Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire

Nejvyšší vrabčák se soustředí na svůj nový cíl, Jaime se střetává s hrdinou, Arya má plán a Sever je zpět ve hře. Scénář: Bryan Cogman Režie: Mark Mylod    

Číst celý článek zde

123578

Komentáře

• svoa00 napsal(a):

Teda já tu nechci korigovat diskuzi, ale technika sekání kmenu je oproti jiným mouchám seriálu nepodstatná, ne? :D

No, je to na obsáhlejší diskuzi, ale pro dřevorubce bych řekl že ne :) Každý rozumíme něčemu více či méně a když se ti dotknou něčeho ""tvého"" tak to máš chuť brát to víc osobně. Můj bratr když horolezil, tak se strašně těšil na film Vertical Limit, ale pak ten film nenáviděl, protože v něm bylo špatně to, to, to, to a taky to.. :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Čo preboha je pašík?
  • upraveno 8. června 2016
  • @sfik to byl Jan II. Dobrý a jeho syn Filip (později burgbundský vévoda) u Poitiers, kde byl nakonec zajat
  • no mne by spíš zajímalo, seriál je v době, kdy by už v řekotočí měla začínat zima a chumelit a v tomto díle při stavění septa to vypadá na počínající léto. Pokud se nemílím tak 5 kniha končila chumelením v králově přístavišti, takže otázka příjde někdy do králova přístaviště zima? Pokud to nemají v plánu, tak ohrožení bílými chodci je pak vágní a zbytek světa nehrožuje
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ahá :D
  • @p1e9t9r2 Ono obecně zatím tu přicházející zimu v seriálu příliš nereflektují. Jediný rozdíl je v tom, že je prašan kolem Zimohradu, ale třeba Medvědí ostrov, který je téměř na úrovni Zdi, měl hezkou téměř jarní krajinu.
  • @Magister_Peditum No právě a přitom na příchod zimi nás připravovalo 5 knich :D
  • Stannis upálil Shireen, R'hllor zimu zažehnal. Taky už jsem si párkrát říkal, kde je ta zima.
  • Starkové jsou lháři, žádná zima se neblíží.
  • Počkej mají omezení rozpočet ne, tak jim vyšli peníze na zimu jenom pro jednu část kontinentu :D
  • No, minimálně v posledním díle sezóny s názvem "The Winds of Winter" by něco ze zimy ukázat mohli. :-)
  • A nebo třeba úplně zapomněli na to, že má přijít zima, a po natočení závěrečnýho dílu si řeknou: „Hele, mám takovej dojem, že jsme na něco zapomněli...”
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Ha a mě se tenhle díl líbil.
    A moc se mi líbilo popíchnutí Aryi. Kdyby na to bídně zhynula někde ve škarpě, byla bych fakt spokojená (proti Arye nic nemám, ale přežívačka a zabití holky je taková nuda :P ).

Malá Medvědice byla super a pro Ohaře jsem měla vždycky slabost :)
    Everett_Young napsal(a):

Třeba choreografie souboje u ToJ byla naprosto idiotská a to je ještě hodně mírné hodnocení.

Tenhle pán o tom mluví docela zajímavě a má na to trochu jiný názor:
  • @Krisa Celé to stojí a padá na klasickém "Hele hoši, je nás sice hodně, ale stejně na něj naráz zaútočí nanejvýš dva z nás." I kdyby těmi meči kolem sebe kroužil seberychleji, tak všechny čtyři strany prostě nemá šanci uhlídat. Kdyby převzal iniciativu a Eddardově partě nedovolil, aby ho obklíčila, tak prosím, ale to on neudělal.
    upraveno 8. června 2016
    @Magister_Peditum Tak to už je takový filmový klišé. Třeba by to pak bylo nepřehledné a ne moc dobře koukatelné?
    Mi se právě líbilo, že ten pán to hodnotí ak, že kdyby to bylo jako reálný souboj, tak by to nebylo zábavné a pro film/seriál ne tak vhodné. (Že to automaticky neshazuje, ale hodnotí jako filmový/seriálová souboj.)
  • Kdyby to bylo 20 dobrých mužů...
    @Krisa mně to přijde vtipné i jako filmový/seriálový souboj, už je někde verze se světelnými meči? :D třeba souboje v Tygr a drak mají do reality nejspíš hodně daleko (netvrďte mi, že s kung-fu jde přečůrat gravitaci), ale jsou udělané krásně a napínavě, tohle je prostě jen zívačka, a silně předvídatelná, to je ale pěkný hejt co? :twisted:

EDIT:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tady je to sehraný fanouškama, podle mě to dali daleko líp a věrněji předloze. A hlavně tam nikdo nemáchá "pro efekt".

• Magister_Peditum napsal(a):

@Mellien Zase musíš vzít v úvahu, že nechtěli nechat Medvědí ostrov úplně nechráněný. Nemohli vzít úplně všechny. Já to pochopil tak, že těch 62 vojáků mohou postrádat. I když mě taky překvapilo, že ta holka jela s nimi. Předpokládal bych, že jen vyšle toho velitele, co seděl po její levici.
    @Rybba Pochybuju, že by se Ramsay rozhodl Jonovi na Zdi jakkoliv pomoct. Kromě Starků a spol. si momentálně nikdo doopravdy neuvědomuje hrozbu Jiných.

