flanker.27: Klid. Věta "chci se dívat, abych věděl, jestli mě naserou ještě víc" mě prostě pobavila, protože zněla jako jedno z rozhodnutí, který se říká s tím, že ho nikdo nedodrží ("přečtu si jeetě jednu kapitolu a půjdu spát")
Krisa: Tomu by spíš odpovídalo už se nepodívám abych se nenasral - no dobře, eště jeden díl.
Takhle, kdyby to bylo samostatný dílo samo o osobě, tak to beru, i když ty nelogičnosti bych kritizoval stejně. Ale já opravdu nevím, proč bych měl jásat ve chvíli, kdy mi to co vymyslí scénáristka, přijde o tři řády horší, než jak to bylo původně.
Zatím s flankerem testujeme teorii, že se liché díly vcelku drží předlohy, zatímco sudé od ní utíkají čím dál víc. Výsledkem bude nevyhnutelně moment, kdy to celé skončí jako expres u Eschede.
Uf, jak začít. Já seriál miloval, věčně jsem autory a jejich rozhodnutí bránil, protože jsem v těch různých menších či větších změnách viděl nějaký záměr, který měl pádný smysl a důvod a pro adaptaci to třeba sedělo lépe jinak než v knize. Nebo se něco muselo oželet kvůli financím apod. Nemluvě o hnidopišských detailech, které někdo dokázal zuřivě hanit, i když mě by třeba ani nenapadlo je řešit. Ale po tomto díle už se má víra v autory dost otřásla. Po minulém dílu, který se mi hodně líbil, přišel díl, který byl pro mě určitě nejhorší v druhé série. Spousta absolutně zbytečných změn, pro které marně hledám nějaký rozumný důvod. Scény, které v knize byly hodně silné, mi tady připadaly úplně vyšumělé a bez náboje. Viz Theonovo dobití Zimohradu a potom hodně nemilé překvapení s Rodrikem. Připadalo mi to nemastné neslané. Malíček asi dostane cenu za nejlepšího cestovatele, protože ten už stačil během pár dílů procestovat skrz na skrz celé Západozemí třikrát tam a zpět a navštívit všechny alespoň průměrně významné lidi. Očekávám, že v 7. díle se objeví na kus řeči u Dany v Quarthu a v 8. díle si zajede poklábosit za Jonem. Ukradení draci?? Nevím co chtějí provést s Jonem, Ygritte a Půlrukým. Nevím jestli mám tak špatnou pamět, ale zdá se mi, že v knize se Jon slitoval a nechal Ygritte jít, kdežto tady z něj udělala blba a utekla mu. Ale na druhou stranu musím říct, že Ygritte je parádní! Skvěle zahraná a ačkoliv to není takový ten běžný stereotypní prototyp krasavice, tak se mi moc líbí (nebo asi právě proto, protože je neobyčejně pěkná :D ) I když v knize na tom měla být vzhledově o kus hůře než její seriálová představitelka :D A dokonce ani neřekla "Ty nevíš nic Jone Sněhu" takže to je další malé plus pro tento díl, tahle změna oproti knize by mi nevadila, já tu větu nesnášel :D Rozzuřený dav v ulicích, to se celkově docela povedlo. Až na tu utrhnutou ruku, to bylo hodně trapné podle mě. Se ani nedivím, že to měla na starost ženská tuhle epizodu, připadá mi, že jsou ženské v posledních letech ujetější než chlapi v určitých ohledech:D Jinak se mi líbí, jak často vídáme zlovlky, minimálně jednou v každém díle, většinou i častěji. A pokaždé se mi ty záběry na ně líbí. Jsem zvědavý na další díl, snad bude lepší. Určitě nad seriálem nelámu hůl, jen doufám, že se to nezrvhne v nějakou totální hrůzu, která nebude mít s knížkama nakonec nic společného.
Jo a ta scéna, kdy Ohař zachrání Sansu, mi taky připadala o jeden nebo dva stupínky přehnanější, než by ji slušelo :D Mi to připomínalo nějaký Céčkový akční film s Chuckem Norrisem chvílema ty záběry kamer, pohyby Ohaře, ta hudba :D
celkovej dojem: velmi kladný - díl má grády, opět pár výbornejch scén
top scény - theonova poprava, pokud jsem to ještě tady (nebo jinde) nepsal - theon je v S02 nejlépe zahraná postava - tywin + arya - a k tomu i ten vykulenej Malíček - výborné, jen ten ukradenej dopis a to tywinovo svěřování trohu skřípe - příchod Locha k Tywinovi, s druhým jménem to zaonačili pěkně, prakticky jedinej "nepodstatnej" jmenovanej - Oša všude - Chundeláč, Léto - tulení Ygrette - už se těším, jak sundá kožešiny a bude vidět něco jiného než obličej
divnost - jon se ztratil; vzhledem k tomu, co nás čeká - pěkná příprava pro souboj - rodrik - kde má muže? tohle mě sere asi nejvíc
změny celkově? fajn! - ztráta draků překvapila, ale docela příjemně - a imho tohle je pozvánka do Domu neumírajících - smrt (?) Irry - no a co? copak má v tanci nějakou důležitou roli?
