Ten seriál má aktuálně jediný zajímavý charakter a to Cersei. I ten Jaime už mě nebaví. Ostatní charaktery jsou neskutečně jalové. Nejhorší je trojka Daenerys, Sansa a Arya. Arya ošklivá herečka a k tomu neskutečně debilní vývoj postavy, kterému nevěří snad ani sami tvůrci. K Sanse je i škoda slov, to je bída od první řady a je to snad čím dál horší.
Já už se k dílu znova vyjadřovat nebudu, ale řeknu jenom to, že se mi líbil, ale doufám, že se Martin vydá méně klišoidní cestou, protože jestli se dočtu v Prdech Zimy, to co jsem dneska viděl, obětuji tu knížku pánovi světla. Jinak by mne zajímalo, jak chtějí následující děj natáhnout na dvě série?! Leda snad, že Euron Bigcock Greyjoy, který teď nahradí Ramsayho jako hlavní záporák série vytáhne ze zadku dračí roh a celou tu invazi zkomplikuje. Dost se mi taky líbí, že dle seriálového vývoje, spolu (alespoň načas) skončí Danerys a Victarion. Na její nadšení z Vikiho se nemůžu dočkat :twisted:
Chudáček Tommen. :-( Ale historie Chapmanova nasazení v seriálu se zřejmě opakuje: 1) Obsadili, nic neudělal, umřel. 2) Obsadili znovu, nic neudělal, umřel... lišnij čelavěk
@Rybba V seriálu právě převzali jeho roli lesbická Yara s Theonem, jenž v knížkách je dost možné, že Thoen s Yarou umrznou u Zimohradu a Victarion slízne, abych tak řekl všechnu smetanu. :-D Proto jsem rád, že seriál víceméně potvrdil, že jeho mise, která se táhne celý Tanec bude mít úspěch.
@Rybba Je sice pravda, že Victarion měl problémy s bouřemi, nicméně dle ukázkových kapitol z Vichrů zimy, většina Železné flotily dosáhla Meereenu a vstoupila do války na straně Daenerys Targaryen. Dokonce Barristan Selmy spatří z hradeb plachty Greyjoyů a řekne: Jsou na naši straně! http://awoiaf.westeros.org/index.php/Second_siege_of_Meereen
@Rybba Teorie o tom, že Manderly v knížce nechal upéct koláč z Freyů, kteří ho doprovázeli z Bílýho Přístavu na Zimohrad. Nemyslel jsem to tak, že měla vyvraždit všechny Freye, myslel jsem to tak, kde jsou jeho ostatní mužští potomci. R+l=J je podle mě 100%, kdo jinej by to dítě mohl bejt? A proč by jinak byl hned v dalšim záběru obličej Johnnyho? To by asi bylo pěkně debilní, kdybysme se po tomhle dozvěděli, že to dítě byl úplně někdo jinej, kdo chvíli po tom umřel jako nemluvně nebo tak něco. To by tam celej porod a Tower of Joy ztrácelo význam.
@zelda04 To myslela hrozně dávného předka, ještě za tuším Aegona Dobyvatele, který ustanovil Tyrella správcem dobytého Dorne, ale Dorne povstalo a Tyrell byl zavražděn, když zazvonil za zvonek, aby přivolal nevěstku a místo toho se na něj sesypalo stovka rudých škorpiónů. Ten příběh zmiňoval v knížkách i Oberyn Tyrionovi
@Rybba Během toho šeptání do ouška jsem se celkem bál, že tam žádný dítě neukážou, že to bude dál tajemství a budeme čekat až do další série na to velký odhalení. Naštěstí se tak nestalo. Jinak taky si myslim, že Johnny se nakonec ožení s Františkou Josefou I. Targaryen a jejími tituly.
@Rybba Co máš pořád s tím zplozením z lásky? :-D Jako kdyby to na věci něco měnilo... I kdyby ji brutálně znásilňoval každý den 8x, tak je z té scény i z knihy zřejmé, že své dítě měla ráda a chtěla ho před Robertem zachránit.
Komentáře
Dost se mi taky líbí, že dle seriálového vývoje, spolu (alespoň načas) skončí Danerys a Victarion. Na její nadšení z Vikiho se nemůžu dočkat :twisted:
1) Obsadili, nic neudělal, umřel.
2) Obsadili znovu, nic neudělal, umřel... lišnij čelavěk
R+l=J je podle mě 100%, kdo jinej by to dítě mohl bejt? A proč by jinak byl hned v dalšim záběru obličej Johnnyho? To by asi bylo pěkně debilní, kdybysme se po tomhle dozvěděli, že to dítě byl úplně někdo jinej, kdo chvíli po tom umřel jako nemluvně nebo tak něco. To by tam celej porod a Tower of Joy ztrácelo význam.