na můj vkus a míru empatie). V každé šedesátiminutovce jsem si vždy našel svůj kousek a toho se pak držel při vzpomínce na samotný díl.

Včera velká spokojenost s Ohařem, linka byla skvělá a přiznejte se, komu samovolky necukl při poslední scéně, jak bere sekeru, koutek? :) Sever dobrý, než začli vyjednávat s lordy, tam to drhlo, jak už tu bylo zmíněno. 62 mužů nemá smysl komentovat, s takovou cháskou by se žádný rod na světle dlouho neohřál... Bral bych takové dvě, tři stovky. Škoda nevyužitého potenciálu v posunu charakterů Jona a Sansy. Velká škoda. Jon celkem hrůza, přijde mi, jako by se bál, že ho kažodu chvíli zase někdo píchne nožíkem po pupku... dvacetkrát.

Cersei blbá jako vždy, ona už tam jen chodí, s každým se chce spojit a přitom na ni každý vy-víte-co. Olena palec hore. A její vnučce jsem pokání nebaštil, víme proč :D

Železní zbyteční (ale to oni jsou vždy, takže žádná změna že jo).

Po Sandorovi a krátké rozmluvě mezi Jonem a Divokými (moc se mi líbil Tormund a jeho "my nejsme tak chytří jako jižani, když něco řekneme, tak to uděláme) se mi samozřejmě velmi líbil Černá ryba. A Bronn potěšil. Ta linka by mohla být zajímavá, ale at se do toho neplete ta velká mamutico-medvědice-která-setla-jediného-pravého-krále-světa-blablabla

Suma sumárum... Děkuji, přineste další díl.

