Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
11112141617172

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. července 2011
    Mě na NWN vyhovovalo, že člověk s sebou vedle hlavní postavy tahal jen jednoho společníka. Navíc pvní NWN maj podle mě přímo geniální interface (i se dobře zadávaly příkazy společníkovi), kterej už jsem tak dobrej nikde neviděl. Třeba v NWN 2 jsem musel neustále krotit Sanda, aby mi věčně neházel firebally pod nohy :)) V DA už se chovali společníci trochu použitelnějc, ale stejně jsem je musel pořád často ovládat sám, aby nedělali kraviny. Zas je samozřejmě výhoda, že ve větší partě je větší možnost komunikace.
  • upraveno 11. července 2011
    Tak já jsem měl plnou partu kvůli vztahům. Někdy se mezi sebou hádali, pošťuchovali...proste to byla zábava. BG jsou ale co se týká vztahu hráče a postav v družině úplně někde jinde. Postavy mají například svoje přesvědčení, můžou se od tebe odpojit a mají mnohem větší možnosti než v NWN. Taky jsou mnohem použitelnější, protože je můžeš lépe ovládat.
    upraveno 11. července 2011
    Jak říkám, mě víc vyhovovalo hrát jen za "sebe" a společníka tu a tam komandovat - healuj, odstup, neotvírej :). D9ky tomu jsou NWN mnohem víc o samotným příběhu. Společník pak pravda funguje jako takovej otrok, ale taky je s nima možný navázat přátelskej nebo milostnej vztah (takovou nešiku Linu jsem si oblíbil tak, že jsem si bral vždycky jí). Ale nikdy neodejdou a i když je hráč odkopne, můžou se zas připojit. NWN 2 se co se party týče vrátila k volnější interakci a NPC tak můžou nejen hráče opustit, ale dokonce se na konci obrátit proti (což u takovejch dvou je skoro nevyhnutelný). Na druhou stranu jak říkám, nechat je v boji jednat samostatně je zvlášť u kouzlících postav o hubu, takže se musí neustále pauzovat (u jedničky jsem nemusel pauzovat skoro vůbec).
    Nejpoužitelnější ovládání více postav je ovšem ve Wizardry...
  • upraveno 14. července 2011
    Hráli jste ten mód někdo? Stojí to zato, nebo mám radši počkat až vyjde AGOT-Genesis?
    Není to špatný... Ale Westeros jsou proklatě velký a měst a hradů je strašně málo... Trošku jsem si tam připadal osamocený :-)
    Jestli jsem to dobře pochopil - ta verze alfa 0.něco, to je zatím poslední? A je k tomu nutně potřeba Kingdoms?
    Kingdoms je potřeba.... Jak je to s těma verzemi moc netuším... Ale je vidět (proto jsem to jsem házel)že to pořád aktualizují... Mám pocit, že někomu dřív nešlo/ padalo....
    Flanker: Hrál jsem BG?
    Chmur: Myslim, zes hral:)
    Sakryš:-) Jo hrál...Blbej překlep...Flankere: to správné slovo mělo být JSI
    Chmur: verim, ze to pochopil. Jen jsem nemohl odolat:)
    upraveno 14. července 2011
    Aqwarty mi vyfouknul otázku :)) Bohužel jsem se k tomu pořád nedostal, i když dvojku doma mám už pár let. Tady zafungoval sociální kontakt, hráli jsme s kamarádem rpg paralelně, abychom o nich mohli kecat - začalo to eště s dungeonmastrem, kterej jsme hráli u něj (já eště neměl PC). Takže jsme pak hráli Diablo, Wizardry, NWN, každej zpravidla trochu jinak, abysme si mohli vyměňovat postřehy.

