Vrah dětí (byť ta vražda skončila jen ve stádiu pokusu a způsobila "pouhé" zmrzačení) může jít do sebe jak chce - stejně je to prevít. Jaime se sice hodně změnil a nikdy nebyl vyloženě zlým člověkem jako jeho sestra, ale jeho "napravení" je stále podmiňováno vztahem k Cersei - například při obléhání Řekotočí bez skrupulí uvažuje (jak už to tak u křivopřísežníků bývá) o případném porušení slibu, že nepozvedne zbraň proti Tullyům atd. Tyrion si vraždou svého otce - ztělesnění zpupnosti a nelidského chladu - naopak získal jen mé další sympatie. Jednoznačně fandím Tyrionovi.
Crocuta: Upřímně řečeno bych Tyriona za to, že zabil Tywina, taky bez skrupulí poklepala po rameni ;) I když bych samozřejmě dala přednost tomu, kdyby to udělal někdo jiný.
Chmur: No v tomhle směru byl Jaime takovej hodnej blbeček, až podpantofláč (a teď se do mě jeho fanoušci určitě pustí :D). Co pro něj kdy udělala Cersei?
No v tomhle směru byl Jaime takovej hodnej blbeček, až podpantofláč (a teď se do mě jeho fanoušci určitě pustí :D). Co pro něj kdy udělala Cersei? Přesně tak - vliv jaký má Cersei na Jaimeho je patologická záležitost - a zdaleka nemyslím jen ten incest. "Podpantofláč" je pro Jaimeho ještě slabé slovo :-)).
Chmur: Toho prokletí vrahů příbuzného se bojí jako čert kříže i Victarion - a Vraní oko se jen směje. Někdy je méně pověrčivosti a více oceli v tělech nehodných příbuzných možná na místě :-).
Ale taky nezapomínejte, že on od Cersei nic nepotřeboval a nepožadoval - snad kromě pozornosti, a té se mu dostávalo. Měl vše, co v dané situaci chtěl/potřeboval.
no Tyrion vztah k Jaimemu nezavrhl snadno. On by ho nezavrhl vůbec, kdyby Jaime držel zobák a nezačal se mu zpovídat ze svých hříchů vůči němu. Ve vztahu Jaime - Tyrion nešlo o to jestli by dokázal Jaime zabránil Tyrionovu ponížení a znásilnění Tyši, ale tam jde o to, že díky svému strachu z otce umožnil, aby se Tyrion toho znásilnění účastnil. Takže co si pak chudák Tyrion má myslet? Byla veškerá bratrská láska, po Tyše, jen špatné svědomí? Čemu má chudák trpaslík věřit? No a stran Tyriona a Tywina - otec neotec, tak Tyrion si toho od něj zkusil více než dost a pravda o Tyše byl moment, kdy to v Tyrionovi bouchlo. Ve své nesmírné nasranosti při útěku zjistil, že si může jít pokecat s otcem. Tam zjistil, že mu otec vzal i druhou ženu, kterou miloval - Šae, čímž ovšem popřel vše kvůli čemu ho neustále seřvával. Tedy nasraný trpaslík se nasere ještě více. Dorazí ke svému otci,a ten místo toho, aby se jej snažil uklidnit ho dráždí ještě více... Řekl bych, že toho bylo trošku hodně na kohokoliv, na tož na někoho kdo byl otcem neustále ponižován jako Tyrion.
Jaime a Tyrion mi byli sympatičtí od začátku(nepopírám že jsou na prvním místě v oblíbenosti), čím dál tím víc příběh postupoval tím více jsem oba doslova žral, ale v Tanci se Tyrion propadl až na dno. Snad se vzchopí a pochopí že Jaime je jedinej člověk co ho kdy měl rád.