• @Mellien Zase musíš vzít v úvahu, že nechtěli nechat Medvědí ostrov úplně nechráněný. Nemohli vzít úplně všechny. Já to pochopil tak, že těch 62 vojáků mohou postrádat. I když mě taky překvapilo, že ta holka jela s nimi. Předpokládal bych, že jen vyšle toho velitele, co seděl po její levici.
    @Rybba Pochybuju, že by se Ramsay rozhodl Jonovi na Zdi jakkoliv pomoct. Kromě Starků a spol. si momentálně nikdo doopravdy neuvědomuje hrozbu Jiných.
  • Ach jo, docela se po shlédnutí ukázky na příští díl bojim, že Jaime zabije Edmura. Vyveďte mě prosím z omylu.
  • A pravděpodobně to v příštím díle schytá Lancel, a nejspíš ho nechá zabít Cersei. Lannister zabíjí Lannistera. Skvělý, no.
    @Magister_Peditum Jo, to je jasné. Já to myslel tak, že je to děsně málo, i kdyby poslala třeba půlku (což mi přijde ok). Zkrátka rod co má dokupy nějakých 200 bojovníků, to je asi blbost, ne? Ale tak buďme rádi, že nám v seriálu DD nepředvedli, že Lvi mají více vojáků jak celé ZZ dohromady, i když už prohráli/svedli xy bitev. :D
  • JayJay
    upraveno 8. června 2016
    @Mellien: Jen taková drobná otázečka - Nevyrazily náhodou jejich "hlavní síly" s Robbem na jih? :o) To je pak celkem logický, že vojáků doma zbylo jen nezbytný minimum (třeba 200) a pokud i z těch uškudlených jsou schopni poslat pryč dalších dvaašedesát, není to zas až tak málo...
  • @Jay Mea Culpa. Díky, to je tím, jak je mezi seriály rok pauza a knihy jsem četl z ani nevím kdy.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image
  • No tak lidi! Věnujeme se zde seriálu a ne napadání mezi sebou a slovíčkaření...
    Já jakožto divák i čtenář zažívám taky rozpaky v každém díle, ale celkově se mi seriál líbí, i přes občasnou nelogičnost tvůrců. Jako příklad uvádím linku Řekotočí: Proč se zde uvádí, že Brynden Tully dobyl hrad zpátky? Kde by vzal tolik lidí? Kde by ve válkou zpustošených říčních krajinách sehnal zásoby na 2 roky? Nebylo logičtější zachovat knižní, že ho nikdy neztratil, že z Dvojčat uprchl sem a vykreslit neschopnost Walderových synů na tom, že ho celou dobu nezískali???
  • Mne dojalo, jak McCann přesekává kmen. Proč tomu herci někdo neukáže, jak se to dělá, když to evidentně nikdy v životě nedělal? Za tu dobu, co ho natáčeli, už by to měl přesekané minimálně dvakrát, kdyby do toho nemlátil jak pitomec kolmo...
  • @Arys Oakheart Tak to já chápu docela bez problémů. Freyové nejsou žádný hlavičky šikovný. Tullymu stačilo pár hochů na lodích, partyzánský výpad nějakou temnou odtokovou stokou. Riskantní ale ne nemožné. Zásoby chápu tak že mohly být Frejů nebo ještě Tullyů před dobytím Freyi ...
    Osobně teda nevím, kam leze ta Mormontská dívenka, to jako vážně, do války? To asi pojede v čele svého "vojska"! WTF??
    Proč by nejela, je to Mormontice! :) Ostatně i polský král se u Grunwaldu pokud si to dobře pamatuju bojů nezúčastnil, protože věděl že v případě jeho smrti by jakýkoliv odpor proti Řádu neměl smysl. Ba co víc, ve stoleté válce tuším bojoval jeden fr. král po boku se svým synem a bojovali i dál když byli dávno obklíčení. Jména si nepamatuju, ale ten obrázek z knížky s titulkem "otče, pozor nalevo, napravo" nebo tak nějak, byl to pro mě docela silný okamžik bitvy :)
  • JayJay
    upraveno 8. června 2016
    @Arys Oakheart: Na co by potřeboval moc lidí? Použil Malíčkův teleport a obránce pobil ve spánku... :o)
    No, kdybych do DnD nechtěl až tak moc rýt, tak je možné, že hrad může mít nějakou tajnou chodbu o které mohlo vědět jen pár vyvolených a Brynden s nějakou partičkou se tam mohli dostat i bez teleportu...
    @trini: Třeba právě nechtěli, aby to přesekal, třeba to neumí ani nikdo ze štábu, třeba věděli a nechtěli vypadat za chytráky atd. :o) (V rámci teambuildingu jsem taky vidět šéfa, jak štípá prkýnka na třísky stylem, u kterého bych se osobně bál o prsty - ano, názorně jsem předvedl, jak se to dělá "správně", ale neřekl bych že by z těch třiceti okolo moc lidí tušilo, jak na to lépe než "postavit-přidržet-na poslední chvíli dát ruku na stranu"... no jo, měšťáci. :o))
  • @Jay No jo, je to jen film, ale stejně mi takové věci lezou vždy na nervy. Vrazí do toho miliony, přitom herce nikdo nezkoriguje, když předvádějí řemeslnou práci, či třeba hrají na housle. Ale stejné je to i v divadle, když třeba v české opeře zpívá cizinka, a nikdo není schopen si s ní sednout a opravit jí výslovnost, aby to nepůsobilo komicky...
    @trini Věř mi že největší legrace je když v českých filmech-pohádkách-seriálech (to je jedno) třeba někteří herci jako nejmenovaná bohdalová, hrušínský, apod. třeba zametají. Hrají vesnické "typy" a s koštětem nebo lopatou vypadají vyloženě tragicky. Je zajímavé že se na hereckých fakultách učí tanec, balet, jízda na koni, šerm, ale zametání a házení lopatou se vypouští a vypadá to potom dost tragikomicky :)
    Teda já tu nechci korigovat diskuzi, ale technika sekání kmenu je oproti jiným mouchám seriálu nepodstatná, ne? :D
  • svoa00 napsal(a):

Teda já tu nechci korigovat diskuzi, ale technika sekání kmenu je oproti jiným mouchám seriálu nepodstatná, ne? :D

Kdyby ho za to septon nechválil tak si toho všimne méně lidí. (Ale vzpomínám jak v díle, kdy Arya přijíždí do Braavosu někdo řešil loď a plachty.)
  • Zapomněl jsem do svého hodnocení dodat velmi velké plus za pašíky, kteří byli v táboře Freyů.
    Udivuje mě, že je tady mezitím nikdo nevyzdvihl. Za mě jsou na úrovni Lyanny Mormont.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.