Hra o trůny 2x06 - Bohové staří a noví

upraveno 6. května 2012 v 2. řada
Theon dokonává svůj mistrovský tah. Lannisteři vysílají Myrcellu na cestu. Arya se setkává s nečekaným návštěvníkem.

Dany přísahá, že si vezme, co jí patří. Robb s Catelyn se dozvídají zdrcující zprávu. Qhorin umožňuje Jonovi prokázat, co v něm skutečně je.

imageČíst celý článek zde
1567911

Komentáře

• upraveno 9. května 2012
    Bortas: souhlasím, kdyby jí pustil a pak se vrátil ke Qhorinovi, bylo byto divné, nesmyslné a zbytečné :-)
    Blackfish napsal(a):

já jsem čekal hlášku s mečem. "To mě tlačí tvůj meč?" Jon: " Meč má položený vedle sebe."

Asi tak no :D :D :D
    Bortas napsal(a):

Tak ono je podle mě docela dost možné, že Půlrukého družinu pobijou dřív, než je Jon najde, toho pak zajmou a Ygritte se za něj přimluví. Tím by také přidali nečtenářům hádanku, jak je to s jeho loajalitou (oproti knize, kde víme, že je věrný hlídce)

Pak by byl ovšem Jon za pokrytce, protože by nejednal podle rozkazu ale čistě kvůli toho aby si zachránil krk... Takže opravdu dezertér.
    Myslím, že najdou družinu, Jon řekne, že se chce přidat (asi pod výhrůžkou, kdy ho Chřestivá košile bude držet pod krkem). Pak přitáhnou Půlrukého a řeknou, že ho našli kousek dál. Nu a Jonovi řeknou, ať prokáže, že je teda s nimi a ať s Půlrukým bojuje. Půlruký přikývne a na Jona mrkne, Jon se rozmáchne, udeří a bude to :D.
    Jinak mi ta Jonova změna až tak nevadí. Ona je to pravda, že je hloupější, než vypadá. A Ygritte potřeboval jako sůl :D.
    Danyiny draky unesla Ros, jak bylo zmíněno :D. Možná Ros teď nahradí Irri, když nám zařvala :D.
    Jen to ne, i to je naopak důvod proč se mi poslední díly tak líbí, nejsou tam ty krávy Ros a Šae (a když už, tak konečně v rozumné míře).
    Alek: A dokonce i Talisa/Jeyne je nakonec milá a vlastně hezká, když si umyje z ksichtu bláto :D

Kolikokoli: S tím Jonem mě štvou. V první sérii v něm byl jasně vidět potenciál a ve druhej sérii se chová jako pitomec, kdykoliv jde do tuhýho. A to se prosím snažej o dospělejší postavy.
    co mě docela mrzí je že to vypadá že přijdem o smraďocha, alspoň zatím to tomu nasvědčuje, ale třeba se mýlím :-)
    Mně se díl líbil... Změny jsou přiměřené a udělané pro nečtenáře (ono už takhle pro některé známé je v tom zmatek). A překvapivě je dokážu skousnout :-)
    Dotaz pro vsechny ty, kteri si stezuji na odklon serialu od knihy )). Napadlo me... protoze Martin na to sam dohlizi a nejaky paskvil, by urcite zakazal. Co kdyz on mel v dobe psani mnoho jinych alternativ, kde si nakonec vybral tu jednu, kterou napsal,ale zbytek mu zustal v hlave a on ted, at uz je to jeho napad nebo napad scenaristu, pouzije pro serial. To znamena - v knize to tak mohlo byt taky,ale nebylo, bylo to jinak a serial nam ukazuje moznost cislo 2,3,4.... nevim jen uvaha.
    Někde jsem četla zajímavost, že v Martin povolil B&W aby příběh dokončili, pokud on sám umře před dokončením Písně. Takže jim asi věří a změny mu asi tak moc nevadí. Spíš trollí čtenáře :D.
    Chroust: Martin nemá žádný právo veta a kdyby scénáristi chtěli, vzhledem k tomu, že seriál je Písní "jenom" inspirovaný, by se mohli odklonit ještě víc. Očekávala bych, že v knížkách Martin volil vždycky tu nejvhodnější možnost vzhledem k dalšímu ději (i když se čtenářům zrovna nemusí líbit), takže ostatní možnosti jsou "béčka". Občas mě zaráží, proč si scénáristi tak komplikují práci a mění scény z knížky, který by se výborně vyjímaly i v seriálu, a do budoucna jako by si těma změnama zadělávali na problémy.

