Poradna
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Takže jsem usoudila, že o nic nepřicházím, když to nejím, a od té doby jejich existenci vesele ignoruju :D
Ale to už bychom se mohli klidně přesunout do vlákna Jídlo a pití :D
Používám hlavně telefonování, SMS, hodiny a budík :). Chtěla bych dotykáč, protože jsem si na to zvykla a čudlíky mi už přijdou nepohodlné. Ráda bych, aby baterka vydržela dlouho (v současnosti mi vydrží skoro týden), internety v telefonu nevyužívám. Cena tak kolem 4 tisíc, protože dražší telefon je pro mé využití škoda.
Teď mám Nokia C5-03 a kdyby se dala znovu koupit, šla bych do ní zas. Nebo kdyby mi ho opravili, ale obávám se, že v opravně se mi vysmějou.
Našla jsem jeden, který se mi docela zamlouvá, ale rozumím tomu jak koza petrželi: ASUS ZenFone 3 Max (ZC520TL).
Dík :)
Šel bych do nokie být tebou..
https://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-5-single-sim/#
Sice už nokia=čína ale co vlastně ne... Hlavně bych dal pozor kde koupíš a aby byl telefon z české distribuce takzvané šedivky se mi neosvědčily. Jsou určený pro jiný trh a pak někdo na nich provede nějaké úpravy aby fungovaly i u nás. Obvykle je telefon levnější ale začne se poměrně rychle jebat.
Já teda jedu v mobilu internety, muziky, navigace a podobný věci a jsem spokojen s jablkem (ale zároveň se modlím aby telefon vydržel aspoň čtyři roky :D
Edit: baterii vyřeš powerbankou, taky mám v plánu si ji pořídit.
Ten Asus mě zaujal, protože má baterku 4100 čehosi (a na internetech píšou, že by měl vydržet dýl, než ten můj současnej).
Nakupovat budu asi na mobilpohotovosti, protože tam už jsem si telefon kupovala a mají je v HK skladem a já se na ten telefon chci kdyžtak podívat, než si ho koupím.
Jablko je hezké, ale v mém případě jsou to vyhozené prachy. A s Xiaomi mám trochu problém, protože bych se styděla o něj říci, protože nevím, jak se to správně vyslovuje :P
EDIT: vyslovuje se to Šaomi :D
Co se baterky týká, musíš si pak samozřejmě vypnout wifinu natvrdo, aby nebyla vůbec zapnutá (byť nepřipojená), taky vypnout gps modul, mobilní data, bluetooth, snížit jas displeje (mám v podstatě pořád na minimu, jen na sluníčku si dám na víc a pak hned zase tlumím. Vibrační vyzvánění mám jen u vypnutého zvuku. I tak nabíjím denně, ale není se čemu divit, protože mi půl dne běží spotify s muzikou...
Jdi do té powerbanky a nic tě nezaskočí :) Asus a Xiaomi a třeba Huawei, Lenovo,... tyhle značky v této cenové kategorii ti moc dlouho nevydrží. V podstatě jsou konstruovány aby sis kupovala každý rok nový :)
Hlavně já to jabko mám (konkrétně model SE), protože na něm jedu i pracovní emaily apod. A zároveň je to supermalej telefon (jsem především nosič kapsového ražení, nepoužívám nějaký pouzdýrka, kabelky a podobný úchylnosti, takže beru jako velkou výhodu mít výkonný telefon bez toho aniž by si ostatní mysleli že trpím pernamentní erekcí :D
Za úvahu by stál i Redmi 4X, ten má baterii ještě o 1000 mAh větší a cenově se do limitu pořád hravě vejdeš.
Ještě bych dodal, že jsem původně hledal menší mobil s úhlopříčkou do 4,5 palců, což se nakonec ukázalo nereálné, pokud měl mít použitelné ostatní parametry (výkon). Nakonec ale tenhle pětipalcový mám ve stejném pouzdře jako předchozí 4,3 palcový mobil, takže i v tomhle jsem nakonec maximálně spokojený :-)
při využití budíku, občasném internetu a interní mapy vydržím týden na nabití.
nevyhovuje mi hlavně gps (trvá dobu, než se najde) a spouta zbytečných aplikací, které nejdou odinstalovat
Pokud potřebuju mít něco v PC i v mobilu jedu přes cloud - konkrétně OneDrive od Mrkvosoftu, zavedl jsem jako nutnost používání i v práci a všichni si chrochtáme.
Jinak muziku taky nejedu přes itunes, platím si spotify a to kilčo měsíčně se mi bohatě vyplatí. Playlisty o které stojím v offline režimu si stáhnu do mobilu a jsem v klidu :)
(to píše člověk, který by si ještě před lety nedokázal absolutně představit za hudbu či cokoliv jiného nehmatatelného platit ;) )
Když si rozklikneš odpovědi, tak je tam i screenshot, kde přesně se to nastavuje.