Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
27. dubna 2011 - Kong je mrtev!

Číst celý článek zde
1232426282949

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. července 2011
    Představa, že s někým cestuju tejdny a neuvidim mu do tváře
    Koneckonců si všímali, že má ve tváři jizvu, jakou má barvu obličeje.
    Tohle jsou věci z Tance? Tenhle topic je také otevřený spoilerům?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. července 2011
    Nikde není řečeno co se stane.
  • upraveno 18. července 2011
    Montezuma: Nerad te zklamu, ale kdyz si vezmes, ze profi prekladateli to zabere nekolik mesicu denni prace, tak amatersk preklad ani nahodou nebude driv, protoze tomu ti fanousci daji jen par chvil volneho casu...
  • upraveno 19. července 2011
    to by ich muselo byt desat a kazdy preklad niektore kapitoly... to uz vydrzte, alebo skuste english slovo po slove, imho
    ad Studenoruký - ještě měl přes tvář šátek nebo šálu. Kvůli zimě to asi nebylo, tak možná nechtěl strašit děti nějakým zohyzděním.
    Nebo nechtěl aby ho poznali...taky jsem měl při čtení dojem, že to je Benjen. Ale možná i někdo jiný, každopádně záměrně schovával svou tvář a nemyslím, že by to dělal kvůli křivým zubům.
    Meera Reed rose, her frog spear in her hand, a chunk of smoking meat still impaled upon its tines. “Show us your face.”
    The ranger made no move to obey.
    ...minimálně je to podezřelý
    Studenoruký měl šátek aby se ho Bran a ostatní nebáli...pročpak mu asi říkali Coldhands???:)
    Hele já jsem teďko Hru o trůny dlouho nesledoval neboť dva psoeldní díly mi jí solidně znechutili, ale chci vedět jak to skončí. Přečetl jsem si předmluvu draků a mám to chápat tak že bude další díl? Winds of Winter? Abych se toho dožil...
    upraveno 19. července 2011
    Aqwarty, sarven: Ne, nemyslel jsem že by někdo přeložil celou knížku. Ale postupně kapitolu po kapitole. Prolog, pak jednu kapitolu, pak druhou, pak třetí, pak ještě dvě a ejhle už máme prosinec a za pár měsíců už bude knížka na pultech.
    My co to nečteme v angličtině by jsme dostali každý měsíc svoji pravidelnou dávku v podobě jedné kaptoly, aby jsme neměli absťák a vydrželi to až do jara. :)
    ja ti rozumiem a ak sa toho niekto/niektorí chytia tak vám to prajem.

2 Dalcor: a čítal si ďalšie diely? alebo si len videl serial a teraz čítal predhovor 5-tej knihy?:
    Četl jsem všechny díly, napsal jsem to blbě, mám na mysli samozřejmě, že 3 a 4 díl "Písně..." mi sérii znechutil. Bouře mečů a Hostina pro vrány mě teda opravdu nezaujala. Asi tak od Krvavé svatby. A Hostinu jsem dočítal jen proto, abych zjistil jestli se v té knize aspoň něco stane.

A vlastně teď to dočítám jen proto abych věděl jak to skončí a jestli se třerba nestane zázrak a mě to zase začne bavit. Taky proto, že na mě tlačí kolegové abych rozehrál kampaň v RPG.

Peníze utracené za Píseň považuji za jednu z nejhorších investic jakou jsem do knih kdy udělal.

Ale v předmluvě je tak podivně napsáno že bude další díl, přitom když jsem Píseň naposledy sledoval tak bylo řečeno že Tanec bude poslední.
    Dalcor: Že někoho nemusí bavit Hostina, to chápu, ale Bouře mečů?
    Mě to nebaví celkově. neříkám že to je špatná kniha, ale mě se to netrefilo do vkusu. jenže chci vědět jak to dopadne.
    tiež nechápem. Bouře je podľa mňa skvelá, Hostina je síce pomalá, ale jej druha polovica má výborné tóny (odkaz na mníške rády, rozpad Ceresi power).
    inu, nezávidím ti :) ale je to samozrejme tvoj vkus a tvoja vec.

zatiaľ po cca 250 stranách musím povedať, že tanec je skvelý. veľmi zaujímavý dej, výborné dávkovanie informácii. ja osobne som neprepadol javu, že pokiaľ nezomrie ďalšia veľká postava, tak je to nuda. našťastie.
    Zatiaľ proste skvelé. ak budeš mať záujem o hrubý prepis deja, tak určite budeme robiť sumár podľa charakterov, a určite sa dá urobiť aj krátky sumárny súpis, ale príde mi to dosť škoda.
    Dalcor: ještě mají být minimálně dva romány, a tak se hned tak nedozvíme, jak to celé skončí. :-)
    Podle recenzí je Tanec výrazně lepší, než Hostina, ale když tě nebavila ani Bouře, nemá smysl se trápit.
    Bože můj, další dvě knížky?

Knížky jsou prostě nudné. Hostina o vrány byla o tom že jedna postava jede 200 stran z bodu A do bodu E přes body B, C, D při kterých se nci neděje jiného než v předchozích dílech.

Alkoholička Cersei konečně dostala přes prsty - dalších 200 stran.

Arya se potuluje v Braavosu nebo kde po ulicích a nemá co dělat... 200 stran.

Sansa se 100 stránek dostává z jedné části rhadu do druhé.

Sorry to mi nesedí.

ALE CHCI VĚDĚT JAK TO DOPADNE...

