trapný, trapný, trapný, špatně zahrané, vůbec se mi to nelíbilo, odklonilo se to od knihy opravdu hodně ...a ani kdybych knihu neznal tak se mi to zdá špatný..
Koho teď Danny má ?? kolik mužů její khalassar čítá ?? 5?? V knize byla při útoku na otrokářské města postavit do poje nejméně 50 mužů ... jo a do čeho to byli oblečení ? do molitanu ?,
Tak jak jsem obhajoval scénáristy, že zkratky a změny oproti knize jsou potřeba, tak musím zase vycouvat. Tohle přehnali. A to tak, že hodně. Jak už někdo psal, proč si myslí, že napíšou něco lepšího než autor. Ach jo. Do budoucna si zadělali na takový změny a průsery, že nechci ani domýšlet. Když sklame už i Dinklage se svým hereckým uměním, tak to je konec (jak už bylo zmíněno ta facka a proslov ke "králi" byli divný, nevim co to bylo za emoce, strach, naštvanost, ironie, nevim...). Co se mi opravdu líbilo byla linka za zdí, Ygritte je fakt skvělá. Závidím lordu Sněhovi. Jak sebou házela, ouč. ;) Tu zrzku teda žeru.
Jsem fakt šťastnej, že umím u seriálu úplně přepnout. Tenhle díl mi přišel totiž dobrej, hodně silných momentů, ale zase ne něco co by přehlušilo ostatní.
Štvalo mě jen řemeslně nezvládnuté přepadení královského průvodu - opravdu lehce televizní, jak říká sarven. A pak ta Jonova linka s Ygritte - pobíhání, přespání - to bylo fakt debilně udělaný. A hlavně, kde byl Duch? To jako chtěli na začátku vysvětlit, že se toulá a vzdaluje od Jona třeba na celý den? Nebo na něj prostě zapomněli/neměli prachy?
Čím dál víc je bohužel vidět to, že jsou hodně omezení časem a hodně skáčou - úplně vidím tvůrce, jak si rýsujou děj a vychází jim, že mezi 6 a 8 dílem musej postavy dostat odsud sem a v knize jsou to stovky stran. A tak to vzdaj a nechaj nezasvěcenou scénáristku vybrat jen to nejdůležitější.
Líbil se mi moc Malíček u Tywina, dobrá scéna. Dany taktéž, zajímavá zápletka - i když ta krádež draků se až moc nabízela...
Ono je změna a změna. Jak jsem říkal dílčí změny, které musí scénáristi udělat kvůli zjednodušení nebo že mají málo prostoru narosto chápu, ale toto? Krádež draků? Proč? Nevim proč radši nevyužít čas pro Dany v domě neumírajících. Malíček u Tywina, proč? Proč nenavrhne tu svatbu třeba Tyrionovi. Proč má poznat Aryu, a mlčet? Dopis Boltona bastardovi, je taky změna, ale tam se to dá pochopit, je to potřeba jako zjednodušení. Když přivřu oči tak pochopim i absenci Reedů, ale smrt Rodrika, proč? Proč teda nezabili jen Farlena místo Mikkena. To nechápu.
:-) zvláštní, celý díl se tolik odchýlil od knihy a mě se nejvíc dotklo, že Myrcella při odjezdu do Dorne plakala (v knize plakal jen Tommen, jak si všiml Tyrion, myrcella statečně lidem mávala), Lannisterčata mají různé povahy, tady to odmávli jako Joff zlý, ti dva mladší neslaní nemastní...
Z jona udělali pěkného troubu, nejmocnější muž Říše si vylévá srdíčko služebné, co proboha plánují s "Talisou"?
