Hra o trůny bude mít 2. řadu!
Dva dny po celosvětové premiéře bylo oznámeno, že HBO natočí druhou řadu seriálu Hra o trůny.
Odklepnutí dalšího natáčení se očekávalo již několik dní před premiérou, HBO už vydávalo jisté signály. Přesto si počkali na první čísla sledovanosti. Výsledek prvního dílu (po třech uvedeních 4,2 mil.) byl natolik dobrý, že nebylo nad čím váhat.
Dalších 10 dílů seriálu se zaměří na děj knihy Střet králů. Vypadá to, že GRRM bude psát scénář k...
Číst celý článek zde
Odklepnutí dalšího natáčení se očekávalo již několik dní před premiérou, HBO už vydávalo jisté signály. Přesto si počkali na první čísla sledovanosti. Výsledek prvního dílu (po třech uvedeních 4,2 mil.) byl natolik dobrý, že nebylo nad čím váhat.
Dalších 10 dílů seriálu se zaměří na děj knihy Střet králů. Vypadá to, že GRRM bude psát scénář k...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Lacině působí třeba polský Zaklínač, naopak Game of Thrones je až na pár drobností vizuálně velmi vydařená.
Alek: Showtime? Asi tak 4x víc sexu a 3x víc krve.
Nedokážu si představit, jak by se mohli víc držet předlohy. Zvláště když to srovnáme s Camelotem, Seekerem a jinými zplácaninami. Je jedno, jestli je Twin plešatý nebo má bujnou hřívu, hlavně že herec umí hrát.
První díly Harryho Pottera se držely předlohy a byly zkritizovány jako obrázky ke knize. Film a seriál musí být funkční sám o sobě, což GoT je.
Jistě, je mi jasné, že kdyby z Hry o trůny neudělali bezduchost určenou typickému divákovi, zřejmě by měli o hodně menší sledovanost. V takovém případě ale nemuseli sahat zrovna po Písni... prvoplánově zábavová je přece drtivá většina současné fantasy produkce! A neříkám, že to je špatně, já sám si ryze zábavné knížky čas od času za účelem oddechu rád přečtu. Jenže nejen zábavou a kolotočářstvím je živ člověk, natožpak zlovlk. V kinematografii je trend masové tuposti ještě silnější (kvůli většimu tlaku na zisk a většimu množství lidí pracujícím na jednom díle), proto jsem vděčen za každé dílo, které tuhle frontu negramotnosti trochu naruší. Hra o trůny měla jako jedna z mála fantasy šanci, kvůli nenažranosti tvůrců o ni ale přišla.
Co se týče "lacinosti", ta vůbec nemá co dělat s rozpočtem. Naopak, většinu rozpočtu zřejmě zhltly různé "děsně drsné" scény.
A skutečně nechápu, proč bych měl HBO opěvovat jen proto, že jiní by to pravděpodobně zfilmovali ještě hůř. Pro mě je v podstatě jedno, jestli to dopadlo jako šíleně špatný fantasy "brak", nebo jako lehce nadprůměrný fantasy "brak". Já jsem jen smutný, že se nenašel nikdo odvážný, kdo dělá věci po svém, a ne podle toho, jak mu káže dav diváků se základním vzděláním (nemluvím o vás, aby si to někdo nevzal osobně). Montérky a vidle nás zase jednou převálcovaly. Lííídl je levnýýýýý!
To není o odvaze, respektive přesně duo D&D a HBO prokázalo imo neskutečnou odvahu - až jsem si klepal na čelo, jak byli třeba odvážný stran prologu a jeho vypouštění do světa.
A vůbec se mi líbí to, o čem Léto mluví - o té odvaze, netuctovosti, originalitě. Jen mi tam GoT přesně pasuje...
Seriál je pak výplň mezi nekonečnými reklamami, nic víc.
Zase na druhou stranu se Píseň proslavila a masy se dostanou ke kvalitní četbě, kterou by jinak odhodili za moc složitou.
