Hra o trůny 2x06 - Bohové staří a noví

upraveno 6. května 2012 v 2. řada
Theon dokonává svůj mistrovský tah. Lannisteři vysílají Myrcellu na cestu. Arya se setkává s nečekaným návštěvníkem.

Dany přísahá, že si vezme, co jí patří. Robb s Catelyn se dozvídají zdrcující zprávu. Qhorin umožňuje Jonovi prokázat, co v něm skutečně je.

imageČíst celý článek zde
1356711

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 7. května 2012
    Hildegarda napsal(a):

Sklamem vas, nebude to ani Ros ....pise sa o "old friend of the family". Sice bohvie akej family, ale ros mi do toho nezapada vobec :)

Jenže Ros je evidentně "old friend of the family" všech rodin Západozemí :).
  • upraveno 7. května 2012
    Takže šestý díl... Vanessa Taylor znova napsala díl, co je obzvlášť plný násilí a moc se nedrží předlohy. Ve skutečnosti jsou v tomhle díle asi jenom čtyři scény víceméně převzaté z knížky. Co ale musím uznat je, že jí to tentokrát funguje líp než u čtvrtý epizody.

- rozřešení toho, s kým se to Arya potká - je to Malíček, co přijel na skleničku s Tywinem. Podle všeho Aryu poznal, ale tváří se záhadně.
    - Theon je píčus a člověk se nestačí divit, jak postava během pár minut dokáže ztratit všechny předchozí sympatie. Tipnu si, kdo mu poradí jednu ještě větší píčusovinu - bude to Dagmer
    - Joffrey dostává lekci pěstí i hovnem... aaaah
    - Danyina linka se mi začíná hodně líbit, tentokrát královna vesmíru dostává lekci z politický pragmatiky a na konci je zase ve srabu
    - Robb a jeho ženská: jsou spolu roztomilý, ale dozvěděli jsme se akorát to, že o ní nic nevíme...
    - Ygritte je skvělá, už teď jí mám radši než v knížce. A stejně jako Oša dokazuje, že Divoký holky si umí poradit :)
    - Tywin začíná mít k Arye pomalu otcovskej vztah :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 7. května 2012
    svoa00 napsal(a):

Takže šestý díl... Vanessa Taylor znova napsala díl, co je obzvlášť plný násilí a moc se nedrží předlohy. Ve skutečnosti jsou v tomhle díle asi jenom čtyři scény víceméně převzaté z knížky. Co ale musím uznat je, že jí to tentokrát funguje líp než u čtvrtý epizody.

- rozřešení toho, s kým se to Arya potká - je to Malíček, co přijel na skleničku s Tywinem. Podle všeho Aryu poznal, ale tváří se záhadně.
    - Theon je píčus a člověk se nestačí divit, jak postava během pár minut dokáže ztratit všechny předchozí sympatie. Tipnu si, kdo mu poradí jednu ještě větší píčusovinu - bude to Dagmer
    - Joffrey dostává lekci pěstí i hovnem... aaaah
    - Danyina linka se mi začíná hodně líbit, tentokrát královna vesmíru dostává lekci z politický pragmatiky a na konci je zase ve srabu
    - Robb a jeho ženská: jsou spolu roztomilý, ale dozvěděli jsme se akorát to, že o ní nic nevíme...
    - Ygritte je skvělá, už teď jí mám radši než v knížce. A stejně jako Oša dokazuje, že Divoký holky si umí poradit :)
    - Tywin začíná mít k Arye pomalu otcovskej vztah :D

Sranda napísať ,,že o ní nic nevíme..." a za tým Ygritte :D
    Krisa napsal(a):

Hildegarda napsal(a):

Sklamem vas, nebude to ani Ros ....pise sa o "old friend of the family". Sice bohvie akej family, ale ros mi do toho nezapada vobec :)

Jenže Ros je evidentně "old friend of the family" všech rodin Západozemí :).
    :D :D To teda je... Ešte záhadnejšia než Varys... Lady Varys

upraveno 7. května 2012
    Lord Gepeto: MOMENT! Varys se celou dobu maskuje za ROS!!! Tak tenhle převlek jsem mu sežrala i s navijákem!!!
    upraveno 7. května 2012
    :D Ale nespoznala si ho, že nie? :D
    upraveno 7. května 2012
    Lord Gepeto: Ne, dostal mě! Na takovej převlek nemá ani Sherlock Holmes v podání Roberta Downey jr. :D
    Musím říct, že přestože půlka scén byla asi vycucaná z prstu, tak se mi díl líbil. Tywina začínám mít dokonce i ráda. Theon je chudák, prostě děcko, co mu sebrali lízátko a teď se zlobí a ničí všechny bábovičky ostatních dětí. Danyina linka na konci - no... zajímavé. Ale tu Irri si mohli odpustit :/.
    Dneska boduje Zimohrad a Harrenov. A samozřejmě i Královo přístaviště - na tuhle scénu jsem se těšila po Domě neumírajících nejvíc. A Ohař u Sansy, jak začala hrát ta hudba, neměl chybu. Úplně jako ten dokonalý rytíř, jakého si vysnila :D. A Tyrion dělající si starosti o Sansu <3</span> :D. A další Aryino jméno... to jsem fakt nečekala. Ale je super, že se takhle odklonili od knížky (alespoň v tomto případě), protože člověk je víc napjatý a jak by řekla mnohokrát zmiňovaná Ygritte (která ví, jak na to :D) - furt nic nevíme i když jsme to četli :D.
    upraveno 7. května 2012
    Krisa napsal(a):

