Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
schleitr: proč keltové-Andalové? To už spíš První lidé - keltové
Jinak ke knize...tuhle jsem nečetl, ale Kovařík má vynikající sérii Rytířské bitvy a osudy, pro zájemce o boje mezi Lancastery a Yorky pak její IV. díl s podtitulem Soumrak rytířstva, doporučuji.
A souběžně Bouři mečů :)
Keltové mi taky sedí spíš k Prvním lidem, runy, menhiry, první obyvatelé kontinentu (z těch lidskejch) pak Andalové coby křesťani co si přivezou vlastního boha, (akorát že trojjedinost pána našeho Martin ještě trošku více v písni rozšířil), Železný to jsou vikingové nebo třeba Sasové co dělají nájezdy, otročí a otravujou, akorát ty snědí Rhoynové mi do anglických krajů zařadit ne a nejdou ))
Keltové mi taky sedí spíš k Prvním lidem, runy, menhiry, první obyvatelé kontinentu (z těch lidskejch) pak Andalové coby křesťani co si přivezou vlastního boha, (akorát že trojjedinost pána našeho Martin ještě trošku více v písni rozšířil), Železný to jsou vikingové nebo třeba Sasové co dělají nájezdy, otročí a otravujou, akorát ty snědí Rhoynové mi do anglických krajů zařadit ne a nejdou ))
Čtu Záři nad pohanstvem, první český román. Kníže Václav tam je vylíčen jako bělovlasý osmadvacetiletý mladík, který hraje v noci na vyšehradském nádvoří na harfu, zpívá a nyvě pozoruje hvězdičky na nebi. Nepřipomíná vám to někoho?
V knize vystupuje též jistý přerostlík:
"Vtom vešel kvapným krokem Zrost, muž silný, vysoký mnohým tehdáž přes hlavu, v našich časech ledva jezdec na koni dosáhl by rukou jeho hlavy."
A pak mi budete tvrdit, že Martin čerpal z Války růží!
Kde ji vzali, to netuším.