Ben Nevis, sice se k ní dostanou, ale neodhodí ji i tak,po pár kapitolách? (Jinak souhlasím, jsi jeden z mála, kteří chápou co nám na tom vadí :), já osobně sice za ten příliv fanoušků také nejsem ráda, hloupí lidé degradují dílo, na druhou stranu to ale zjevně vábí i inteligenější část populace, což je dobře).
Olorin: Nu, sám o sobě je ten film koukatelný, ale je úplně o něčem jiném než kniha. Nabízí se tedy otázka, proč to má shodný název. Jedno je bulvární detektivka na nedělní odpoledné, druhé zase patří k nejvýznamnějším literárním dílům 20. století.
To, že kniha a film jsou rozdílná média, samozřejmě chápu. Přesto se občas film podle knihy povede. A na tom, jestli se drží nebo nedrží původního dílu, až tolik nezáleží. Jen bych chtěl podotknout, že pokud se někdo pokouší natočit film na základě geniální knihy a chce ho udělat tak, aby byl výrazně odlišný, musí být sám géniem, aby se i filmové zpracování za geniální dalo považovat.
Příklady: Markéta Lazarová, Osudy dobrého vojáka Švejka, dejme tomu i ten třetí Potter (výrazně odlišný od knihy, ale stejně kvalitní). Někdo by mohl jmenovat Kmotra, Spalovače mrtvol, Zelenou míli, Shawshank a kdesi cosi.
Ben Nevis: Ano, to by bylo nejlepší. Jenže nezapomínej na tlak fanoušků, ne každý je takový puritán jako Léto, ale najde se spousta takových, kteří nápad s převodem svého oblíbeného dílka na filmové plátno nadšeně vítají. No a těm ostatním, co by raději čtenářovi nechali, co jest čtenářovo a divákovi, co jest divákovo, nezbývá, než se podvolit, nebo tento trend vesele ignorovat. ;-)
Otázka elegantních pricátek či přepadlých strašidel je s prominutím věc osobního vkusu nikoli objektivní skutečnosti. Já jsem hlavně rád, že představitel Pejraka - totiž Joffreye skvěle hraje a dávám přednost dobrýmu hraní před ideálním vzhledem. Totéž platí pro ostatní námitky stran vzhledu (snad u Renlyho bych to bral).
Kotlík - měl dvě docela dlouhý madla. Spíš bych se zamejšlel nad tím, že dle knihy se to zlato vůbec roztavilo v ohni z dřeva. BTW knize by se dalo vyčíst víc logickejch kiksů, třeba jak někdo může lukem dostřelit na cca 200m vysokou Zeď. Leč to není problém seriálu.
Přístaviště - dle mejch představ z knihy takový subtropy, natáčelo se na Maltě, nevim co bych vytknul.
Orlí hnízdo - o tom se namluvilo až až, nelíbilo se mi zvenku, ale nelíbilo se mi ani Minas Tirith nebo Helmův Žleb. U toho kvalita nepadá.
CSI Zimohrad je sranda :))
Kol a kolem, sám mám veľa výhrad, neshledal jsem však žádnou natolik předlohu či adaptaci ničící, že bych odcházel nas-kakán.
Masovost a tupost filmové produkce jsou třeba seriály Spartacus, případně ty výše uvedené frašky. Nikoliv ale Game of Thrones.
a neměl každé oko jiné!!!!!
Obecne vzato, lidi kteri prectou nejdrive predlohu, tak vzdy uvidi na filmovem zpracovani neco spatne. Jediny film, ktery absolutne presne odpovidal me predstave, byl Pycha a predsudek s Keirou Knightley, kterou jinak nemuzu ani vystat. To souzneni s mou predstavou o lidech, domech a jednotlivych mistnostech bylo tak obrovsky, ze na to koukam porad dokola a ani po 3 letech se mi to nemrzelo.