!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

1101113151620

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    http://winteriscoming.net/2017/03/04/speculation-cersei-lannister-gendrys-real-mother/?utm_campaign=WiC+Daily&utm_source=FanSided+Daily&utm_medium=email

Tak tohle mne donutilo k návratu na icefire.cz. Tahle teorie je tak debilní, až je vlastně geniální Tak na čtenáře knihy, jak Cersei zmiňuje, že čekala s Robertem dítě. Máme 100% potvrzené, že ho opravdu zabila tím způsobem, jakým popisuje Edardovi? Nebo to vyřešila jako v Egypťanu Sinuhetovi a to děcko přežilo a jmenuje se Gendry? Z hlediska knih asi najdeme 100 tisíc důvodů, proč to není možné z hlediska seriálu je to ale rozhodně něco, s čím by DD mohlo přijít
  • @Tyrion Lannister Proč k návratu na icefire? ty ses rozhodl pro život poustevníka? :D
    upraveno 6. března 2017
    @sfik K návratu po delší době. Mimochodem tvůj názor na teorii? :D
  • @Tyrion Lannister Otázka je co to změní, pokud jo.. No.. teda byl by legitimní Baratheon, legitimní následník po Robertovi, a hlavně legitimní protivník pro Dany, ale fakticky nevím kdo mu uvěří, navíc pokud má Cersei (v seriálu) ambici vládnout tak ani ona ho asi nebude moc chytat kolem krku.

Spíš doufám v to že to přežije a nějak se prokáže jeho původ a že díky němu Baratheoni nevymřou (ostatně je to asi jediný Baratheon spolu s Shireen (nechť je jí hranice lehká), kterej je mi celkem sympatickej - a to i v knihách i v seriálu)
  • upraveno 6. března 2017
    @Tyrion Lannister Ona Cercei v seriálu v minulé sérii zmiňuje, že měla tři děti, takže na černovlasého nemocného chlapce, o kterém před Catelyn mluvila, zjevně zapomněla ona i tvůrci. Ale Theon taky zapomněl, že se nikdy nenavážel do Tyriona, ale že to bylo přesně naopak. Takže tu možnost v seriálu nevylučuju :D
  • Jen vzdáleně k teoriím 2, 3, 4. Třeba to rozproudí nějakou diskusi ve stojatých a docela znuděných vodách :-)): Všimli jste si podobností mezi Dětmi lesa a Jinými ? A zároveň společných odlišností do Rohlíkovců ? Magie Dětí lesa souvisí se sny, pomocí snů se Zelenověštci dostávají do jiných časů a prostorů. Podle Melissandry jsou sny nástrojem Velkého Jiného, protože se člověk dostává do stavu podobného smrti. Děti lesa se skrývají ve tmě, tma pro ně znamená bezpečí (viz "učiliště" Brana a tma, kterou si tam Děti lesa vyloženě užívaly). Podle Rohlíkovců je tma plná hrůz. Zelenověštci žijí velmi dlouho, splývají s čarostromy, ty je prorůstají, Tříoká vrána měl vypadat jako živá mrtvola (!). Děti lesa i Jiní jsou prastaré rasy, bohové Dětí lesa tu byli "odjakživa". Naproti tomu není známo, že by existovali vyznavači Rohlíka před Dlouhou nocí a jde jednoznačně o boha lidí. Nevím, jak a kdy Jiní vznikli, zdá se ale, že nejen seriál, ale i Píseň dost zřetelně naznačuje jejich spřízněnost s Dětmi lesa. A podle mne je i poměrně zjednodušující tvrzení, že Jiní jsou "čiré zlo". Možná to platí z pohledu člověka a z pohledu života. Ale z pohledu jiných ras? A je smrt zlá?
  • A ještě poznámka k diskusi: Muži bez tváře vyznávají Mnohotvářného boha. Přesnější by ale možná bylo říkat, že jejich bohem je Smrt. Nebo Velký Jiný ?
  • Jaké jsou důvody pro teorii číslo 15 ?
  • Jaké jsou důvody pro teorii číslo 18 ? To Daariovo jedno oko navíc je umělé nebo mnoho let chystaný úskok Eurona :-) ?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Beleg Ona je celkem známá teorie, že Děti lesa a Jiní k sobě mají blíž, než nám autor předhazuje. Obecně se mi nelíbí to, co nám ukázali v seriálu, doufám, že takovému klišé se autor pokusí vyhnout. Co se týká odlišností náboženství ohně a ledu, už od pohledu je zřejmé, že elementy jako oheň a led k sobě prostě nepatří. O tom taky Píseň je. Není o střetu mezi dobrem a zlem, ale mezi dvěma zly, případně dobry, jednoduše lze říci stranami, nebo frakcemi. Mezi ledem a zemí. Severem a Jihem. Draky a Jinými.
    Mnohotvářný Bůh je jedním bohem s dvěma tvářemi, pojem, kterým nazvali uprchlí valyrijští otroci své bohy, protože pocházeli z různých míst a vyznávali rozdílná náboženství. Nahradili mnoho bohů jedním, který je všechny stmeloval. Je dost známé, že měl když Jaquen uhořet v kleci a byl zachráněn, zmiňuje rudého boha, ten tedy, stejně jako Velký Jiný může být Muži bez tváře uctíván.
  • Ale tak pokud dodrží co říkal, letos se další knihy dočkáme a bude spousty dalších teorii :D jen aby to už konečně dopsal
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Mně naskakuje husí kůže z těch scénáristů. Kromě Briana Helgelanda jsou to scénáře ... řekněme .... akční :-). Zase se ale můžeme těšit na spoustu triků :-)).
  • http://www.edna.cz/game-of-thrones/fotky/podivejte-se-jak-bude-vypadat-obalka-knihy-mecu/

