Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

Nejvyšší vrabčák se soustředí na svůj nový cíl, Jaime se střetává s hrdinou, Arya má plán a Sever je zpět ve hře. Scénář: Bryan Cogman Režie: Mark Mylod    

Číst celý článek zde

123468

Komentáře

• upraveno 8. června 2016
    @Rybba No, já mluvím především o Jiných. Nemrtváci jsou sice pakárna, ale na ty nemusíš mít nějaký spešl zbraně. A ano, jelikož konvenčními zbraněmi zabít nejdou, a v seriálu jsme zatím viděli sotva 10 Jiných, tak by na ně těch 20 dobrých mužů vyzbrojených obsidiánem bohatě stačilo. Deset tisíc rytířů v plné polní, ale s klasickými zbraněmi, by bylo k ničemu. ;-) V knize, předpokládám, jich bude krapet víc.
  • Tak Preston opět nezklamal:

Ta parodie na Book of Mormon!!! :-D
  • flanker.27 napsal(a):

Tady je to sehraný fanouškama, podle mě to dali daleko líp a věrněji předloze. A hlavně tam nikdo nemáchá "pro efekt".

Nechci být rýpal, v podstatě tomu vůbec nerozumím. Ale asi patřím do té sorty "ještě že to v seriálu natočili, tak jak to natočili" (z nějakého mě neznámého důvodu mi tohle nesedí.. asi to bude tím jak bylo psáno výše, že to "reálnější" mi vůbec nesedí)
  • upraveno 8. června 2016
    Magister_Peditum napsal(a):

@Rybba No, já mluvím především o Jiných. Nemrtváci jsou sice pakárna, ale na ty nemusíš mít nějaký spešl zbraně. A ano, jelikož konvenčními zbraněmi zabít nejdou, a v seriálu jsme zatím viděli sotva 10 Jiných, tak by na ně těch 20 dobrých mužů vyzbrojených obsidiánem bohatě stačilo. Deset tisíc rytířů v plné polní, ale s klasickými zbraněmi, by bylo k ničemu. ;-) V knize, předpokládám, jich bude krapet víc.

No však jo, jenže když těch deset Jiných bude uprostřed armády "desetitisíců" nemrtvých, tak holt těch dvacet dobrých mužů stačit nebude ani kdyby byli celí z obsidianu a na sobě měli valyrijskou zbroj a o tom mluvím zase já. Potřebují pořádnou armádu na pobití obyčejných nemrtváků a o ten zbytek se už nějací ti Dobří muži postarají, i kdyby jich mělo být třeba šedesátdva!

:king:

I když teďka si tak s hrůzou představuji, jak by to mohlo být podle scénáristů... Že stačí vyslat jednoho Ramseyho (nahoře bez) se starou kudlou z Valyrie, který kuchne hlavního Jiného a celá armáda nemrtvých se zhroutí k zemi a the END konec seriálu. :wall:
  • JoffreyWater napsal(a):

Já si pamatuju, že když jsem byl ještě na základce, tak jsme tam měli nějaký středověký šermířský představení či co, a položili nám otázku, jak dlouho si myslíme, že trval šermířskej souboj. Po pár odpovědích nám bylo sděleno, že klasickej souboj trval tak tak 10-15 vteřin a že ty několikaminutový napínavý souboje ve filmech jsou pěkná kravina.

Sakra, jako že ty souboje, kde fakt někdo někoho chce zabít, vypadají jinak než v případě skupin historického šermu? :D Na jedné z akcí ke Karlovi IV. jsem měla tu čest vidět pravé středověké zbraně, včetně jedné, která byla schopná zničit kroužkovou košili, a železné rukavice s několikacentimetrovými ostny. Taky se rytíři dodělávali dýkou mezi hledí. Nic jako z rytířského eposu, že jo.
  • upraveno 9. června 2016
    Magister_Peditum napsal(a):

