TANEC CZ

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.

pekné tancovanie všetkým!!!
13468917

Komentáře

• upraveno 7. června 2012
    Jarla: Ano, Robert si na vládnutí opravdu našel schopné lidi, kteří přivedli království do dluhů a kteří usilovali o moc mezi sebou...
    A už si nevzpomínám, proč dal Bouřlivý konec Renlymu místo Stannise, ale nebylo to proto, že Stannise neměl rád? To taky nebylo úplně košér vůči vlastnímu bratrovi, který se navíc osvědčil při obraně hradu, ne...?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. června 2012
    Tím, že to je stariodávná tradice to ještě neznamená, že to je morální a hlavně geneticky prospěšné :-)) Jo jasně - pokud se jedná o naprosto čistou linii vad prostou, tak je to přínosem, ale jejich linie byla promořená, takže to bylo nanejvýš škodlivé pro škodu všech :-)

a když jsi to nakousnul - takže po Robertově smrti byla říše v rozvratu.....jenže za vlády Targaryenů byla rozvrácena. stejná polemika, jestli byl lepší bojovník Robert nebo Rhaegar, když vyhrál Robert v čestném souboji....
    Inu a pokud s tím chtěl Rhaegar něco dělat, tak proč místo toho unášel lolitku ? Robert osouložil kdekoho přestože byl ženat - zatímco Rhaegar byl ženat a ještě si na souložení unesl holku z mocného rodu - to tedy je velký rozdíl :-) S tím rozdílem, že Robertovi manželka nedala a to ani vlastní děti, zatímco Rhaegarovi Elia vlastní děti dala a s vlastním bratrem mu nezahýbala....hmmm - když si napíšu sloupečky pro a proti, tak z toho stále vychází Robert líp, tak nevím :-)
    upraveno 7. června 2012
    Ad. morální profily: pokud si dobře vzpomínám, tak Robert oplodnil nějakou urozenou dívku na svatebním loži svýho bratra... :D A to byl v té době možná už i zasnoubený s Lyannou, kterou tak strašně miloval.
    A ani ten Stannis není bez ztráty kytičky, alespoň v mých očích ne. Že jde přes mrtvolu vlastního bratra, aby získal trůn (byť mu právoplatně patřil), za to má u mě prostě škraloup. :)
    Echm - co se Luwina a kolektivního celibátu týče - narážela jsem pouze a výhradně na církev :-) Když to musíte vědět - jsem Darwinista a věřící se mi příčí; agnostici obzvlášť :-) Bijte do pravého cíle :-p

sveva
    Nikde jsem neuvedla, že Robert je klaďas a následováníhodný typ - jak jsem uvedla výš, takového vidím leda Davose a asi Sama.....
    Výhradně a pouze srovnávám Roberta s Rhaegarem.
    A ještě opakuji - po Robertově smrti byla země ve stavu nedobrém, ale žádná válka býti nemusela kdyby bylo jasné následnictví....než byl vyhlášen válečný stav, tak to šlo rozumně ukočírovat a žádná škoda by nenastala. Naopak za Aerysovy vlády ten rozklad nastal a říše rozvrácena byla a to za významného Rhaegarova přispění - nastala občanská válka. Ta byla poměrně rychle vybojována Robertem a znovunastolen mír na dlouhá léta.....
    upraveno 7. června 2012
    Jarla: v zásade chváliť Roberta ako kráľa a označiť Dany ako povl mi pripomína, že rôznosť pohľadov na tú istú vec má šokujúce rozpätie.
    upraveno 7. června 2012
    upraveno 7. června 2012
    Byl by, kdyby Robert prohrál.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.