Já chápu proč ho zabil, ale neomlouvám ho. To je rozdíl. A co si myslel, že tím dokáže? No to je ten fór.. on už vůbec nemyslel.. byl pološílený vzteky, což mu vydrželo až do Grešle. Když neustále svého potomka (a sourozence) podceňuju, přehlížím a nemiluju, tak ho tím zkrátka ponižuju. Viz jeho umístění do zapadlé kopky po Černovodě, viz.Joffreyho svatba
K vztahu Jaimi a Cersei...laska je slepa. Co sa tyka oblubenosti postav u mna za Starkov 1.Sansa (viac Tully ako Stark) 2.Jon(mozny Targaryen) :)) Arya je taky trosku preflaknuty typ postavy s akymi sa citatel stretne v kazdej druhej fantasy knihe.Rebelanske dieta ktore sa vyda niekam za more ucit sa umeniu tajneho spolku+vsetky tie ezotericke keci..brr fuj dik neprosim. Lannistrovia: 1. Jaimi 2.Tyrion (napriek vsetkym chybam) Baratheoni: 1.Davos 2.Stannis (jediny kral ktory si zasluzi tron) Zvysom postav je mi v podstate ukradnuty.Tym nechcem povedat,ze sa mi napriklad nepaci vykreslenie povedzme Theona a jeho story.
No, Tyriona dosť chápem. Celý život ho otec odsudzuje a buzeruje za všetko, čo urobí. A zrazu sa dozvie, že jedinú osobu, ktorá ho kedy milovala(z jeho pohľadu) poslal preč a ešte donútil Tyriona ju znásilniť. A navyše sa Tyrion dozvedel, že Jaime vedel, o čo ide a považoval to za poriadnu zradu. Veď to bol jediný človek, o kom si myslel, že sa k nemu správa dobre a má ho naozaj rád(Tygget a Gerion mŕtvi, u Kevana to tak bolo možno tiež, ale o ňom sa Tyrion v myšlienakch ani nezmieňuje). Takže ani sa moc nedivím, že ho nemá rád, aj keď to zrejme trochu preháňa.
Správně, jenom Stannis má na svůj nárok skutečnou oporu v zákonech :-)! Nemůžu si pomoci, ale Lannistery zkrátka nemusím - kromě Tyriona a ten je mi tím svým odpadlictvím ještě sympatičtější. A co Krakatice? Ať už jsou jejich charaktery jakékoliv, jejich kapitoly mne nadmíru baví! (Tedy ne že by mne nebavily i třeba ty Cerseiny, jakkoliv ji nesnáším).
Mně osobně připadají Lvi i Krakatice zajímaví tím, že se tam nachází hodně naprosto odlišných charakterů a jsou tam postavy, které mám rád (Jaime, přese všechno i Tyrion) nebo je naopak nesnáším (Cersei, Euron). K jiným mám více méně neutrální vztah, ale připadají mi zajímaví nebo mají dobré kapitoly (Theon, Victarion, Aša, Tywin). V Tanci jsem našel postavu, která předčila ve zvrhlosti všechny ostatní - Ramsay. Už ani nepomatuju, že by nějaká imaginární postava ve mně vyvolávala tolik odporu. Takže za tohle palec nahoru pro Tanec.
Vargo Hoat byl ovšem také pěkný zvrhlík, ostatně jako všichni Krvaví drancíři (a možná všichni co měli co delší dobu dělat s Harrenowem). Největší zrůda je pro mne ale Qyburn. Pravda je, že Tanec ještě nemám přečtený...
Qyburn je služobník, čo sa nebojí ani mučiť, ako to pánovi poslúži a jediné, čo za to chce, je voľnosť v experimentovaní. Ale áno, je to "zrůda" vzhľadom na to, ako bezproblémovo odstráni aj nevinné ženy kvôli svojim účelom. No je to skôr "sadisticky zvědavá zrůda" :)
Ad Roose vs Ramsay: Podľa mňa to skončí tak, že Ramsay zabije Roosea. Veď uznajte - Kto raz stal sa pánom Harrenhálu, ten už živý dlho nezostane :D (ako reklama na Baumax :D )
Tak som sa odhodlal registrovať a napísať... Qyburnovy napriklad ja fandim... Chce pohopiŤ smrŤ je to sadista proste dokonala postava... Naviac je to taky nechceny članok reťazca moci... a podľa mňa pracuje s Maličkom... ale tanec som zatiaľ nečital (A vôbec jednotku som začal v januari a už mam za sebou prve štyri)
Komentáře
Tyrion si vraždou svého otce - ztělesnění zpupnosti a nelidského chladu - naopak získal jen mé další sympatie. Jednoznačně fandím Tyrionovi.
