Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire
Hra o trůny 6×07 – Zlomený muž - Ice & Fire
Nejvyšší vrabčák se soustředí na svůj nový cíl, Jaime se střetává s hrdinou, Arya má plán a Sever je zpět ve hře. Scénář: Bryan Cogman Režie: Mark Mylod
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Další možností je, že bratrstvo přijalo víru Rudého boha (zásluhou Thorose) a stavba septa se jim více než příčí... :onfire:
Někde jsem četl, že by to mohli být i chrabří kumpáni... :O
Arya se nechala úplně zbytečně pobodat, ale zjevně má tuhý kořínek, asi má silnou vrstvu podkožního tuku.
Olenna s Margaery asi něco na Vrabčáka chystají.
Theon se dal na dráhu akoholika proti své vůli a Aša si šla hrát s kozama.
Černá ryba byla super a celou linku z Řekotočí strhla na sebe. Bronn toho sice moc neřekl, ale pořád lepší než Jaime, ten je nudnej už i bez Cersei, ale plusový body má za přesdržku mladýmu Freyovi. Nejlepší byl jako obvykle Sever. Už si nepamatuju, jak to bylo v knize, ale neměla lady Maege Mormont být stále naživu? V seriálu totiž zemřela na Krvavé svatbě a teď to tam vede její správňácká dcerka Lyanna. Jon a spol. verbují rody do války proti Boltonům, ale moc úspěšní v tom nejsou. Na závěr se utáboří přesně tam, kde Stannis upálil svoji dceru, takže jsem zvědav, na reakci Davose, pokud se o tom dozví. Sansa nakonec nejspíš napíše Malíčkovi, aby se teleportoval zpátky na Sever. Mimochodem Černá ryba se zmínil o svých neteřích Sanse a Aryi, takže možná se nechá přemluvit k odchodu z Řekotočí jim na pomoc, i když soudě dle traileru na další epizodu, spíš to tak nebude.
Suma sumárum, v tomhle díle se toho zas tak moc nestalo. Objevilo se zase pár staronových postav, ale řekl bych, že linky v Braavosu, Volantisu nebo v Králově přístavišti byly zbytečné. Ale jinak překvapivě docela dobrý díl.
@SplashSnow Nabízí se několik vysvětlení: 1) Jedná se o odpadlíky 2) Věděli, že mezi nimi je Sandor a chtěli ho vyprovokovat 3) Vede je šílená zombie Catelyn 4) fuck logic D&D.
Díl se mi opět líbil, už jenom návrat Ohaře mi udělal takovou radost, že jsem byl pozitivně naladěnej po zbytek dílu. Možná že jsou bohové scénáristi a mají s Ohařem ještě nějaký plán, možná je to sám Martin a má s Ohařem ještě nějaký plán. Každopádně ten sraz anonymních alkoholiků vymlátilo Bratrstvo? Jestli to byli oni, tak jsou to docela zmrdi. Už jsem se celkem bál, že ten jezdec byl Thoros a změnili herce, snad ne.
Obléhání Řekotočí se mi líbilo, ale celkem mi tam chyběla hláška: „Are you calling me a coward? No. I am calling you a cripple.” Ale i tak byla ta konfrontace zajímavá, taky se mi líbilo, jak Jaime potrollil Freye.
Taková tragikomická byla taky scéna s Theonem v bordelu. Jara je teda i na ženský, jestli je na ně i Asha, to nevim.
Pobodání Aryi taky dobrý, rozhodně se o ní nebojim, protože to přežije, to je jasný. Můžeme očekávat revenge, kdy killne tu šikanátorku jehlou a možná taky killne všechny 2 členy assassinský gildy.
Co bylo takový divný je chování severskej rodů. Objeví se před nima Sansa Stark, řekne jim, že Boltoni mají Rickona a oni jí vyfakujou. Hlavně ta malá Mormontka, co tvrdí, jak rod Mormontů stojí za Starky. Ale nakonec vyslala do boje všech 62 mužů, tak dobrý. Davos má dokonce novou Shireen.
