Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire
Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire
Nejvyšší vrabčák se soustředí na svůj nový cíl, Jaime se střetává s hrdinou, Arya má plán a Sever je zpět ve hře. Scénář: Bryan Cogman Režie: Mark Mylod
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Hbo vari z vody, sama vata. Vsetci sme vedeli ze Jon sa vrati, Danny nezostane niekde v prdeli s Dothrakmi, Jaime je uz uplne mimo knihu (jeho najzaujimavejsie casti vypustili), Cersei len caka, Arya stale trenuje bohvie naco..... a do konca serie sa stane uz len bitka o Zimohrad a suboj pre Cersei.
Plusové body:
+ Sandor "Ohař" Clegane, nečekaně příchozí, ale potěšující (snad se potká znovu s Bronnem), v knize snad neobživne (i když zde je jeho osud nejasný)
+ samozřejmě lady 62 good men, její odvaha a smysl pro čest (vede své vazaly do nejisté bitvy), mladické nadšení a chuť se nechat stáhnout z kůže
+ evidentní růžičkové znamení Margery její ultimativní bábyně, že není zblbnutá vrabčákem a snaží si prostě zachránit si pozadí
+ Ollena "královna Trnů" moudře promlouvající ke ztracené královně regentce dříve tak skvělé a chytré manipuláturce Cersei proměněné ve Walk of shame v bezduchou a rozplyzlou loutku pochodující po Red keep sem a tam s Robertem "The Mountain" Strongem zapáchajícím podsvětím
+ Black Fish versus Jaime (pěkně s Králokatem vytřel podlahu ehm... hradní příkop)- jako vítěz prozatím Tully, ale kdoví na jak dlouho (teorie: buď se vzdá s tím, že své muže a sebe dopraví naoko na Zeď a pomůže ve skutečnosti Sanse a nebo opět zdrhne pod rouškou tmy jako minule-tehdy ovšem ze Dvojčat)
+ Bronn - co věta to hláška co dá tesat do kamene, D&D se zřejmě snažili fanouškům vynahradit jeho dlouhou absenci - jen víc a houšť (mohl by se utkat s Brienne, která opět unese Jaimeho :-D , nééé ftipkuju)
- opětovné pomrknutí Nejvyššího vrabčáčka na Margery (jo jo udělej si fakana a já si jej vychovám podle sebe ty Tyrellská lůzo ;-) )
Pár mínusů:
- Arya - i když tady si myslím, že to není tak jak nám to bylo znázorněno (viz. z min. sezóny tvář Aryi na domněle mrtvém Jacqenovi)
- Jaime - neubráním se srovnání knižního a seriálového - v knize na Cersei kašle (spálený dopis), chová se jako velitel, se všemi vyjednává jako o život, je prostě jako Tywin v nejlepších letech a v seroši: no pěkně setře Freye, ale s tím Bryndenem se nechá zatlačit a v ukázce na další díl - Cerseina loutka, stále jej ovládají city a pocity (ovšem na druhou stranu je to opodstatněné páč v knize si nechala obdělávat zahrádku Černokotlýma atd. a vyšlo to najevo čili Jaime žárlil a vzdal se jí)
- Cersei - kde je ta ultimativní ničeho neštítící se manipulátorka? zlomená a osamělá, bez opory a bez plánu, ale těší se na: Volím násilí :-)
Obecně:
- štvou mě scénáristi, jak tam vždy na silu narvou nějakou zkratkovitou scénu odkudkoliv a vy se s tím lidi poperte, akorát mě to na*ere
- Nejvyšší vrabec - na jednu stranu je ultimátní fanatik hrající si na Svatého otce a na druhou po moci bažící parchant a ultimátní fanatik (herec je skvostný - vždy v tom jeho pohledu vidím tu manipulativní mocichtivou dušičku), mám z něj pocity rozporuplné ovšem převažuje přání mu naordinovat prázdniny u strýčka Ramzího nebo návštěvu u Mrtvého moře (ehm... u nemrtvé Hory)
- jak pořád používám slovo ultimativní ;-)
- kašlu na negativa a pojďme na závěrečné díly, ze kterých nám spadne čelist do polívky
Je pravda že v minulé sérii jsem s očekáváním sledoval co přinese linka v Dorne a nemile jsem byl s výsledkem překvapen. Ale že bych se z toho hroutil... Tyenina nahota mě uplatila abych se dále nevyjadřoval :) Doran musel zemřít aby se Dorne dál neřešilo. Trystane také. Teď je čas na Západozemí a přípravu na dobytí Zimohradu a snad i návrat ke starým nedokončeným linkám. Čekám trochu že se Dorne objeví v 10 epizodě jako teaser na další sérii. Ale těžko uhádnout jaký cliffhaner by mohl nastat?
