Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

upraveno 5. února 2012 v Překlady
13468925

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. srpna 2011
    Osobně myslím, že ani čtvrtá kniha není problém. Diskutovalo se to tu mnohokrát, ale upřímně, když jsem čtvrtý díl četl někdy v roce 2006 (tady jsem se objevil v roce 2007), sice jsem trochu povytáhl obočí, ale nenapadlo mě v tom vidět problém k řešení ve stovkách příspěvků.
  • upraveno 11. srpna 2011
    No vidíš a přesto se tady najdou mnohem malichernější problémy, které se řeší ve stovkách příspěvků :-D Tohle mi připadá docela vážné, taková změna uprostřed ságy. Ale mlčím, už toho padlo strašně moc na toto téma :-D
    Lidi jsou rozežraní. :-)
    Co teprve když uprostřed ságy změní překladatele, a ten se ani neuráčí přečíst původní překlad a změní komplet názvosloví. (Udělali to ve zde nepopulárním Meči pravdy)
    Nemalujme čerta na zeď, já myslím, že další zvěrstva už snad "naší" ságu nepotkají :-D (Když nepočítám to, že asi nebude dokončena :-D )
  • upraveno 20. srpna 2011
    Nikdy nepochopím, co mají čeští vydavatelé proti originálním přebalům...
  • upraveno 24. srpna 2011
    Ted jsem projížděl talpress a u knihy bouře meču mají: Ve vázané podobě vyjde v termínu říjen/listopad.'' !!! Tak jsem hodně zvědavy na jejich nový obal.
    Náhoda tomu chtěla, že zrovna včera se objevil návrh obálky pro Bouři mečů. Na Facebooku Talpressu ho můžete ohodnotit přímo pro nakladatelství.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150354565211808&set=a.10150102018296808.312551.208880701807&type=1&theater

A další novinka je, že nakladatel nabízí ke koupi nový kalendář.

http://www.talpress.cz/shop/produkt/361-kalendar-2012-a-song-of-ice-and-fire.html?katID=13

(Později doplním přímo do článku.)
    fakt by mohli zobrat obalky zo zapadu. v jednoduchosti je krasa. tato je najmenej zla z uvedenych troch, ale stale...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 24. srpna 2011
    nebo kdyby byla obálka jen barva a znak jednoho velkého rodu. 7 knih = 7 království. A u dvou-knižního vydání by to mohlo být dokonce 14 znaků.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. srpna 2011
    Ta debata na FB pobavila. Probůh proč by to měly být vlajky Řekotočí, když je na nich 5 pruhů a z toho jeden žlutý?! Kdyby radši autorka rovnou přiznala, že tam namalovala prostě co se jí zrovna líbilo. A moc nechápu styl vybírání obrazů na obálku. Na první neurčitý jezdec. Na druhé postava z knihy, která ani není v konečné fázi pro děj až tolik důležitá (o tom, že to má být navíc fešák ani nemluvě). Na třetí shluk jízdy, která se opět nevztahuje k ničemu konkrétnímu.
    upraveno 24. srpna 2011
    mohl bych vás poprosit jestli by jste sem nevložily obrazek obalu bouře meču?Já bohužel facebook nemam
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 24. srpna 2011
    Mně se nelíbí už jen to písmo. Mnohem víc se hodí nějaké písmo řady dynamické antikvy (Garamond, Trajan i ten Times), které je použité i na originálních přebalech a i francouzském (btw. moc pěkný přebal - za takový bych se vůbec nezlobil).
    Vždyť se to písmo k ASoIaF vůbec nehodí (a to ani nemluvím o tom původním gotickém)
    upraveno 24. srpna 2011
    Hmm Toto se mi ale líbí...
    upraveno 24. srpna 2011
    Jak psal někdo na tom Facebooku. Víc se podle mě hodí ke Střetu králů.
    tak tahle je fakt povedene než ty ostatní dvě. A jsem zvedavej, jestli hostinu taky zmeni nebo ji nechaji a na tanec s draky
  • upraveno 26. srpna 2011
    Martina Pilcerová se zapojila na FB do debaty a ptá se, jaký výjev byste si představovali pro Hostinu na obálce. Tak šup, povídejte. Třeba i tady, já to pak předistrubuju.
    upraveno 26. srpna 2011
    A vydají nám nový obal k první knize, kde nebyl obrázek z děje? Nevydají (četla jsem diskuzi), tak co už včíl...
  • upraveno 27. srpna 2011
    když ve střetu kralu byl Renly baratheon tak ve vranach je takova hlavnejsi postava Cersei nebo Jaime a nebo nechat tu puvodni, ale bude se muset vybrat ta hezčí
    tu vôbec nejde o výjav ide o štýl a čistotu.
    Tak ta nová obálka bouře mečů je naprosto luxusní. Kupodivu se mi s popiskama libi snad ještě víc, než samotnej obrázek.
    K hostině bych to viděl něco jako Cercei před Baelorovym septem obklopenou nespokojenym davem.
    když se to jmenuje hostina pro vrany tak nejake bojiště padlych rytířu jak nad nima krouží vrany nektere se živi na mrtvem tele
    upraveno 27. srpna 2011
    Nějakého oběšence se zbytky lannisterské uniformy s poletujícími vránami kolem...
    .
    upraveno 28. srpna 2011
    Nápad dobrý, ale provedení je na můj vkus příliš tmavé. Nechceš zachovat i rodové barvy?
    (Plus mně osobně se nelíbí provedení některých znaků od HBO, včetně právě Starků.)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. srpna 2011
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.