Chmur: No v tomhle směru byl Jaime takovej hodnej blbeček, až podpantofláč (a teď se do mě jeho fanoušci určitě pustí :D). Co pro něj kdy udělala Cersei?
Přesně tak - vliv jaký má Cersei na Jaimeho je patologická záležitost - a zdaleka nemyslím jen ten incest. "Podpantofláč" je pro Jaimeho ještě slabé slovo :-)).
No a stran Tyriona a Tywina - otec neotec, tak Tyrion si toho od něj zkusil více než dost a pravda o Tyše byl moment, kdy to v Tyrionovi bouchlo. Ve své nesmírné nasranosti při útěku zjistil, že si může jít pokecat s otcem. Tam zjistil, že mu otec vzal i druhou ženu, kterou miloval - Šae, čímž ovšem popřel vše kvůli čemu ho neustále seřvával. Tedy nasraný trpaslík se nasere ještě více. Dorazí ke svému otci,a ten místo toho, aby se jej snažil uklidnit ho dráždí ještě více...
Řekl bych, že toho bylo trošku hodně na kohokoliv, na tož na někoho kdo byl otcem neustále ponižován jako Tyrion.
Když neustále svého potomka (a sourozence) podceňuju, přehlížím a nemiluju, tak ho tím zkrátka ponižuju. Viz jeho umístění do zapadlé kopky po Černovodě, viz.Joffreyho svatba
Co sa tyka oblubenosti postav u mna za Starkov 1.Sansa (viac Tully ako Stark) 2.Jon(mozny Targaryen) :)) Arya je taky trosku preflaknuty typ postavy s akymi sa citatel stretne v kazdej druhej fantasy knihe.Rebelanske dieta ktore sa vyda niekam za more ucit sa umeniu tajneho spolku+vsetky tie ezotericke keci..brr fuj dik neprosim.
Lannistrovia: 1. Jaimi 2.Tyrion (napriek vsetkym chybam)
Baratheoni: 1.Davos 2.Stannis (jediny kral ktory si zasluzi tron)
Zvysom postav je mi v podstate ukradnuty.Tym nechcem povedat,ze sa mi napriklad nepaci vykreslenie povedzme Theona a jeho story.
Nemůžu si pomoci, ale Lannistery zkrátka nemusím - kromě Tyriona a ten je mi tím svým odpadlictvím ještě sympatičtější.
A co Krakatice? Ať už jsou jejich charaktery jakékoliv, jejich kapitoly mne nadmíru baví! (Tedy ne že by mne nebavily i třeba ty Cerseiny, jakkoliv ji nesnáším).
(Krom toho, že Greyjoye nemám ráda, tak mě nebaví ani jejich kapitoly. Ale vůbec žádná.)
V Tanci jsem našel postavu, která předčila ve zvrhlosti všechny ostatní - Ramsay. Už ani nepomatuju, že by nějaká imaginární postava ve mně vyvolávala tolik odporu. Takže za tohle palec nahoru pro Tanec.
Ad Roose vs Ramsay: Podľa mňa to skončí tak, že Ramsay zabije Roosea. Veď uznajte - Kto raz stal sa pánom Harrenhálu, ten už živý dlho nezostane :D (ako reklama na Baumax :D )
Kto vie, možno niekde v Mengelevovej labke nájdeme mŕtvolu Hitlera, ktorá bola krok od oživenia.
Qyburnovy napriklad ja fandim... Chce pohopiŤ smrŤ je to sadista proste dokonala postava... Naviac je to taky nechceny članok reťazca moci... a podľa mňa pracuje s Maličkom... ale tanec som zatiaľ nečital (A vôbec jednotku som začal v januari a už mam za sebou prve štyri)