6. série mě zatím baví. Přináší hezký vývoj. Nebudu se zbytečně rozepisovat, 10 dílů je málo, a je vidět že něco si tvůrci schovávají na později (na kdy?). No a k 7 epizodě...Já byl spokojen právě tím že se teď neřešili žádná šokující odhalení a žádné přehnané zvraty. Jsem rád za Ohaře i když mírumilovní hipíci mohli vydržet alespoň do půlky příští epizody... Co mě ale jednoznačně potěšilo byl Černá ryba! Je to prostě badass. Jaime je moje oblíbená postava a v seriálu mi jeho osud a vývoj není rozhodně ukradený. Seriálového Jaimeho pojímám jinak a vše co dělá mi k němu prostě sedí, respektive chápu jeho motivaci. Ať je Cersei jaká je prostě ji miluje a je schopen kvůli ní nechat shořet celý svět. Jestli je to z její strany manipulace nebo ne...Láskou posedlí lidé tohle nevidí. Ta chvilka v Řekotočí byla prostě perfektní, hudební podkres když Jaime cválal vyjednávat s Černou rybou byl famózní. Bronn a jeho hlášky mi chyběly, a byť na chvíli, přesto mi vykouzlil úsměv když Jaimemu vyčítal že mu slíbil hrad, ženu a titul... "Lannister vždy splácí dluhy...Tohle neříkej, tohle už doprdele neříkej!" :D :D :D Olenna a Cersei...no trochu si říkám co tam ta na krátko sestříhaná poloalkoholička furt bloudí hradem..ale budiž. Chybělo mi dění na Zomohradu (copak dělá Mr. twenty good man?)..asi se s Boltony setkáme až v 9. epizodě když se pobijí s Jonem.
Malá medvědice potěšila.. poslala absurdních 62 skvělých medvědů a sebe samu do boje :)
No do příště je můj odhad takový že Černá ryba vezme svou posádku a půjdou na pomoc Sanse, spolu s Brienne..je to naivní... možná se o to alespoň pokusí. Freyouvé v ukázce někam pochodovali..zpět k Dvojčatům? Nebo do uvolněného hradu? Arya (neměli jí nechat takhle pobodat, vypadá to že je nesmrtelná) si to vyřídí s Waif...(která má dle ukázek nahnáno)..no a čekám nějaký twist s tvářemi.. To nebude jen tak. V Rudé Baště přijde menší masakr, a Hora snad přestane plnit funkci obyčejného doprovodu a ukáže co umí...Letos pochybuji že stihneme Cleganebowl...
Teorií je spoustu ale mám rád překvapení tak uvidíme, jen bych rád viděl další část Tower of Joy. Tak snad to přijde nakonec v 10 ep.
Ale pak nedává smysl proč se osoba bránila a utíkala po městě.
Utíkat může před pomstou, trestem... ale neznamená to, že to nebyla Arya.
@Svetlana To mě přijde dost překombinované.
Ad 2) Seriál NENÍ Kniha, to je fakt. Můžeme slovíčkařit až do samého konce ale nic to nezmění :)
Kritika smysluplnosti dění a jednání postav v seriálu má logiku, ale kritika seriálu protože není doslovným přepisem knihy (a proč by měl?) je přinejmenším zbytečná.
ChajmeJaimie, Brynden ani Bronn taky ne, Vrabčák je na koni.. Jon čumí ale zlomeně nevypadá, Theon naopak vypadal že se pokouší vzchopit.