Lord Gepeto: Ne, dostal mě! Na takovej převlek nemá ani Sherlock Holmes v podání Roberta Downey jr. :D

áno, jeho najlepší prevlek bol, keď išiel k tomu koču, síce v polovici mi bolo jasné, že je to on, ale inak to bolo tak dobre zatajené :D
    Aj ked vecsia cast tochto dielu bola mimo knizky, tak diel bol velmi zaujimavy. Ygritte bola super zahrata, dufam ze bude dalej takto pokracovat :) Na dobitie zimohradu som sa tesil aj viac akona bitku v Kingslandig, co ma byt v 8 casti a nesklamala ma. Z Theona sa stala riadna svina, ale Osa mu to pekne vratila :D Danina linka bola tiez dost dobra, sa mi pacilo ako ju poslal doprdeledruhy najbohatsi muz v Quarthe:D nic nema a chce skoro vsetko :D Som velmi zvedavy co sa stane s tymi drakmi. Zobrali jej ich aj v knizke? lebo nejako si to nepametam
    Malicek dostava ovela viac priestoru v seriali ako v knihe, tak ale zase ked vezmeme v uvahu neskorsie udalosti...
    amon napsal(a):

Aj ked vecsia cast tochto dielu bola mimo knizky, tak diel bol velmi zaujimavy. Ygritte bola super zahrata, dufam ze bude dalej takto pokracovat :) Na dobitie zimohradu som sa tesil aj viac akona bitku v Kingslandig, co ma byt v 8 casti a nesklamala ma. Z Theona sa stala riadna svina, ale Osa mu to pekne vratila :D Danina linka bola tiez dost dobra, sa mi pacilo ako ju poslal doprdeledruhy najbohatsi muz v Quarthe:D nic nema a chce skoro vsetko :D Som velmi zvedavy co sa stane s tymi drakmi. Zobrali jej ich aj v knizke? lebo nejako si to nepametam

Nie, nezobrali jej syncekov...alebo zeby dcerusky? Bolo niekedy niekde spomenute ich pohlavie? Su dvojdome, ci jednodome ? :)
    POdla mien by som tipoval ze su to samcekovia :D

Takze caka prekvapenie v dalsej casti aj nas, co sme citali knizku :)
    upraveno 7. května 2012
    Battle on Blackawter má byť až v 9. časti, keďže tá sa volá Blackwater a potom bude už len Valar Morghulis :)
    upraveno 7. května 2012
    amon napsal(a):

Oni jej vzali drakov? Ehm... Neviem kam sa uberajú...
    amon napsal(a):

Jsou oboupohlavní.
    upraveno 7. května 2012
    Hildegarda napsal(a):

amon napsal(a):

Nie, nezobrali jej syncekov...alebo zeby dcerusky? Bolo niekedy niekde spomenute ich pohlavie? Su dvojdome, ci jednodome ? :)
    Rad jašterotvaré, trieda drakovité, druh Drak Zaašajský. Je význačný svojou čiernou kožou z ostrých šupín. Je jednodomý a rozmnožuje sa pomocou výtrusov - sporofytne. Keď vylúči výtrusy, tie sa zmenia sa živého draka. Tento výlučok tak intenzivne obsahuje Pyrolis Plamenný, že draka zabije.

Rad jašterotvaeré, trieda drakovité, druh Drak Valyrijský. Má už len hladké šupiny väčšinou červenej farby. Vyvinutý je orgán Sporoprint u samčeka a orgán Sporožer u samičky. Samček nakladie výtrusy s gamétnym pôvodom (sporogaméty) do samičky a vytvorí tým živého draka.