No jasně, teď dělejte ze Stannise nejlepšího velitele v západozemí a frajera, když už jste z něj udělali největšího čůr*áka. Já na tu noční můru, kterou jste vydávali za Stannisovu linku, nezapomněl a neodpustil vám jí, vy zmrdi, ani vám jí už nikdy neodpustim, ať budete mít dobrejch dílů kolik chcete.
Ale jinak se mi ta druhá půlka 6. série začíná docela líbit, tak snad to takhle pude do jejího konce a něco nezkur*ví.
Škoda že mu to nevydrželo déle :D Jen tedy nechápu moc motivy Bratrstva teda, do téhle chvíle je líčili jako bandu která vyrovnává misky vah a zastává se bezmocných.. Kam se to podělo (?) Ale jinak příjemná linka. Hezké vidět Sandora po čase.
+ Malá Mormontovic, myslím že Davosovi se líbila její prostořekost. Možná mu i mohla připomenout Shireen (?)
+ Černá Ryba - tady je to jasný. Je to skvělý herec a táhne to nahoru. A evidentně to nejsme jenom my, fanoušci, kdo je z Jaimeho zklamaný :D Jsem zvědav, jak do toho zasáhne Brienne.
- Nevím proč chodí Cersei po Rudé baště od ničeho k ničemu a čumí jako kráva. Vůbec nechápu co tam tuhle sérii jakože dělá / snaží se dělat.
+ situace kolem Edmura, který je, zdá se, všem ukradený kromě Edmura samotného a Freyů, kteří si myslí, bůhví co nemají :D
+ Olenna Tyrell si vylila srdíčko pěkně akorát nevím, jestli jí teď Cersei při odjezdu neshodí ze schodů.
+/- Braavos.. Taky nemuseli takhle Aryu zřídit, jenom aby to protáhli do dalšího dílu. Všem je jasný že nějaká konfrontace bude. Jen bude její vítězství nad tou čubkou divnější, když není tak vytrénovaná a ještě má břicho jak cedník. V příštím díle se jistě probudí u divadelní společnosti a rány jí vydezinfikuje ta herečka rumem :)
- Čekal jsem že Sansa a Jon budou výřečnější při vyjednávání. Ne že budou takhle neohrabaný. Myslím si že kdyby Gloverovi po tom jeho plakání řekla že byla nucena koukat jak jí zabíjejí otce, byla opakovaně znásilňovaná Boltonem a že ať jí o utrpení a ohrožení života nemá nikdo moc co poučovat, tak by řekla aspoň něco, místo toho aby tam oba stáli jak solný sloupy. U Jona je zajímavý že ví jak si získat Divoký ale neví jak na to s vazaly jeho možná-otce, které v podsatě zná odpradávna.
+ Jsem rád že přibyly nová místa, a víme jak tedy vypadají seriálové Řekotočí a Mormont's Keep.
+/- chovám odpor k železným. Yara a Theon mě nechávají v klidu, ale jsou mi spíš jedno..
Zatím sérii hodnotím líp než předchozí, ale to je asi jednoduchý, když tam už není Dorne :D :D
Btw. Už jak stavěli to septum, jedli z jednoho hrnce a hrál k tomu ten optimistický got-theme song, jsem věděl že všichni ti komouši chcípnou, nečekal jsem ale že hned v tomhle dílu teda :D
Nepatřím k příznivcům Ohaře, ale i tak mě to potěšilo.
+ Ohař a jeho partie.
+ Bude CLEGANEBOWL!!! Kdo tomu nevěřil? Kolik bylo pochybovačů?
+ Jon, Sansa, Davos. Mám je rád i v knize, takže mě těší, že můžu tohle říct i o seriálu.
+ Lyanna Mormont a 62 dobrých mužů. :D Mají celkem luxusní domeček.
+ Absence FindACure, sera Friendzona a zbytku té sebranky.
+ Arya by to nemusela rozdýchat, ale to je spíš jen moje nezbožné přání.
+ Konečně řekli, že Stannis byl nejlepší stratég.
+ Jaime, Brynden (tentokrát Tully), Bronn.
+ Margaery, ale mohla být raději s Highsparrowem, kterého mám taky rád.
+ Highsparrow.
+ Weif. Zkrátka ta Beztvářná holka. Sice má emoce, ale je parádní.
