Historie vojenství, od kyje k pušce
Máte oblíbené období co se vojenství týče? Starověký Egypt a válečné vozy převzaté od Hyksósů, řecké a makedonské falangy, římské legie či nahé Kelty, Germány pijící víno z lebek zabitých nepřátel, středověké rytíře, anglické lučištníky, husity s jejich rozvojem palných zbraní, arkebuzy a muškety, španělské tercie třicetileté války, 18. století s vojáky v pestrých uniformách pochodujících proti sobě za dělové palby, nebo moderní armádu s automatickými zbraněmi?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
UK doctor who documented Syria “chemical attack” was considered “committed jihadist” by MI6
https://www.jihadwatch.org/2017/04/uk-doctor-who-documented-syria-chemical-attack-was-considered-committed-jihadist-by-mi6
http://neviditelnypes.lidovky.cz/syrie-zavrazdil-asad-krasna-miminka-db7-/p_zahranici.aspx?c=A170412_200532_p_zahranici_wag
http://www.armadninoviny.cz/uss-gerald-r-ford-nejdrazsi-zbranove-system-vsech-dob.html
Nevíte někdo, kde bych si tu rezoluci mohl přečíst? Hledal jsem na stránkách, ale asi jsem buď neschopnej nebo to tam není.
dobré povídání
teď jsem na konci a musím říct že je to fakt dobré
na tohle téma mám přečteno více než běžný smrtelník takže se malinko vyznám a taky se přiznávám že jsem bonapartista :) Napoleon Veliký je samozřejmě VELIKÝ a je to ten největší borec co kdy chodil po tyhle planetě ale jinak nejsem zaujatý :D
ne fakt skvělá přednáška a pro lidi co se o tohle téma zajímají více to bude o něco víc supr :)
Jiří Kovařík:
Maršálové Napoleonových orlů
1812 – Napoleonovo ruské tažení
Napoleonova tažení I. – Vítězné roky
Napoleonova tažení II. – Nejistá vítězství
Napoleonova tažení III. – Proti všem
Napoleonova tažení IV. – Pád orla
Napoleonova tažení V. – Ať žije císař
Orlové Napoleonovy armády
Bonaparte v Egyptě
Dobyvatel Bonaparte
Napoleon na Dunaji
Má krev patří Napoleonovi
Paměti co přeložil a dal poznámky
Paměti: Marcellin Marbot
Napoleonův kavalerista: Charles Parquin
Napoleonův granátník: Jean-Roch Coignet
Císařský kyrysník: Johann von Grueber
Život v Napoleonově armádě: Blazé
ostatní
Maršál Lannes - Pavel B. Elbl
Talleyrand - Pavel B. Elbl
Bojové techniky období napoleonských válek 1792–1815 - Robert B. Bruce
Napoleonova děla 1792 – 1815 - René Chartrand
Napoleon Bonaparte - Albert Z. Manfred
Napoleonská encyklopedie - Richard Blatný
Napoleonovi vojevůdci 1809–1815 - Philip Haythornthwaite
Napoleonské války - Richard Holmes
Napoleon a srdce Evropy - Josef Polišenský
Napoleonův klan - Clemens Amelunxen
Slavkov 1805 - Ian Castle
Vendéeské války - Michal Šťovíček
Rakouští vojevůdci za napoleonských válek 1792-1815 - David Hollins
Napoleon proti monarchům a vojevůdcům - Stanislav Wintr
něco jsem možná zapomněl
Za mě asi Wellington.
Bitva u Marenga - navazuje bezprostředně na Bonaparte v Egyptě, popis italského tažení 1800-1801, které skončilo právě Bitvou u Marenga (někdy též nazývána Waterloo naruby)
Korzáři francouzské revoluce - zaměřuje se především osudy korzárů jako Surcouf, Pellot či Fuet, částečně se ale dotýká i průběhu námořní války za Napoleonových časů
Trafalgar: anatomie námořní bitvy - název mluví sám za sebe, i když záběr knihy je širší. Rozebírá v ní nejen námořní taktiku přelomu 18. a 19. století, ale i celkové poměry ve francouzském i britském námořnictvu.
lannes je ale určitě jeden z těch lepších co měl Napoleon k dispozici
Suvorov > Kutuzov :)
Pozice a možnosti Kutuzova mi trochu připomínají postavení velitele rakouské Severní armády v roce 1866, mám na mysli polního zbrojmistra Ludwiga Benedeka