Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1366367369371372394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Asi tak. Nikdo to neřeší, aspoň pokud to působí přirozeně a nenásilně, ovšem jen dokud se pár moudrých hlav nedá dohromady a začne nad tím dlouze filosofovat.
  • @svoa00 Treti princ je takova schyza. To moc nemusim. Ale Popelka je top. Hlavne nejlepsi tanecni scena ceskeho filmu s Helenou Ruzickovou :twisted:
  • AvivAviv
    upraveno 28. prosince 2018
    Soľ nad zlato by mohli byť schopní vstrebať, či?
  • Nemuže být všechno tragédie. :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 29. prosince 2018
    Tak jsem po dlouhé době šel do kina, protože mne zaujalo hodně vysoké hodnocení nového kresleného Spider-mana a tak jsem se šel podívat, kolem čeho je tak velké haló a musím říct, že teda konečně dílo, které dostálo svojí pověsti:
    Jeden z nejlepších animáků za poslední dobu. Vtipy, které si to dělá z vlastního univerza (speciálně odkaz na trapný taneček ze Spider-man 3, zkoušení se skokem a zakopnutí o tkaničku ze Spider-man 1 xD) Tenhle film ukázal, jak trestuhodně se nevyužívá koncept paralelních světů nebo cestování v čase, protože právě díky tomu si tenhle film vybudoval temnou atmosféru (dovolil si zabít jednu velmi důležitou postavu) Druhá série vtípků je samozřejmě zkoušení a objevování nových schopností, která ukazuje, že i když máte nějakou schopnost, tak musíte se hodně namáhat (scéna s vlasy výborná, stejně tak jako neschopnost se odlepit od povrchů všeho druhu až po samozřejmě přehnané smysly, kdy slyšíte všechno). Rozhodně mi přijde mnohem zábavnější udělat film o tom, jak hlavní hrdina bojuje s tím ovládnout vlastní síly, než celé dva filmy s běhnou, co kdo ví proč je úžasná ve všem bez jakékoliv námahy (a ne nemám v úmyslu přestat :twisted:) Také fakt, že tlustej Peter Parker naučil Milese za 2 minuty víc věc, než jistý psychopatický senilní dědek běhnu za celý film je rozhodně k dobru. A co se týče paralelních návštěvníků, tak všichni naprosto skvělý (Noir-Spiderman) Ale tenhle film nemá jenom výborný obsah, ale i formu. Kresba v některých momentech jako radioaktivní pavouk nebo boj na rozhraní světů je prostě lahoda pro oči a jsem za to rád, stejně jako za velice zajímavé považuji poměrně nápadité úvodní titulky. Shrnuto podtrženo závan svěžího vzduchu po několika letech a komixovka, která hravě strčí do kapsy všechny hrané Spider-vepře a další originy. Takhle podle mne vypadá originální a nápaditá tvorba a fungující komedie.
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • upraveno 29. prosince 2018
    @Tyrion Lannister Hmmm, myslím, že tím chceme říct, že po roce by ses už měl posunout, nikoho už to nezajímá. Ano, je to trapné do všeho tvůj neoblíbený film zatahovat, abys... co? Získal nějakou reakci od lidí, co by ho chtěli hájit nebo si slovně ulevil? Pokud tě to tak baví, tak na internetu je spousta jiných fór věnovaných SW. Když si vzpomenu na jistého naštěstí už neaktivního uživatele, co tu v SW topicu všechny urážel a kopal kolem sebe jako kojenec, protože věděl, že přes monitor přes hubu nedostane, tak jsem zatraceně vděčná, že ten topic je tu jenom jeden a tohle téma bych nechala tam.