+ Septa Unella.
+ Bude další Malíčkův teleport!
+ Edmurova poprava je skvělá komická vložka.
+ Když jsem viděl Ohaře, tak jsem měl Vánoce. Všechno to najednou dalo smysl. CLEGANEBOWL se blíží.
- Cersei.
- Starý Glover.
- Kde jsou Manderlyové? Jon a spol. mají dost času na objíždění celého Severu? Jezdí si na výlety, jako by jim bylo jedno, že na ně číhá nejzkušenější a nejlepší bojovník celého světa.
- Mám strach o Dvacet dobrých mužů. Už ho dlouho neukázali.
- Taky zapomínají na Tyriona s Varysem, což je škoda.
- Samotní Freyové jsou trošku dementní kreténi.
- Arya je nesmrtelná.
- Theona, Yara.
Na závěr otázka.
Bude Lyanniných 62 vyvolených stačit na konfrontaci s dvaceti, ze kterých má respekt dokonce i smrt? Nemluvě o jejich veliteli. Budou to oni, kdo nakloní misku vah?
Kdesi v Říčních krajinách
Ohař je zpátky!!! Jeho herec nezklamal a opět baví obecenstvo, celá ta linie byla moc dobrá, ale nechápu to s Ianam McShanem, tohle bylo plýtvání výborným hercem kvůli poměrně hodně zkrácenému výstupu. Ale každopádně společné scénky obou jsou výborné. Doufám, též že to nebylo Bratrstvo, ale po tom, co udělali seriálovému Stannisovi, bych se nedivil kdyby obdobně zk*rvili i Bratrstvo bez praporců. Ať to udělal, kdo chtěl, doufám, že je Sandor všechny pozabíjí tou sekerou.
Řekotočí
Nejlepší scéna celé série, ne náhodou proto, že je celá skoro přesně podle knih, navíc mých oblíbených kapitol. Dobrá byla reakce Bronna, neříkej to :D. Konfrontace Bryndena s Jaimem skvělá, stejně jako část s Freyi. Jsem zvědavý na to, jak se to popasuje s přítomností Brienne, ale Jaime je dle ukázky na další díl hodně opožděný, hláška, že povraždí všechny Tullye, aby mohl se vrátit k té krávě. To je vskutku vývoj postavy.
Volantis
Tady koukám Greyjovic sourozenci nahradili Victariona. Theonova sestra navíc změnila sexuální orientaci, jinak nic zajímavého.
Královo přístaviště
Potěšilo, že Margaery evidentně něco proti Vrabčákovi kuje. Olenna vs. Cersei, opravdu je od ní hodně naivní si myslet, že dostane nějakou pomoc.
Braavos
Mám dojem, že během té oční operace Arye odumřel mozek nebo přinejmenším levá hemisféra stoporcentně. Vykračuje si po Braavosu a diví se pak, že ji pobodá někdo ze skupiny nebezpečných zabijáků.
Sever
Davos se projevil jako vyjednavač, přestože nechápu, proč hrozbu nemrtvých nevytáhli i na Glovera. Ano vskutku bezpečné tábořiště, akorát ne proti dvaceti dobrým mužům :twisted: Což mi připomíná, že Ramsaye už dlouho nikdo neviděl, takže je dvacítka na cestě, aby znovu vypálila celý tábor nepřítele. Ale předtím Jon upálí Sansu, aby zajistil vítězství =D A vzpomínat na Stannise jako na dobrého vojevůdce, když prohrál dvě bitvy, to mi taky nepřijde jako to pravé ořechové.
Pokaždé, když je v seriálu ukázána nějaká mírumilovná komunita nebo scéna, tak je ihned vyhlazena (že to tady trvalo až do konce dílu, je trochu zázrak).
Medvědí ostrov a sídlo Mormontů = nádhera. Tam by mi snad ani nevadila ta zima :-) Plus mají cool vládkyni.
Tak nějak si říkám, jestli Olenna ještě vůbec žije. Takhle spílat Cersei, když undead Hora stojí hned vedle...