Dalcor: Problem je, ze vlastne vubec nevis o cem tech 200 stran bylo. Putovani Briene, tak jak jsem to citil ja, ma za cil porovnani ruznych nabozenstvi, resp. pohledu jejich vyznavaci na boha. A zrovna tahle pasaz mi prisla naprosto uzasna,.
    Arya a jeji rozprava s jejim predstavenym na tema "many-faced god" je analogie. Taktez skvela.
    Jediny char, ktery mi fakt vadil, byla Sansa, tu jsem preskakoval. Az Alayne mi prisla zajimava, hlavne tim, ze se v ni pekne vybarvuj Malicek.

Ale hlavne... kdyz te to nebavi, tak to necti a nebrac na foru fanousku, ktery to bavi. A jak to dopadne? Jak to maj zdejsi ctenari kua vedet, kdyz jeste NEVYSLY DALSI DVE KNIHY?
    dalcor, tie knihy su podľa teba nudné. ok. nikto ťa nenúti ich čítať.
    podľa mňa je to zase najlepšie fantasy aké bolo doteraz napísané a robí mi veľkú radosť.
    napriek tomu, že hostina má spomalovacie faktory - hlavne brienne a sansu, dáva to stále zmysel a teraz sa to naozaj nadýchlo.
    ty však tvrdíš, že aj Bouře ťa nebavila. a predpokladám že Hra a Střet áno. tak to mi príde zvláštne.
    No osobně musím částečně sou hlasit s Dalcorem... GRRM je opravdu mistr natahování a někdy mě to dost štve. Většina knihy je jen výplňovka, která mě fakt nudí, v prvních dílech to bylo dobrý, člověk mohl detailně poznat jednotlivé postavy, ale teď už mi to až na POV nových postav, které mě pořád dost baví jako třeba epilog v DwD z pohledu Kevana, kde člověk krásně vidí, jak si téměř vždy myslí něco jiného říká, přijde zbytečné, tak nevím proč to GRRM nepřeskočí, vždyť některé kapitoly jsou fakt úplně o ničem a kdyby tam nebyly, tak se vůbec nic nestane. No a když se tam konečně něco děje, tak většinou autor zabíjí moje oblíbené postavy... Kdyby to trochu zkrátil rozhodně bych mu to nezazlíval. V pozdržování děje by se od něj totiž mohli učit i staří ruští romanopisci...
    Ale stejně člověk prostě nemůže než číst dál, protože musí vědět, jak to skončí.
    mne taky nektery casti nudily, ale stejne jsem se nakonec neco zajimavyho dozvedela. A k prekladu...pochybuju, ze se do toho nekdo pusti, ona to neni zas zadna sranda. Naopak ja zas nechapu, proc se do toho nepusti lide i v te anglictine? Vzdyt je to super...pekne si poctete, takze se vam zkrati cekani a navic se u toho spoustu naucite. Nevim, treba to neni pro kazdeho, ale ja to takhle delam odmalicka a cesky preklad...tedy, co jsem nahledla do prvnich dvou dilu..ten mi prisel tragicky. Ale muzete to brat tak, ze jsem uz zhyckana a hledam vsude mouchy (takova mala uchylka)
    Pche, Sansa/Alayne a Brienne byly nejlepší kapitoly Hostiny (No, když nepočítáme Cersei)! Mně teda nebavila Arya. A v DwD zatím super, až na: "Ježíš, zase Daenerys, no nic, co je dál. Jon, panebože. Tyrion? Děláte si srandu? Ufff, Davos, tak ještě X stran a ten mně konečně zajímá" :-D.
    Ale je fakt, že k Dany se vrátil můj oblíbený Xaro Xhoan Daxos.
    mno, koľko jazykov toľko chutí. som cca na 300 strane DwD a ešte tam nebola strana navyše. takže toľko. a som rád, že to mám takto.
    to baal: budeš teda překládat DwD?
  • upraveno 20. července 2011
    Jo, už jsem začal, ale je to fakt práce na dlouho... Viděl bych to tak na jednu kapitolu za týden, když budu mít čas...
    Dalcora chápu (umím se vcítít), prostě Píseň není pro všechny. Já se musím přiznat, že mě nikdy nelákal Pán prstenů. Po filmech jsem přečetla první knihu a dál jsem se nedostala. Není to špatně napsané ani nudné, prostě mě to neoslovilo.

Tanec s Draky je plný hádanek, tajemství a odhalení, a to v Hostině chybělo.
    No já Dalcora chápu naprosto, první 3 díly jsem přečetl za chvíli ale hostina mě nebavila a prokousával jsem se tím snad 2 měsíce. Jediná zajímavá věc byla královolba Železných mužů, pak se mi líbila Arya, ale spíš protože ji mám rád a konec cersei...ačkoli jinak se Cerseiny kapitoly děsně táhly a člověk se nestačil divit, jak je blbá. Absolutní děs pro mě byla Brienne, pro děj nedůležitá postava, která není ani zábavná a má přebytečně moc prostoru. Doufal jsem, že ještě nějak prokáže svou důležitost, ale ona si místo toho klidně umře (pravděpodobně). A ta její čest mi připadla naprosto iracionální a zvrácená, zlatý Ned Stark.
    Už se moc těším. Ale jedno mi vrtá hlavou. Kdy se konečně dozvíme něco o Rickonovi?
    upraveno 20. července 2011
    Už máte někdo ten tanec celý přečtený?
    Ano, mám.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.