Hra o trůny 2x06 - Bohové staří a noví

upraveno 6. května 2012 v 2. řada
Theon dokonává svůj mistrovský tah. Lannisteři vysílají Myrcellu na cestu. Arya se setkává s nečekaným návštěvníkem.

Dany přísahá, že si vezme, co jí patří. Robb s Catelyn se dozvídají zdrcující zprávu. Qhorin umožňuje Jonovi prokázat, co v něm skutečně je.

imageČíst celý článek zde
1246711

Komentáře

• upraveno 7. května 2012
    Esed: jo, pravda, v knize jsem je měl rád, ale jak koukám, Jojenovo sny v seriálu schodili na Brana...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 7. května 2012
    Ugla napsal(a):

@Lord Gepeto: Pokud chceš psát něco o životě před rokem 89, nemělo by ti dát takovou práci najít tu odpovídající topic. Už se tam všichni nemůžou dočkat, až si na dobu, kterou zažili 10 a více let, budou moct udělat ten správný objektivní názor. Tenhle topic je o něčem jiném.

V praktickom slova zmysle som tú debatu úplne nezačal, len som vyjadril svoj názor s UPOZORNENÍM, že je to len to, čo som začul a sám som tú dobu nezažil, teda to brať s rezervou, len som nevedel, že niektorým to treba úplne zdôrazňovať, že je to len môj NEÚPLNÝ názor... Ach jaj...
    Arianus napsal(a):

Btw. taky Vás fascinuje ten systém průhledů helem vojáků Lannisterských?? :D

Ak myslíš tie dvierka v seriále, tiež som sa na to tak pozeral, že to bolo zaujímavé, otvorené ako krídla :D Zavreté docela srandovné
    esed napsal(a):

Já si tak u sledování seriálu celou dobu říkám, kdy konečně přijdou Reedovi. Jako u spousty postav jsem si snad ani nevšimla, že tam nejsou, ale zrovna tihle mi přišli, že mají v knize hooodně velkou roli, tak kde sakra jsou? Co si pamatuji, tak na Winterfell přišli, když byl ještě klid....

