TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1305306308310311362

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. listopadu 2017
    @svoa00 Ano, vedle toho, co jen napsal, táhne retro, hlavně americké osmdesátky, protože spousta lidí chová infantilní sentiment k filmům ala Í Tý, Návrat do budoucnosti nebo Číslo 5 žije. Tyhle věci pravda postrádají větší množství fekalismu a horizontálního joggingu, co jsem ale stihl postřehnout (a ano, není to nijak široký a reprezentativní postřeh), tak v psychopatických osobnostech bývá i retro cca nastejno :)
    Nicméně souhlasím. Jak jsou ty seriály populární, tak téměř žádný z nich nevytváří nějakou trvalou hodnotu ani pro své zaryté obecenstvo, takže vážně pochybuju, že by větší množství z nich mělo třeba za deset let šanci na reprízu.
    Když jsi zmínila Kroniku, tam je to dva roky od té doby, co jsem přečetl první díl a ještě jsem se nepřesvědčil o tom, že by se mi chtělo číst druhý.
    Když to tak po sobě čtu, asi jsem vážně hrozný negativista (@krisa má pravdu, jsem starej), takže si ze mě nikdo neberte příklad :)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    mozno to urobia na tuto dobu opacnym stylom, ziadny sex, primerane nasilia a viac na to pojde na hrdinsku strunu.
  • @flanker.27 To tě nenechá v klidu ani fakt že to prostě sledovat nemusíš? Teda nezastávám se toho. Pravděpodobně to bude úlet. Ale ani o to prostě nejevím jakýkoliv zájem :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @flanker.27 Neříkej hop, dokud si nevyrveš oči u traileru ;-)
    @sfik Ber to jako nadsázku, i když ten humor je hodně trpký, asi jako kdybych slyšel, že příští Vojnu a mír natočí Michael Bay (hmm, to mě napadá, že jsou věci, o kterých by vážně mělo být trestné i uvažovat :twisted: )

@Sagart Přežil jsem už mnohé, snad to vydržím...
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @sfik Tak ona ještě stále existuje naděje, že to pojmou snesitelně a tak, aby to neuráželo původní Tolkienovo dílo. V opačném případě učiním to samé co s hrami typu Shadow of War a jednoduše to budu ignorovat.
    Ten ignorační seznam se začíná nepříjemně natahovat :twisted:
  • Proč nepříjemně? Ja mám dojem, že čím menej vecí, ktorými sa musím zaoberať, tým väčšia pohoda. Môžem totiž kedykoľvek prejaviť záujem o hocičo iné. Alebo o nič a iba tak spokojne chodiť pomedzi stromy a sedieť na slniečku.
    upraveno 15. listopadu 2017
    @Aviv Protože čas ani prostor (teď ponechme rozpínání vesmíru stranou :) ) nejsou nafukovací. Tím pádem to, co je určeno k ignorování (ať už je to vysílací čas, místo na internetu, či jen primitivní hudba z kavárny, okolo které musím projít) si pro sebe z toho konečně velkého koláče zabere víc na úkor toho ostatního. To by se člověk musel zavřít v místnosti bez oken a se zvukotěsnými stěnami. Nejsem ostatně poustevník, abych zpřetrhal pouto se světem, který mám navíc stále ještě celkem rád (aspoň zatím) a abych z něj mohl přijímat to, co se mi líbí, musím strpět i nějaký ten (stále větší) podíl hlušiny.
  • Aha. Teda problém je v tom, že toto ignorovanie ťa tých vecí nezbaví.
    @Aviv Právě tak.
  • Musím se přiznat že jsem teprve dneska viděl finále DA. Jsem rád že to bylo věnované spíše dění kolem Edith a že šla Mary trochu stranou. A i ten celkovej kýčovitej happyend kdy každej našel zpřízněnou duši byl prostě fajn :)
    Seriál skončil v pravou chvíli, je to určitě dobře že už dál nepokračovali.

(i když takové pokračování z let sedmdesátých by nemuselo být špatné :D )
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak ono se pořád ještě mluví o filmu. Měl by se natáčet snad příští rok.
    http://variety.com/2017/film/global/downton-abbey-movie-for-2018-1202475729/
    Pokud to klapne, tak jsem zvědavá, kam to dějově umístí. Seriál skončil jen pár let před velkou hospodářskou krizí.
  • @Nevada Právě že jsem rád že to skončilo tím happyendem. Nevím co by recese přinesla nového. Nechci aby současné postavy zase vláčeli blátem, už si toho dle mého vytrpěli dost a teď by měl trpět spíš malý George a Marigold. Navíc ekonomický trouble panství už jsme tu měli.

Celkově bych to posunul hooodně za válku (která už v seriálu taky byla v podobě té první světové). Takové období Iron Lady by mě celkem bavilo :D
    Já si myslím, že film naváže buď hned na seriál, nebo tak rok po něm. Plánují tam i hraběnku vdovu, takže moc velký časový prostor tam nemají. Leda, že by film zasadili neurčitě do průběhu seriálu.

A stejně by mě zajímalo, jak je to se seriálem Gilded Age, který měl Fellowes psát místo Downtonu v USA. Od loňského roku je ticho po pěšině.
  • @sfik si asi nepamatuješ 1. serii Daredevila
  • @DanielSvatoš pamatuju. A skvelej daredevil je na skvelem druhem miste.

Mimochodem napriklad ufnukany chovani karen page ma vetsi smysl prave v punisherovi nez v daredevilovi...

Za dalsi v punisherovi neni claire temple :-D
  • abych řekl pravdu tak mě Punisher nebaví stejně jako Luke Cage, Jessica Jones, Defenders

ale možná mi už je blbě ze všech těch marvelovek
  • @Nevada jsem u 7. dílu a objevila se tam asi 2x na chvilku
  • upraveno 18. listopadu 2017
    @Nevada Já už jsem dokoukal a fakt bych řekl že se tam Karen i hodila (narozdíl od svého působení v DD) a je jí tam míň což není na škodu.

Jinak 10-13 díl jsem sjel v kuse. A k seriálu ještě to že jsem čekal že bude mnohem víc krvavej. Jasně je to řezničina jak hovado, ale trochu jsem se bál že to tam utopí v krvi. Té bylo v každém díle tak akorát, teda až na ty poslední epizody, který působily jak reklama na transfůzní stanici :) Takže krevní skupina - ideál+
    Jako doplnění k předchozímu ohledně tolkienovských seriálů:
    https://www.csfd.cz/novinky/5021-cekaji-nas-dalsi-filmy-ze-stredozeme/
    Christopher Tolkien to vzdal, nebe se zbortilo a Naglfar míří na Valhalu... :)
  • @flanker.27 penize nesmrdi ;)
    upraveno 19. listopadu 2017
    Tak snad si za ně postaví pořádnou cloacu maximu...
  • Wow, už som ani nečakala, že ho niekedy presvedčia. Na jednej strane som rada, že môžem očakávať adaptácie zo Stredozeme, na druhej strane mám obavy ako tie adaptácie budú urobené.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.