A rozpočet na triky stačil jen na dračí ocásky... :-)
Tak já teda souhlasím s Alekem. Podle mě je zaprvé nemožný držet se pevně knihy a za druhé - pro mě jako pro čtenáře je fajn, že nevím, co se přesně stane a nejsem tak ochuzen o moment překvapení. třeba o to víc se těším, poněvadž jsem zvědavej, jak sklouběj dohromady Qhorina s Jonem a o co půjde u Neumírajících... Navíc, co si budeme povídat- oni to musí dělat tak, aby to pochopil i nečtenář a sami se vyjádřili, že nových postav už je i tak až, až... Ohledně psotav - způsob smrti Amoryho Lorche pobavil, Sandor to zabil :-) , Theonje podle mě zahranej skvěle a Ygritte - áh, Ygritte, to je baba jak má být! ;-)
Knižním puristům ze seriálu musí vstávat vlasy hrůzou. Je zajímavý, že natočili tak věrnou adaptaci Hry o trůny a teď možná i víc než polovina scén vůbec nevychází z předlohy. Přesto musím uznat, že se bavím. A ještě chci upozornit, že zbytek série bude asi přece jenom věrnější Střetu králů, když jeden díl napsal sám Martin a další Benioff a Weiss, který maj sklony k přece jenom věrnějšímu adaptování.
Á propos - koho tipujete jako toho Muže beze cti z názvu další epizody? Mě z toho vychází Jaime, protože Theon bude.. ehm, Princ ze Zimohradu.
Tento díl vypadal nějaký suchý na emoce, přestože se tam odehrávaly důležité body knížky. Změny mi tak šíleně nevadily, protože si to tak do detailu nepamatuji. *Myslím, že Malíček Aryu nepoznal. Proč by se jinak nezeptal, proč má lord Tywin jako služku Starkovic holku? O které ví, že se ztratila... *Talissa se prý jmenuje Maegyr. Má to být tak, že Mágy bude zkomolenina Maegyr a ne maegi? *Theon s tím svým přízvukem vypadá jako buran. Skvělé se to hodí k těm jeho dobývačným výmyslům. Zahraný byl skvěle. Žádný Darth Vader, ale politováníhodná zrádcovská figurka. *Od sera Rodriga bych čekala víc rozumu a méně hrdinství. Tady to už maličko přepískli se scenáristickými úpravami. *Královo přístaviště postrádalo emoce a atmosféru. Pár lidí tam vyřvává a jeden vlkodlak mezi nimi trhá nebohého septona. Tyrion sice fackuje Joffa, ale vypadalo to jako frustrace z toho, že i jeho lidi nesnášejí. *Co se týče nedostatku Ducha, nechodil na dlouho lovit? V té zamrzlé pustině to asi není jednoduché.
No, asi přestanu sledovat seriál. Druhá série už kašle na knihy, jede si po svém a bohužel to je jen horší. Navíc jsou některé scény, například loučení s Myrcellou a návrat zpět dost skromné a vypadají opravdu uboze. Těch pár chlápků má být dav? To má být královský průvod? To jim ani nemohli dát koně? Co proboha dělá Littlefinger u Tywina? Všichni tvrdí jaká že je na severu hrozná zima a zapomenou si na zdi čepice? No zkrátka, čekal jsem, že si seriál přinejmenším udrží úroveň první série a poněkud v koutku duše doufal, že když mají své poměrně jisté, budou se moci trochu rozšoupnout(finančně, ne kreativně).
Seriál se hodně odklinil od knihy, ale mě to setsakra bavilo! Jak už jsem párkrát zmiňovala, neočekávám věrnou adataci písmeno po písmenu, ale spíš příběh inspirován knihou (výsledek jako v knize, ale to mezi tím může být upraveno). Nejvíce se mi líbilo: Ohařova záchrana Sansy (mám ho ráda i v knize), Jhaqen a jeho rychlovka, Theon je perfektně zahraný (ikdyž je to tááákovej blbeček) a Ygritte je moc parádní - obávám se o svoji nenávist k této postavě:). Z Jona dělají blbečka, to se mi nelíbí, snad to napraví. A Robb by si zasloužil taky pár facek!
Komentáře
Koho teď Danny má ?? kolik mužů její khalassar čítá ?? 5?? V knize byla při útoku na otrokářské města postavit do poje nejméně 50 mužů ... jo a do čeho to byli oblečení ? do molitanu ?,
Co se mi opravdu líbilo byla linka za zdí, Ygritte je fakt skvělá. Závidím lordu Sněhovi. Jak sebou házela, ouč. ;) Tu zrzku teda žeru.
Štvalo mě jen řemeslně nezvládnuté přepadení královského průvodu - opravdu lehce televizní, jak říká sarven. A pak ta Jonova linka s Ygritte - pobíhání, přespání - to bylo fakt debilně udělaný. A hlavně, kde byl Duch? To jako chtěli na začátku vysvětlit, že se toulá a vzdaluje od Jona třeba na celý den? Nebo na něj prostě zapomněli/neměli prachy?