Ale jednou to napravím.
    Tak já NWN nehrál začal jsem nějak s tím Dragon Age který jsem vyhral už 2x na Nightmare teda mě nějak solo RPG nebaví je to pořád jdi zabij umlat ho jsi přece immortal hero. Zatímco Dragon Age mě dostalo taktikou ale první gameplay na normal stál za nic dá se přes příběhovou linií projít bez obětí až po druhý co jsem začal likvidovat tým a doslova zabil romanci tak to byla zábava s nightmare obtížností to bylo dobrý. Dvojku jsem si koupil hned jak vyšla a tu jsem měl za 30 h (víkend) projetou a tam už na tu taktiku se sere a zakopali předchozí díl (partáci který si jedničce zabil si nemohl ani zabít po druhý když se vrátili jako ježíš). Jinak není tu nkdo kdo by dal R.U.S.E na XBOX LIVE?
    Firewalker: Zabil romanci? Proc? Likvidovat tym? Proc?
    Za 30h projitou? To by me nebavilo...

Hraju Temple of Elemental Evil uz asi dva mesice, vzdycky par hodin za tyden. Muze to uz byt asi 30-40 hodin a jeste jsem ani nenavstivil slavny to chram of pure evil&darknes. Mam rad hru, do ktere se clovek muze ponorit a vzit se do kuze postav. Ozenil jsem se, dohodil jsem dalsi dve svatby, pomohl jsem prekonvertovat tam a zpet, zabil carodejnici (a ze mi dala zabrat)... proste skvele old school RPG, jaka se dnes uz nedelaji.
    Hmm vzhledem k tomu že teď nemám žádný fantasy RPG tak přemýšlím co rozehrát.... Drakensang River of time se mi zdá úplně stejný jako jednička... jen jiný příběh....
    Českého Inquisitora jsem taky zkoušel, ale nvm nvm moc špatný ovládání....
    Je The Temple of Elemental Evil dobrá hra ? :-) Nějak to kolem mne profrčelo a ani jsem to nezaznamenal....
    Amaroun: Naprosto doporucuju. Delali to Troika Games, tedy vlastne ti samy lide, co delali vetsinu RPG od Black Isle, a kteri odesli z BI a zalozili Troika Games. Je to hodne takticke RPG, pripodobnil bych to k Fallout Tactics, nebo trochu k IWD. Ale ma to dobry pribeh a moc pekne questy. Hra je dobre koncipovana pro znovuhratelnost. Je to 3.5-kova edice. A az to nainstalujes, tak si nainstaluj jeste circle of eight. Je to patch/rozsireni od fanousku.

Pro mne, po BG2 hned druhe RPG.