Kolikokoli: Je to tak, aspoň podle Wikipedie. Prozradil jim hrubej nástřel posledních dvou knížek. Upřímně řečeno je to ale lepší alternativa než aby za něj někdo dopisoval ságu v knížní formě.
    Chroust napsal(a):

Dotaz pro vsechny ty, kteri si stezuji na odklon serialu od knihy )). Napadlo me... protoze Martin na to sam dohlizi a nejaky paskvil, by urcite zakazal. Co kdyz on mel v dobe psani mnoho jinych alternativ, kde si nakonec vybral tu jednu, kterou napsal,ale zbytek mu zustal v hlave a on ted, at uz je to jeho napad nebo napad scenaristu, pouzije pro serial. To znamena - v knize to tak mohlo byt taky,ale nebylo, bylo to jinak a serial nam ukazuje moznost cislo 2,3,4.... nevim jen uvaha.

Nesuhlasim, je vidiet, ze vacsinou chceli usetrit cas a prachy na komparzistoch, hercoch, realiach a v neposlednom rade, aby to pochopil aj americky divak, ktory nikdy ziadnu knihu v rukach nedrzal.
    Kolikokoli napsal(a):

Myslím, že najdou družinu, Jon řekne, že se chce přidat (asi pod výhrůžkou, kdy ho Chřestivá košile bude držet pod krkem). Pak přitáhnou Půlrukého a řeknou, že ho našli kousek dál. Nu a Jonovi řeknou, ať prokáže, že je teda s nimi a ať s Půlrukým bojuje. Půlruký přikývne a na Jona mrkne, Jon se rozmáchne, udeří a bude to :D.

Přesně to jsem chtěla napsat. Nebo to bude takto, aby s Jona nedělali vraha vlastních lidí.: Jona zajmou divocí, Qohorina už mají. Mance popraví Qohorina a když má přijít na řadu Jon, Ygritte se za něj přimluví. Protože je Manceho sestra :-)
    U hlášky "Nic nevíš, Jone Sněhu" mi nevadí, že ji častuje blbému/nezkušenému Jonovi, ale že sama se pasuje do role protřelé a vševědoucí stařeny, která všechono ví a všude už byla dvakrát.
    Hildegarda napsal(a):

Chroust napsal(a):

Nesuhlasim, je vidiet, ze vacsinou chceli usetrit cas a prachy na komparzistoch, hercoch, realiach a v neposlednom rade, aby to pochopil aj americky divak, ktory nikdy ziadnu knihu v rukach nedrzal.
    Bohuzel, asi mas pravdu, ale ja takhle premyslet nechci..jinak bych musel porad nadavat )))
    U tohoto dílu mi nevadí ani tak scénář jako režisérská práce. Třeba to násilí v KL se dalo natočit tak, aby nebylo poznat, že tam mají pět komparzistů. Místo záběrů na celou plochu se měli soustředit na detaily (ruce, nohy, zbraně) a zvolit akčnější střih.
    Něco je špatně, když já - naprostý filmařský ignorant - mám nápady, jak to natočit lépe. :-(
    Chroust napsal(a):

Přesně tahle úvaha mě napadla taky, protože nápadů má Martin až moc :-)
    jon je problematický, bez Polrukého pokynu bude z neho prebehlík... naopak krádež drakov je dobrá skratka ako sa dostať do Domu neumierajúcich a trochu ho rozbiť.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. května 2012
    Jestli z Jona udělají dezertéra, tak budu nasraná i já! A to seriál a scénáristy zatím obhajuji, takže jim dobře radím, aby to opravdu nedělali!!!
    Z toho že by z Jona mohl být dezertér se taky obávám. Už aby bylo pondělí!
    No, jestli by našli Qhorinovu družinu mrtvou, tak jsme si Půlrukého moc neužili. A udělat z Jona dezertéra by bylo proti jeho povaze i ději knížky.
    Nejhorší je, že já jsem tu scénu s popravou Ygritte pochopila, tak, že ji opravdu chtěl popravit, ale netrefil se a ona mu zdrhla.
    Celá ta Jonova linie, min. v posledním dílu je asi největším zklamáním.
    brbr napsal(a):

No, jestli by našli Qhorinovu družinu mrtvou, tak jsme si Půlrukého moc neužili. A udělat z Jona dezertéra by bylo proti jeho povaze i ději knížky.
    Nejhorší je, že já jsem tu scénu s popravou Ygritte pochopila, tak, že ji opravdu chtěl popravit, ale netrefil se a ona mu zdrhla.
    Celá ta Jonova linie, min. v posledním dílu je asi největším zklamáním.