Čím dál víc je bohužel vidět to, že jsou hodně omezení časem a hodně skáčou - úplně vidím tvůrce, jak si rýsujou děj a vychází jim, že mezi 6 a 8 dílem musej postavy dostat odsud sem a v knize jsou to stovky stran. A tak to vzdaj a nechaj nezasvěcenou scénáristku vybrat jen to nejdůležitější.
Líbil se mi moc Malíček u Tywina, dobrá scéna. Dany taktéž, zajímavá zápletka - i když ta krádež draků se až moc nabízela...
Krádež draků? Proč? Nevim proč radši nevyužít čas pro Dany v domě neumírajících.
Malíček u Tywina, proč? Proč nenavrhne tu svatbu třeba Tyrionovi. Proč má poznat Aryu, a mlčet?
Dopis Boltona bastardovi, je taky změna, ale tam se to dá pochopit, je to potřeba jako zjednodušení. Když přivřu oči tak pochopim i absenci Reedů, ale smrt Rodrika, proč? Proč teda nezabili jen Farlena místo Mikkena. To nechápu.
Z jona udělali pěkného troubu, nejmocnější muž Říše si vylévá srdíčko služebné, co proboha plánují s "Talisou"?
A rozpočet na triky stačil jen na dračí ocásky... :-)
ani ten Pulrukéj s emi nezdá jako taková klasa...ale ta divoška je super :))
Navíc, co si budeme povídat- oni to musí dělat tak, aby to pochopil i nečtenář a sami se vyjádřili, že nových postav už je i tak až, až...
Ohledně psotav - způsob smrti Amoryho Lorche pobavil, Sandor to zabil :-) , Theonje podle mě zahranej skvěle a Ygritte - áh, Ygritte, to je baba jak má být! ;-)
Á propos - koho tipujete jako toho Muže beze cti z názvu další epizody? Mě z toho vychází Jaime, protože Theon bude.. ehm, Princ ze Zimohradu.
*Myslím, že Malíček Aryu nepoznal. Proč by se jinak nezeptal, proč má lord Tywin jako služku Starkovic holku? O které ví, že se ztratila...
*Talissa se prý jmenuje Maegyr. Má to být tak, že Mágy bude zkomolenina Maegyr a ne maegi?
*Theon s tím svým přízvukem vypadá jako buran. Skvělé se to hodí k těm jeho dobývačným výmyslům. Zahraný byl skvěle. Žádný Darth Vader, ale politováníhodná zrádcovská figurka.
*Od sera Rodriga bych čekala víc rozumu a méně hrdinství. Tady to už maličko přepískli se scenáristickými úpravami.
*Královo přístaviště postrádalo emoce a atmosféru. Pár lidí tam vyřvává a jeden vlkodlak mezi nimi trhá nebohého septona. Tyrion sice fackuje Joffa, ale vypadalo to jako frustrace z toho, že i jeho lidi nesnášejí.
*Co se týče nedostatku Ducha, nechodil na dlouho lovit? V té zamrzlé pustině to asi není jednoduché.
Druhá série už kašle na knihy, jede si po svém a bohužel to je jen horší. Navíc jsou některé scény, například loučení s Myrcellou a návrat zpět dost skromné a vypadají opravdu uboze. Těch pár chlápků má být dav? To má být královský průvod? To jim ani nemohli dát koně? Co proboha dělá Littlefinger u Tywina? Všichni tvrdí jaká že je na severu hrozná zima a zapomenou si na zdi čepice?
No zkrátka, čekal jsem, že si seriál přinejmenším udrží úroveň první série a poněkud v koutku duše doufal, že když mají své poměrně jisté, budou se moci trochu rozšoupnout(finančně, ne kreativně).
Nejvíce se mi líbilo: Ohařova záchrana Sansy (mám ho ráda i v knize), Jhaqen a jeho rychlovka, Theon je perfektně zahraný (ikdyž je to tááákovej blbeček) a Ygritte je moc parádní - obávám se o svoji nenávist k této postavě:).
Z Jona dělají blbečka, to se mi nelíbí, snad to napraví. A Robb by si zasloužil taky pár facek!