Působí to trochu přeplácaně a tipuju, že to kvalitou ani náhodou nepřekoná mou srdeční záležitost z osmdesátých let. Přesto...chci to vidět už ze zvědavosti...
Paradoxně, se to (prý) má více blížit vizi Roberta E. Howarda než původní film, ale na druhou stranu - nostalgie je nostalgie a nářezový soundtrack od Poledourise sotva kdy překonají - spíš se mu ani nikdy nevyrovnají. :-)
Co je pravdy na tom že Arnie musel ubrat svalovou hmotu aby vůbec mohl máchat mečem? :-D Rozhodně mne to pobavilo :-D Howarda moc nemusím... I když Solomon Kane mne docela bavil
Právě jsem viděl fantasy parodii Your Highness, celkem ucházející, místy s přemírou sexuálního humoru. Pro nás je zajímavý, že tu uvidíme Charlese Dance a některý kulisy z Písně (např. můstek, pod kterým našli vlčata).
potrebuju doporucit nejakej kvalitni film na vecer.... intelektualni pozadavky jsou tak kolem 75%, radsi neco historickyho, nebo nejake mnou jeste nepoznane fantasy ...ale nebranim se nicemu co neni uplne stupidni....help pls !
V poslední době mám čím dál tím silnější pocit, že dobrých filmů je pomálu o fantasy ani nemluvě. Z oddechové fantasy bych možná doporučil film Willow. Ten není tak profláklý a je šance, žes ho neviděla. Navíc jestli máš ráda Tyriona v Písni, tak tady najdeš obdobně velikého hlavního hrdinu:-) Celkem jistota je jakýkoliv film Matthew Vaughna.
Ad Sarven: Nejdřív sem si říkal, co to je ten film Prestige a pak jsem tedy dohledal, že u nás to šlo pod názvem dokonalý trik. Pro mě je to průměr. Nejslabší Nolanův film co jsem viděl a kromě Doodleburg a Sledování jsem je viděl všechny. Nutno však brát v potaz, že průměr je u Nolana dost relativní pojem, ten chlap je totiž fakt skvělej režisér.
prestige jsem samozrejme videla a podle me je to senzacni... hvezdny prach i kick ass povazuju rozhodne za paradni snimky, bohuzel uz jsem je stravila ;) o willow(ovi) jsem jeste neslysela, takze ho zarazuju mezi zhave kandidaty...jinak dekuju za tipy ! nevada- tem animovanym japonskym snimkum nejak nemuzu prijit na chut...ale predpokladam kvalitu vyse zminenych, takze casem na ne urcite taky dojde :-)
Pokud jde o historický film, tak třeba Master & Commnader, ale ten jsi nejspíš viděla.... třeba Čest a sláva je dobrej, nebo Barry Lyndon, Ztracenci...
Když jsme u toho, teď si nemůžu vzpomenout na nějaký historický film o středověku, který kromě historické věrohodnosti by byl i inteligentní, doporučili byste mi nějaký?
ad Olorin:Bohužel se mi vybavují jen samé notoricky známé filmy většinou československé produkce..A některé neméně známé polské filmy. Sám bych si dal líbit nějaký temný a kvalitní historický film z období starověku a středověku. Navíc Mononoke má silné ekologické poselství:-)
Komentáře
Howarda moc nemusím... I když Solomon Kane mne docela bavil
ten film milujem.
Z oddechové fantasy bych možná doporučil film Willow. Ten není tak profláklý a je šance, žes ho neviděla. Navíc jestli máš ráda Tyriona v Písni, tak tady najdeš obdobně velikého hlavního hrdinu:-)
Celkem jistota je jakýkoliv film Matthew Vaughna.
hvezdny prach i kick ass povazuju rozhodne za paradni snimky, bohuzel uz jsem je stravila ;)
o willow(ovi) jsem jeste neslysela, takze ho zarazuju mezi zhave kandidaty...jinak dekuju za tipy !
nevada- tem animovanym japonskym snimkum nejak nemuzu prijit na chut...ale predpokladam kvalitu vyse zminenych, takze casem na ne urcite taky dojde :-)
Když jsme u toho, teď si nemůžu vzpomenout na nějaký historický film o středověku, který kromě historické věrohodnosti by byl i inteligentní, doporučili byste mi nějaký?
Navíc Mononoke má silné ekologické poselství:-)
A Mononoke rozhodně doporučuji...