@Krisa Tak samozřejmě to nemůže být reálný, protože jinak by to nebylo divácky atraktivní. Ve skutečnosti souboje trvaly jen okamžik. Mrkni se na nějaký HEMA video. Stejně si ale myslím, že si toho Dayna s dvěma meči mohli odpustit. Nevypadal by jak kašpar a bylo by daleko úctyhodnější, kdyby je seřezal jedním mečem. :-D

@Rybba Proti Jiným je jakákoliv početní převaha nanic, pokud nebudou mít dračí sklo, dračí oheň nebo valyrijskou ocel. Ničím jiným se zabít asi nedají. Ještě mě napadá, jaký by na ně měl účinek divoký oheň... :-k

Uvažuji nad tím stejným, zvláště proto, že se to opakovalo celkem často v Branově vizi - zda to němělo nějakou spojitost, jak si lépe poradit s armádou nemrtvých, když jej mají vize připravit na to až přejdou zeď
  • upraveno 9. června 2016
    @Ninkwen Kdoví, třeba se dočkáme něčeho na způsob napalmového útoku:
  • @svoa00: Proč to není hodno rytířského eposu? Já si z Křižáků termín miserycord pamatuji (až na to, že nevím, jak se to přesně v ČJ píše)... ale bylo zajímavé si to najít, alespoň vím, že pochází z latinského slova pro "Act of mercy". (BTW: Nejen do hledí, ale do kterékoli skuliny mezi pláty.)
  • @Jay Český google tvrdí že misericordia.

Copak jste se od Pratchetta nic nenaučili? „Pokud se hrstka mužů postaví statisícové armádě, může to dopadnou jediným způsobem...“ Takže stačí dát dohromady Stříbrnou hordu a svět je zachráněn.
  • @Terezička: Dík, to y/i jsem si nepamatoval, u toho "ia" na konci bych dal ruku do ohně za to, že v těch Křižácích to tak překládáno nebylo,... ale to víš, četl jsem bratru před 20 lety a kniha nebyla nejnovější, takže to možná nebylo překládáno na základě ujednocené terminiligie... :o)
  • @Rybba No k valirijským mečům v západozemí jich je poměrně dost hodně rodů má takový meč inak v essosu jsou takové meče taky
  • sfik napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Tady je to sehraný fanouškama, podle mě to dali daleko líp a věrněji předloze. A hlavně tam nikdo nemáchá "pro efekt".

Nechci být rýpal, v podstatě tomu vůbec nerozumím. Ale asi patřím do té sorty "ještě že to v seriálu natočili, tak jak to natočili" (z nějakého mě neznámého důvodu mi tohle nesedí.. asi to bude tím jak bylo psáno výše, že to "reálnější" mi vůbec nesedí)
    Promin, ale tohle neni realnejsi ani omylem...videl jsem to uz drive a je to spis trapnejsi. Vsechny udery a pohyby jsou kostrbaty a totalne pomaly. Jedina v cem je to lepsi je, ze se drzeli predlohy.

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. června 2016
    @up_er Taky názor, akorát že "reálnější" neznamená filmovou choreografii s pochybnými pohyby. Pokud bych měl volit co se raálnosti týče, tak spíš to v reálu bude vypadat takto než jako to co předvedli v seriálu...
  • Spíš otázka myslíte že nám konečně řeknou kdo je matka jona? čekal jsem, že se to dozvím u tower of joy
  • Spíš otázka, jak je to v seriálu s Brandonem Starkem starším? Už tam jeho jméno zmíněno párkrát bylo, ale v žádný Branovo vizi jsem ho neviděl. To mi připomnělo, že jsem se jednou koukl na reakci jednoho diváka na díl, ve kterym Lysa Arryn říká Sanse o Brandonovi a on vůbec nechápal, o koho jde. Nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo brečet.
  • Fotky k příští epizodě.
  • @Terezička Hmm na to že mají být oslední 3 epizody to je nic neříkající
  • Já pořád nechápu trailer jak se tam v Meereenu pohne ten lustr nad Tyrionem.. To jakože se ho někdo pokusí zabít lustrem? Tvl to je jak Agatha Christie...
  • @p1e9t9r2 A k čemu by nám to bylo? Většině diváků to nic neřekne a Jonovi to bude v aktuální situaci taky k šípku.
  • JayJay
    upraveno 9. června 2016
    @Mellien: Nebuď hnidopich - jako superpřekvapivé škoující finále a završení série to bude dobré, ne?
    Bacha, spoiler, SPOILER, SPOILER !!!!
    RLJ

