suhlasim s flankerom. Ak by sa Nedovi podarilo uveznit Cersei a deti a predat vladu Stannisovi bolo by to Baratheon, Stark, Tully, Dragonstone proti osamotenym Lanisterom a Renlymu. V tejto situacii by sa urcite aj zostavajuce neutralne velke rody Arrynovcov (tych urcite vzhladom na geografiu a Malicka) a Martellov (nenavidiacich tyrellov) minimalne pridali k Stannisovi.
takyto vyvoj a riadenie situacie z Nedovej strany ma od vojny urcite najdalej
a este slovo k Nedovi - su mi sympaticke postavy ktore sa aj v zlozitych situaciach snazia chovat cestne a spravne. to ze ich vacsina poklada za hlupakov a spocita im to je smutne pravdive. nezabudajme vsak ze prave taketo chovanie vyvolava vernost a takto spravajuci ludia su davmi milovany (vid. vernost vacsiny Robbovych vazalov) ja pevne verim, ze Cersei, Bolton, Malicek ci Frei zoznu to co zasiali, podla moznosti aj s tucnymi urokmi...
mam to tezky, ja vetsinou fandim zaporakum. Jsou rozmanitejsi, nedaji se tak dobre cist. Sice muzu a obdivuju (v tomto pripade Nedovu) rytirskost a vernost, ale politika je svinstvo a v uspeje tam jen ten, kdo ma penize, kontakty a muze do zbrane (proto jsou mymi favority vsichni Lannisterove, hrozne mne bavi rozpletat a hledat spojitosti...kdo, s kym, proc a co za to). You win or you die, to se pak nehraje na cestnost, je to kazdy s kazdym a proti vsem. A na to prave ti cestni dojizdi. Catelyn & Lyssa - tedy souzeno z pohledu nectenare (prvni dil nemam, v druhem jsem tak ve tretine) to je strasna dvojka, ty by se mely politice zdaleka vyhybat :)
Komentáře
takyto vyvoj a riadenie situacie z Nedovej strany ma od vojny urcite najdalej
a este slovo k Nedovi - su mi sympaticke postavy ktore sa aj v zlozitych situaciach snazia chovat cestne a spravne. to ze ich vacsina poklada za hlupakov a spocita im to je smutne pravdive. nezabudajme vsak ze prave taketo chovanie vyvolava vernost a takto spravajuci ludia su davmi milovany (vid. vernost vacsiny Robbovych vazalov) ja pevne verim, ze Cersei, Bolton, Malicek ci Frei zoznu to co zasiali, podla moznosti aj s tucnymi urokmi...
no ked sa stalo, to po čem si hodila knihou, tak ja jsem malem brečel... :-(
Catelyn & Lyssa - tedy souzeno z pohledu nectenare (prvni dil nemam, v druhem jsem tak ve tretine) to je strasna dvojka, ty by se mely politice zdaleka vyhybat :)