Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

Nejvyšší vrabčák se soustředí na svůj nový cíl, Jaime se střetává s hrdinou, Arya má plán a Sever je zpět ve hře. Scénář: Bryan Cogman Režie: Mark Mylod    

Číst celý článek zde

123457

Komentáře

• upraveno 9. června 2016
    sfik napsal(a):

Já pořád nechápu trailer jak se tam v Meereenu pohne ten lustr nad Tyrionem.. To jakože se ho někdo pokusí zabít lustrem? Tvl to je jak Agatha Christie...

Mně příjde že nad střechou prolétá drak a tak se klepe strop. Nebo mu po střeše běží parta harpyjí.
  • @Krisa Máma má synovce, který je starší než ona.. Někdy to tak nějak prostě nesedí :D
  • @Krisa J8 bratrance o 22 let mladšího :P Věk je relativní, když žena začne před 18 a skončí po 40 tam to jde taky

@Magister_Peditum No pokud to sprváně cháúu, čekají nás už jenom dvě serie, tak by to mohli trošku urychlit
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik @p1e9t9r2 Přesně tak, nemám s tím žádný problém :)
  • sfik napsal(a):

Já třeba nějak sázím že přiletí Drogon, uvidí Jona a řekne si.. wau, tohle je Targoš mých snů, shodí Dany na Skagos a změní pána :D Nebo prostě Jona si vybere jiný z těch dvou draků :)

prosím, prosím, prosím ať je to takhle :D

• @Krisa Možné je ledacos :-). Každopádně v knize mezi nimi byl generaci rozdíl. Jak už tady zaznělo, byla dcerou jeho sestřenice ....
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Beleg To je možné, zrovna tohle (v jaké příbuzenském vztahu byli) si skoro vůbec nepamatuju.
  • @Magister_Peditum Já vůbec nepochybuji o tom, že nakonec se Dany a Starkové skamarádí :-). Tak nějak to všichni předpokládáme. Přesto si nemůžu odpustit poznámku, že v reálném životě by to tak jednoduché nebylo. Dany má Starky nerada jako všechny ostatní pomocníky Uchvatitele, o svém otci asi pořád nemá objektivní mínění, a (v zásadě) to byli právě Starkové, kdo způsobili pád Targaryenů ...
  • @Beleg To je to co nevíme v knize se k tomu moc nevyjadřovala. Inak pád targaryenů způsobil její otec, což si myslím, že ji naznačil barystan, když se ho ptala na události
  • @p1e9t9r2 Barystan jí to naznačil. Ale přišlo mi, že tomu dvakrát nechce věřit. A právě z knihy mám pocit, že se o Uchvatiteli a spol. vyjadřovala vždy jednoznačně negativně, že nepřipouštěla vlastní (targaryenskou) chybu ....
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @p1e9t9r2 Když jí Barristan naznačil, že Ned Stark byl čestný muž, odsekla mu, že nedělá mezi uchvatitelovými psy rozdíl nebo něco v tom smyslu. Dany je pubertální kráva a na tom se za pět dílů knihy nic nezměnilo.
  • @Beleg Ale Tyriona, byť s výhradami, do svých služeb přijala, a to se prosím jeho rod, na Targaryenech vyřádil mnohem víc, než Starkové. Starkové měli jako jediní skutečný důvod k rebélii, vždyť jim popravili vládce rodu i jeho následníka. A přitom nikoho z Targaryenů nezabili.
  • @flanker.27 Tak zrovna v tomhle bych se jí na druhou stranu zastal. Je naprosto normální, že lidé nechtějí vidět vlastní chyby (chyby vlastní rodiny), navíc byla celé dětství zpracovávána bratrem-magorem. Bylo by naopak divný, kdyby měla ke Starkům kladný nebo i lhostejný vztah. Spíš jsem zvědav, jak bude popsáno její "prozření". Pokud k němu dojde :-).
  • Čím mne Dany ale naprosto šokovala, byla její podlost pod hradbami Yunkaie. A to, že to nikdo z jejích blízkých nekomentoval. Ale to se dostávám hodně daleko do minulosti :-)....
  • flanker.27 napsal(a):

Tady je to sehraný fanouškama, podle mě to dali daleko líp a věrněji předloze. A hlavně tam nikdo nemáchá "pro efekt".

Tak toto sehrání se mi líbilo mnohem víc než to od D+D. Víc než ten co hrál Neda vypadal jako Sean Bean, ten co stál při hovoru za ním:-)
    @Beleg Ano, věří bratrovi, který ji "zpracovával", navzdory tomu, jak se k ní choval. Před vydáním Tance s draky jsem od jejích fandů slýchal, jak se bude učit, jak bude od Barristana načerpávat "lore" o Západozemí a rebeliii a podobné vlhké sny jejích fandů, kteří se udržují v této iluzi i poté, co nejen že k ničemu takovému nedošlo, ale poté, co Dany dala jasně najevo, že ji cizí názory nezajímají a nebude se jimi řídit. Přičemž Barristan nejen že nepůsobí, že by ji skutečně chtěl o něčem poučit (vyjma té jedné drobné poznámky vlastně nic), ale ještě kolem ní našlapuje jako kolem "své princezničky". Vkládat do ní naděje? Nespadl jsem z višně...
  • @flanker.27 Bitva mezi Starky a Dany ? S významnými oběťmi na obou stranách ? To by byl Shakespeare ! A přitom dosavadní vývoj tomu naprosto nebrání .... Anebo Dany jakou pouhý nástroj v rukách Azora Ahaie ? Nebo někoho Jiného ? Naivní, moralizující, ale přitom s pokřiveným charakterem, která se dá snadno oblbnout a zneužít ?
    @Beleg Mně by se líbilo, kdyby ten, kdo poklekne, byl tentokrát Targaryen :)
  • Myslím, že vztahy mezi zbývajícími Starky a Targaryeny se shrnou do "nemůžu za to, jak se chovali moji rodiče" a všichni budou z obliga =D
  • Ted otázka psala to malíčkovy nebo svému bratranci
  • @p1e9t9r2 1.Robin jí snad nic neslíbil 2. Robin sedí někde v údolí a pojídá ovesnou kaši s medem a citronový zákusky.. Nebo co to furt jedli v knížkách :D
  • @sfik Žádné překvapení ;)
    I když zmiňovaný lord Cerwyn byl taky ve hře...
  • flanker.27 napsal(a):

@p1e9t9r2 Když jí Barristan naznačil, že Ned Stark byl čestný muž, odsekla mu, že nedělá mezi uchvatitelovými psy rozdíl nebo něco v tom smyslu. Dany je pubertální kráva a na tom se za pět dílů knihy nic nezměnilo.

Mno, to sice souhlasí, s tou pubertální krávou, ale má DRAKY, Neposkvrněné, Dothraky, Tyriona a spol. a hlavně (!) má ten nejrozkošnější zadek v tomhle seriálu, takže ať už si o ní jinak myslím cokoliv, v televizní verzi jí fandím přinejmenším stejně jako Starčatům :-D ,
    @Crocuta O osudu království rozhodnou půlky jedné z postav, jak hluboko jsme klesli :)
  • @flanker.27 Pořád jsme neklesli ani ke kolenům.. Půlky jsou ještě OK. :)
    @sfik To není jen směr shora dolů :)
  • @flanker.27 No počkejte, abysme nakonec nebyli překvapení, že do západozemí ani nedorazí :D
    @p1e9t9r2 No já bych to uvítal :)
  • @flanker.27 Já stále žiji v domnění, že aby dorazila na západ musí jít na východ, takže počítám, že udělá výlet kolem světa
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.