jinak je zábavné když brácha vyzvídá scéna s Malíčkem,Tywin,Arya"a teď jí pozná! že jí pozná!" a podobně a jediné co můžu dodat- já nevím tohle v knize vůbec nebylo! a tak to bylo po celou dobu seriálu. Ale já zarputile mlčím a nic neříkám, i když je to těžké odolávání. "Ty nic nevíš brácha" XD
Tak tahle epizoda byla masakr :D Zaujal mě únos draků - ale proč takové odchylky od knihy, když původní děj je i tak skvělý?
Ale - Ygritte je opravdu skvěle zahraná, a i Theon se osvědčil :) A ten boj v Králově přístavišti - přesně jako z knihy, plus ta epická scéna se Sansou :)
Lidi co tu nadávají na popravu Rodrika Theonem si musí uvědomit, že scénáristi potřebovali vyobrazit to, jak Theon zápasí sám se sebou. Nechce zabít starého přítele (v knize Mikena nebo jak), ale musí to udělat kvůli vlastním mužům. Divákům by nějaký kovář Miken nic neřekl, kdežto Rodrika už dřív viděli. Jestli ho měl zabít Theon nebo Ramsay je fakt jedno. Navíc takhle ušetří na bitvě před Zimohradem, kterou přeskočí. Krádež draků moc nechápu, ale je pravda, že v knize jsou Daniny pasáže krapet nuda, takže se dá obhájit snaha scénaristů o dramatizaci. Vyvražděný khalasar = míň nákladů na komparz.
Já především nedávám zcela zbytečné odklony od knihy, které nic neřeší a některé pro mě nepochopitelné dialogy. Např. Jon a Qhorin. Co to mělo být mezi nimi za diskuzi? Všiml jsem si, že starší členové hlídky dávají rádi tajemné otázky, které ovšem spíš nakonec vyzní trapně. Scéna s Ygritte v knize na mě působila mnohem lépe než v seriálu. To že ohněm políbena děva vůbec nevypadá divoce, ale jako by se vrátila z přehlídky kvalitního zimního oblečení, mi ani moc nevadí, ale scénář byl nějakej divnej. Nechápu, proč se nedrželi knihy. Takhle Jon působí jako trouba. No možná to pochopím v dalším díle. Některé postavy blbým scénářem a tím jak jsou v druhé sérii zahrané ztrácejí mé sympatie - Jon, Rob, Dany. Jiné si je zatím nezískaly - Stannis, Malíček, Sansa, Šae atd.
Najlepšia bola scéna: ,,Prines mi knihu rodov je to tá... Hmm... Môj šenk vie čítať lepšie než ty!" Čo sa týka Malíčka, za jeden deň prekonal vzdialenosť, ktorú Arya pri úteku z Harrenova za pár týždňov nie :D Ako bolo v tej sérií orázkov ,,Holy Shit, he can teleport!" .. Ďalej tam bolo ,,I don't know If you've heard, but I'm Deanerys from..." ,,Call me when they change your dialogues" Tiež výstižné a napokon.. Prázdne klietky.. ,,I bet Ros did it!" Tiež výstižné :)
Komentáře
Takhle, kdyby to bylo samostatný dílo samo o osobě, tak to beru, i když ty nelogičnosti bych kritizoval stejně. Ale já opravdu nevím, proč bych měl jásat ve chvíli, kdy mi to co vymyslí scénáristka, přijde o tři řády horší, než jak to bylo původně.
Jinak se mi díl líbil možná nejvíc z celé dvojky, asi to bude tím, že jsem se konečně smířila s tím, že to není podle knihy.
Po minulém dílu, který se mi hodně líbil, přišel díl, který byl pro mě určitě nejhorší v druhé série. Spousta absolutně zbytečných změn, pro které marně hledám nějaký rozumný důvod. Scény, které v knize byly hodně silné, mi tady připadaly úplně vyšumělé a bez náboje. Viz Theonovo dobití Zimohradu a potom hodně nemilé překvapení s Rodrikem. Připadalo mi to nemastné neslané.
