Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

145791024

Komentáře

  • upraveno 1. července 2011
    Krisa: Šak vždycky když su teď u babičky tak si radši vařím sama nebo nevím co by mi naservírovala ...
  • upraveno 1. července 2011
    Kamarád psa jedl, a přišlo mu to jako vepřový, a nebylo to prej vůbec špatný.
  • upraveno 1. července 2011
    No někomu to chutná, ale mně ne a už to nikdy nebudu jíst .
  • upraveno 1. července 2011
    Králík má z pohledu nutričních hodnot jedno z vůbec nejlepších mas. Je škoda se ho vzdávat. Já taky nemám chuť na psa, kočku nebo hmyz. Vyrostl jsem v kultuře, kde to není zvykem jíst. Ale nejíst v našem prostředí králíky je diskriminace. Jak k tomu přijde, když se cpete vepřovým nebo kuřecím?:-))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. července 2011
    Za jednu z největších podivností co jsem potkala, považuji rajskou s řízkem.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. července 2011
    Já třeba nechápu, že někdo jí kuře s bramborovou kaší.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. července 2011
    Já mám pečené kuře nejraději s mačkanými brambory. Ale bohužel ho častěji míváme s čínskou pomstou.
  • upraveno 1. července 2011
    co je čínská pomsta?
  • upraveno 1. července 2011
    Ked som byval v Cechach, tak sa mi vzdy vsetci smiali, ked som si daval rezen (rizek) s ryzou...nevravim, ze je to tak vsade na Slovensku, ale u nas doma sme s ryzou jedli aj fasirky :)))
    Thule, cinska pomsta je prave ta ryza...
    S tym koprom (koprem) ste mi pripomenuli prihodu, ked ma v jednom kempe v Polsku, Polaci presvedcovali, ze kopr sa pestuje len u nich a vyvazaju to do celej Europy...strasne som sa na tom smial, lebo boli o tom na 100% presvedceni :)))
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 1. července 2011
    Čínské moudro pro dnešek - Pes, který štěká, je nedovařený.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. července 2011
    Což o to, často si dělám říyek přírodní, k tomu se rejže hodí. Ale k obalovanýmu to není ono. K tomu brambory, kaši nebo bramborovej salátek :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 1. července 2011
    Mám rád falešný bramborový salát. S klobáskou ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. července 2011
    Kdepak, to musí bejt hezky od podlahy a nechat minimálně přes noc uležet. Mňam.
  • upraveno 4. července 2011
    Je zajímavé, jak jsme zvyklí na kombinace z rodiny a jiné nám připadají nepoživatelné. Občas se dívám na Prostřeno na Primě, jak se tam hostí navzájem pět lidí, a zírám, co někteří nejedí. Jedne chlápek by nevzal do huby obyčejný chleba.
    Vzpomínám na tříměsíční pobyt v Anglii, kde se mi po našem chledu dost stýskalo, protože tam mají jenom ten toustový (v cenově dostupných obchodech).
  • upraveno 4. července 2011
    Na Prostřeno se dívám, když se chci zasmát - všichni si tam hrají na hrozné gurmány a pak sami uvaří nějakej blaf. :-))
  • upraveno 4. července 2011
    Olorin: no buď se tam hlásí lidi, co si o sobě moc myslí a chtějí si udělat reklamu, anebo naopak totální socky pro peníze, co pak uvaří buřtguláš.
    Každopádně na tom pořadu jde hezky vidět, jak televizní štáb manipuluje s diváckým úsudkem. Kreténa tam udělají z každého. :-)
  • upraveno 4. července 2011
    Uff, 160 příspěvků od posledního přečtení - no dal jsem to, ale dobře mi neni, přátelé. Požírání syrového masa, vaření psů, kečupové orgie - já jsem u toho snídal a zapíjel to mlékem! :-)
  • upraveno 4. července 2011
    Já jednou v jednom brněnském hostincu obědval svíčkovou s brambory. Zajímavá kombinace, nebylo to tak špatné, jak by se mohlo zdát.
  • upraveno 4. července 2011
    Ben Nevis: Já když byl v Dublinu tak jsem se taky strachoval o to, že tam nebudou mít klasický pečivo na co jsem zvyklej z domova. Ale naštěstí tam žije hodně početná polská komunita a díky ní jsou v supermarketech polský potraviny který jsou ty samý jako český.

    Co jsem vždycky nesnášel na školních jídelnách byly guláše s těstovinama. Jak ke guláši můžou dát těstoviny????
  • upraveno 4. července 2011
    Guláš a těstoviny je vcelku normální kombinace, ne? Samo knedlik je lepší a tradičnější, ale prasárnu bych v tom neviděl :-)
  • upraveno 4. července 2011
    pro mě to teda je velká prasárna :-)) Buď knedlík a nebo chleba
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. července 2011
    Tak guláš jsem už taky jed s rejží či špagetama, neni to ono oproti knedlíku, ale zase to neni taková tragédie.

    Nicméně jídlo je důležitej katalyzátor společenskejch vztahů. Jenom pět dní na brukvích, s tapetářským videem a háčkovacím časopisem a všichni jsme se z toho zcvokli!
  • upraveno 4. července 2011
    videl som na vlastné oči partiu španielov, ako sa rozhodli vyskúšať v reštaurácii bryndzové halušky. po pár sústach sa začali na seba pozerať a rozhodli sa to vylepšiť: objednali si kečup! potom bolo to pravé peklo. už na pohľad strašné, ale musel som sa smiať pri ich grimasách :)

    ozaj, ako ste na tom vy s bryndzovými haluškami? zvládate?
  • upraveno 4. července 2011
    Nikdy jsem to nejed :-)
  • upraveno 4. července 2011
    Tradiční Slovenské jsem měla možná jako děcko, ale když jsem to zkoušela vařit, tak jsem zjistila, že ta bryndza mi moc nejede. Snědla bych to, ale neolizovala bych se. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 4. července 2011
    Nechci urazit slovenské "bratry", ale bryndza se prostě nedá žrát :))) (teda u mě)
    Jinak na Slovensku mě jídlo jednou pěkně pobavilo a to, když si známá v restauraci dala kapustnicu a pak nadávala (sama sobě "pod fousy"), že jí přinesli obyčejnou zelňačku :))), ale je pravda, že mě taky jednou vypekli - s vepřovou pečení...:)))
  • upraveno 4. července 2011
    Bryndzove halusky su presne ten typ jedla, ktory bud milujete alebo ste proti. Aj na Slovensku je vela ludi, ktori bryndzu nemozu ani vidiet...V Cechach som mal zrejme stastie, kedze som "musel" kazdy mesiac usporiadat "Bryndza party", kde som varil halusky pre 12-15 ludi (99% Cechov)...Kazdopadne ako milovnik halusiek vam nikomu neodporucam dat si ich na Slovensku len tak v restauracii - len ked vam ju niekto odporuci (nejaky salas)...Nerobia totiz halusky zo zemiakov, ale z prasku (alebo muka z vodou) a bryndzu riedia smotanou...Holt domace su domace...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 4. července 2011
    Já mám ráda halušky po našem: se zelím a uzeným :)
  • upraveno 4. července 2011
    Krisa: jo halušky se zelím a uzeným jsou žrádlo! Bryndzu sním, ale moc si na ní teda nepochutnam
  • upraveno 4. července 2011
    čo sa týka gastro omylov, traduje sa o kamarátovi, že si v prahe objednal syrovú pizzu. čašník sa veľmi čudoval, prečo ju nechce upiecť. až po druhej otázke pochopil, že syrová znamená "se sýrem" :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.