TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
11617192122362

Komentáře

• upraveno 25. září 2011
    To asi závisí od uhlu pohľadu a náročnosti diváka, mňa tiež ohromilo, ako výborne GOT vyzerá, povedala by som, že je úplne porovnateľné s mnohými staršími historickými filmami. Holt počítačmi sa dnes dá spraviť veľmi veľa.

A teším sa na zajtrajšiu premiéru Terra Nova :) http://edna.cz/terra-nova
  • upraveno 26. září 2011
  • upraveno 26. září 2011
    Taky si myslím, že leckterá TV produkce teď vypadá lépe než filmy osmdesátých let, kdy bylo vše ponořené do tmy, ať není vidět ubohost kulis.
    Ale když srovnáme současné kinofilmy a seriály, kompromisy jdou poznat. Kouzelníci nekouzlí, uřezané prsty se schvávají mimo záběr apod.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. září 2011
    Putování a tábory Dothraků, scény z Králova přístaviště - ať už z ulic nebo při turnaji, turnajový tábor, vojenské tábory - to rozhodně není "filmový look". Absence bitvy by mi taky tolik nevadila, kdyby nepůsobilo chudě i tohle. A ruku na srdce, udělat to šlo i s omezenými náklady.
  • upraveno 26. září 2011
    Vypadá to výborně, ale vzhledem k náročnosti prostředí to nemůže filmově vypadat 100% času. Lépe to asi šlo udělat a můžeme doufat, že druhou sezonu to bude lepší (něco zbylo z první série, menší náklady na mzdy...). Navíc tou různorodostí prostředí tam nemůže být nějaký jednotný zajímavý kamerový styl, který pomáhá jiným seriálům.
  • upraveno 26. září 2011
    Chmur: Konkrétne ti nepoviem, ale mne to príliš nevytŕča z davu od tých Barbarov Conanov a dokonca ani novších Solomonov Caneov. Možno je to tým, že sa na tieto veci nezameriavam, ale mne v GOT nikdy nepripadalo nič nepatrične malé, akoby museli robiť nejaké kompromisy, naopak som bola ohromená, ako výpravne ten seriál vyzerá.
    To, že je to seriál, som dosť vnímala napr. na Xene a Herkulovi (strašné CGI), Babylone 5 (tiež nič moc počítačové efekty, ale doba ospravedlňuje), Buffy (hrozné masky), najnovšie Supernatural (všetci bubáci vyzerajú ako ľudia, neprirodzené CGI) - dodávam, že všetky tieto seriály sa mi viac, či menej páčili, takže môj úsudok nie je skreslený sympatiami. Ale GOT na mňa oproti týmto všetkým záležitostiam pôsobí ako veľkofilm - asi som nenáročná :))
  • upraveno 26. září 2011
    Nejde o to, ČO na plátne alebo obrazovke vidíme, ide o to, AKO to vidíme. GoT ten filmový look malo aj napriek tomu, že sme nevideli veľkolepé davové alebo vojnové scény. Je to dané predovšetkým režisérmi.
  • upraveno 26. září 2011
    Macejko: Súhlasím :)
  • upraveno 27. září 2011
    začali ste niekto s Terra Nova?
  • upraveno 28. září 2011
    Ja čakám na titulky, ale ak to už niekto videl, poreferujte, som veľmi zvedavá.
    upraveno 28. září 2011
    Na dvou diskuzácích kam chodím jsou reakce zatím opatrně pozitivní. Sama jsem zvědavá.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. září 2011
    Nic moc. Mě bavil trochu jen začátek. A moc dobrou sledovanost to taky nemá. Asi to půjde brzo do kytek.
  • upraveno 28. září 2011
  • upraveno 28. září 2011
    výpravnosť je v pohode, aj námet možno, ale je to napísané hrozne televízne. takmer soap opera. fakt veľa klišé a vzťahových triviálností, ktoré určite budú strašne rozohrávané v budúcnosti. troujholník josh - stará baba - nová baba, josh vs otec, a samozrejeme nová a stará terra....
    sklamanie :(
  • upraveno 29. září 2011
    Tak námet je super, ale čo sa týka tej výpravnosti, na to, že to bol najdrahší pilot vôbec, či čo som to niekde čítala, to vyzeralo IMHO strašne televízne. Ako príklad napr. tá scéna, kedy pán rebelský otec policajt a pán drsný vojak stoja na tom kopci a pozerajú sa na tábor - pozadie bolo úplne zreteľne statické a "dokreslené", takže ho radšej úplne rozmazali, aby ho nebolo vidieť. V niektorých scénach bolo aj zlé kľúčovania, čo by som proste od drahého seriálu z takejto produkcie nečakala.