Malíček asi dostane cenu za nejlepšího cestovatele, protože ten už stačil během pár dílů procestovat skrz na skrz celé Západozemí třikrát tam a zpět a navštívit všechny alespoň průměrně významné lidi. Očekávám, že v 7. díle se objeví na kus řeči u Dany v Quarthu a v 8. díle si zajede poklábosit za Jonem.
Ukradení draci??
Nevím co chtějí provést s Jonem, Ygritte a Půlrukým. Nevím jestli mám tak špatnou pamět, ale zdá se mi, že v knize se Jon slitoval a nechal Ygritte jít, kdežto tady z něj udělala blba a utekla mu.
Ale na druhou stranu musím říct, že Ygritte je parádní! Skvěle zahraná a ačkoliv to není takový ten běžný stereotypní prototyp krasavice, tak se mi moc líbí (nebo asi právě proto, protože je neobyčejně pěkná :D ) I když v knize na tom měla být vzhledově o kus hůře než její seriálová představitelka :D
A dokonce ani neřekla "Ty nevíš nic Jone Sněhu" takže to je další malé plus pro tento díl, tahle změna oproti knize by mi nevadila, já tu větu nesnášel :D
Rozzuřený dav v ulicích, to se celkově docela povedlo. Až na tu utrhnutou ruku, to bylo hodně trapné podle mě. Se ani nedivím, že to měla na starost ženská tuhle epizodu, připadá mi, že jsou ženské v posledních letech ujetější než chlapi v určitých ohledech:D
Jinak se mi líbí, jak často vídáme zlovlky, minimálně jednou v každém díle, většinou i častěji. A pokaždé se mi ty záběry na ně líbí.
Jsem zvědavý na další díl, snad bude lepší. Určitě nad seriálem nelámu hůl, jen doufám, že se to nezrvhne v nějakou totální hrůzu, která nebude mít s knížkama nakonec nic společného.
- díl má grády, opět pár výbornejch scén
top scény
- theonova poprava, pokud jsem to ještě tady (nebo jinde) nepsal - theon je v S02 nejlépe zahraná postava
- tywin + arya - a k tomu i ten vykulenej Malíček - výborné, jen ten ukradenej dopis a to tywinovo svěřování trohu skřípe
- příchod Locha k Tywinovi, s druhým jménem to zaonačili pěkně, prakticky jedinej "nepodstatnej" jmenovanej
- Oša všude
- Chundeláč, Léto
- tulení Ygrette - už se těším, jak sundá kožešiny a bude vidět něco jiného než obličej
divnost
- jon se ztratil; vzhledem k tomu, co nás čeká - pěkná příprava pro souboj
- rodrik - kde má muže? tohle mě sere asi nejvíc
změny celkově? fajn!
- ztráta draků překvapila, ale docela příjemně - a imho tohle je pozvánka do Domu neumírajících
- smrt (?) Irry - no a co? copak má v tanci nějakou důležitou roli?
Ale - Ygritte je opravdu skvěle zahraná, a i Theon se osvědčil :) A ten boj v Králově přístavišti - přesně jako z knihy, plus ta epická scéna se Sansou :)
Jaquen je opravdu nakonec skvělý, jen ty vlasy... odpravení Amoryho bylo dobré a rozhovor Aryi a Tywina opět skvělý.
Krádež draků moc nechápu, ale je pravda, že v knize jsou Daniny pasáže krapet nuda, takže se dá obhájit snaha scénaristů o dramatizaci. Vyvražděný khalasar = míň nákladů na komparz.
Scéna s Ygritte v knize na mě působila mnohem lépe než v seriálu. To že ohněm políbena děva vůbec nevypadá divoce, ale jako by se vrátila z přehlídky kvalitního zimního oblečení, mi ani moc nevadí, ale scénář byl nějakej divnej. Nechápu, proč se nedrželi knihy. Takhle Jon působí jako trouba. No možná to pochopím v dalším díle.
Některé postavy blbým scénářem a tím jak jsou v druhé sérii zahrané ztrácejí mé sympatie - Jon, Rob, Dany. Jiné si je zatím nezískaly - Stannis, Malíček, Sansa, Šae atd.
Čo sa týka Malíčka, za jeden deň prekonal vzdialenosť, ktorú Arya pri úteku z Harrenova za pár týždňov nie :D Ako bolo v tej sérií orázkov ,,Holy Shit, he can teleport!" .. Ďalej tam bolo ,,I don't know If you've heard, but I'm Deanerys from..." ,,Call me when they change your dialogues" Tiež výstižné a napokon.. Prázdne klietky.. ,,I bet Ros did it!" Tiež výstižné :)