Jinak musím za tenhle díl HBO složit poklonu, je vidět, že si ho užívala jak scénáristka, tak režisér i všichni herci. Pokud bych ho posuzovala jenom jako adaptaci, asi bych jim napsala hodně ošklivej e-mail, ale nemůžu si stěžovat, když jsem se vlastně dobře bavila a sama byla leckdy napjatá, jak ta která scéna dopadne. Zbytek epizod série ale napsali Benioff a Weiss, který už prokázali sklony k věrnější adaptaci, a jeden díl sám Martin (upřímně mě zajímá, jak si poradil s tím, že sám musel dodržovat zákonitosti dějových změn v seriálu), takže předpokládám, že Střet králů bude v dalších epizodách rozpoznatelnější.
Až je mi líto, že je pryč ta doba, na kterou rádi vzpomínaj ty, co zažili předrevolučního období - ta doba, kdy si lidi druhej den v práci nadšeně vyprávěli o posledním dílu seriálu. "Ježiši, mě jí bylo tak líto, jak jí málem znásilnili, to bylo hrozný, co?" :D
Tá doba keď 20 ľudí obsluhovalo jeden stroj len aby boli zamestnaní, výroba poklesla a oni mali na takéto rečičky čas .D Nie že by som ot tom niečo vedel, len som začul od mojich ptáčků
:) Nápad socializmu bol vynikajúci, len realizácia podľa mojich skromných informácií bola už čosi iné... Ach, ale zlaté dôbky to mohli byť... I keď od profesora regionálky neustále počúvame v triede, že teraz sú lepšie časy... Inak ja som ročník 96 (marec, v znamení ryby Tullyovskej) takže to bolo dávno predomnou :D
Já si tak u sledování seriálu celou dobu říkám, kdy konečně přijdou Reedovi. Jako u spousty postav jsem si snad ani nevšimla, že tam nejsou, ale zrovna tihle mi přišli, že mají v knize hooodně velkou roli, tak kde sakra jsou? Co si pamatuji, tak na Winterfell přišli, když byl ještě klid....
@Lord Gepeto: Pokud chceš psát něco o životě před rokem 89, nemělo by ti dát takovou práci najít tu odpovídající topic. Už se tam všichni nemůžou dočkat, až si na dobu, kterou zažili 10 a více let, budou moct udělat ten správný objektivní názor. Tenhle topic je o něčem jiném.
Komentáře
Takze caka prekvapenie v dalsej casti aj nas, co sme citali knizku :)
Až je mi líto, že je pryč ta doba, na kterou rádi vzpomínaj ty, co zažili předrevolučního období - ta doba, kdy si lidi druhej den v práci nadšeně vyprávěli o posledním dílu seriálu. "Ježiši, mě jí bylo tak líto, jak jí málem znásilnili, to bylo hrozný, co?" :D