Je to známo, že už je dávno známo, že Reedi v druhej sérií nebudú, ani Ramsay Zmrazený mozog... Ale pravdepodobne budú pridaný v tretej sérií - hoci Branov zeleno-nezelený sen tú šancu trocha znížil, stále tu je...
    wow, po dnešní epizodě už tonksovou nikdy nebudu brát vážně :D jinak dnešní epizoda povedená, jsem zvědavá jak dopadne danyina linka... a ygritte je podle mě velmi dobře obsazená - správnej trollface :)
    dokonce ani shae se sansou dohromady mě nějak extra nevadily
    Události už odvysílaného dílu se nepočítají jako spoiler, že ne? Všichni píšou tak nekonkrétně, že přemýšlím, jestli do svého připravovaného komentáře nenarvat pár začernění...?
    upraveno 7. května 2012
    Nikto to nečernie, iba keď tu (myslím, že svoa alebo kto) písla kto je tým návštevníkom pre Aryu to začiernila... Ale myslím si, že to netreba černiť...
    Celkový dojem z šestého dílu není zrovna příjemný. Z druhé série bych řadila mezi ty slabší. Děj všude (ne)možně utíká od knížky a na rozdíl od čtyřky to na mne působí moc „surově“.
    · Strašně se mi líbil se mi ptačinec (? naskakuje mi jen anglické rookery).
    · Svým způsobem legrační byl Theonův „zábor“ Zimohradu v Branově pokoji- obsadil jsem Zimohrad, teď je můj, blablabla- a pak si sedne a začne Branovi všechno vysvětlovat, jako by byl pouze na skok na návštěvě... :D
    · Asi nejhorší část tohoto dílu je poprava sera Rodrika. Chápu, že ne vše může být podle knihy, ale tuhle změnu vidím jako velkou chybu.
    · Duch evidentně poslouchá hůř jak má psiska. To potěší... :D
    · Tywin asi senilní. Nechat si nosit pití od dítěte nepřátel.... fajn, je to obyčejná malá holka z Horní Dolní, takže může postrádat loajalitu svému lordu. Ale nechat si sloužit od úplně cizího děcka, co umí číst, projednávat před ním taktiku a psát zprávy... Že by byl akutní nedostatek negramotných poskoků?
    · Malíček podle mne Aryu poznal. Už zase kope jen za sebe.
    · Z Ygitte je sympatická chytrá holka. Nakonec si ji ještě oblíbím... :)
    · Vzpoura v KL se vyvedla. Dobré přizpůsobení děje vzhledem k „opěšení“. Stejně mě ale mrzí, že neproběhla „koňmo“.
    · To násilím svlékané děvče vypadalo zajímavě, že by se dodatečně objevila Lollys? :D
    · Daenerys... no, vysvětluje se, proč je přesvědčená o své vyjímečnosti. Takže dráčata „plánovala“...
    · Tywin vážně vypadá, jako by chtěl Aryu adoptovat. Byl by to zajímavý zvrat... ;D
    · Lorcha medvěd nesežere... Z jedé strany škoda, z druhé se mi celá pasáž- od hledání Jaqena po Lorchův příchod k Tywinovi- moc líbí.
    · Kdyby se Talisa neuvedla tak hloupě a já nečetla knížky (= neznala Jeyne), začínala by se mi zamlouvat. Nakonec asi bude mít falešné jméno- pokud jsem si všimla, použila příjmení Maegi...
    · Robb teď bude za úplného blba. Vzhledem k tomu, že už se Catelyn stihla vrátit a ještě ho upozorňuje na jeho smlouvu s Freyem...
    · Všimněte si, jak se Jon tváří, když hledá Půlrukého. Člověk hned lépe pochopí, kde se vzalo Ygrittino „You know nothing.“.
    · Že by Ramsay nakonec byl...? Aspoň malilinkatej, s kápí na hlavě a špinavým obličejem... :)
    · Theon je prostě pitomec. (A skvěle zahraný.) A Oša chytrá ženská....
    · Šae a hodná holka? Nikdy mi nepřišlo, že by Sansu měla nějak ráda, tak proč se k ní chovala tak...hezky?!
    · Zaujal mne Rickon. Sice se jen mihne v pár scénách, ale chová (tváří) se rickonovsky.
    · Proč Irri?! Proč ne protivná Doreah. Stejně už mělo být po ní...!
    · Ukradení draci???!!! Co to, sakra má být?!
    esed napsal(a):

Já si tak u sledování seriálu celou dobu říkám, kdy konečně přijdou Reedovi. Jako u spousty postav jsem si snad ani nevšimla, že tam nejsou, ale zrovna tihle mi přišli, že mají v knize hooodně velkou roli, tak kde sakra jsou? Co si pamatuji, tak na Winterfell přišli, když byl ještě klid....

Uz je iste, ze Reedovci tam min tuto seriu nebudu
    Miss Utahraptor: S tím Rodrikem docela souhlasím, mohli to nechat tak, jak to je i v knížce. Občas mě napadá, jestli Vanessa Taylor neudělala tolik změn jenom z hecu :D Ano, Catelyn Robbovi připomíná jeho závazky a on říká, že si toho je vědomý - zajímalo by mě, jak tohle zahrajou. Ten podivnej vztah Tywina a Aryi moc nechápu, ale snad se v dalším díle dozvíme, kam tím scénáristi mířej. Daleko víc mi vadí, proč se na úkor jiných postav věnujou Malíčkovi, kterej se mohl objevit párkrát za celou sérii. Takže nakonec budoucí pán Harrenova hrad přece jenom navštívil. Mám to brát jako dobrou zprávu?
    svoa00 napsal(a):

... Takže nakonec budoucí pán Harrenova hrad přece jenom navštívil. Mám to brát jako dobrou zprávu?