přece nikdo, nikdo z diváků, natož čtenářů nečeká, ne...? :o)
  • Hele. Mě teď došlo.. Mladá Mormontová jsou s Jorahem bratranec a sestřenice? :D
  • sfik napsal(a):

Hele. Mě teď došlo.. Mladá Mormontová jsou s Jorahem bratranec a sestřenice? :D

Ahoj, podle seriálu určitě. Ale věkově to dvakrát nesedí.
  • p1e9t9r2 napsal(a):

Spíš otázka myslíte že nám konečně řeknou kdo je matka jona? čekal jsem, že se to dozvím u tower of joy

No, na netu jsem narazil na tezi, že se Bran do ToJ ještě podívá a uvidí Lyannu, jak něco šeptá Nedovi. Neuslyší co, ale pak přijde střih a my uvidíme Jona... :wall:

Každopádně, pokud nejde jeho původ nějak dokázat, tak je vlastně vcelku jedno, čí je Jon syn. Alespoň pro něj. Předpokládám, že seriál nakonec teorii R+L=J potvrdí, protože v tomhle divákům vychází obvykle vstříc.
  • sfik napsal(a):

Hele. Mě teď došlo.. Mladá Mormontová jsou s Jorahem bratranec a sestřenice? :D

Seriál to říká, ale v knize ta tam s dětma bylo dost jinak (není ta mladá náhudou vnučka mormontovy sestry?)
  • @Magister_Peditum No pokud jeho postava má mít velký význam tak to mít vliv bude :D
  • @p1e9t9r2 No, jenže když mu to nikdo neuvěří? Pokud se prokáže, že je třeba Azor Ahai, tak podstatné je, že je to on a ne jeho původ.
  • Já třeba nějak sázím že přiletí Drogon, uvidí Jona a řekne si.. wau, tohle je Targoš mých snů, shodí Dany na Skagos a změní pána :D Nebo prostě Jona si vybere jiný z těch dvou draků :)
  • @Magister_Peditum @Magister_Peditum No to je druhá věc, každopádně dany měla vizi zdi tu taky neměla asi pro nic za nic (právě tu měla i v seriálu vize co měla v knize nebudu zminovat. Každopádně stále tady se potuluje rčení drak má 3 hlavy (dany má 3 draky a pro dva ji chybí jezdci, pokud by platilo pravidlo, že musí být targaryenské krve nebo krve jiných dračích pánů, pak to je jasné a jako důkaz uvěření stačí když si jednoho osedlá)
  • @p1e9t9r2 Jo, pokud se stane jedním z dračích jezdců, tak to asi bude důkaz. Na druhou stranu ještě asi nějakou dobu potrvá, než se draci do Westerosu dostanou a dále než se s nimi setká Jon. Samozřejmě v seriálu může Daenerys učinit hned v dalším díle rozhodnutí "Se*u na všechny." Vezme draky, na jednoho připevní Tyriona, na druhého Varyse, a odletí rovnou k Zimohradu, kde pomůžou Starčatům porazit Boltony, a Jon se do Daenerys okamžitě zamiluje. ;-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Beleg napsal(a):

Ahoj, podle seriálu určitě. Ale věkově to dvakrát nesedí.

Já mám třeba bratrnace o 20 let mladšího, tady je to krapítek větší rozdíl, ale proč by to nešlo?
    (Zvlášť když pánové můžou začít relativně brzo a skončit dost pozdě :P )
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.