Á propos, na paralelních světech, ve kterých umře důležitá postava, není nic odvážného. Marvelovkám by prospělo jako praseti drbání, kdyby nějaké smrti oblíbených ve filmovém univerzu byly trvalé. Spoiler - stejně nebudou.
  • upraveno 29. prosince 2018
    /povzdech Docela jsem přemýšlela, co přesně to na Last Jedi je, že to v některých lidech vyvolává i po roce iracionální zášť, kterou si žádný popcornový film rozhodně nezaslouží. Odpověď není jednoduchá ani hezká a ani moc nesouvisí s filmem jako takovým. Pokud by to bylo pořád to samé, jak říká Tyrion, tak by k tomu nebyl důvod. Jenom řeknu, že EIX není těžké v hrubých obrysech odhadnout, pokud člověk zná základní pravidla narace a témata Hvězdných válek. U hardcore SW fandomu je problém v tom, že v obojím stojí dost za prd. Už u prequelů pár bláznů až do premiéry Pomsty Sithů žilo v tom, že matka Luka a Leiy není Anakinův etablovaný love interest a manželka, jako by snad byl super nápad, že Anakin zbouchne nějakou anonymní buchtu. O Last Jedi jsme tu na fóru už mluvili dost a nemyslím, že kdokoliv má co nového říct, a rozhodně není třeba ten film vytahovat u každé premiéry marvelovky. To je všechno - až budu chtít říct dalšího o TLJ nebo SW obecně, tak to napíšu do odpovídajícího topicu a žádám všechny o to samé.
  • Dobrá, v tom případě by mohlo být fajn odvést pozornost k jinému filmu.
    Brousím zuby na The Favourite. Pokiaľ niekto z vás videl, stojí to za pozretie v kine?
  • JoserJoser persona non grata
    @Aviv Ještě jsem neviděl, ale cokoliv od režiséra Kinetty, Špičáku nebo Humra pro mě automaticky znamená návštěvu kina. Je to přeci Lanthimos, takže to bude zážitek, co bude stát za to.

• To je vlastne ten chlapík, čo robil posvátneho jelena, či? Videl si aj to?
    upraveno 30. prosince 2018
    @Aviv Viděl, bohužel jeho nejslabší film. Málo divný a strašně samoúčelný, prostě taková jednohubka o pomstě, na kterou musí mít člověk chuť a to nebyl můj případ. Teď přemýšlím že bych se k tomu filmu vrátil, možná se tentokrát sejdeme.
    Je tady konec roku, tak jaké filmy jsou vaše top?

Moje topka

1. The Florida Project
    2. Climax
    3. Leave No Trace (Beze stop)
    4. Den Skyldige (Tísňové volání)
    5. Napszállta (Soumrak)
    6. Phantom Thread (Nit z přízraků)
    7. Jusquá la garde (Střídavá péče)
    8. Call Me by Your Name (Dej mi své jméno)
    9. Roma
    10. Jupiter holdja (Měsíc Jupitera)

z českých filmů (bez pořadí) Na krátko, Všechno bude, Chata na prodej a Domestik
    z blockbusterů namátkou Predátor: Evoluce (nejlepší Predátor, i mě samotného to překvapilo) nebo Halloween ale hlavně čínské Wolf Warrior 2 a Operace Rudé moře

Samozřejmě spoustu mainstreamových filmů mě absolutně nezajímalo a taky mám nějaký resty (třeba The Favourite nebo remake Suspirie) ale v tuhle chvíli to mám prostě takhle
  • upraveno 31. prosince 2018
    @Joser Z tvojho zoznamu odhadujem, že máš radšej skôr nekomerčné filmy, tak sa spýtam, čo hovoríš na posledný Trierák? Ako sa ti páčil Jack?
    @Arutha Viděl. Mě na něm vždycky bavilo, jak si bere na paškál maloměšťáckou společnost (možná bych to formuloval jinak) a někteří to zkrátka neunesou, čímž akorát dokazují slabost svojí a svého názorového přesvědčení. Bohužel někdy po Dogville pro mě přestal být zajímavý svým přesunem k čistě marketingově vyprázdněnému''extrémnímu'' obsahu. A Jack staví dům je přesně tohle v bledě modrém. Ten film mi nezpůsoboval takové to příjemné svědění v podbříšku, nepřináší totiž o moc víc než volání po pozornosti. Ještě že jsou tady tvůrci jako Adam Rehmeier, kteří se pořád rádi ''hrají''

První trailer k Richenze

• Hannibal se nám nějak rozjel =D

• Pane jo. A zejména ten survival vypadá hezky.
    První určitě můžu.

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 11. ledna 2019

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.