PS: Klasicka izometricka, rucne kreslena grafika ma proste neco do sebe:)
    Black Isle mi v době jejich slávy docela unikli (kromne Fallouta 2) a v dnešní době už nemám chuť dohrát BG I a II Icewind, Planetscape torment a NWN 1 (Já vim dělali na některých titulech Bioware)
    Jenom k tomu F2 se rád vracím :-) ale The Temple of Elemental Evil vypadá dobře to zkusím :-)
    Pro mne je s těchhle her nejlepší NWN2... Ta mne dost brala... DAO mi připadalo už moc dělaný pro masy....
    Amaroun: Mne na NWN neuveritelne sralo ovladani postav. Mel jsem pocit, ze vodim decka za rucicku:) Zvlaste, kdyz mi mag hodil pod nohy fireball nebo sadlo:) A zatimco jsem lezel na zemi a nechal se mlatit orkama, proklinal jsem ho do sedmeho kolene:)
    Jo TOEE ma tahovy system boje, podobne jako Fallout.
    Mě se na TOEE úplně neskutečně líbila grafika, jedna z nejhezčích her po této stránce co jsem kdy hrál a to už je to dnes starší kousek. Skvělé tahové souboje, super questy atd viz co popisoval aqwarty.
    Jen jak si matně pamatuju, připadalo mi to šíleně těžké. Já mám rád vysokou obtížnost, ale jen do určité hranice. Tak, že je to sice výzva, ale člověk nemusí 300x v jednom místě loadovat apod. A měl jsem pocit, že TOEE už bylo z mého pohledu právě za tou hranicí únosnosti :-D Určitě to patří k jedněm z nejtěžších RPG co jsem hrál a to jsem jich hrál nepočítaně :-D
    Docela jste mě s tou hrou zaujali (Temple of Elemental Evil ). Dá se k tomu sehnat i čeština respektive prodává se to s češtinou?
    Aqwarty: no já chtěl v DAO co nejvetšího anti hrdinu takovou bestii chtěl jsem být v příběhu co nejvíce originální aby to nebylo stereotypní prostě jsem dělal co přišlo nejvíc ziskové, nic nebylo zadarmo aby jsem získal plenitel class tak jsem musel obětovat Lelianu(Romance).
    Jinak na GoG.com se za skvělých 5 dolarů objevila jedna lahůdka. Jsem ovlivněný pocitem nostalgie, takže možná nejsem úplně objektivní, ale opravdu jedinečná hra s úžasnou atmosférou, podle mě skvělým, zajímavým a originálním příběhem, nádherným soundtrackem, prvotřídním uměleckým ztvárněním spousty věcí, zajímavé hádanky od akčních přes logické a v neposlední řadě na tu dobu skvělou grafikou, která se mi i přes dnešní pokročilou dobu moc líbí. Určitě doporučuji každému ji zkusit,dát jí šanci a ponořit se do ní.
    Za těch pět dolarů určitě neváhejte a zkuste to. Byl bych moc rád.
    http://www.gog.com/en/gamecard/atlantis_the_lost_tales
    (mimochodem je tam pár negativních hodnocení od uživatelů a zrovna shodou okolností jsou ted na hlavní straně toho odkazu, tak bud pročíst i ty pozitivní, protože ty tři negativní, které tam jsou mi přijdou dost néfér nebo dokonce nepravdivé. Nebo nečíst žádné a rovnou se do toho pustit :-D )
    Chmur: No nevim s tou cestinou. Moc veci cesky rad nemam. Extremne mi vadi preklady vseho. A vetsinou jsou ty preklady fakt na.... viz treba zaklinac 1. Jeste, ze jsem kupoval az platinovou edici, ktera mela i anglictinu.

Expandable: Neprovokuj, uz ted mi na policce na GOGu lezi hromada skvelych her, ktere bych rad dohral... treba az si zlomim nohy a nebudu moci na trenink:)
    No ačkoliv mám na překlady stejný názor jako ty, ať už jde o hry či filmy či cokoliv, tak paradoxně právě zaklínač je jedna z minima věcí, kde se mi čeština líbila. Hlavně kvůli souznění s knihama, které jsem taky četl v češtině. A ta skvělá trpasličí mluva, která je vynikající v české verzi her i knih, je nezaměnitelná :-D Zatímco v angličtině je to prostě běžná hovorová angličtina s přízvukem :-D
  • upraveno 15. července 2011
    Moc veci cesky rad nemam.
    Ale existuje ta čeština? nemusíš ji mít rád:-)
    Myslím, že není, tedy makalo se na ní, ale není hotová, a to už asi hodně dlouho.
    Už jsem to hledal na netu, fakt na ní pracoval nějaký tým, ale nedodělali to..
    Chmur: As I said:) Dunno :)
  • upraveno 19. července 2011
    http://www.gametrailers.com/video/templar-trailer-path-of/717609
    Ach jo, po shlédnutí tohoto traileru jsem se těšil na konečně další zajímavé izometrické hack'n'slash RPG, a poté jsem zjistil, že to bude jen onlinovka, sice kompletně zdarma, ale to nemění nic na tom, že to nebude mít singleplayer :( Vypadá to totiž opravdu zajímavě a vůbec, beru jakékoliv izometrické RPG, které vyjde, protože je to bohužel zdá se umírající žánr a takových her vychází méně a méně :(
    Ach jo, takže nezbývá nic jného než čekat jestli se dožiju vydání Diabla 3, případně oprášit nějaké mé starší oblíbené kousky jako BG, Neverwinter N, Diablo 1,2, Dungeon Siege, Lionheart, Titan Quest, Hard to be a God atd
    a ještě nějaký ten trailer:

EDIT: tak po schlédnutí videí, přečtení různých informací z webu, z jejich fóra atd mě to dost uchvátilo a kašlu na to, že to nemá singleplayer, tohle si prostě musím zahrát :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.