Rozdíl mezi Aryou a Lancelem? Arya schytá tři rány nožem do břicha a je "svěží jako rybička", Lancela "polechtá" rybičkou nějaký děcko a je okamžitě na umření...! :wall:
(To ho bodl do nohy, že neumí chodit? Nepřipadá mi to tak.) :other:
Jo tak v osmém díle se Varys s Tyrionem baví, že Varys jde na tajnou výpravu/misi, že potřebují v Západozemí PŘÁTELE a LODĚ. Tak to jooo, to mi uniklo. To tedy bylo jasný, že nejde do Králova přístaviště někoho kuchat, jen to chce víc a pozorněji poslouchat a koukat na každý díl. :-#:oops: Loďstvo železných a otrokářů STĚŽÍ stačilo na převoz vojska do Západozemí, ale spolu s loďstvem Dorne a Tyrellů to už pak musela být brnkačka. :king::twisted:
Jéé, největší prdel by byla, kdyby na dohled od Západozemí nějaká bouře nahnala celou Daninu flotilu na Stepstones (nevím název v češtině) - útesy a bylo by šmahem po celý invazi, cheche to bych se smíchy za břicho popadal! :-D Může mi někdo nějak přiblížit, kde v loďstvu jste viděli Tyrellské/Dornské lodě (Dornské jsou se žlutýma plachtama?), Modré budou asi od Greyjoyů a černé Targaryenské. :-k
@Denebola čtu to a můj vnitřní grammar nazi běsní, ale budiž, česky už umí málokdo. Každopádně Melisandra nebyla sťata, protože se má opět setkat s Aryou. Taková už je logika scénáristů.
Zimní vichry?... No co, přejmenujeme i ostatní knihy :o)... Trůnní hra, Mečová smršť, Královský střet, Vraní hostina, + ?Jarní sen V tom přece nemůže být nejmenší problém. :o)
@Drake_Rammoray: Nebylo vytýkáno, že ji nezabili. Vytýkáno bylo, že byla varována, že případná smrt ji čeká provazem (a la BbP), nikoli setnutím v seveřanském stylu... a ještě by ji měl vlastnoručně setnout ten, kdo smrt rozkázal (Nede, tys je fakt nic nenaučil). To samé minulý díl Ramsay,... ale ono to bylo tak loštomiloušké nechat jej pejskům na hraní. Mimochodem, bitva u zimohradu skončila a nic... kdyby Jon používal to co má na krku i k jinému účelu než aby mu do něj nepršelo, tak nejen kvůli starým zvykům začne tím, že pálí všechny mrtvé tak rychle, že ani Mel nestačí přikládat.
@Borůvka Třeba při rozhovoru mezi Barristanem a Daenerys. Jinak Lyanna byla s Rhaegarem zavřená ve věži, takže ani nemusela vědět, co se stalo v Králově Přístavišti. A i kdyby věděla, tak "láska je láska". Ostatně Rhaegar v tom prsty neměl, tak proč by z toho obviňovala jeho?
@Drake_Rammoray Aha, na to jsem už zapomněl. To bude ale náhodička, až se setkají, když se ani nehledají a předpokládám, že obě mají dobrý důvod zůstat v utajení... :-)
Mě spíš překvapilo, že Arya měla jinou tvář, ačkoliv žádnou ofiko nedostala - to by znamenalo jedině to, že Jaqen nekecal a z Aryi je osoba bez tváře, ktrá má asi k dipozici všechny tváře pod jejich chrámem...
Jinak díl super, překvapilo mě, že to Cercei vzala takhle z gruntu - a paradoxně jí Tommen asi vlastně potěšil a umožnil cestu k trůnu... A myslim, že to proroctví (z knih) je jasné - dany bude ta mladší, hezčí, co ji sundá z trůnu a Jaime ji dodělá... ;) Sever - Jon super, stejně jako potvrzení teorie o jeho rodičích - je jen otázka, jak mu to Bran sdělí (tak, aby Jonovi věřili i ostatní) ;) A chudák Frey - když si konečně začal zakládat na rodinné pověsti, tak sežral vlastní syny - to tomu rodinnému jméno moc neprospěje :-D
@Magister_Peditum Podivná láska, zavřít toho koho milujete do věže a neříct mu, že jeho blízcí umírají. A já to (z knih) pochopil tak, že Lyannina povaha by se s logikou "on za to nemohl" moc neshodla.
@Borůvka aerys zacal s vyvrazdovanim starkov az po lyaninom zmiznuti, ked sa stazovali na rhaegara. A rebeliu zacal Robert. Ked lyana usla/bola unesena Rhaegarom, bol mier. Skor sa spekulovalo nad tym, ze rhaegar hlada spojencov na zvrhnutie coraz sialenejsieho tatka.
Komentáře
(To ho bodl do nohy, že neumí chodit? Nepřipadá mi to tak.) :other:
Daario není žádný vojevůdce ani stratég =D To je jenom frajirek, který je tak akorát dobrý na to vést Dothraky a nějaké žoldnéře.
Trůnní hra, Mečová smršť, Královský střet, Vraní hostina, + ?Jarní sen
V tom přece nemůže být nejmenší problém. :o)
To samé minulý díl Ramsay,... ale ono to bylo tak loštomiloušké nechat jej pejskům na hraní.
Mimochodem, bitva u zimohradu skončila a nic... kdyby Jon používal to co má na krku i k jinému účelu než aby mu do něj nepršelo, tak nejen kvůli starým zvykům začne tím, že pálí všechny mrtvé tak rychle, že ani Mel nestačí přikládat.
Nezaznelo od 1. serie? Tak to se dost pletes teda....
Jinak díl super, překvapilo mě, že to Cercei vzala takhle z gruntu - a paradoxně jí Tommen asi vlastně potěšil a umožnil cestu k trůnu...
A myslim, že to proroctví (z knih) je jasné - dany bude ta mladší, hezčí, co ji sundá z trůnu a Jaime ji dodělá... ;)
Sever - Jon super, stejně jako potvrzení teorie o jeho rodičích - je jen otázka, jak mu to Bran sdělí (tak, aby Jonovi věřili i ostatní) ;)
A chudák Frey - když si konečně začal zakládat na rodinné pověsti, tak sežral vlastní syny - to tomu rodinnému jméno moc neprospěje :-D