Zabit bezbrannu zenu?! ee, to by Jon neurobil ani v seriali nehovoriac o tom, ze trafit musel, ak len nepotreboval desiatky dioptrie
    Hildegarda: když oni z něho dělají takového hluponě, že si není člověk ničím jist.
    Ach jo :(
    Klíííd. Jak říká Ygritte - Jon je pitomec, ale dobrej pitomec.
    souboj Půlrukého s Jonem samozřejmě (nebo imho?) bude, připravovali si pro něj přeci půdu jeho rozhovorem s Ygritte

ale přišli jsme imho o řetěz :/
    no mne sa diel celkovo pacil az na tu zmenu v Jonovej linii. ta neprinesie skratku do linie z knihy a zaraba na pekny pruser (dezerter). takisto jon v poslednych dieloch vyzera ako uplny neschopak co rozhodne nebol! inak mi zmeny nevadili, diel mal stavu. Danynej linii pridali trosku napatia, Aryinej tiez ta je snad uplne najlepsia. Theon bol na zimohrade zahrany na jednotku a chapem aj toho Rodrika kedze sa Ramseyho tuto seriu nedockame. Tyrion to snad po prvykrat za dve serie nezahral presvedcivo, a to napadnutie som niekde cital ze to s konmi proste nejde urobit. dufam ze si nechavaju dost minutaze na Blackwater :-)
    Uch, ano, řetěz :/ Bojím se, jak bitvu v Černovodě zkomolí v seriálu. Divoký oheň tam podle všeho bude, ale řetěz měl taky svůj účel. Nicméně scénář k té epizodě napsal sám Martin, takže to určitě bude tak epické jako v knize :)
    Neviem ako vy, ale mňa tak trochu dosť naštvalo to, že vždy tam robili dramatické časti: Aryin útek pred Lorchom, Ygritín pred Jonom(ktorý nič nevie, ale predsa našiel skratku. Aj vy vidíte ten rozpor?). Aj tie časti s Theonom mi prišli napínavejšie, kao by mali. Viem, že v USA musí aj vykonanie potreby byť dramatický beh hodný Bolta, ale až takto? V skutočnom živote toľko drámy nie je a taká by predsa GoT mala byť: Čo najviac odrážať tú skutočnosť, nie ako akčné filmy.
    Inak, Tywinovi sa vôbec nedivím, že je k Aryi taký milý, keby som ja bol obklopený takými idiotmi, tak by som to poslušné dievča, čo dobre odvádza svoju prácu vyobjímal vždy, keď by som ju uvidel :)
    Pajadox napsal(a):

Dokonalým příkladem toho je Jon a Ygritte. V knížce dostal Jon příkaz ji popravit. Rozhodl se, že to neudělá a nechal jí jít. Vrátil se ke své skupině a jelo se dál. Pěkná scéna, která ukazuje dobré srdce Jona. V seriálu? Dostane příkaz jí popravit. Rozhodne se že to neudělá. Toho Ygritte využije a utíká a Jon běží za ní. Dohoní ji, zajme ji a hledá ztracenou skupinu? Proč? Jaký k tomu má důvod? Dostal jasný rozkaz. Tak buď ho uposlechnu nebo ne. Čeho si myslí, že dosáhne když přivede svázanou divokou, kterou měl zabít, o týden později do své skupiny? Chce aby ji popravil někdo jiný?

tohle fakt podělali, doufám, že to nějak zahrajou do autu, aby z Jona neudělali úplnýho blba. Ale jen drobnost, v knížce nedostal rozkaz jí popravit, ale Qhorin mu řekl, že to s ní má vyřídit, Jon ji pustli na svobodu a pak se přiznal Qhorinovi, který mu řekl, že kdyby chtěl aby jí popravil, tak by mu to řekl. To že ji nezabil mu ukázalo Jonovu povahu...
  • JayJay
    upraveno 10. května 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Protože je Manceho sestra :-)

Nestrašit, doufám, že seriál si trochu kontinuity udrží... Mám za to, že několikrát i v seriálu zaznělo, že Mance je dezertér z Noční hlídky, z čehož lze dovodit jeho původ jižně od zdi... takovou pitomost, že by byl příbuzensky (jinak než formou manželství či následující generace) spjat s někým sever od zdi by snad Mistr nedovolil do seriálu vpašovat...
    To už se spíše inspiruje (jako sám sebe se inspiruje) Dothraky a udělají z ní jeho pokrevní kopinici (či jak se překládá Spearwife). :o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.