No...holt triviálna soap opera. A IMHO to tú jednu sezónu neprežije, páč cieľovku, ktorá sa tešila na pravekú akciu s dinosaurami a zábavu, nebude baviť rozplietanie rodinných vzťahov dokonalých ľudí (ešte som zabudla - nepáči sa mi ani casting, skoro všetci herci také tie sterilné krásne americké typy, navyše ani príliš nevedia hrať), aké sme už videli milión krát.
  • upraveno 29. září 2011
    súhlas. akurát si myslím, že to drahé naozaj bolo. predsa len v 90 rokoch by to bolo skoro na kino :)
  • upraveno 29. září 2011
    No, tak s Spielbergovou produkciou to asi dostalo slušné prachy, o to viac ma mrzia také hlúposti ako ten otrasný greenscreen, čo tam bol - niekto písal, že triky neboli zlé, ale veľmi nevyrovnané, s tým by som súhlasila - občas to bolo super, ale občas proste... Po tejto stránke mi napr. GOT pripadá omnoho lepšie spravený a pritom pochybujem, že má rozpočet aspoň polovičný... Ale nikde mi do oka neudrie debilne nakľúčované pozadie... (OK, digitálne dráčiky a pod., ale žiadne zásadné CGI hnusy som nezaznamenala).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. září 2011
    upraveno 29. září 2011
    Morrisonka, u mě bez šance.

Ale konečně jsou titulky na Pan Am. Na to jsem taky hodně zvědavá, večer zkusím.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. září 2011
    Mě nejde o paní Morrisonovou, ale o pohádku. Je jen málo herců/hereček, které bych nepřekousla tak, že bych se na danou věc nepodívala. Chudák Shia LaBlaf právě musí nehorázně škytat :)))))
    upraveno 29. září 2011
    U mě by se takových Shiů našlo... ;o))
  • upraveno 3. října 2011
  • upraveno 3. října 2011
  • upraveno 3. října 2011
    Jo, na to jsem byl na přednášce v Chotěboři, taky jsem si na to vzpomněl. Musím si to někde sehnat :)
  • upraveno 4. října 2011
    Sledujete někdo Lost girl? Je to fantastika, takže z našich...
  • upraveno 5. října 2011
    Sledujete nietko Terra novu? co si o tom myslite? mne to prijde po zatial odvysielanych troch dieloch strasne "americke"
  • upraveno 5. října 2011
    upraveno 5. října 2011
  • upraveno 5. října 2011
    Niekedy na jar zacal aj Falling skies neviem ci to nietko pozeraval, mal som od toho velke ocakavania tka isto ako od Terra novy, ale bolo to hadam este sporstejsie ako toto. Neviem ako to moze mat take vysoke hodnotenie na CSFD
    Ten homeland vyzera zaujimavo, snad cez vikend si najdem cas na pilota.
  • upraveno 5. října 2011
    dik za tip, pozriem. súhlas s terra nova, to zatiaľ asi necham ľadom. milo som prekvapený štartom himym. veľmi dobré. na úrovní prvých troch sérii.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.