Rad kameňotvaré, trieda krídlotvaré, druh Drak kamenný. Skapatina, ktorá pri troche LSD vyzerá ako živý drak a jediný, kto ho vidí, je užívajúci - Daenerys...
    Lord Gepeto: by som Ti tie vytrusy zhltla aj s navijakom, keby som nevedela, ze sa vsetcia vyliahli z vajec :)
    upraveno 7. května 2012
    Hildy: Pozor, to si mýliš, to je už druh Kamenných, tie výtrusy mali pôvodné fosílie Zaašajských :D
    Jinak musím za tenhle díl HBO složit poklonu, je vidět, že si ho užívala jak scénáristka, tak režisér i všichni herci. Pokud bych ho posuzovala jenom jako adaptaci, asi bych jim napsala hodně ošklivej e-mail, ale nemůžu si stěžovat, když jsem se vlastně dobře bavila a sama byla leckdy napjatá, jak ta která scéna dopadne. Zbytek epizod série ale napsali Benioff a Weiss, který už prokázali sklony k věrnější adaptaci, a jeden díl sám Martin (upřímně mě zajímá, jak si poradil s tím, že sám musel dodržovat zákonitosti dějových změn v seriálu), takže předpokládám, že Střet králů bude v dalších epizodách rozpoznatelnější.

Až je mi líto, že je pryč ta doba, na kterou rádi vzpomínaj ty, co zažili předrevolučního období - ta doba, kdy si lidi druhej den v práci nadšeně vyprávěli o posledním dílu seriálu. "Ježiši, mě jí bylo tak líto, jak jí málem znásilnili, to bylo hrozný, co?" :D
    upraveno 7. května 2012
    Tá doba keď 20 ľudí obsluhovalo jeden stroj len aby boli zamestnaní, výroba poklesla a oni mali na takéto rečičky čas .D Nie že by som ot tom niečo vedel, len som začul od mojich ptáčků
    Lord Gepeto: Taky tu dobu vlastně nepamatuju, narodila jsem se v prosinci 84, ale pár výhod to samozřejmě mělo :D
    amon napsal(a):

Takze caka prekvapenie v dalsej casti aj nas, co sme citali knizku :)

Na mená nehľaď, Vhagar, Meraxes a Balerion tiež znejú ako chlapi a pritom svojho času šlo o jediné draky na svete, no aj tak sa rozmnožili(Targaryenskí draci, ka náhodou neviete, o ktorých potomkoch hovorím).
    Jak se kradli ocelové tyče? Vzali jste tyče, mezi ně natáhli transparent... ("Prací k světlým zítřkům!" či "ČKD Praha plní plán!") a měli jste tyče :D
    upraveno 7. května 2012
    :) Nápad socializmu bol vynikajúci, len realizácia podľa mojich skromných informácií bola už čosi iné... Ach, ale zlaté dôbky to mohli byť... I keď od profesora regionálky neustále počúvame v triede, že teraz sú lepšie časy... Inak ja som ročník 96 (marec, v znamení ryby Tullyovskej) takže to bolo dávno predomnou :D
    Btw. taky Vás fascinuje ten systém průhledů helem vojáků Lannisterských?? :D
    Ještě jednu věc zmíním. Diváci to nevědí a čtenáři nad tím asi tak nepřemýšlí, ale tohle je vlastně díl, kde začal konec seveřanský vzpoury a Robba. Jeho čím dál větší zájem o Talisu/Jeyne, obsazení Zimohradu, rada Roose Boltona (liška jedna podšitá), která se v tuhle chvíli vlastně zdá moudrá. Po Černovodě to nejspíš začne docházet i pozornějším divákům.
    Arianus napsal(a):

Btw. taky Vás fascinuje ten systém průhledů helem vojáků Lannisterských?? :D

Mňa skôr zaujíma ten Baratheonský/Tyrellský(síce majú parohy, ale aj Tyrellovci to nosia). A aj to, prečo Starkovia majú také vypchaté brnenia(na severe chápem, ale na juhu?) a tak natvrdlé prilby. A prečo dokelu Kráľovská garda nemá čisto biele brnenia?
    Lord Gepeto napsal(a):

:) Nápad socializmu bol vynikajúci, len realizácia podľa mojich skromných informácií bola už čosi iné... Ach, ale zlaté dôbky to mohli byť... I keď od profesora regionálky neustále počúvame v triede, že teraz sú lepšie časy... Inak ja som ročník 96 (marec, v znamení ryby Tullyovskej) takže to bolo dávno predomnou :D

Ja som 82 a nechci si predstavit tu depku, ked bol iba jeden typ arasidov a to iba na Vianoce :)
    Já si tak u sledování seriálu celou dobu říkám, kdy konečně přijdou Reedovi. Jako u spousty postav jsem si snad ani nevšimla, že tam nejsou, ale zrovna tihle mi přišli, že mají v knize hooodně velkou roli, tak kde sakra jsou? Co si pamatuji, tak na Winterfell přišli, když byl ještě klid....
    @Lord Gepeto: Pokud chceš psát něco o životě před rokem 89, nemělo by ti dát takovou práci najít tu odpovídající topic. Už se tam všichni nemůžou dočkat, až si na dobu, kterou zažili 10 a více let, budou moct udělat ten správný objektivní názor. Tenhle topic je o něčem jiném.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.