Neměl jsem na mysli boj na Zdi, ale až se nemrtví přes Zeď dostanou, jako, že se dostanou, jinak by to bylo celé o ničem, tak se bude o osudu lidstva rozhodovat na severu (pochybuji, že nechají scénáristi/spisovatel vyhladit celý sever a rozhodující bitva bude probíhat někde u Králova přístaviště nebo rovnou v Dorne, nebo žeby se v Dorne konečně "příjemně" ochladilo? :P A jde o to, že se musí celý sever sjednotit, jakože že určitě sjednotí, jinak by neměli šanci, proti Jiným, aby vyhráli, samozřéjmě budou potřebovat ještě nějakou pomoc (Dany?)...

:king:

Jinak Zlomený muž je Edmure, toho po dlouhé době ukázali a myslím, že šlo vidět jak je zlomený (ztratil řeč!). Theon už totiž není Muž! :-)
    @Krisa Tak samozřejmě to nemůže být reálný, protože jinak by to nebylo divácky atraktivní. Ve skutečnosti souboje trvaly jen okamžik. Mrkni se na nějaký HEMA video. Stejně si ale myslím, že si toho Dayna s dvěma meči mohli odpustit. Nevypadal by jak kašpar a bylo by daleko úctyhodnější, kdyby je seřezal jedním mečem. :-D

@Rybba Proti Jiným je jakákoliv početní převaha nanic, pokud nebudou mít dračí sklo, dračí oheň nebo valyrijskou ocel. Ničím jiným se zabít asi nedají. Ještě mě napadá, jaký by na ně měl účinek divoký oheň... :-k
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Magister_Peditum napsal(a):

@Krisa

@Rybba Proti Jiným je jakákoliv početní převaha nanic, pokud nebudou mít dračí sklo, dračí oheň nebo valyrijskou ocel. Ničím jiným se zabít asi nedají. Ještě mě napadá, jaký by na ně měl účinek divoký oheň... :-k

Divoký oheň byl hlavní zbraní Mad kinga proti Jiným :D :onfire: :other: :-@
  • Určitě se dají zabít dvaceti dobrými muži, s těma se zvládne všechno.
  • @Magister_Peditum Jinak myslim, že divoký oheň by je sežehnout dokázal.
    svoa00 napsal(a):
    Jéé, to jsem celý já, před obědem! =D

Kuchnutá Arya nemůže přežít, prořezané břicho, dvakrát píchnutí zkrz střeva a ještě pootočení nože v břiše. Tak to nedá, leda by to byl film/seriál?! Hele, že já na to podruhé koukal, jsem si všiml, že v jednom záběru ji napodruhé píchne doprostřed, ale v dalším záběru točí nožem v ráně vlevo! Ehm! :-#

To jak ten septon "chválil" Ohaře za sekání kmene, v titulách bylo, že ještě nikdy neviděl člověka takhle máchat sekerou, při prvním shlédnutí jsem se usmíval, při druhém, nemyslel to on spíše ironicky? To by opravdu viděl někoho takhle s ní máchat poprvé v životě! =D

Proč proboha táboří s divokými na stéjném tábořišti, kde byl Stanis překvapen a přepaden a ještě si to tak pochvalují? No asi to bylo levnější kompars jen převlíct do jiných šatů. :-D

Ale jinak se mi tato série líbí víc než ta minulá a celkové seriál zatím dobrý, až na to nedotáhnutí/nelogičnosti ve scénáři (shodou okolností dost často ve scénách odkloněných od knih). :king:

Ve skutečnosti souboje trvaly jen okamžik.

Jo, o tomhle jsem naprosto přesvědčená. Nemám nějaké iluze o ušlechtilosti boje a předpokládám, že to vypadalo často tak, že ten silnější, co dýl vydržel, umlátil toho slabšího (a klidně šutrem do hlavy).
  • Já si pamatuju, že když jsem byl ještě na základce, tak jsme tam měli nějaký středověký šermířský představení či co, a položili nám otázku, jak dlouho si myslíme, že trval šermířskej souboj. Po pár odpovědích nám bylo sděleno, že klasickej souboj trval tak tak 10-15 vteřin a že ty několikaminutový napínavý souboje ve filmech jsou pěkná kravina.

Tak jasný, ale proti nemrtvým stačí obyč oheň (v seriálu ocel?), pak jsou tam ještě Jiní a Bílí chodci, tak to je jiná. Ale pochybuji, že čtyři valyrijské meče nebo kolik jich ještě je v Západozemí bude k něčemu, dračího skla snad budou mít někde zašitýho dost. Dračí oheň snad v čas přiletí taky. Ale podle tebe (?) k jejich porážce bude stačit dvacet Ramseyho dobrých mužů, takže vlastně žádný vzrůšo, žádná mobilizace! No stress! =D

:king:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.