Takhle to asi nebude fungovat. Zatím je to pořád jen pokladník... Tyrion mu ten Harrenov nakonec ještě nedal, ne?
    upraveno 7. května 2012
    Keď si spomeniem na to Tywinovo tanči-video a na to, že má adoptovať Aryu... J to v tak komickom kontexte... Možno budú zdieľať spoločnú vášeň - i keď Arya trochu iný štýl tanca.. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 7. května 2012
    Irri byla mrtvá? Třeba ji jen někdo omráčil.
    Montezuma3 napsal(a):

... Třeba ji jen někdo omráčil.

Upřímně v to doufám.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. května 2012
    První zvolání po asi pěti minutách epizody:

Doprdeletosnadnemyslejužvážnětohlekurvafix. Pak to bylo černobílý a já usnul - ne, nejsem Kocour, Ale sakra, proč si pořád scénáristi myslej, že jsou chytřejší než autoři (Werich by řekl von autor byl vůl a scénárista neni). Ser Rodrik? Amory Lorch? Draci jsou mi ukradení, ale vzít mě takle doslovně? Aspoň Irri mě už iritovat nebude. Jinak to vlastně nebylo špatný, Robb a Talissa, to byla hodně hezká scéna, vzpoura v KL taky dobrá (i když si samozřejmě nemohli odpustit to u Sansy trochu opepřit) ale proč proč proč vymejšlet něco jinýho, když originál je dokonalej tak jak je?
    flanker.27 napsal(a):

... vzpoura v KL taky dobrá (i když si samozřejmě nemohli odpustit to u Sansy trochu opepřit) ...

Tohle chápu jako důsledek opěšení. Přece jenom- na koni by jí museli v první řadě stáhnout dolů (čemuž v knize zabránil Ohař) a pak by následovala honička atd. Tady prostě byla de facto sama uprostřed davu, oplývajícího různými choutkami. Žádný mezibod. Příslušní pánové tak měli vše snazší.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 7. května 2012
    flanker.27 napsal(a):

První zvolání po asi pěti minutách epizody:

Doprdeletosnadnemyslejužvážnětohlekurvafix. Pak to bylo černobílý a já usnul - ne, nejsem Kocour, Ale sakra, proč si pořád scénáristi myslej, že jsou chytřejší než autoři (Werich by řekl von autor byl vůl a scénárista neni). Ser Rodrik? Amory Lorch? Draci jsou mi ukradení, ale vzít mě takle doslovně? Aspoň Irri mě už iritovat nebude. Jinak to vlastně nebylo špatný, Robb a Talissa, to byla hodně hezká scéna, vzpoura v KL taky dobrá (i když si samozřejmě nemohli odpustit to u Sansy trochu opepřit) ale proč proč proč vymejšlet něco jinýho, když originál je dokonalej tak jak je?

Pod toto se pro tentokrát podepíšu, začíná mi to dost vadit. Nevím jeslti jsem chytil syndrom heavy_heada, ale dnešní epizoda mě trošku zklamala právě kvuli těm změnám.
    No minimalně /eee-grit/ mě potěšila, která taky (celkem) odpovídá mým představám z knihy :)
    BUDE RAMSAY, BUDE RAMSAY!!! To je vše. :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 7. května 2012
    - Voni tomu vypasenýmu papalášoj utrhli celou ruku ty vole! Asi používá Axe. Jsem si při té scéně vzpomněl na finální scénu z Parfuméra.
    Kdyby si na to vzali aspoň nějaký příbor.
    - Ygrrite je super. Stejně jako v knize. :-P
    - Jsem zvědav, jak teď Malíček využije onu informaci, kterou získal.
    - Dany do domu neumírajících půjde asi kvůli drakům.
    - Nevěřím že je Irri mrtvá.
    - A Cassel na sebe vzal roli lorda Tallharta. Akorát Theon neměl po ruce moře, tak musel sera obětovat bezhlavému bohu.

