Hra o trůny 2x06 - Bohové staří a noví
Theon dokonává svůj mistrovský tah. Lannisteři vysílají Myrcellu na cestu. Arya se setkává s nečekaným návštěvníkem.
Dany přísahá, že si vezme, co jí patří. Robb s Catelyn se dozvídají zdrcující zprávu. Qhorin umožňuje Jonovi prokázat, co v něm skutečně je.
Číst celý článek zde
Dany přísahá, že si vezme, co jí patří. Robb s Catelyn se dozvídají zdrcující zprávu. Qhorin umožňuje Jonovi prokázat, co v něm skutečně je.
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
dokonce ani shae se sansou dohromady mě nějak extra nevadily
· Strašně se mi líbil se mi ptačinec (? naskakuje mi jen anglické rookery).
· Svým způsobem legrační byl Theonův „zábor“ Zimohradu v Branově pokoji- obsadil jsem Zimohrad, teď je můj, blablabla- a pak si sedne a začne Branovi všechno vysvětlovat, jako by byl pouze na skok na návštěvě... :D
· Asi nejhorší část tohoto dílu je poprava sera Rodrika. Chápu, že ne vše může být podle knihy, ale tuhle změnu vidím jako velkou chybu.
· Duch evidentně poslouchá hůř jak má psiska. To potěší... :D
· Tywin asi senilní. Nechat si nosit pití od dítěte nepřátel.... fajn, je to obyčejná malá holka z Horní Dolní, takže může postrádat loajalitu svému lordu. Ale nechat si sloužit od úplně cizího děcka, co umí číst, projednávat před ním taktiku a psát zprávy... Že by byl akutní nedostatek negramotných poskoků?
· Malíček podle mne Aryu poznal. Už zase kope jen za sebe.
· Z Ygitte je sympatická chytrá holka. Nakonec si ji ještě oblíbím... :)
· Vzpoura v KL se vyvedla. Dobré přizpůsobení děje vzhledem k „opěšení“. Stejně mě ale mrzí, že neproběhla „koňmo“.
· To násilím svlékané děvče vypadalo zajímavě, že by se dodatečně objevila Lollys? :D
· Daenerys... no, vysvětluje se, proč je přesvědčená o své vyjímečnosti. Takže dráčata „plánovala“...
· Tywin vážně vypadá, jako by chtěl Aryu adoptovat. Byl by to zajímavý zvrat... ;D
· Lorcha medvěd nesežere... Z jedé strany škoda, z druhé se mi celá pasáž- od hledání Jaqena po Lorchův příchod k Tywinovi- moc líbí.
· Kdyby se Talisa neuvedla tak hloupě a já nečetla knížky (= neznala Jeyne), začínala by se mi zamlouvat. Nakonec asi bude mít falešné jméno- pokud jsem si všimla, použila příjmení Maegi...
· Robb teď bude za úplného blba. Vzhledem k tomu, že už se Catelyn stihla vrátit a ještě ho upozorňuje na jeho smlouvu s Freyem...
· Všimněte si, jak se Jon tváří, když hledá Půlrukého. Člověk hned lépe pochopí, kde se vzalo Ygrittino „You know nothing.“.
· Že by Ramsay nakonec byl...? Aspoň malilinkatej, s kápí na hlavě a špinavým obličejem... :)
· Theon je prostě pitomec. (A skvěle zahraný.) A Oša chytrá ženská....
· Šae a hodná holka? Nikdy mi nepřišlo, že by Sansu měla nějak ráda, tak proč se k ní chovala tak...hezky?!
· Zaujal mne Rickon. Sice se jen mihne v pár scénách, ale chová (tváří) se rickonovsky.
· Proč Irri?! Proč ne protivná Doreah. Stejně už mělo být po ní...!
· Ukradení draci???!!! Co to, sakra má být?!
Doprdeletosnadnemyslejužvážnětohlekurvafix. Pak to bylo černobílý a já usnul - ne, nejsem Kocour, Ale sakra, proč si pořád scénáristi myslej, že jsou chytřejší než autoři (Werich by řekl von autor byl vůl a scénárista neni). Ser Rodrik? Amory Lorch? Draci jsou mi ukradení, ale vzít mě takle doslovně? Aspoň Irri mě už iritovat nebude. Jinak to vlastně nebylo špatný, Robb a Talissa, to byla hodně hezká scéna, vzpoura v KL taky dobrá (i když si samozřejmě nemohli odpustit to u Sansy trochu opepřit) ale proč proč proč vymejšlet něco jinýho, když originál je dokonalej tak jak je?
No minimalně /eee-grit/ mě potěšila, která taky (celkem) odpovídá mým představám z knihy :)
Kdyby si na to vzali aspoň nějaký příbor.
- Ygrrite je super. Stejně jako v knize. :-P
- Jsem zvědav, jak teď Malíček využije onu informaci, kterou získal.
- Dany do domu neumírajících půjde asi kvůli drakům.
- Nevěřím že je Irri mrtvá.
- A Cassel na sebe vzal roli lorda Tallharta. Akorát Theon neměl po ruce moře, tak musel sera obětovat bezhlavému bohu.
víc toho zatím říct nemůžu. Až večer. Bez titulků I Know Nothing
jinak Tywin?? takovej hodnej dědoušek?? wtf
Jo a taky Daenerys bych prominul ukradené draky (asi těžko nečtenářům vysvětovat její pohnutky, proč do domu neumírajících šla, tak tam půjde pro ně) Ale jak ji školil na těch schodech, tak jsem si říkal, k jednání o zapůjčení lodí si obvykle dva sednou aspoň ke stolu a neřeší to na pavlači.
Světlé body:
Theon je přesný a výborně zahraný. A umí popravovat zhruba stejně jako v knize.
Ygritte je supr, jak kroutila dupou :) mrcha.
Napadení davem v Kings Landing.
Bolton.
Jo a Jaqenovo zabíjení narychlo pobavilo. :)
Btw aj Rex si uzival kopulacie s opacnym pohlavim, tak preco nie Drogon(a)? :)
ukradnutie drakov... zaujímavý moment ako rozlúsknuť Quarth... prvá scéna s Jonom... to bolo myslím očami Meniča, nie?
// Aha, Roose ho zminil. Super.
Jedna drobnost - při vzpouře v KL první zaváhání u Dinklage. Ty emoce jsem mu teda vůbec nevěřil. Nevím jestli to tak měl i někdo další.