Aryo, ach Aryo... To se dělá, takhle koukat do dáli, když po tobě jde cech vrahů? Máš štěstí, že 1.) D&D tě mají očividně rádi, z čehož plyne 2.) Waif je idiot. Místo, aby bodla jednou do srdce nebo ti podřízla krk, tak tě bodne do břicha. A ještě tě osloví. Takhle se profesionál nechová... Asi si to chtěla vychutnat...
Řekotočí bylo fajn, nicméně Jaime nám nějak měkne. Ale jestli jako v knížkách
Btw co ten papír, co dala Margery Olenně? Je to jen domluvený signál, důkaz loajality k Tyrellům nebo něco víc, co mi uniká?
Komu psala Sansa? Malíčkovi? Chvíli mě napadlo že třeba Lannisterům, kteří mají armádu nedaleko, když ten lord nenápadně připomněl, že je manželkou Tyriona. Pak mi došlo že je vlastně obviněná z vraždy Joffa a proto by byla sebevražda se s Lannistery spojit, ale došlo to i D&D?
To si Ohař moc dlouhé prázdniny neužil. Ve dvou větách shrnou, že byl na umření a pak hned zase směr odplata? Zasloužil by pořádné lázně. Pobavilo mě, když se mu septon šklebil, že ho porazila žena. Připomnělo mi to, jak se Šándor smál Arye, že jejího učitele, nejlepšího šermíře který kdy žil, zabil „Meryn Fucking Trant“
Davos je skvělý, jen mi není jasné, že se tak rychle zorientoval v severské politice. A ví Davos o Twenty Goodmanovi? Odjel na Castle Black předtím než bylo ležení vypleněno, nebo až potom? Teď si to nemůžu vybavit.
Arya... Bez komentáře. Tohle Weif zkonila. Neměla se s ní vybavovat a rovnou ji kuchnout nebo trhnout vazem. To je bohužel ta ženská řevnivost. Řekla bych více než pravděpodobné.
Druhá možnost je, že se vzdá a uteče jen sám jako v knize.
Ten dopis od Sansy byl Maličkovi nebo Černé rybě?
Už se blíží souboj o Zimohrad, tak to vidím na zachránce Malíčka.
Poslední díl série bude, pak o tom že vítězství bitvě o Zimohrad byla jen maličkost, když se blíží Jiní.
Dumb und Dumber jsou skutečně krátkozrací...
Všimli jste si, že všechny teorie co se týče seriálu se nakonec vyplnili (mluvím o těch, které vznikli po první epizodě).
Zvykněte si, že jedou hlavně na efekt a pomalu ani neví, že tam splácají jakoukoli kravinu...
@Terezička Současná pozice Jona je na místě, kde Ramsay provedl svůj slavný útok, který rozhodl válku, a navíc určitě rozhodne všechny další války?
Jaký div, jaká sláva!
O to větší hanba pro mě, že jsem si to neuvědomil. :D
@JoffreyWater To je luxus! I need twenty good men! :D :D
A že u Glovera stáli jako solné sloupy? Moc silnou vyjednávací pozici neměli. Nabídnout jim mohli nejisté vítězství proti rodu, který jim nedávno výrazně pomohl a spolubojovníky Divoké, které z duše nenávidí. Jako Glover dle mého udělal nejpragmatičtější věc co mohl, když je vyhodil.
Arya mě zklamala... Doufal jsem, že to využijí k tomu, aby ukázali, že něco lepšího umí, ale ona schytá 3 rány a ani nehejbne prstem.
Tak Bratrstvo bylo úplně mimo už tehdy, když prodali Genryho Melisandře. A ostatně ani v knize nejsou bůhvíjaká Justice League. Vrtá mi hlavou, jestli se tam Stoneheart objeví nebo ne, přiklonila bych se k tomu, že ne a z cesty je svede nějaká jiná okolnost, např. Dondarion zešílel, když ho po padesáté vzkřisili, a Thoros byl zabit.
Jinak teda masakry se berou fakt hopem, předpokládala jsem, že malá věřící komunita vydrží aspoň do dalšího dílu.