Co kdo víte o téhle knize? Já myslel, že se letos dočkám vichrů zimy a nadělím si je jako dárek, za složení státnic
  • Nevím o ní nic, ale bude to asi nějaká povídková kniha, kde jedna z dvaceti povídek bude od Martina a ten zbytek bude od někoho jiného a o něčem úplně jiném. Takže nikoliv "kniha ze světa Ice and Fire".
  • @Beleg No tak i kdyby jenom todle. Je celkem vtipné, že se má v plánu věnovat dalším 5 možných seriálům ze světa ledu a ohně, ale kniha nikde :D
    upraveno 26. června 2017
  • @Tyrion Lannister a máš někoho kdo ji nemá důvod zabít :D
  • Seriálová Cersei by přežila i atomový výbuch :D Jsem si skoro jistá, že v devatém nebo desátém díle poslední série umře násilnou smrtí, ale nečekala bych od toho žádnou velkou katarzi. Bude to nejspíš Jaime, bude to jediná scéna, ke které nebude "build-up", a bude to mečem do břicha a nahoru. Pravděpodobně někde v trůnním sále.
    @svoa00 Dovolím si nesouhlasit, v traileru bylo vidět neposkvrněné proti Lannisterovým vojákům pravděpodobně v KP. Z toho plyne, že nás čeká epická, leč předvídatelná bitva s jasným výsledkem. A Jaime ji určitě nezabije, vždyť v seriálu je to Cerseina poslušná děvku. A silně pochybuji, že se Cersei dožije další série. Co by tam dělala šukala s Night Kingem nebo chlastala v base :D
    @AviaRa A jak víme, ze jde o Skalu Tyrion zná úplně stejně dobře navíc kanálem tady utell + vím že DD jsou DD ale jaký by mělo smysl představit na poslední chvíli novou lokaci kterou si už stejně nikdo nepamatuhe
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Že se v seriálu objeví Skála se mám dojem ví už nějakou dobu. Navíc každý průměrný fanda, třeba i seriálový, by mohl vědět, že Lanisteři nežijí jen v Tommenově přístavišti. Co se smyslu týče, chtějí nám představit novou lokaci pro epickou bitvu.
    Spíš v tom nevidím ten smysl, že pokud to skutečně je Casterlyova skála, proč na ni Neposkvrnění utočí, když je na druhém konci kontinentu. Toto přihrává tomu, že by to přípdně mohlo být právě přístaviště.
  • upraveno 27. června 2017
  • @Tyrion Lannister To dobývání města má být skutečně Skála. Podle mě se tam snaží navázat na Tyrionovu chuť po CR, kterou chce, jako právoplatný dědic. Navíc byla CR potvrzena.

Cersei podle mě bude zabita Jaimem.. DD mají sice rádi zvraty, ale ještě radši jdou na ruku divákům. Jestli se on potom sám zabije, z toho že zabil milovanou, z toho že po Kingslayer je i Queenslayer, nedokážu říci.. Trochu se bojím aby největší fuck-up nebyl to, že nechají Cersei přežít komplet seriál.

Dle leaku, a to berte buď vážně nebo ne, má Olenna říci Jaimemu pravdu, vysmát se mu a polknout jed.

Gendryho typuji na zachránce Baratheonů. Nějak ho zlegitimizují nakonec...

Yara/Aša + ty písečné kurvy zemřou. Doufám..

Mel - rukou Aryi, typuji.

Bratrstvo asi vymře za zdí, především Thoros, nebudou tam chtít dalšího oživovače..

Davos doufám že přežije ságu. Klidně i jako nový severský rod (mohl by se stát vazalem Starků a převzít Hrůzov, to by se mi dost líbilo).

Drak - ano

Další smrti tak 50/50 rozhodně ne všichni cos napsal jinak jim pro poslední sérii moc lidí nezůstane :D
  • V seriálu bude dobývání Skály. Bude to proto, aby byl seriál divácky atraktivnější a mohl být o něco delší. Je asi zbytečné v tom hledat nějakou hlubší logiku....
  • Myslíte, že střet Neposkvrněných a západozemských rytířů je až tak jednoznačný ve prospěch čepičkářů? Přeci jen jsou to lehkooděnci a jejich kopí nejsou tak dlouhá, aby odrazila soustředěný útok těžké jízdy. Ví se o tom, že by někdy v historii došlo ke střetu těchto dvou armád a s jakým výsledkem? Neposkrvnění se asi mohli střetnout s některým ze svobodných společenstev, ale přeci jen .... to jsou žoldáci. Naopak jednoznačně by podle mne musela dopadnout bitva mezi rytíři a Dothraky. Polonazí neorganizovaní divoši na koních by proti rytířům neměli šanci. Stačí vzpomenout na souboj Selmyho v Meereenu ....
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Beleg mas to zle to su neposkvrneni + drak vs rytieri
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.