Alek: A dokonce i Talisa/Jeyne je nakonec milá a vlastně hezká, když si umyje z ksichtu bláto :D
Kolikokoli: S tím Jonem mě štvou. V první sérii v něm byl jasně vidět potenciál a ve druhej sérii se chová jako pitomec, kdykoliv jde do tuhýho. A to se prosím snažej o dospělejší postavy.
Mně se díl líbil... Změny jsou přiměřené a udělané pro nečtenáře (ono už takhle pro některé známé je v tom zmatek). A překvapivě je dokážu skousnout :-)
Dotaz pro vsechny ty, kteri si stezuji na odklon serialu od knihy )). Napadlo me... protoze Martin na to sam dohlizi a nejaky paskvil, by urcite zakazal. Co kdyz on mel v dobe psani mnoho jinych alternativ, kde si nakonec vybral tu jednu, kterou napsal,ale zbytek mu zustal v hlave a on ted, at uz je to jeho napad nebo napad scenaristu, pouzije pro serial. To znamena - v knize to tak mohlo byt taky,ale nebylo, bylo to jinak a serial nam ukazuje moznost cislo 2,3,4.... nevim jen uvaha.
Někde jsem četla zajímavost, že v Martin povolil B&W aby příběh dokončili, pokud on sám umře před dokončením Písně. Takže jim asi věří a změny mu asi tak moc nevadí. Spíš trollí čtenáře :D.
Chroust: Martin nemá žádný právo veta a kdyby scénáristi chtěli, vzhledem k tomu, že seriál je Písní "jenom" inspirovaný, by se mohli odklonit ještě víc. Očekávala bych, že v knížkách Martin volil vždycky tu nejvhodnější možnost vzhledem k dalšímu ději (i když se čtenářům zrovna nemusí líbit), takže ostatní možnosti jsou "béčka". Občas mě zaráží, proč si scénáristi tak komplikují práci a mění scény z knížky, který by se výborně vyjímaly i v seriálu, a do budoucna jako by si těma změnama zadělávali na problémy.
Kolikokoli: Je to tak, aspoň podle Wikipedie. Prozradil jim hrubej nástřel posledních dvou knížek. Upřímně řečeno je to ale lepší alternativa než aby za něj někdo dopisoval ságu v knížní formě.
U tohoto dílu mi nevadí ani tak scénář jako režisérská práce. Třeba to násilí v KL se dalo natočit tak, aby nebylo poznat, že tam mají pět komparzistů. Místo záběrů na celou plochu se měli soustředit na detaily (ruce, nohy, zbraně) a zvolit akčnější střih. Něco je špatně, když já - naprostý filmařský ignorant - mám nápady, jak to natočit lépe. :-(
No, jestli by našli Qhorinovu družinu mrtvou, tak jsme si Půlrukého moc neužili. A udělat z Jona dezertéra by bylo proti jeho povaze i ději knížky. Nejhorší je, že já jsem tu scénu s popravou Ygritte pochopila, tak, že ji opravdu chtěl popravit, ale netrefil se a ona mu zdrhla. Celá ta Jonova linie, min. v posledním dílu je asi největším zklamáním.
no mne sa diel celkovo pacil az na tu zmenu v Jonovej linii. ta neprinesie skratku do linie z knihy a zaraba na pekny pruser (dezerter). takisto jon v poslednych dieloch vyzera ako uplny neschopak co rozhodne nebol! inak mi zmeny nevadili, diel mal stavu. Danynej linii pridali trosku napatia, Aryinej tiez ta je snad uplne najlepsia. Theon bol na zimohrade zahrany na jednotku a chapem aj toho Rodrika kedze sa Ramseyho tuto seriu nedockame. Tyrion to snad po prvykrat za dve serie nezahral presvedcivo, a to napadnutie som niekde cital ze to s konmi proste nejde urobit. dufam ze si nechavaju dost minutaze na Blackwater :-)
Uch, ano, řetěz :/ Bojím se, jak bitvu v Černovodě zkomolí v seriálu. Divoký oheň tam podle všeho bude, ale řetěz měl taky svůj účel. Nicméně scénář k té epizodě napsal sám Martin, takže to určitě bude tak epické jako v knize :)
Neviem ako vy, ale mňa tak trochu dosť naštvalo to, že vždy tam robili dramatické časti: Aryin útek pred Lorchom, Ygritín pred Jonom(ktorý nič nevie, ale predsa našiel skratku. Aj vy vidíte ten rozpor?). Aj tie časti s Theonom mi prišli napínavejšie, kao by mali. Viem, že v USA musí aj vykonanie potreby byť dramatický beh hodný Bolta, ale až takto? V skutočnom živote toľko drámy nie je a taká by predsa GoT mala byť: Čo najviac odrážať tú skutočnosť, nie ako akčné filmy. Inak, Tywinovi sa vôbec nedivím, že je k Aryi taký milý, keby som ja bol obklopený takými idiotmi, tak by som to poslušné dievča, čo dobre odvádza svoju prácu vyobjímal vždy, keď by som ju uvidel :)
Komentáře
Kolikokoli: S tím Jonem mě štvou. V první sérii v něm byl jasně vidět potenciál a ve druhej sérii se chová jako pitomec, kdykoliv jde do tuhýho. A to se prosím snažej o dospělejší postavy.
Kolikokoli: Je to tak, aspoň podle Wikipedie. Prozradil jim hrubej nástřel posledních dvou knížek. Upřímně řečeno je to ale lepší alternativa než aby za něj někdo dopisoval ságu v knížní formě.
Něco je špatně, když já - naprostý filmařský ignorant - mám nápady, jak to natočit lépe. :-(
Nejhorší je, že já jsem tu scénu s popravou Ygritte pochopila, tak, že ji opravdu chtěl popravit, ale netrefil se a ona mu zdrhla.
Celá ta Jonova linie, min. v posledním dílu je asi největším zklamáním.
ale přišli jsme imho o řetěz :/
Inak, Tywinovi sa vôbec nedivím, že je k Aryi taký milý, keby som ja bol obklopený takými idiotmi, tak by som to poslušné dievča, čo dobre odvádza svoju prácu vyobjímal vždy, keď by som ju uvidel :)