Maergery mě nezklamala, je to prostě dobrá hérečka =D Tu zbožnost ji nevěřil snad nikdo. Jenom mi přijde zvláštní, že ji Vrabčák postrkuje k sexu. Má snad nějaké úmysly s budoucím dědicem? :-k
A předpokládám, že nejsem jediná, kdo si užíval, jak Olenna vyj*bala se Cersei. Teď by se ti pomoc od Tyrellů hodila, co ty huso? :twisted:
Hele Bronn =D Kdepak se skrýval předchozí epizody? A není jediný, komu se ta otřepaná fráze Lannistrů už zajídá. Freyové LOL =D Edmure LOL =D O interakci mezi Jaimem a Černou rybou už bylo všechno řečeno, tam není moc co vytknout. Připomněl by mi někdo, jaké pádné argumenty měl Jaime v knize a jak to pak rozuzlil?
Beru zpět, když jsem spílala Sanse, že za ní by šel celý Sever a měla by si to uvědomit. Úspěšně jsem zapomněla, že je dvakrát vdaná za nepřítele a obviněna z královraždy. Moje chyba. :wall:
A jak je přesvědčuje Jon? Vzhledem k tomu, že 1) je bastard, 2) má být na Zdi a nestarat se o Sever a 3) táhne za sebou divoké. A také 4) má být mrtvý. Přemýšlela jsem, jestli to bude jeho argumentace, "vstal jsem z mrtvých a jsem spasitel" =D Ale pořád bych řekla, že by s ním měli lordi větší problém než se Sansou. Ještě, že maj toho Davose. A kam zmizela Melisandra?
Sansa se asi holt naučí, že někdy je rozumnější zahodit pýchu a požádat o pomoc. Pořád ale nechápu, proč se ohledně Malíčka a armády Údolí nesvěřila Jonovi.
A hlavně: Boltoni mají Rickona! Pravého nefalšovaného STARKA! Kurňa, to mi neříkejte, že na to nikdo z těch zabedněnců neslyší?
Holt Yara nemůže být zajímavá, kdyby byla obyčejná heterosexuálka. Bi postavy jsou dneska in =D Ale z Theonovy strany tuším nějakou zradu. A vůbec se mi to nelíbí :roll: A ne, že bych si to přála, nebo to nedej bože mělo nějakou logiku, jenom mi to tak přijde z toho způsobu, jakým to scénáristi podali. To už je zoufalý, když tuším, kudy se to bude dál ubírat jenom proto, že průběh děje je klišoidní :roll:
No a scéna s Aryou... ta byla prostě divná. :roll: Celé Aryino chování postrádalo jakoukoli logiku, a chování té holky jakbysmet. Tam to ani nemá cenu rozkecávat. :wall:
Můj odhad pro další díl: Černá ryba se vzdá a Brienne s ním uprchne podobně jako kdysi s Jaimem.
@Magister_Peditum: Což o to, pohybovat se mohli (mj. i například ten verbíř), nicméně předpokládám, že technicky k tomu potřebovali nějaký dekret... nehledě na to, že rozhodně při tom nemohli dělat návrhy typu "vezmi svou armádu a vytáhni proti tomu a tomu rodu"... s takovou by šel pod ostří jakýkoli člen hlídky dekret nedekret. Kdybych se to snažil zvážit reálně, tak severští lordi budou nejspíše vědět, že Lordem velitelem byl nějaký Jon Snow (těch asi bude na Severu dost), budou vědět, že Nedův bastard stejného jména k hlídce odešel,... ale jestli složil přísahu a jestli je to ten samý už nebudou vědět a aby jej poznali od pohledu? No anžto při hostinách šel na hanbu, tak těžko - maximálně poznají Sansu, kterou viděli řekněme před dvěma lety... a ještě nedají ruku do ohně za to, že to není nějaká dvojnice... (Všimni si, že ani mladí Starkové kastelán, ani vojáci nerozeznali Bastarda z Hrůzova a Smraďocha - holt Martin to má promyšlené, u DnD logika kulhá na obě nohy... jestli je vůbec má).
Na stranu druhou, čtenáře ani diváka zajímá děj, nikoli běžné životní záležitosti jako že si musí člověk odskočit na záchod (zatím jsme byli svědky jednoho takového odskočení a to bylo dějově důležité...), říct kdo jsou a rozehnat pochybnosti hostitele, že jsou tím, kým tvrdí, že jsou ...