víc toho zatím říct nemůžu. Až večer. Bez titulků I Know Nothing
    Rose Leslie je skvělá, díky ní začínám mít Ygrrite docela ráda. Nevím jestli to tak přijde jenom mně , ale zdá se mi, že z Jona dělají trošku blbouna :-( nejdřív si nechá pláchnout rukojmí a pak se ztratí. Taky by mě zajímalo, jak to mají scénaristé vymyšleno dál. Doufám, že ještě stihne najít Qhorina, než ho zajmou divocí.
    upraveno 7. května 2012
    Jaime se setkává se svými příbuznými. Theon je na lovu a Dany obdrží pozvání.
    Dom neumierajúcich bude evidentne už v siedmej epizóde...
    Dreamer napsal(a):

Rose Leslie je skvělá, díky ní začínám mít Ygrrite docela ráda. Nevím jestli to tak přijde jenom mně , ale zdá se mi, že z Jona dělají trošku blbouna :-( nejdřív si nechá pláchnout rukojmí a pak se ztratí. Taky by mě zajímalo, jak to mají scénaristé vymyšleno dál. Doufám, že ještě stihne najít Qhorina, než ho zajmou divocí.

přesně můj dojem, chudák Jon(takhle se mi v knížce rozhodně nikdy nejevil)... ten bude teď hodně šikanovanej, protože pokud je už teď považován za blbečka, tak fakt nevim, co bude příště :D

jinak Tywin?? takovej hodnej dědoušek?? wtf
    No mě to teda trochu zklamalo. Tatíčkovský rozhovor Tywina s Aryou (wtf??) Robovo levné už skoro hrdličkování s nýmandkou ( i když pěkná teda je). No já jenom doufám, že se z ní vyklube něco urozeného, nebo být Walderem tak těžko budu skrývat své rozhořčení celou veselku
    Jo a taky Daenerys bych prominul ukradené draky (asi těžko nečtenářům vysvětovat její pohnutky, proč do domu neumírajících šla, tak tam půjde pro ně) Ale jak ji školil na těch schodech, tak jsem si říkal, k jednání o zapůjčení lodí si obvykle dva sednou aspoň ke stolu a neřeší to na pavlači.
    Světlé body:
    Theon je přesný a výborně zahraný. A umí popravovat zhruba stejně jako v knize.
    Ygritte je supr, jak kroutila dupou :) mrcha.
    Napadení davem v Kings Landing.
    Bolton.
    Jo a Jaqenovo zabíjení narychlo pobavilo. :)

Ta věž na konci byl Dům Neumírajích?
    A bude aj Shirleen, ale az v tretej serii :)
    Kolikokoli napsal(a):

amon napsal(a):

POdla mien by som tipoval ze su to samcekovia :D

Jsou oboupohlavní.
    Ee, uz za cias Shreka sa vedelo, ze existuju aj samice :)
    Btw aj Rex si uzival kopulacie s opacnym pohlavim, tak preco nie Drogon(a)? :)
    Lady Talisa sa objaví až v 3. knihe?
    FireAndBlood napsal(a):

Lady Talisa sa objaví až v 3. knihe?

Lady Talisa v knize není. Osoba, kterou má být (buď je přejmenovaná, nebo se jen představuje pod jiným jménem) se objevuje od třetí knihy.
    tak z tohto dielu by Harry Potter otváral oči. inak dosť ma sklamalo napadnutie hladujúcimi. veľmi televízne, vidieť že neboli ľudia na natáčanie... :(
    ukradnutie drakov... zaujímavý moment ako rozlúsknuť Quarth... prvá scéna s Jonom... to bolo myslím očami Meniča, nie?
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 7. května 2012
    Arutha2321 napsal(a):

BUDE RAMSAY, BUDE RAMSAY!!! To je vše. :)

Jak to vis?
    // Aha, Roose ho zminil. Super.
    Nejlepší scéna celého dílu: Tyrion fackuje Joffreyho! (kdyby tohlo bylo v každém díle vůůůůbec by mi to nevadilo :D O:)
    Theon a Ygritte super. Jinak mi to nesedlo, to je holt úděl nás čtenářů...
    Jedna drobnost - při vzpouře v KL první zaváhání u Dinklage. Ty emoce jsem mu teda vůbec nevěřil. Nevím jestli to tak měl i někdo další.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.