Já mám i bez seriálu jaimeho jako chajmeho:-) stejně jako jsem sikdysi zafixovala buhví proč Tolkiena jako tolkiena a ne tolkína jak zní správná výslovnost :-) a popravdě ani mi nevadí tamalinká úpravaproti originálu protože řekněmesi to každej když to čte si ty jména pro sebe vysloví trošku jinak:-) A proč se ve všem pořád podřizovat angličtině jak kdyby to bylo písmo svaté.... chajmemi zní dobře stejně jako tájvin, a kdyby říkali tajrion brečet nebudu alemyslím že stejně jako já to má dost lidí :-)
Bren - britská licenční verze československého lehkého kulometu vzor 26 (resp. jeho vylepšené verze vzor 27). Název BREN vychází z míst původu, BR jako BRNO (původní československý kulomet vyráběla Zbrojovka Brno) a EN jako Enfield, město, kde je britská Small Arms Factory. Jak původní československý kulomet, tak jeho britská verze byly proslulé svojí kvalitou a spolehlivostí. Britská armáda si ponechala BREN ve výzbroji až do 90. let.
Aha, chvíľu som premýšľal, či je Bren ten vojak alebo tá zbraň... Takže zbraň.. Nu a máme tu Svetlonoš drahé dámy a drahí páni .D Svetlo = explózia pri streľbe
Skloňovat podle Limonádový Joe :-) Proč by si to, u všech hnidopichů, nemohl číst každý po svém?! Když slyším, jak angláni nejsou schopni vyslovit ani Praha.....oni se snad něčím jakovým zabývají ? Jiří vám přečtou jako Džeri. A proto - možetě ma boskávať :-p
No a oni zase kolegyni přidělili dvě laboratoře a dva kancly, protože na jednom má ová a na druhém bez....a když pak vzala na konferenci chlapa a děcka, tak měli i manžel a syn na jmenovce ová....takže to je zase vlej vylej :-D
A s tím příjmením...dokud jsem měla německé příjmení, tak mi to bylo vuřt, ale teď ? Teď by to bez koncovky byl vyslovený trapas :-p Kdepak! (zrovna Ben Nevis by mohla uznat ;-) )
Komentáře
Proč by si to, u všech hnidopichů, nemohl číst každý po svém?! Když slyším, jak angláni nejsou schopni vyslovit ani Praha.....oni se snad něčím jakovým zabývají ? Jiří vám přečtou jako Džeri. A proto - možetě ma boskávať :-p
A s tím příjmením...dokud jsem měla německé příjmení, tak mi to bylo vuřt, ale teď ? Teď by to bez koncovky byl vyslovený trapas :-p Kdepak!
(zrovna Ben Nevis by mohla uznat ;-) )
A ještě se stalo, že ženské v UK se narodil syn, tak má v rodném listu taky ova :-)